Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ειδικά για κοριτσομάνες


Recommended Posts

Τι κουβεντούλες λέμε κάθε μέρα στις θυγατέρες μας? Τις υποστηρίζουμε και τις ενθαρρύνουμε ή είμαστε όλο "μη" και "μη"?

Μια λίστα με όμορφα λόγια που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην επικοινωνία με τις κόρες μας. Πάρτε ιδέες κι εσείς και αξιοποιήστε την κατά βούληση. Οσοι γονείς έχετε αγοράκια, κάντε τις απαραίτητες μετατροπές:

http://newagemama.com/2011/05/20/%CE%B1 ... %80%CE%B7/

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο! Αν και είμαι αγορομάνα, κάνοντας τις απαραίτητες μετατροπές, συμφωνώ με όσο λέγονται...πόσο σημαντικό είναι για τα παιδάκια μας να ακούσουν ένα μπράβο από τα χείλη μας? Να νιώσουν ότι μας κάνουν χαρούμενους και περήφανους? Γιατί να μην τους το δείξουμε?

Να μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλουδάκι τους και να δούμε τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία..Κάπου διάβαζα ότι τα παιδάκια μικρών ηλικιών συνήθως ζωγραφίζουν εμάς τους μεγάλους, με τεράστια, ψηλά πόδια, δυσανάλογα με το υπόλοιπο σώμα μας..δεν είναι τυχαίο..ετσι μας βλέπουν..οι μπόμπιρες μας, μας βλέπουν γίγαντες!!!Πόσο σημαντικό είναι για αυτά να γονατίσουμε δίπλα τους και να είμαστε στο ύψος τους όταν θα τους πούμε μια γλυκιά κουβέντα ή θα τους κάνουμε μια διόρθωση...

Και κάτι ακόμα..όταν θέλουμε να κάνουμε μια παρατήρηση καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε τις "καλές" λέξεις..δηλαδή, να μην πούμε, "αυτό είναι άσχημο"..να πούμε " αυτό δεν είναι ωραίο"..

Και φυσικά μιλάω πάντα εκ του ασφαλούς, γιατί ο γιος μου ακόμα είναι πολύ μικρός..σίγουρα όταν πνιγόμαστε από την καθημερινότητα, είναι δύσκολο να μην γεμίσουμε ροζ ελέφαντες..αλλά ας προσπαθήσουμε!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχεις τόσο δίκιο! Δεν ξέρω γιατί αλλά το αρνητικό έρχεται πάντα πιο γρήγορα και εύκολα να ειπωθεί! Ειδικά στις μέρες μας όλα τα παιδιά είτε βρέφη είτε έφηβοι χρειάζονται την ενθάρρυνσή μας και γλυκιές κουβέντες από τους γονείς τους! Ακόμα και κάτι αρνητικό να θέλουμε να επισημάνουμε υπάρχει πάντα όμορφος και ήρεμος τρόπος! Ανυπομονώ να πάρω στα χέρια την κορούλα μου και να κάνω πράξη όόλα αυτά... ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...