Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σπαει τα νευρα της μαμας...


Recommended Posts

Γραφεις οτι το διαβασμα ολων των μαθηματων γινεται με τη μαμα του

Γιατι συμβαινει αυτο; Ειναι κατι που το θελει ο ιδιος ή η μαμα το κανει για να ειναι σιγουρη οτι ο μικρος θα ειναι αριστος;

Το παιδι πρεπει να διαβαζει μονο του

Αν χρειαστει βοηθεια σε κατι εκει μπορει να φωναξει τη μαμα του

Πιστευω οτι το προβλημα το εχει δημιουργησει η μαμα και δεν τον αφηνει να ανεξαρτοποιηθει και να αναλαβει μονος την ευθυνη της επιτυχιας αποτυχιας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ισως αν εκείνη την ώρα το έπαιζε και εκείνη αδιάφορη ώστε να νιώσει κ εκείνος ότι χάνει τη βοπήθεια; Δηλαδή..να του πει Βλέπω ότι δε θες να σου εξηγήσω δεν πείράζει..Όποτε θελήσεις έλα πες μου να σου εξηγήσω την άσκηση. >>Παράλληλα να του στερήσει με όμορφο τρόπο όχι με αγριάδες ως εκείνη την ώρα την ελευθερία του. Δηλαδή<< μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις με την άσκηση δε θα δεις τηλεόραση, ούτε θα παίξεις.Μπόρεις όμως να καθίσεις σε εκεινον τον καναπε>>.Ποτέ μα ποτέ δε χάνουμε την ψυχραιμία μας.Τα λέμε όμορφα και ωραία.Δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε άλλο μέχρι να κάνει την εργασία του.Κάποια στιγμή μόνο του το παιδί θα ζητήσει να κάνει την εργασία για να μπορέσει να κάνει και τα πράγματα που αγαπάει.Πρέπει όμως η μητέρα να κρατήσει τη στάση της σταθερή όσο κ αν την πιέζει ο χρόνος να πάει οπωσδήποτε διαβασμένο το παιδί δηλ. να μην του πει μετά από μισή ώρα <<έλα να τελειώνουμε την άσκηση!!!!που θα πας άγραφος στο σχολείο>> Η ουσία είναι να δώσουμε στο παιδί να καταλάβει ότι η μαμά δε θα είναι όλη την ώρα από πάνω του και να το πελεκάει..αλλά ούτε και εκείνο θα μπορεί να απολαύσει ελεύθερο χρόνο αν δεν έχει τελειώσει τις εργασίες του.Αν δεν τηρηθεί κάτι τέτοιο θα καταλήξει να συνεχίζετε αυτό το τρόπάριο ή θα αρχίσουν οι φωνές και οι φοβέρες για να μην πω το ξυλο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω με την apis και την tirogaridaki, γιατί δεν το αφήνει να διαβάσει μόνο του το παιδί κι όταν έχει μια απορία να το βοηθήσει? Η ηλικία που πρέπει να είσαι από πάνω του, πέρασε! Συνήθως στην α' δημοτικού είναι που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή! Όπως και το άλλο! Να του θέσει κανόνες και να είναι σταθερή στην άποψη αυτή! Να πει, από αυτήν την ώρα μέχρι εκείνη θα διαβάσουμε. Αν δεν έχεις τελειώσει τα μαθήματα, δεν θα δεις τηλεόραση, ούτε θα παίξεις! Πρώτα οι υποχεώσεις μας και μετά η διασκέδαση! Έτσι θα μάθει να είναι υπεύθυνο και στην ζωή του! Πρέπει να καταλάβει ότι η ζωή έχει απαιτήσεις! Αν δεν δουλέψει δεν θα βγάλει λεφτά! Δεν θα μπορεί να κάνει ότι θέλει! Να του φέρει τέτοια παραδείγματα! Να του συμπεριφέρεται σαν μεγάλο κι όχι σαν μωρό! Χωρίς φωνές και ξύλο! Φέρνουν εντελώς τ'αντίθετα αποτελέσματα! Να το επαινέψει όταν θα έχει κάνει τα μαθήματα του! Πρέπει να του δείχνεις και το καλό! Να έχει στόχο! Θα καταλάβει πολύ περισσότερα έτσι! Αν και δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, πιστεύω έτσι θα αντιδράσω σε μια ανάλογη κατάσταση! Εγώ απ'όσο θυμάμαι και μου λένε, όταν γύρναγα από το σχολείο έκανα μόνη μου τα μαθήματα μου και όταν δυσκολευόμουν σε κάτι μου εξηγούσαν! Όσο αφορά την αδιαφορία του παιδιού, ίσως θα πρέπει ν'αλλάξει τακτική! Να είναι πιο ήρεμη γιατί μπορεί άθελα της να μεταδίδει στρες στο παιδί κι αυτό απλά με αυτή την συμπεριφορά να κάνει μια μικρή επανάσταση ότι δεν του αρέσει αυτός ο τρόπος! Ίσως, αν τον αφήσει και μια φορά να πάει αδιάβαστος και αφού ενημέρωσει και την δασκάλα του να βρούν έναν καλύτερο τρόπο να μην θέλει να ξανασυμβεί αυτό! Να πάει δλδ πάλι αδιάβαστος στο σχολείο! Εμένα μια φορά θυμάμαι μου το είχε κάνει αυτό η μαμά μου, είχε ενημερώσει και τον δάσκαλο μου και με σήκωσε! Τι να έλεγα?? Είχα γίνει κόκκινη από την ντροπή μου! Επίσης ο δάσκαλος μου με τιμώρησε! Δεν το ξανάεκανα ... Τουλάχιστον μέχρι το λύκειο!! :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δλδ οταν τον επιβραυεβει ειναι ολα ενταξει κ οταν του κανει υποδειξεις τοτε αδιαφορει ο μικρος? αυτο καταλαβα,ειναι ετσι? γιατι δεν συζυταει με την δασκαλα/δασκαλο να δει πως λειτουργει στην ταξη το παιδι. Συμφωνω με τα κοριτσια,μονος πρεπει να διαβαζει οι γονεις δεν ειναι εκπαιδευτικοι. Δεν ειναι απλη υποθεση η διδασκαλια. Και ας κανει και καποια λαθη,δε χαθηκε ο κοσμος!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τοχω κανει κ γω αυτο το λαθος κ πολλες αλλες μανουλες!

Η αγαπη μας κ η εννοια μας, μας κανουν αλλους ανθρωπους στα παιδια μας..

Μου ελεγαν πολλες παλιες μαμαδες να φυγω απο κοντα του σιγα σιγα..αλλα εγω εβλεπα οτι πρεπει ναμαι διπλα του..Ετσι ενιωθα!Ο δικος μου δεν ηταν τελειος ..αλλα με τη βοηθεια μου κ καλυτερα πηγαινε κ πιο γρηγορα τελειωνε..

τωρα που περασαν τα χρονια..ειναι πια β γυμνασιου..βλεπω οτι εκανα καποια λαθη...Θελουν χωρο..πρεπει να διαβαζουν μονα τους κ μεις να περναμε να ριχνουμε μια ματια .... να λεμε ..ειμαι εδω αν με χρειαστεις!θα ηθελες να σου εξηγησω κατι? Οχι συνεχεια απο διπλα..ελεγχα μηπως ξεχασε καποια εργασια ,μηπως δεν εβαλε καποιο βιβλιο στην τσαντα του..

Του στερησα να ναι υπευθυνος γιαυτον ..αυτος...απο μικρος..του στερησα ναναι καταδικα του ολα τα δεκαρια του...ολες οι επιτυχιες του..

εγινε παρασταστης στην παρελαση...ε και?

τωρα πια βαρεθηκε..δεν θελει καθολου να μαι διπλα του στο διαβασμα..

αργησα πολυ να απομακρυνθω...Πιστευω οτι τα μαθαινεις να κανουν βηματακια...κ στη τεταρτη ταξη απομακρυνεσαι σιγα σιγα...στην ουσια εκει εισαι..αλλα απο μακρια!!

καλη επιτυχια....δυστυχως η αγαπη που τα χουμε μας εχει λιγακι ..μεθυσει!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ετσι ακριβώς είναι happy mom! Μαθαίνουν να έχουν κάποιον άλλο πάνω από το κεφάλι τους και να τα ρυθμίζει γι αυτά. Εχουν όμως την ευθύνη των πράξεων τους και θα υποστούν τις συνέπειες χωρίς υστερίες. Πηγε αδιάβαστος στο σχολείο ενω μας έλεγε ότι διάβασε; Πρεπει να στερηθεί κάτι που αγαπάει πολύ. Πρεπει να μάθουν πως το διάβασμα και το σχολείο φτιάχνει υπέυθυνα άτομα. Ειναι η αρχή της καριέρας τους , ας το δούμε έτσι. ΕΜείς όπως είπες είμαστε εκεί δίπλα τους σε ότι χρειαστούν με έλεχγο από μακριά που δε γίνεται υστερικος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

ο Γιος μου ειναι 5 ετων και παει προνηπιο .Οπως καποιες κοπελες ξερετε τα προνηπια ειναι στην ιδια αιθουσα με τα νηπια στα οποια νηπια γινετε μια προετοιμασια για την πρωτη δημοτικου.Η νηπιαγωγος λοιπον επιασε τους γονεις των παιδων και τους ειπε να μην δειχνουν τιποτα στα παιδια γιατι το συστημα εχει αλλαξει τα βιβλια ειναι τελειως διαφορετικα και η διδασκαλια πολυ διαφορετικη .Ν α φανταστειτε καποια δασκαλα η οποια σημερα ειναι 50 χρονων εχει τελεισει δηλαδη η γυναικα το πανεπιστειμειο εδω και 25 χρονια κανει ειδικα σεμιναρεια για να μπορεσει να μαθει το σωστο τροπο σε αντιθεση με τους νεοτερους εκπαιδευτικους.

Ο γονιος ειναι για να στηρηζει καινα επεμβαινει μονο οταντο παιδι το ζητησει σιγουρα δεν ειναι ευκολο να αδιαφορησεις για τη μορφωση του παιδιου σου αλλα δεν συνεπαγετε οτι αν εισαι απο πανω θα μαθει καλυτερα.

ΠΑΝΤΩς Συμφωνω απολυτα με τα κοριτσια καιμη ξεχναμε οτι ειναι ενα αγορι στη προεφηβεια καιμονο αυτο ειναι πολυ βαρυ αν εχει λοιπον καιμια μαμα που τον σκαει απο την υπερβολικη της αγαπη καιμονο γιατι αυτο ειναι λογικο ο μικρος να αντιδρασει . Σιγουρα κκαλο ειναι να συνεργαστει με το δασκαλο-α του παιδιου αλλα αφου ειναι τοσο καλος μαθητης δεν νομιζω οι πρεπει να επεμβει και α΄λλο ας κανει τα δικα του λαθη για να μαθει .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...
;) κορίτσια θα ήθελα να σας πώ ότι ανα και είμαι μαμά τριών παιδιών και έχω πάρει το κολάι μπορώ να σας πώ ότι με τον μεγάλο μου τον γιό που πάει δευτέρα δημοτικού τα έχω δεί όλα. Για να κάτσει να διαβάσει πρέπει να τον κυνηγάω άσε για να τα τελειώσιν πρέπει ίσαμαι πέντε με έξι φορές εφέτος να τον άφησα να πάει άγραφτος. Τίποτα ο αγάς το βολιό του. Όταν όμως η δασκάλα του μπροστά στα άλλα τα παιδιά τον ρώτησε γιατί πήγε πάλι άγραφτος αυτός ντράπηκε και μπορώ να σας πώ ότι από τότε έγινε άλλαο παιδί. Οπρώτος μαθητής της τάξης και όπως καταλαβαίνετε δεν κυνηγαω ποιά.
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...