Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΓΓΟΝΙΩΝ...


Recommended Posts

Γειά σας φίλες!

Από που να αρχήσω και που να τελειώσω... αχ... είμαι πολύ στεναχωρημένη και συγχρόνως αφάνταστα νευριασμένη.

Κάνω μια εισαγωγή λέγοντας πως με τον αντρα μου είμαστε ερωτευμένοι και πολύ αγαπημένοι εδώ και 12μισι χρόνια!!! :x

Τα πεθερικά μου είναι ανθρωποι αξιαγαπητοι, με τρόπους και αρχές. Σαν οικογένεια είναι πολύ δεμένοι όλοι τους και στηρίζουν πολύ ο ένας τον άλλο. Δείχνουν να με αγαπούν όπως και εγώ το ιδιο. Δεν με πίκραναν ποτέ ούτε και ανακατευτηκαν για κανένα λόγο στην οικογένεια μου. Πάντα προσέχουν τί θα πουν και πως θα το πουν ετσι ωστε μην τυχόν και παρεξηγήσω κατι από τα λεγόμενά τους. Είναι λογικοί άνθρωποι και σε κάποια θέματα κρατάνε τους τύπους. Για παράδειγμα δεν θα κάνουν ποτέ μια ξαφνική επίσκεψη στο σπίτι μας ή δεν θα πάρουν τηλέφωνο στο σπίτι ωρες κοινής ησυχίας για να μην ενοχλήσουν. Οποτε τους δωθεί η ευκαιρία μου κάνουν δώρα και όχι μικρής αξίας. Εχω γεμήσει με κοσμήματα, ακριβά αρώματα και όχι μόνο. Μέχρι εδώ όλα καλά......!

Και μένω έγκυος........

Γέννησα το μωρουλίνι μου τον Ιανουάριο του 2010 ενώ ένα μηνα πριν, είχε γεννησει η κουνιάδα μου (η αδερφή του άντρα μου) το δεύτερο παιδάκι της.

Από κει και πέρα βρε κορίτσια σαν να έγινε κάτι και άλλαξε πολύ η συμπεριφορά τους. Όχι προς εμένα ή τον άντρα μου αλλά προς το παιδί μου.

Ενώ περίμενα πως θα του δείχνουν την ίδια αγάπη που έδειχνα στα άλλα δυο εγγονια τους, έγινε το αντίθετο. Του συμπεριφέρονται σαν να είναι ένα ξένο παιδί, ένα γειτονάκι. :-s Και εχει και το ονοματεπώνυμο του πεθερού μου.

Με τα παιδία της κουνιάδας μου, τους βλέπεις και είναι χαζοπαππούδες, θα παιξουν μαζί τους, θα τους τραγουδήσουν, θα τα πάρουν αγκαλιά, θα τα κανακέψουν και θα τους λένε ένα σωρό όμορφα λογάκια......... με το δικό μου είναι τόοοσο τυπικοί.... :( με αποτέλεσμα και ο γιός μου να κρατάει κάποιες αποστάσεις από αυτούς παρόλο το μικρό της ηλικίας του. :(

Η κουνιάδα μου πηγαίνει τα παιδία της στης πεθεράς μου σχεδόν μέρα παρά μέρα και της τα αφήνει αρκετές ώρες. Ετσι όταν εγώ έχω κάποια δουλειά θα αφήσω τον μικρό μου στην μαμά μου (με την οποία μένουμε πάνω – κάτω και βολεύει κιολας) για να μην επιβαρύνω την πεθερά μου με ένα τρίτο πιτσιρίκι. Ετσι πηγαίνουμε στα πεθερικά μου κάθε Κυριακή όπου μαζευεται και όλη η οικογένεια.

Εδώ τώρα αρχίζω να νευριάζω πολύ......αφού τα αλλα παιδάκια τα βλέπουν 3-4 φορές την εβδομάδα και το δικό μας το βλέπουν μόνο μία, γιατί ασχολούντε μόνο με τα άλλα και εκείνη την μέρα;; Τι τους έκανε ο γιός μας;;;;; ~x( Θεωρούν εγγονια τους τα παιδία της κόρης τους ενω τα παιδία του γιού τους είναι ξένα;;; Τι συμβαίνει;;; Και τουλάχιστον η πεθερά μου είναι λίγο πιο διακριτική και που και που δίνει σημασία στον μικρό μας, ο πεθερός μου όμως ρίχνει τα καρφιά του στα ίσα. Πάει για παράδειγμα να πλησιάσει τον μικρό μου ο οποίος του αντιστέκεται γιατι ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. Τότε και ο πεθερός μου αντί να κάνει κάτι για να τον συμπαθήσει ο μικρος και να του κινήσει το ενδιαφέρον, λέει ένα “αντε μωρέ γκρινιάρη” και κατευθείαν πιάνει το άλλο εγγόνι και του λέει “ελα να σε πάρω εσένα που σε γουστάρω αντράκι μου γλυκό”. [smilie=banghead.gif] Αυτός συγκεριμένα ο διάλογος έγινε χθες. Λέγοντε τέτοιες κουβέντες;;;;

Εχω γίνει σαν το παντζάρι αυτή της στιγμή...τα θυμάμαι και φουντώνω....

Υπ'οψιν πως το θέμα το εχω συζητήσει αρκετές φορές με τον αντρα μου αλλά μου λέει πως είμαι προκατειλημένη και δεν είναι έτσι τα πράγματα και οτι υπερβάλω και να μην είμαι τόσο σχολαστική. Η αλήθεια είναι πως και εκείνος βλέπει μια διάκριση προς τα άλλα εγγόνια αλλά δεν το παραδέχετε ευθέως. Δεν μπορεί να κατηγορήσει τους γονείς του αλλά είναι και αυτός τόοοσο αηδιαστικά προσεκτικός που δεν τους λέει τίποτα για να μην τους στεναχωρήσει.

Ποιά είναι η θέση μου βρε κορίτσια;;;;; Τι μπορώ να κάνω;;;; Εγώ θέλω να είμαστε όλοι μαζί αγαπημένοι και ο μικρός μου να ζει σε μια υγιή οικογένεια που να μην δημιουργεί ζήλιες και αντιπάθειες.

Συγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο μου πόστ αλλά ήθελα κάπου να τα πω. :oops:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα φίλη μου και καλή υπομονη...

Εγώ θα σου μιλήσω από την πλευρά του εγγονιού! Είμαι το μεγαλύτερο εγγόνι κ από τις 2 πλευρές μιας και οι γονείς μου έκαναν πολύ μικροί. Τα αδέρφια τους είναι μικρά με συνέπεια τα πρώτα ξαδέρφια μου να είναι από 12 εώς 3 χρονών! :D

Σαν το πρώτο εγγόνι δεν με πλησίασαν χωρίς λόγω ποτέ. Δεν βοήθησαν χωρίς λόγω ποτέ. Δεν με κανάκεψαν ούτε με κράτησαν ποτέ αντιθέτως μου έριχναν κ καμια στο ποπό... Το ίδιο συνεχίστηκε κ με την αδερφή μου. Όταν ήρθε κ ο αδερφός μου σχεδόν ταυτόχρονα ήρθε κ η ξαδέρφη μου από τον θείο μου. Εκεί έκαναν λες κ ήρθε εγγόνι για πρώτη φορά στην οικογένεια :evil::evil: Έλεος Γυμνάσιο πήγαινα καταλάβαινα πλέον την διάκριση κ τα ξινά μούτρα. Την ίδια τρελαμάρα πήραν και με το 2ο παιδί του θείου μου που κ εως τωρα δεν μας αφήνει να φάμε τπτ αν δεν φάει το <σκασμένο> :shock::shock:

Η μοναχοκόρη της γιαγιάς μου έχει 3 παιδάκια 12, 10, 3 ούτε αυτά δεν τα έχει πλησιάσει ποτέ :evil::evil:

(παρεπιπτώντως κ εγω κ ο αδερφός μου έχουμε τα ονόματα τους)

Ενα συμπέρασμα έβγαλα κούκλα μου ότι ακόμη κι αν δεν το έχεις καταλάβει έχουν τρελή αδυναμία στην κόρη τους και ακόμα πιο πολύ στα εγγόνια που τους έκανε..... Όπως η γιαγια μου με την τόση αδυναμία που έχει του θείου μου κ ακόμα τον ταιζει, έτσι έχει κ στα παιδιά του κ άλλος δεν υπάρχει...

Όλα από κάπου πηγάζουν!

Μην στενοχωριέσαι κ ο πατέρας μου την μάνα που προκατειλημένη την έλεγε αλλά εμείς σαν παιδιά χαζά δεν ήμασταν!!! ΥΠΟΜΟΝΗ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ μαριλου κουραγιο....εχεις το θαρρος να πιασεις την πεθερα σου κ να της μιλησεις στα ισα???νομιζω πως τετοια προβληματα πρεπει να τα συζηταει μια οικογενεια...

μηπως δεν ειχανε χρονο να δεθουν?αν πηγαινες το παιδακι σου πιο συχνα στα πεθερικα σου ισως κ να ερχοταν πιο κοντα...

ειμαι κ εγω εγγονι που το ξεχωριζαν...μολις γεννηθηκε ο αδερφος μου,μας μοιρασαν εμενα με πηγαιναν συνεχειαστην γιαγια αθανασια που εχω κ το ονομα της κ τον αδερφο μου στην αλλη γιαγια που ειχε απο εκει το ονομα το αποτελεσμα εγω να εχω δεθει τρελα με την γιαγιακα μου κ η γιαγια μου με εμενα,σε αντιθεση με την αλλη γιαγια που σχεδον με αγνοουσε...

με την γιαγια μου εχουμε ερωτα!!!την λατρευω κ με λατρευει :x:x:x

πριν ενα χρονο πεθανε ο παππους μου κ η γιαγια μου αρχισε να μενει με τον γιο της που εχει 3 παιδακια το ενα μωρακι βλεπω πως το αγαπαει κ αυτο πολυ γιατι το βλεπει καθε μερα να μεγαλωνει δεθηκε μαζι του...

για αυτο σου λεω μηπως να αφηνεις το αγορακι σου πιο συχνα εκει,να τους μαθει ο μικρουλης σου να τον μαθουνε κ αυτοι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maryloo δεν θα σχολιάσω το τι ειπε ο παπούς γιατί προφανός δεν ξερει να συμπεριφέρετε και να μιλάει.

απλά σκέφτομαι όπως η happy μήπως με κάποιο τρόπο τους φέρεις πιο κοντα? δηλαδή να τον έχουν περισσότερες μέρες ώστε να αρχίσουν να δένονται και μαζί του. να αρχίσει και ο γιος σου να τους αποδέχεται.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα, έγραψα ήδη ένα μήνυμα αλλά δυστυχώς μου σβήστηκε.

Θα σου πω εν περιλήψει τα εξής:

Πρώτον μη σε στεναχωρούν τέτοια πράγματα. Υγεία καικαλή καρδιά.

Δεύτερον. Διαβάζοντας συμπέρανα οτι οι σχέσεις σας ήταν από την αρχή τυπικές. Ακόμα και ο άντρας σου τυπικές σχέσεις έχει μαζί τους γιατί γράφεις, δεν θέλει να τους στεναχωρήσει και τέτοια. Γνώμη μου είναι οτι σε μια οικογένεια (όπως είναι ο άντρας σου μαζί τους) επιβάλλεται να κουβεντιάζονται αν όχι ΟΛΑ, τα περισσότερα θέματα που απασχολούν έστω κι ένα μέλος αυτής.

Τρίτον, αναπόφευκτο. Οι παππούδες συνήθως αγαπούν περισσότερο τα παιδιά των κορών τους απ' ότι τα παιδιά των γιων τους. Αυτό δεν είναι κανόνας, απλή διαπίστωση απ' ότι βλέπω τριγύρω μου είναι. Οπότε μην απογοητεύσαι, αλλά και μην πιστεύεις οτι κανείς δεν κάνει διακρίσεις..

Τελος, αν θα ήθελες μία συμβουλή και δεν τα είπες απλώς για να ξεθυμάνεις (οπότε πάω πάσο και με το συμπαθιο που έγραψα), φέρτους πιο κοντά γιατί και το παιδί σου δεν τους ξέρει. Ακόμα κι αν ακούσεις μερικές κουβεντούλες (δε λέμε χοντράδες) κάνε τα στραβά μάτια ή χειρίσου το με χιούμορ, γιατί είναι οι παπούδες και δε νομίζω οτι θέλεις να τους στερήσεις απ το παιδί σου (δε μιλάω για χοντράδες ξαναλέω).

Το συμπέρασμα μου είναι ότι οι παππούδες ζηλεύουν λίγο την άλλη γιαγιά, τη μαμά σου δηλαδή. Αυτή το χαιρεται το παιδί σου περισσότερο και αυτοί το ξέρουν, οπότε.......

Καλή συνέχεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η κουνιάδα μου πηγαίνει τα παιδία της στης πεθεράς μου σχεδόν μέρα παρά μέρα και της τα αφήνει αρκετές ώρες. Ετσι όταν εγώ έχω κάποια δουλειά θα αφήσω τον μικρό μου στην μαμά μου (με την οποία μένουμε πάνω – κάτω και βολεύει κιολας) για να μην επιβαρύνω την πεθερά μου με ένα τρίτο πιτσιρίκι. Ετσι πηγαίνουμε στα πεθερικά μου κάθε Κυριακή όπου μαζευεται και όλη η οικογένεια.

είδες? η κάθε μάνα πάει το παιδί στην μάνα της!!! λογικό είναι.....και η δική σου μαμά θα φέρεται πιο ζεστά στο δικό σου!!

και εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά είναι επρισσότερο της μητέρας, αν ήσουν κόρη τους ακόμη και μόνο τις Κυριακές να το πήγαινες θα του φέρονταν ζεστά!

αν θέλεις να αλλάξει η κατάσταση θα πρέπει να το πηγαίνεις συχνότερα σε εκείνους και όχι μόνο μία φορά την εβδομάδα................

θα σου πω το δικό μου παράδειγμα, ο άντρας μου είναι μοναχοπαίδι και όταν γέννησα τον γιο μου, τα πεθερικά τον έβλεπαν μία φορά τον χρόνο :o:o (λόγω απόστασης 600χλμ μακρυά)!!!!

όταν πηγαίναμε ο γιος μου ούτε που ήθελε να πλησιάσει τον παππού του, μάλιστα έκλαιγε όταν πήγαινε κοντά του....σιγά σιγά και με την συνεχή επαφή τα πράγματα έφτιαξαν.......

πιστεύω ότι και τα πεθερικά σου θέλουν λίγο χρόνο με το εγγόνι τους για να συνηθίσει ο ένας τον άλλον.....π.χ. πες τους μια μέρα να τον πάεν στην παιδική χαρά ή πηγαίνετε εσείς στο σπίτι για να παίξουν.......λίγο περισσότερο χρόνο, αυτή είναι η γνώμη μου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μη μιλησεις μη κανεις τιποτα απλα αγνωσε το, πριν πας στο σπιτι τους νερωσε πολυ το κρασι σου και μη τους δινεις σημασια δε θα βει κατι μονο εσυ θα στεναχωριεσε ;)

Εγω θα σου ενα πραγμα μενουμε πανω κατω με την πεθερα μου και την συνηφαδα μου μεχρι να γινει ενα χρονο το ειδαν 5 φορες μερτημενες :shock::shock:

Τωρα κοντευει τα 3 και δε τους θελει :roll:

την συνηφαδας ομως τα εχει ολη μερα κατω τρελη αδυναμια το ενα εχει το ονομα της το αλλο δε βαφτιστηκε ακομη θεωρει οτι τα μωρα την μοιαζουν, αλλα ρωτησα παιδοψυχολογο και μου ειπε οτι αυτη βλεπει τον ευατο της μεσα απο αυτα τα μωρα γιατι εχιυν το ονομα της ή για τι οπως λεει την μοιαζουν, δε θα αλλαξει η συμπερισφορα της μπορει να προσποιητε μπροστα στο δικο σου και να συμπεριφερετε το "ιδιο¨" αλλα τα παιδια δεν ειναι χαζα ολα τα καταλαβαινουν, μη προσπαθησεις μου λεει να κανεις κατι δε θα το αλλαξεις ισα που μπορει να πει οτι τα κανεις ολα απο ζηλια ή να γινουν τα πραγματα χειροτερα με το παιδι απο αντιδραση :evil:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω δεν σημφωνω μαζι σου αργυρο μου .

η πεθερα μου εχει τρελη αδυναμια στον μικρο και ας τον βλεπει 2 φορες τον χρονο .

η μανα μου παλυ φυσικα τον αγαπαει πολυ αλλα ειναι πιο συγκρατημενη .

ο πεθεροσ μου τρελη αδυναμια και αυτος δεν τον χορταινει οταν ερχετε .

ο πατερας μου παλυ απο αποσταση τον χορταινει λεει και μονο να τον δει 1 ωρα .

υποψην οτι οι γονεισ μου τον εχουν δει περισσοτερες φορεσ απο τα πεθερικα μου και εχουμε περασει και καποιους μηνεσ στο χωριο μεσα σε αυτα τα δυο χρονια (μενουν ολοι τουσ μακρια)

εγω πιστευω οτι ειναι στον ανθρωπο καποια πραγματα .

οσο για αυτο που λεει η φιλη μας πιστευω και εγω οτι μια μεγαλυτερη επαφη θα εκανε καλο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΑΡΙΛΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΓΓΟΝΗ ΑΙΣΘΑΝΗΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΩ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΚΡΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΣ ΚΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΛΙΑ Η ΑΝΤΟΙΜΗΒΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΙΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΣΑΝ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΨΟΓΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΜΑ ΚΣΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕ ΛΕΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΙΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΠΕΘΕΤΑ ΜΟΥ ΖΗΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΙΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια!

Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλες για τις συμβουλές σας! :YMHUG:

Εχετε δικιο, πρέπει να τον πηγαίνω πιο συχνά στα πεθερικά μου.... βέβαια κάποια απογευματα που έχουμε πάει μεσοβδόμαδα είναι πάντα τα αλλα εγγονια εκεί και εννοείται πως ολη η προσοχή πέφτει σε αυτά. Η δικαιολογία του αντρα μου είναι πως αφού δεν είναι η μαμά τους εκεί κάποιος πρέπει να τα προσέχει. Σαμπως αν τα πάρει και τα τρια στο παιδικό δωμάτιο να παίξουν όλοι μαζί θα πάθουν κάτι... :( Έχει τύχει να πάρω τηλεφωνο την πεθερά μου για να πάμε ένα απόγευμα και αν δεν έχει τα παιδία κατεβαίνει στο κέντρο για να κάνει τις δουλειές της και μου λέει φέρε το πχ αυρίο που θα είναι και τα άλλα και θα είμαι στο σπίτι.

Και η μαμά μου, μου είπε πως είναι φυσιολογικό να νιώθουν πιο άνετα τα πεθερικά μου με εκείνα τα παιδάκια μιας που τα έχουν συνέχεια. Εγώ νομίζω πως κανονικά οταν πηγαίνει το δικό μου θα πρέπει να ασχολούντε και μαζί του μιας που δεν το βλέπουν τόσο συχνά όσο τα άλλα.

Όπως είδα κάποιες από εσας έχετε περάσει σαν εγγονια παρόμοιες καταστάσεις.... αυτό είναι που ήθελα να αποφύγω. Δεν θέλω το παιδί μου να νιώθει άσχημα και να στεναχωριέται σκεπτόμενο πως δεν το αγαπούν όπως τα ξαδέφια του.

Σκέφτηκα να μιλήσω στην πεθερά μου αλλά δεν μου πάει... νομίζω πως θα δημιουργηθεί μεγάλο θέμα και θα ψυχραθούμε και εκτός αυτού θα τσατιστεί ο αντρας μου μαζί μου.

Ελεγα την επόμενη φορά που θα πει ο πεθερός μου κάτι ανάλογο (τα πετάει συχνά κάτι τέτοια) να μιλήσω γελαστά κάνοντας πως μιλάει ο γιός μου. Δηλαδή "εμένα δηλαδή δεν με γουστάρεις;" ... "πάρε με παππού και εμένα λίγο αγκαλίτσα" .... "παιξε παππού λίγο και με εμένα" ... και αν πει πως αφού δεν έρχεσαι τι να σου κάνω; θα πω " ασχολήσου παππούλη και μαζί μου και θα έρχομαι από εδώ και πέρα στην αγκαλιά σου!"

Είναι χοντρό να κάνω κάτι τέτοιο;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΧΙ Ο ΚΟΠΕΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΑΜΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΕΣ ΟΙ ΙΣΣΟΡΟΠΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αφρο το δικό σου παιδί είναι το μόνο τους εγγόνι? αν ναι τότε λογικό είναι.............

να σου πω maryloo εγώ δεν θα έλεγα τίποτα, στο φινάλε αυτοί χάνουν, αυτοί δεν θα έχουν επαφή μαζί του....το δικό σου παιδί έχει άλλη γιαγιά άλλον παππού να τον αγαπάνε.............

εμένα με πειράζει που τα πεθερικά μου, πολύ εμφανώς, ξεχωρίζουν τα παιδιά μου....είναι τα μοναδικά εγγόνια που έχουν και που θα έχουν και αγαπάνε πιο πολύ τον γιο μου! :shock::shock::shock: ....πιστεύω διότι ο γιος μου μοιάζει πιο πολύ στον άντρα μου και η κόρη μου σε μένα!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

γενικώς αυτός που δεν περνά χρόνο με τα εγγόνια ή τα παιδιά του αυτός χάνει!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!

Argi μου από την μια το σκέφτομαι όπως λές και εσύ αλλά από την αλλη θέλω να έχει καλές σχέσεις το παιδί μου μαζί τους.... είναι ο μοναδικός παππούς που έχει (ο μπαμπάς μου "εφυγε" 1 μήνα πριν γεννησω) και αυτό ισως με πληγώνει πιο πολύ.... γνωρίζοντας πως αντιδρούσε ο μπαμπάς μου με τα εγγόνια του ήμουν σίγουρη πως και με το δικό μου θα ήταν τρελαμενος μια που στο νοσοκομείο όταν ήταν για αρκετους μήνες συνέχεια μιλούσε για το αγεννητο ακόμα μωράκι μου. Ετσι νόμιζα πως κάθε παππούς αντιδρά και ήδη εχοντας δει τις κινήσεις του πεθερού μου στα αλλα του εγγόνια πίστευα οτι και με το δικό μας θα έπρατε ανάλογα.... εκεί απογοητευτηκα....

Το καλό είναι πως χθες το απόγευμα πήγαμε στα πεθερικά μου βολτα και ήταν μόνοι τους! Λέω ωραια...τώρα θα δω που δεν εχουν να ασχοληθούν με τα αλλα, τί θα κάνουν με το δικό μας;

Τελικά μια χαρά έπαιξαν μαζί με την γιαγιά, διαβασαν παραμύθια, είπαν τραγούδια και έκαναν αγκαλίτσες! Προσέγγυσαν το παιδί με ωραίο τρόπο και μετά πήγαινε ο μικρός μόνος του και τριβόταν στην ποδιά τους! Ακόμα και ο παππούς ηταν γλυκός μαζί του!

Τι να πω;;;

Οτι αδυναμία στα άλλα εγγονια έχουν είναι σίγουρο....απλά για να μας δίνουν ακι εμας λίγη σημασία θα πρέπει να μην είναι οι υπόλοιποι.... μα δεν είναι λύση αυτό....

Τελος πάντων αφού ειδα και την αλλη όψη του νομίσματος θα προσπαθήσω όσο μπορώ να πηγαίνουμε συχνότερα και ευχομαι κάποια στιγμή να μην διαχωρίζουν κανένα και να τα αγαπάνε όλα το ίδιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μπραβο μαριλου την πιο σωστη αποφαση πηρες!!!ετσι κοριτσακι μου πηγαινε το ζουζουνι σου πιο συχνα κ θα δεις!!!η αδυναμιες ειναι αδυναμιες παντως αλλα θα ειναι πολυ ομορφο να ερθουν πιο κοντα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...