Μετάβαση σε περιεχόμενο

lena

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  4468
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

lena's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Βαθμός Δημοφιλίας

 1. Τα πάντα διαχωρίζονται ανάλογα με το αν πρόκειται για κορίτσι ή αγόρι. Αυτός ο διαχωρισμός όμως, ιδιαίτερα μάλιστα των παιχνιδιών που αποτελούν κρίσιμο παράγοντα στην ανάπτυξη των παιδιών και στον τρόπο με τον οποίο κατανοούν τον κόσμο, μόνο αθώος δεν είναι, καθώς περιορίζει τις δυνατότητες ολόπλευρης ανάπτυξης των παιδιών. «Τα παιχνίδια που πωλούνται σήμερα είναι περισσότερο έμφυλα από ποτέ, καθώς πολύ συχνά παρουσιάζονται ως κατάλληλα "για αγόρια" ή "για κορίτσια", στα καταστήματα παιχνιδιών πωλούνται σε διαφορετικά τμήματα ή και ορόφους, έχουν διαφορετικό περιτύλιγμα και χρώμα, διαφορετικές απεικονίσεις και λεζάντες. Tα παιχνίδια που προορίζονται για τα αγόρια είναι συνήθως όπλα, οχήματα ή φιγούρες δράσης και δίνουν έμφαση στη βία, στην επιθετικότητα και στον ανταγωνισμό. Στον αντίποδα, τα παιχνίδια που προορίζονται κυρίως για τα κορίτσια επικεντρώνονται στις δεξιότητες ανατροφής, στις οικιακές δραστηριότητες και έχουν σχέση με την ελκυστική εμφάνιση, προωθούν ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς, ενώ, παράλληλα, διδάσκουν στα κορίτσια πόσο σημαντική είναι η εμφάνιση για την κοινωνική αποδοχή. «Κάτι που μπορεί να θεωρηθεί επιζήμιο για τη διαμόρφωση των στόχων της ζωής τους και τις μελλοντικές προοπτικές τους, τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική ζωή και έχουν αρνητική επίπτωση στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά», εξηγεί η καθηγήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου. Κατά την ίδια, για τις εταιρείες είναι πιο επικερδής η δημιουργία χωριστών αγορών, παρά η κατασκευή ενιαίων προϊόντων που απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια. Όμως, όπως υπογραμμίζει, αυτή η διαφοροποίηση αναπαράγει την εσφαλμένη αντίληψη ότι τα αγόρια και τα κορίτσια είναι τελείως διαφορετικά και την ενισχύει προδιαγράφοντας διαφορετικά ενδιαφέροντα, δεξιότητες και κλίσεις σε αγόρια και κορίτσια. Αντιθέτως, όπως σημειώνει η κ. Κογκίδου, είναι ανάγκη να υπάρχουν παιχνίδια και για τα δύο φύλα, ώστε όλα τα παιδιά να επιλέγουν ελεύθερα να ασχοληθούν με εκείνα που τα ελκύουν και να διαμορφώσουν την έμφυλη υποκειμενικότητά τους. Αυτό θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν ένα μεγαλύτερο εύρος εμπειριών και δεξιοτήτων -χωρίς άγχος για το αν αυτό είναι συμβατό με το φύλο τους.
 2. lena

  bb code URL is not allowed

  Καλησπέρα MeryKal θέλεις να βάλεις κι' αλλα τικεράκια εκτος απο αυτα τα 2 που φαίνονται ;
 3. lena

  Την καλημέρα μου!

  Καλημέρα Ερμίνα! Καλώς ήρθες στο mammyland!!!! Ωραίο όνομα έχεις δεν το έχω ξανακούσει.
 4. Καλησπέρα mpempakos! Άν θέλεις στείλε μου με pm τα στοιχεία σου να δοκιμάσω να τα περάσω εγώ.
 5. Να' σαι καλά! Πολύ χάρηκα!
 6. Κορίτσια σας έχω στείλει pm.
 7. Καλημέρα. Τότε μάλλον πρέπει να το δημιουργήσει η διαχειρίστρια της ομάδας.
 8. Τα προσωπικά μηνύματα δεν μεταφέρονται. Τις ομάδες όπως έχουμε πεί τις ξαναδημιουργούμε στο καινούργιο (ήδη φτιάχτηκαν μερικές χειροκίνητα απο τα μέλη) και τις επαφές μας τις δημιουργούμε το ίδιο δηλαδή στέλνοντας πρόσκληση.
 9. Καλησπέρα. Υπάρχει η επιλογή δημιουργίας αλμπουμ. Δες το λίγο κι' αν δεν το βρεις ξαναπες μου.
 10. Καλησπέρα. Το link είναι mammyland.com/old/ Τις φώτο εάν δεν τις έχεις αποθυκευμένες στον υπολογιστή σου, τις κατεβάζεις και τις περνάς στο καινούργιο.
 11. ilo αν θέλεις πες μου το παλιό σου username να στο επαναφέρω.
 12. Κορίτσια καλησπέρα. Η ομάδες φυσικά και είναι ιδιωτικές άν όμως αυτός που θα δημιουργήσει την ομάδα επιλέξει να την κάνει ιδιωτική. Εννοείτε πως πρέπει να είναι ιδιωτικές αλλιώς δεν έχει νόημα... Άν ο διαχειριστής της ομάδας ορίσει να είναι ανοιχτή η ομάδα μόνο τότε μπορεί ο καθένας να μπαίνει και να διαβάζει τα post. Argi όσο για τις φατσούλες, μικρό το κακό διορθώνεται....
 13. ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΚΙ τον επανέφερα τον λογαριασμό σου. Μπορείς να συνδεθείς κανονικά βάζοντας password το 123456.
 14. οι φωτογραφίες δεν χάνονται βρίσκονται εκεί στο αρχείο. Φυσικά μπορείς να ανεβάσεις όσες θέλεις στην καινούργια σας ομαδούλα.
×
×
 • Προσθήκη...