Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλως σας βρηκα!!!SOS!!


eftixismeni manoula

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες!!! Ηρθα και εγω στην παρεα σας με το αγοράκι μου, επιτελους!!! Σε λιγες μερες κλεινει τα 2. Κοριτσια... χρειαζομαι την βοηθεια σας...ο μικρος μου εχει βγαλει ολα τα δοντακια του αλλα αρνειται πεισματικα να τα χρησιμοιποιησει στο φαγητο!! Μασαει μονο μπισκοτακια, ψωμακι και τυρι, τα αλλα με τιποτα. Ολα αλεσμενα. Φαγητο και φρουτα, ουτε σε κομματακια, ουτε στο χερι το φρουτο, ουτε κιμα, ουτε πατημενα, ουτε καν να νιωσει σβολο απο φαγητο που να μην εχει αλεσθει καλα...τα φτηνει κατευθειαν!!Εγω πιστευω οτι θελει το χρονο του (γενικα ειναι δυσκολος με το φαγητο) αλλα η γιαγιαδες επιμενουν να κανουν συγκρισεις με αλλα παιδακια και να με πρηζουν καθε φορα. Ξερετε ε??!! Τι με συμβουλευετε να κανω???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλώς την! Χαλάρωσε μανούλα, τι φοβάσαι? Ξέρεις κανένα άνθρωπο που έχει δόντια και τα δεν τα χρησιμοποιεί για να φάει? Φάση μεταβατική είναι αυτή θα περάσει. Ο κίνδυνος είναι άλλος: το παιδί να αντιληφθεί ότι μέσω του φαγητού μπορεί να σε κάνει ό,τι θέλει (εννοώ να τραβάει την προσοχή σου). Ξέρεις τι ωραίο παιχνιδάκι τού φαίνεται αυτό?

Οσο για τις γιαγιάδες αδιαφόρησε! Πέρασαν κατοχή και τους έμεινε τραύμα τι να κάνουμε τώρα! Εσύ κανονίζεις τι γίνεται μέσα στο σπίτι σου, όχι αυτές.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalhspερα και απο μενα!

καλως ηρθες στην παρεα!

κοιτα τι θα εκανα εγω...θα τον εβαζα στο τραπεζι μαζι μας με ενα πιατακι

με λιγο απο το φαγητο του μπροστα του κα θα τον αφηνα να το εξερευνησει

να το πιασει να το λιωσει να το περιεργαστει ,ουτε μπραβο,ουτε πιεση,και εσεις να τρωτε κανονικα..

βεβαια το πιο πιθανο ειναι να κανει το κοσμο χαλια,αλλα σιγα σιγα θα μαθει

αφησε τον θελει τον χρονο του

καθε παιδακι εχει το δικο του ρυθμο..

οσο για τις γιαγιαδες κοψτους τη συνηθεια αυτη

ειναι πολυ αγχωτικη για τις μαμαδες οι οποιες συνηθως στρεσαριζομαστε και καταληγουμε να πιεζουμε καταστασεις...

αυτο θα εκανα εγω..

ελπιζω να βοηθησα

να μας ζησουν τα παιδακια μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eυχαριστω κοριτσια!!!! Η αληθεια ειναι οτι καταφεραν να με αγχωσουν για αλλη μια φορα χωρις λογο!!! για ολα εχουν αποψη. μεχρι για το ποτε θα κουρευω τον μικρο, γιατι μπηκε ο χειμωνας τωρα λεει και θα κρυωσει!!χαχαχαχα αααχχχχχχ τι αλλο θα ακουσουν τα αυτακια της μανας!!!! gerani στην προταση που μου εδωσες εχεις δικιο. βεβαια δεν πιανει ολες τις φορες (1 στις 10) αλλα ειναι και αυτο ενα βημα ε?? το καθε παιδακι εχει το δικο του ρυθμο αναπτυξης τι να κανουμε!!! σας ευχαριστω και παλι για την βοηθεια!!

οταν με το καλο μασουλαμε κανονικα τα παντα θα σας ενημερωσω!!!

να μας ζησουν οι θησαυροι μας!

ΥΓ: αν εχετε κανενα καλο tip για να βγαλουμε και το babylino μας θα με σωσετε!! αν και η γιατρος μας ειπε οτι ειναι μικρουλης ακομα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευτυχισμενη μανουλα

σε λιγο καιρο θα τις πιανει τις τροφες και θα πασαλειβει ολο τον κοσμο χαχαχα... ;)

οσο για την πανα μικρουλης ειναι ακομη

αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω εδω

εμεις ειμαστε 13 μηνων ακομα...εχουμε μελλον

φιλια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εχετε μελλον οντως gerani!!!και εγω λεω να το αφησω για μετα τον χειμωνα μπας και την γλιτωσουν και τα χαλακια μας που μου φυγε η μεση και τα χερια να τα καθαρισω απ τα γαλατα (περασαμε παλινδρομηση)!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και από εμένα.Εχω δύο κορούλες.Η μία είναι 2,5 και η άλλη είναι ενός.Η μικρή μου η κόρη έκοψη τα αλεσμένα αμέσως μολις χρόνισε,ενώ η μεγάλη λίγο μετά αφού έκλεισε τα 2.Το έλεγα στον παιδίατρο και μου έλεγε ότι δεν πειράζει καθόλου.Ίσα ίσα έτρωγε και πολύ μεγαλύτερη ποσοτητα.Τώρα δε θέλει τα αλεσμένα.Από μόνος του θα τα βαρεθεί.Μη σε αγχώνει καθόλου.

Όσο για το πάμπερς τώρα,εμείς το κοψαμε όταν ήταν 27 μηνών.Να ξέρεις όμως ότι τα κοριτσάκια το κοβουν πιο εύκολα.Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο να κόψει το πάμπερς όταν θα ξυπναει το πρωί και η πάνα του θα είναι στεγνή.Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κρατηθεί.Εγώ απ'όταν έγινε 2 χρονών προσπαθούσα.Μετά τα παράτησα.Έτσι όταν έγινε 26,5 μηνών δεν είχα χαλιά στο σπίτι,είχα ξεστρώσει και την είχα χωρίς πάνα.Τα έκανε επάνω της και την ενοχλούσε.Μετά από 2 ημέρες καθαρίσαμε.Απλά στην αρχή επειδή φοβόταν νόμιζε συνέχεια ότι ήθελε τσίσα της.Αγχωνόταν να μην τα κάνει επάνω της.Το πιο μεγάλο θέμα τα είχα όμως με τα κακά.Φοβόταν να κάνει κακά της στην τουαλέτα,αλλά και πάνω της για να μην κατουρηθεί κατα λάθος.Έτσι έμενε χωρίς να κάνει κακά,ακόμα και με κλύσμα.Μέχρι στο νοσοκομείο πήγαμε και μας είπαν ότι είναι ψυχογενές.Την άφηνα και αυτά να τα κάνει στο βρακάκι της μέχρι που τα έκανε στην τουαλέτα.Βασικά εμένα δεν είχε την υπομονή να πάει και να περιμένει.Ήθελε με το που πάει να τα κάνει κιόλας.Το ξεπεράσαμε όμως πολύ γρήγορα και αυτό και τώρα δε φοράμε πάνα.Από την πρώτη κιόλας νύχτα δεν της έβαλα πάνα,έτσι ώστε άμα τα κανει επάνω της να ενοχληθεί.Δε χρειάστηκε όμως γιατί το βράδυ κρατιόταν.Αν τύχαινε να ξυπνήσει μες στη νύχτα για άλλους λόγους,την έβαζα να κανει τσίσα καλού κακού.Απλά όταν θα βγαίνετε έξω να έχεις μία πάνα βρακάκι μαζί,γιατί πάνω στο παιχνίδι μπορεί να του φύγουν.Το έχει πάθει εμένα 2 φορές.Δε θέλει να σταματήσει το παιχνίδι και της φεύγουν.Θέλει υπομονή.Ελπίζω να βοήθησα. ;):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

να σαι καλα φουφου μου. σε ευχαριστω.θα κανω υπομονη.ηδη παντως με το φαγητο καταφεραμε και τρωμε τοστακι καθε μερα και βαλαμε και την ομελετα στην διατροφη μας!!οσο για την πανα λεω επειδη στρωσαμε ηδη να το αφησω για τωρα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...