Μετάβαση σε περιεχόμενο

Απο Χ.Κ.


Recommended Posts

Η δική μου εμπειρία σχετικά με το θηλασμό

Η δική μου εμπειρία σχετικά με το θηλασμό είναι σίγουρα παράδειγμα προς αποφυγή και ο λόγος που τη μοιράζομαι μαζί σας είναι με την ελπίδα να διαβαστεί από κάποιες εγκυμονούσες ώστε να μην κάνουν τα δικά μου λάθη.

Γέννησα σε μεγάλο ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας, από αυτά που θα έλεγα ότι περισσότερο αποθαρρύνουν παρά ενθαρρύνουν το θηλασμό. Αυτό το γνώριζα, όμως ο γιατρός μου, που ήταν και συγγενής, εργαζόταν εκεί. Είχα αποφασίσει να ζητήσω αποκλειστικά μητρικό θηλασμό γιατί φίλες και συγγενείς μου είπαν πως αν δεν το κάνω θα δώσουν σίγουρα ξένο γάλα στο παιδί. Παίρνοντας αυτήν την απόφαση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και έχοντας διαβάσει για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού καθώς επίσης και συμβουλές για τη διαδικασία σε βιβλία, ήμουν ήσυχη ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Στην πράξη όμως τα πράγματα λειτούργησαν πολύ διαφορετικά.. Όταν έφτασε η στιγμή να θηλάσω μπόρεσα να εφαρμόσω ελάχιστα από αυτά που είχα μελετήσει τους προηγούμενους μήνες. Ξαφνικά όλα ήταν αλλιώς!

Το πρώτο λάθος; Μετά τη γέννα, αποχωρίστηκα τη μπέμπα μου για αρκετή ώρα όπως είναι το σύνηθες στα ελληνικά μαιευτήρια. Όταν τελικά μου την έφεραν στο δωμάτιο, μου συνέστησαν να μην τη θηλάσω γιατί έβγαζε ακόμη βλέννες από το στοματάκι της. Αργότερα συνειδητοποίησα το πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι ώρες για να ξεκινήσω τις προσπάθειές μου. Την επόμενη μέρα κατάφερα να θηλάσω με τη βοήθεια μιας απίστευτης στη δουλειά της προϊσταμένης, η οποία παρόλο που δεν είχα πολύ καλές θηλές με ενθάρρυνε και έμεινε μαζί μου μέχρι η μπέμπα μου να τα καταφέρει. Ο ενθουσιασμός όμως κράτησε λίγο αφού οι υπόλοιπες μαίες, των οποίων τη βοήθεια ζήτησα εκείνο το απόγευμα και τις επόμενες ημέρες, δεν με ενθάρρυναν καθόλου ή στην καλύτερη των περιπτώσεων μου συνέστησαν την εύκολη λύση των θηλών από σιλικόνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορώ να θηλάσω χωρίς ψευτοθηλές μόνον όταν ήταν παρούσα η προϊσταμένη. Μία από τις χειρότερες στιγμές των προσπαθειών μου ήταν όταν ζήτησα βοήθεια από μια μαία και η πρώτη της κουβέντα μπαίνοντας στο δωμάτιο ήταν: «Για πείτε μου τι κάνετε λάθος;» με μια έκφραση όλο θυμό που την απασχολούσα. Το δυνατό κλάμα της μπέμπας μου που προσπαθούσε μαζί μου, με στεναχωρούσε αφάνταστα καθώς ένιωθα πως την απογοήτευα. Δεν γνώριζα πως το κλάμα είναι φυσιολογικό, ειδικά στην αρχή, γιατί κανείς δεν μου το είπε. Το μεγαλύτερο λάθος; Την ημέρα που φύγαμε από το μαιευτήριο της είχα τελικά δώσει επανειλημμένα συμπλήρωμα από ξένο γάλα για να είμαι σίγουρη ότι είχε τραφεί σωστά. Μία εβδομάδα μετά, ήδη χρησιμοποιούσα θήλαστρο και το γάλα μου είχε μειωθεί σημαντικά. Κατάφερα να της δώσω από το δικό μου γάλα για 2 μήνες μαζί όμως με συμπλήρωμα, το οποίο έπαιρνε σε όλα τα γεύματά της.

Όταν είναι το πρώτο σου παιδί όλα είναι πρωτόγνωρα, για να μην αναφέρω τη σύγχυση που σου προκαλούν οι απόψεις φίλων και συγγενών, ειδικά όταν είναι αντικρουόμενες. Η μητέρα μου, με την ιατρική της ιδιότητα και μην έχοντας θηλάσει η ίδια, ανησυχούσε μην τυχόν και το παιδί αφυδατωθεί εφόσον δυσκολευόταν να πιάσει τη θηλή μου για να τραφεί. Η πεθερά μου, η οποία είχε θηλάσει, μου έκανε παρατηρήσεις για το πώς να πιάνω το μωρό και για τις θηλές μου προκαλώντας μου πρόσθετο εκνευρισμό σε μια στιγμή που έπρεπε να έχω ηρεμία και εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Οι καλύτερες στιγμές από την άλλη ήταν όταν έμενα μόνη μου με τον άντρα μου και τη μπέμπα μας και τις περισσότερες φορές τα κατάφερνα μια χαρά. Τη στιγμή της προσπάθειας δεν χρειάζεσαι κριτική αλλά ενθάρρυνση και καθοδήγηση κάτι που μόνον ένας ειδικός μπορεί να σου προσφέρει. Όπως πολύ σωστά μου είπε και η προϊσταμένη, δεν υπάρχει λάθος τρόπος για να πιάσει η μάνα το παιδί της και αυτόν τον τρόπο, όπως συμπέρανα αργότερα, η κάθε νέα μαμά τον βρίσκει μόνη της, στην πορεία, μαθαίνοντας όλο και καλύτερα το μωράκι της. Παρά τα όσα είχα διαβάσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για το θηλασμό και τις αποφάσεις που είχα πάρει, το αίσθημα ευθύνης προς το μωρό μου και ο φόβος μήπως δεν τραφεί σωστά με οδήγησαν σε λάθος επιλογές. Αν την εβδομάδα που ήμουν στο μαιευτήριο είχα συστηματική βοήθεια από κάποιον ειδικό τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά

Οι συμβουλές μου σε όσες θέλουν να θηλάσουν; Φροντίστε να μελετήσετε από νωρίς τι χρειάζεται για να είναι πιο εύκολες οι προσπάθειές σας όταν θα φέρετε στον κόσμο το μωράκι σας. Μην μείνετε όμως σε αυτό! Ζητήστε από πριν τη γέννα τη βοήθεια κάποιου ειδικού και εάν έχετε τη δυνατότητα φροντίστε να είναι εκεί τις ημέρες που θα είστε στο μαιευτήριο και αν χρειάζεται και μετά. Ξεκαθαρίστε στους γύρω σας ότι την ώρα που θηλάζετε επιθυμείτε να είστε μόνη σας ή με το σύντροφό σας και τον ειδικό που θα είναι εκεί για να σας βοηθήσει. Δεν βοηθάει καθόλου το βλέμμα ακόμα και του κοντινότερου συγγενή τη στιγμή που προσπαθείτε να δεθείτε με το μωρό σας. Πιστέψτε με, αφού γεννήσετε, η γλυκιά κούραση και η συναισθηματική φόρτιση είναι τέτοιες που αποσυντονίζουν πολλές φορές το μυαλό. Φροντίστε τα λοιπόν όλα από πριν! Και μην πτοηθείτε εάν κάποια μαία είναι αγενής μαζί σας. Εσείς να σκέπτεστε το σκοπό σας και να μην επιτρέπετε να σας επηρεάζουν. Τέλος, οι επισκέπτες στο μαιευτήριο, παρόλο που έρχονται με τις καλύτερες προθέσεις, πολλές φορές αποτελούν και αυτοί εμπόδιο στο να δεθείτε με το μωρό σας. Μην ντραπείτε να τους ζητήσετε να βγουν από το δωμάτιο για να θηλάσετε ή και απλά εάν νιώθετε την ανάγκη να κρατήσετε το μωρό σας αγκαλιά με ηρεμία. Το σαλόνι του μαιευτηρίου υπάρχει εκεί για το λόγο αυτό και η μητέρα σας η ο σύντροφός σας είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για να τους κρατήσουν συντροφιά. Όσον αφορά στις θηλές από σιλικόνη ή το θήλαστρο, θα σας συμβούλευα να τα αποφύγετε. Είναι ένα ξένο σώμα ανάμεσα σ’ εσάς και το μωρό σας και σ’ εμένα προσωπικά, συνέβαλαν μαζί με το άγχος μου στη σταδιακή μείωση του γάλακτος που είχα.

Ελπίζω πραγματικά όσες εγκυμονούσες διαβάσουν για τη δική μου εμπειρία να τη λάβουν υπ’όψιν τους και να μην κάνουν τα δικά μου λάθη. Σίγουρα η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, όμως θεωρώ πως δεν είμαι η μοναδική που συνάντησα αυτά τα προβλήματα. Η ενθάρρυνση και η βοήθεια από κάποιον ειδικό είναι ό,τι πιο σημαντικό στην αρχή. Δεν είναι τυχαίο το ότι για να είναι επιτυχείς οι προσπάθειες πρέπει να γίνουν οι σωστές κινήσεις από τις πρώτες ημέρες – κι εγώ αυτό μπορώ πλέον να το πω με βεβαιότητα. Μετά όλα σίγουρα θα πάρουν το δρόμο τους, ακόμα και αν η καθημερινότητα σας παρασύρει στους ρυθμούς της, ακόμα και αν οι υποχρεώσεις δεν σταματούν να τρέχουν. Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lena σ'ευχαριστούμε πολύ!:) Οι εμπειρίες που περιγράφονται είναι πιο κατατοπιστικές από οποιοδήποτε άρθρο και βιβλίο... Να είσαι καλά! Να χαίρεσαι την μπέμπα σου!:cheer: :cheer: :cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι σαν να περιγραφεισ την δικη μου εμπειρια ακριβωσ τα ιδια και την μικρη μου τελικα την θηλασα και εγω μονο 2 μηνεσ το επομενο θα ειναι πιο τυχερο...

να ειναι παντα καλοτυχη και ευτυχισμενη σου ευχομαι και τισ καλυτερσ μου ευχεσ για την οικογενεια σου..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε καταλαβαίνω απόλυτα Λένα, τα ίδια έπαθα κι εγώ στον 1ο μου τοκετό. Ήμουν πολύ άπειρη δεν είχα διαβάσει πολλά πράγματα για τον θηλασμό και δυστυχώς στην κλίνικη δεν υπήρχε κανείς πρόθυμος να με βοηθήσει με τον θηλασμό. Ο μικρούλης μου είχε και ίκτερο και τον είχαν στην φωτοθεραπεία και δεν μου τον φέρνανε για να τον ταϊσω. Εγώ είχα πολύ γάλα και πονούσα αφάνταστα. Όταν τους έλεγα να μου φέρουν θήλαστρο για να βγάλω το γάλα μου έλεγαν να κάνω υπομονή μέχρι να πάω σπίτι και να προσπαθήσω εκεί να θηλάσω το μωρό. Μου έφεραν μόνο 1 φορά θήλαστρο. Αποτέλεσμα όλων αυτών να πάθω μαστίτιδα την 5η μόλις μέρα και να μου προτείνουν να κόψω το γάλα. Και εγώ δυστυχώς τους άκουσα. Το έχω μετανοιώσει τόσο πολύ και αισθάνομαι τόσο άσχημα που δεν μπορείτε να φανταστείται.

Τώρα στην 2η εγκυμοσύνη μου, έχω ΠΗΤ 08/04/2009 είμαι αποφασισμένη να προσπαθήσω πολύ περισσότερο. Το έχω ήδη συζητήσει με την παιδιατρό μου και θα ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό στην κλινική. Ελπίζω αυτή την φορά να είναι πιο πρόθυμες και οι μαίες.

Δεν ξέρω όμως από ποιον να ζητήσω βοήθεια αν συναντήσω πρόβλημα. Γνωρίζετε κάποιον ειδικό σε θέματα θηλασμου; Μένω στην Θεσσαλονίκη. Ποιός θα μπορούσε να με βοηθήσει; Θέλω τόσο πολύ να τα καταφέρω αυτή τη φορά!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λενα μου ολες την πατισαμε την πρωτη φορα....αλλα παλι θα υπαρχουν μαμαδες που παλι θα την πατησουν...γιατι εκεινες τις μερες με το αγχος τους και με τις μαμαδες πανω απο το κεφαλι δεν θα θυμαται καμοια το υπεροχο κειμενο σου...:(..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

natasoula καλημερα!

εχω καταπληκτικη μαια στη Θεσ/νικη που αν σε ενδιαφερει μπορω το απογευμα να σου τα στειλω, γιατι τωρα ειμαι στο γραφειο και δεν εχω τα στοιχεια της.

Η κολητη μου εχει συνεργαστει μαζι της και στα 2 παιδια της (θηλαζε για 1 χρονο:) )

Δυστηχως εγω τωρα που την χρειαζομαι ειμαι μακρυα απο την πολη μου:(

Αν ΘΕΛΕΙς ΠΑΝΤΩς θα χαρω να σου στειλω τα στοιχεια της

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λένα ευχαριστούμε πολύ που μας παρέθεσες την εμπειρία σου και μας δινεις συμβουλες πως να αποφύγουμε τυχον λάθη καθώς νεες μανουλές πολλές απο δω σιγουρα δεν έχουμε ιδέα περι του θέματος..Οσα βιβλια και αν διαβάσουμε,μια προσωπική εμπειρια ειναι σιγουρα πιο κατατοπιστική!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια είμαι η Χ.Κ., username αγάπη17!

Η Λένα είχε την ευγενή καλοσύνη να δημοσιεύσει το μήνυμά μου στο φόρουμ γιατί εγώ από λάθος της το έστειλα ως αρθρο!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες για τη γρήγορη ανταπόκριση και για τις ευχές σας.

Εύχομαι σε όλες τις εγκυμονούσες να τα καταφέρουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

natasoula έγραψε:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα Λένα, τα ίδια έπαθα κι εγώ στον 1ο μου τοκετό. Ήμουν πολύ άπειρη δεν είχα διαβάσει πολλά πράγματα για τον θηλασμό και δυστυχώς στην κλίνικη δεν υπήρχε κανείς πρόθυμος να με βοηθήσει με τον θηλασμό. Ο μικρούλης μου είχε και ίκτερο και τον είχαν στην φωτοθεραπεία και δεν μου τον φέρνανε για να τον ταϊσω. Εγώ είχα πολύ γάλα και πονούσα αφάνταστα. Όταν τους έλεγα να μου φέρουν θήλαστρο για να βγάλω το γάλα μου έλεγαν να κάνω υπομονή μέχρι να πάω σπίτι και να προσπαθήσω εκεί να θηλάσω το μωρό. Μου έφεραν μόνο 1 φορά θήλαστρο. Αποτέλεσμα όλων αυτών να πάθω μαστίτιδα την 5η μόλις μέρα και να μου προτείνουν να κόψω το γάλα. Και εγώ δυστυχώς τους άκουσα. Το έχω μετανοιώσει τόσο πολύ και αισθάνομαι τόσο άσχημα που δεν μπορείτε να φανταστείται.

Τώρα στην 2η εγκυμοσύνη μου, έχω ΠΗΤ 08/04/2009 είμαι αποφασισμένη να προσπαθήσω πολύ περισσότερο. Το έχω ήδη συζητήσει με την παιδιατρό μου και θα ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό στην κλινική. Ελπίζω αυτή την φορά να είναι πιο πρόθυμες και οι μαίες.

Δεν ξέρω όμως από ποιον να ζητήσω βοήθεια αν συναντήσω πρόβλημα. Γνωρίζετε κάποιον ειδικό σε θέματα θηλασμου; Μένω στην Θεσσαλονίκη. Ποιός θα μπορούσε να με βοηθήσει; Θέλω τόσο πολύ να τα καταφέρω αυτή τη φορά!!!!

αγαπη17 σ'ευχαριστουμε παρα πολυ που μας κατεθεσες την εμπειρια σου!!! δυστυχως οι περ/ρες πρωταρες μανουλες "τη πατησαμε" λιγο ή πολυ στο θεμα του θηλασμου!!!:( τι να κανουμε... στο επομενο θα ξερουμε...;)

natasoula μου, δε το πιστευω αυτο που σου εκαναν στο μαιευτηριο!!!!:angry: αν ειναι δυνατον!!! στο βωμο του χρηματος, δεν σεβονται ΤΙΠΟΤΑ!!!:angry: σε οδηγησαν εν γνωσει τους και με μαθηματικη ακριβεια στη μαστιτιδα!!!!:angry: οχι απλα δεν βοηθουν και δεν υποστηριζουν τις μανουλες που θελουν να θηλασουν, οχι απλα δεν σεβονται τα μωρακια μας...:angry:

δηλαδη πρεπει να 'μαι κι ευχαριστημενη που τουλαχιστον στο ΜΗΤΕΡΑ μου εδωσαν θηλαστρο (αφου το ζητησα 5-6 φορες!) τα 'χα παρει με το μαιευτηριο που εκανε το παν για να σαμποταρει το θηλασμο μου, αλλα βλεπω υπαρχουν και χειροτερα!!! σα δε ντρεπονται!!!:angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια έχω κι εγώ μια ανάλογη εμπειρία.

Όταν γέννησα (με καισαρική) ζήτησα αμέσως να θηλάσω και μου έφεραν το μωρό να το θηλάσω την 3η μέρα με τη δικαιολογία ότι λόγω της επέμβασης είμαι κουρασμένη. Στην πορεία όταν θήλαζα ( το επιασε αμέσως το στηθος μου κανονικα) το έπαιρναν για να δόσουν συμπλήρωμα και αρκετές φορές το τάιζαν με ξένο γάλα χωρίς καν να με ενημερώσουν! Ε κι εγώ δεν ήξερα και φανταστηκα ότι καλά κάνουν γιατι δε θα τη φτανει το δικό μου, μιας και μετα από 1 ώρα πεινούσε πάλι. Ετυχε την 4η μέρα το βράδυ να είναι στο δωμάτιο ο γυναικολόγος όταν μπήκαν οι μαίεες να πάρουν το μωρό για τάισμα και (να ειναι καλα ο άνθρωπος) έβαλε τις φωνές και στις μαιες αλλά και σε μένα, λέγοντάς μου ότι για κανεναν λόγο δεν πρέπει να δόσω ξένο γάλα στο μωρό γιατι δε θα κατεβει το δικό μου και ας θηλάζω και ολη την ωρα αν χρειαστει. Γυριζοντας σπίτι ευτυχώς είχα και την καθοδήγηση της Pebi αλλά ενημερωνόμουν και από το μάμμυ και όλα πήγαν καλα.

Δυστυχώς από οτι έχω καταλάβει στα περισσότερα μαιευτηρια δεν υπαρχει σωστή ενημέρωση και κοπέλες δε θηλάζουν χωρίς να ξέρουν ότι τελικά μπορουν!

Για αυτο κοριτσια ψάξτε το απο μόνες σας!

Την επόμενη φορά θα ξερω και θα απαιτησω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κορίτσια έχω αγχωθεί πάρα πολύ με το θέμα του θηλασμού στο μαιευτήριο... Και από άλλα θέματα του forum έχω διαβάσει πως στο μαιευτήριο ουσιαστικά σε χαντακώνουν και δεν μπορείς να ξαναθηλάσεις. Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα; Γιατί απ'ότι κατάλαβα και αποκλειστικό θηλασμό να ζητήσεις σε γράφουν και στο φέρνουν μία συγκεκριμένη ώρα (μαζί με όλα τα υπόλοιπα μωράκια). Τί μπορόυμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε αυτό;;;

Ρωτάω γιατί είμαι έτοιμη από τώρα για καυγά! Να σου μιλάνε και να σου φέρονται έτσι σε μία τόσο σημαντική στιγμή;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αν εισαι ετοιμη για καβγα φοβουνται περισσοτερο....οι περισσοτερεσ ειναι του στυλ να περασει το 8ωρο μασ και να φυγουμε.....οποτε καβγα και παλι καβγα γιατι τουσ πληρωνουμε και χρυσουσ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είναι όντως απαράδεκτη η κατάσταση σε όλα τα μαιευτήρια όσον αφορά τον θηλασμό. Κανένα μαιευτήριο δεν τον προωθεί, όχι βέβαια ότι στα νοσοκομεία είναι καλύτερη η κατάσταση. Εγώ τώρα που είμαι και πάλι έγκυος έχω μιλήσει με την παιδιατρό μου η οποία είναι και στο μαιευτήριο και της είπα ότι θέλω αποκλειστικό θηλασμό. Μου είπε ότι θα το κανονίσει αυτή και θα μιλήσει στις μαίες να μην δίνουν καθόλου ξένο γάλα στο μωρό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και αυτή την φορά να τα καταφέρω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

na sou zisei to moraki...

apisteyto pou dinoun kseno gala sto moro...ayto to kanoun se ola ta idiotika maieytiria...ego skeftomai an zittiso apoklistiko thilasmo...

sto eksoteriko oute pou dinoun kseno gala....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγάπη 17 σε ευχαριστούμε!

Είσαι αξιοθαύμαστη όπως κάθε γυναίκα που κατορθώνει να μετατρέψει το δικό της πόνο σε μήνυμα πραγματικής αγάπης. Αυτήν χρειαζόμαστε όλοι, αλλά κυρίως οι γυναίκες που έχουμε το βάρος της ευθύνης για τη συνέχιση της ζωής, της ανατροφής των νέων ανθρώπων. Χρειάζεται να κάνουμε καθημερινά αγώνες ακόμα και όταν θέλουμε και δικαιούμαστε λίγη ξεκούραση και γαλήνη, μετά δηλαδή από έναν τοκετό, ακόμα και τότε όμως δεχόμαστε συνήθως πόλεμο...

Συγχαρητήρια, γιατί δεν σταμάτησες να αγωνίζεσαι.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και ευτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγάπη17....αρχικα να σου ζησει το λουλουδακι σου!Το μονο που εχω να πω για γιατρους μαιες νοσηλευτριες ειναι οτι ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ την ευαισθησια μας και την αδυναμια μας σε τετοιες περιπτωσεις!Τιποτε αλλο...σπουδασα νοσηλευτικη και τα εζησα καλα ολα...αλλα εγω ποτε δεν θα συμπεριφερομουν ετσι ποτε....απλα ξερετε καποιες φορες αυτοι οι "επαγγελματιες" ξεχνανε οτι σε αυτην την θεση θα μπορουσανε να ειναι και αυτοι....Ευτυχως υπαρχουν και η ανθρωποι οπως η προισταμενη που περιγραφεις...

Θελουν τσαμπουκα και να ξερεις δυο πραγματα για να μπορεις να τους αντιμετωπιζεις!!!Μην φοβαστε κοριτσια ειναι ολα δικαιωμα μας και στην τελικη μην ξεχνατε εσεις ειστε οι μαμαδες και εσεις θα αποφασιζετε!

Οσο για τους επισκεπτες κλπ ναι συμφωνω πρεπει να εχετε τον χρονο σας ειδικα σε στιγμες οπως αυτη του θηλασμου!

αγάπη17 ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας την εμπειρια σου!Θα βοηθησει πολυ!

Φιλακια σε ολες.... δυναμη και θρασος! :-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ήμουν σίγουρη ότι ήμασταν πολλές.

Ιδιαίτερα με σόκαρε η περίπτωση της natasoulas που δεν της έφερναν καν θήλαστρο! Πραγματικά όλα για το χρήμα γίνονται και οι περισσότερες μαίες κοιτάζουν τη βόλεψή τους ενώ είναι μέρος της δουλειάς τους το να μας βοηθήσουν με αυτό το θέμα. Ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις κι ας είναι λίγες.

Όσο για τα όσα μας παραθέτει η Happyland, είναι εξοργιστικό το να δίνουν κρυφά ξένο γάλα στα μωρά μας και αυτό βέβαια το κάνουν για να μην πεινάσουν νωρίτερα από το 3ωρο και χρειαστεί να τα πηγαινοφέρνουν ή ακόμα χειρότερα (για εκείνες) να μας βοηθήσουν με το θηλασμό.

Διάβαζα στο site http://www.thilasmos.net/, το οποίο έχει τα πάντα για το θηλασμό και αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε, ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που είναι πάρα πολύ πίσω στο θέμα της ενθάρρυνσης του θηλασμού στα μαιευτήρια. Ακόμα και χώρες με λιγότερη ανάπτυξη, όπως η Ρουμανία για παράδειγμα, διαθέτουν μαιευτήρια που υποστηρίζουν το μητρικό θηλασμό σε κάθε βήμα. Είναι πραγματικά λυπηρό! Πιστεύω πως αν δεν γίνουμε πολλές εμείς που την επόμενη φορά, αν όχι την πρώτη, θα απαιτήσουμε σωστή αντιμετώπιση – όπως πολύ σωστά είπε η Happyland – η κατάσταση δεν θα αλλάξει για χρόνια. Ειδικά για το πρώτο παιδί, βασίζονται στην απειρία της νέας μητέρας και στο άγχος της για να την αποθαρρύνουν. H Aristina που έχει σπουδάσει νοσηλευτική δίνει επίσης πολύ καλές συμβουλές για το πώς να χειριζόμαστε το θέμα!

Happyland, συγχαρητήρια στο μαιευτήρα σου. Οι περισσότεροι δεν θα ασχολούνταν καν.

natasoula σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα όπως ονειρεύεσαι!

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑΛ πραγματικά με συγκίνησαν τα λόγια σου, είναι σαν να είδες μέσα μου! Σ’ευχαριστώ από καρδιάς για τα όσα μου είπες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

evhdal έγραψε:

αν εισαι ετοιμη για καβγα φοβουνται περισσοτερο....οι περισσοτερεσ ειναι του στυλ να περασει το 8ωρο μασ και να φυγουμε.....οποτε καβγα και παλι καβγα γιατι τουσ πληρωνουμε και χρυσουσ!!!

Συμφωνω απολυτα...

Δεν φτανει που την ακριβοπληρωνουμε την γεννα και την διαμονη μας θαρρεις και ειναι ξενοδοχειο για αναψυχη...δεν ακουνε και τις απαιτησεις μας! Αρχιζω και προβληματιζομαι γιατι ακουω πολλα γυρω απο

αυτο το διαστημα.

Προσφατα ειχε μια εκπομπη στην ΕΤ3 - Ολα για την Υγεια και τα ριχνανε κανονικα στις ιδιωτικες κλινικες που δεν ενθαρρυνουν τον θηλασμο...

Αυτο που με τσαντιζει περισσοτερο ειναι οτι δεν σου δινουνε σημασια.

Εγω πηρα τηλ. να ρωτησω για τιμες στη Γενικη Κλινικη Θεσσαλονικης και δεν μου δωσανε και πολυ σημασια...Αγγαρεια κανανε...Δε μας περισσευουνε 3000 ευρω...ειδικα με τετοια συμπεριφορα.

Κατι τετοια με κανουνε να λεω στο δευτερο μου παιδι που δεν θα εχω "καψα" να γεννησω σε ιδιωτικη θα γεννησω σε δημοσιο...

Τα εχουμε πολυυυ παρεξηγημενα...

Αληθεια γεννησε καμια στην Γενικη Κλινικη Θεσσαλονικης να μου δωσει λεπτομερειες?

Ειμαι πολυ περιεργη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ,ΤΗΣ ΔΙΝΑΝΕ ΜΟΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΗΛΗ ΜΟΥ

ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΝΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ & ΤΑΙΣΜΕΝΟ(ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΓΑΛΑ)

ΤΗΝ 2η ΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ ΑΚΟΥΓΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥΣ:lol: :lol: ,ΠΑΩ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΚΛΑΙΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ???ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΖΕΣΤΕΝΑΝΕ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΑΝΕ!!!!!!:angry: :angry:

ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΩ ΟΤΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΝΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

ΠΑΝΤΩΣ ΛΙΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

elpi76, με κάθε ιστορία που διαβάζω θυμώνω όλο και περισσότερο. Πραγματικά έχω αρχίσει κι αναρωτιεμαι πως πάνε για ύπνο το βράδυ όταν κοροϊδεύουν τόσες γυναίκες που το μόνο που θέλουν είναι το καλύτερο για το μωράκι τους!

Αννιώ, evhdal έχετε απόλυτο δίκιο για το κόστος. Εγώ μάλιστα είχα και μονόκλινο δωμάτιο και πλήρωσα μια περιουσία!

Πάντως, εκτός από τη βόλεψή τους, οι μαίες το κάνουν σίγουρα γιατί αυτή είναι η γραμμή που παίρνουν από τα ιδιωτικά μαιευτήρια. Φαντάζεστε τι παιχνίδια εκατομμυρίων παίζονται με τις εταιρίες παραγωγής βρεφικού γάλακτος; Δεν είναι τυχαίο το ότι κάθε κλινική προωθεί ένα συγκεκριμένο γάλα. Αν στο μαιευτήριο δώσουν αυτό στο παιδί σου, είναι αυτό που θα συνεχίσεις να του δίνεις και μετά, εκτός εάν έχει δυσανεξία ή έντονους κολικούς.

Ίσως μία λύση είναι να έχουμε τα μωρά μας στο δωμάτιο την περισσότερη ώρα και να αναλαμβάνουμε τη φροντίδα τους από την αρχή, όση κούραση κι αν έχουμε. Σε αυτό βέβαια αποτελούν εμπόδιο οι επισκέπτες που μπαίνουν στο χώρο. Το μωρό πρέπει να είναι σε καθαρή ατμόσφαιρα και μακριά από χνώτα.

Ίσως από τη άλλη να πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε η elpi76. Να επιμένουμε, να ελέγχουμε όσο μπορούμε και να ευχόμαστε να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι ειλικρινείς και διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...