Μετάβαση σε περιεχόμενο

μαθηματα αγγλικων


Recommended Posts

καλημερα κοριτσια ? κανει καμμια σας μαθημα αγγλικων στο παιδι της ? εγω εχω επαρκεια και αδεια διδασκαλιας αλλα δεν εχω ασχοληθει με το επαγγελμα . εχω ξεκινησει με τον γιο μου που ειναι 7μιση με το wonderland του longman . θα ειμαι ευχαριστημενη αν βγαλω τις 2 προκαταρκτικες ταξεις και μετα τον στειλω φροντηστηριο .....

ομως καποιοι απο το περιβαλλον μου μου λενε οτι πρεπει να τον στειλω φροντιστηριο τον σεπτεμβρη και μου ριχνουν το ηθικο .

με τρια παιδια και ενα μισθο στρατιωτικου ( ο οποιος μειωθηκε) αντε βγαλε τον μηνα ...και να μου λενε στειλτο μπαλετο , ξεκινηστε αγγλικα . γερμανικα , παρε μια δασκαλα να κανει ιδιαιτερα μαθηματικων στην κορη σου κλπ . τελοσπαντων δεν ειναι μονο η οικονομικη κριση αλλα και οτι πριν 10 χρονια που πηρα το proficiency ηθελα να ασχοληθω με τον κλαδο αλλα δεν ειχα τα κοτσια .....

να σας ρωτησω και κατι αλλο . στην γ δημοτικου ποια βιβλια αγγλικων κανουν τα παιδια σας?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και πολύ καλά κάνεις που κάνεις εσύ μάθημα στο παιδάκι σου :)

Μακάρι να έχω κι εγώ χρόνο όταν μεγαλώσουν οι δικές μου να τις διδάξω εγώ έστω και λίγο :) Μου αρέσουν τα αγγλικά και θα ήθελα να διδάξω έχω proficiency και άδεια αλλά με τη δουλειά και τα μωρά δεν προλαβαίνω :dry:

Για τα βιβλία που ρωτάς δεν γνωρίζω έχω μικρά παιδάκια ακόμη απλώς ήθελα να σου πω προχώρα και μην ακούς κανέναν :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalimera roula ! oi gnwmes gia ta mathimata agglikwn se autes tis ilikies poikiloun omws oi eidikoi sumfwnoun se ena...sto oti einai nwris!...eimai kathigitria agglikwn exw diko mou frontistirio kai doulepsa arketa xronia se sxoleia tis agglias..parakolouthwntas fusika polla seminaria..to thema einai oti auta ta mathimata pou ginontai se autes tis ilikies (san epaggelmatias sou milaw)...ginontai gia kathara eppixeirimatikous logous apo ta frontistiria....i katalliloteri ilikia gia na arxisei to paidi agglika einai stin triti dimotikou...einai wrimo glwssika...gia deuteri glwssa...endeiknitai meta apo 2-3 xronia agglika toulaxiston...kai etsi tha exei teleiwsei mexri tin triti taxi gumnasiou...as min parasuromaste emeis oi mamades...isws apla gia na paineutoume gia ta katorthwmata twn paidiwn mas....giati kat'auton ton tropo to mono pou petuxainoume einai na ta kourasoume....prepei na badizoume me basi tin ilikia kai stoxo ti swsti kai oloklirwmeni douleia...xairomai pou diabases to minima mou...filika mummy2... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα σε όλες, ρούλα3 νομίζω ότι και καθόλου φροντιστήριο να μην τον στείλεις δεν θα έχεις πρόβλημα, αν το παιδί τα καταφέρνει, θεωρώ ότι τα Αγγλικά είναι και εύκολη σχετικά γλώσσα, οπότε με λίγη ενασχόληση μπορεί εύκολα να μάθει...

Mummy2 επειδή με ενδιαφέρει και το θέμα της διγλωσσίας, γιατί να περιμένουμε τόσο πολύ, όταν τα παιδιά μπορούν να μάθουν δύο γλώσσες από πολύ μικρή ηλικία; έχω 2-3 παραδείγματα παιδιών με γονείς διαφορετικών εθνικοτήτων, που μπορούν και μιλούν από πολύ νωρίς εξίσου καλά και τις δύο γλώσσες των γονιών και αναγνωρίζουν και λέξεις κι άλλων γλωσσών... κι από έρευνα που έχω κάνει, γιατί σκοπεύω να το εφαρμόσω κι εγώ μάλλον στο παιδί μου, όταν με το καλό έρθει, θεωρητικά ένα παιδί είναι έτοιμο να αφομοιώσει μια γλώσσα (προφορικά μιλάμε πάντα σε τόσο πρώιμες ηλικίες) αμέσως από τη στιγμή της γέννησής του...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω πιστευω ότι τα παιδια καλο ειναι να ξεκινουν τα αγγλικα απο την τριτη δημοτικου και έπειτα. πρεπει να έχουν αρκετα καλη επαφή με την ελληνικη γλωσσα για να ξεκινήσουν και την αγγλική. όσο για το θεμα της διγλωσσιας υπαρχουν ειδικά σχολεια που διδάσκουν και τις δυο γλωσσες ταυτοχρονα. τωρα όταν ο ενας απο τους δυο γονεις ειναι αλλοδαπος αυτο που προτεινεται ειναι να μιλαει αποκλειστικά την ξενη γλωσσα στο παιδι απο την ωρα που γεννιεται και ο αλλος γονιος και τις δυο γλωσσες. εγω περσι (παραλληλα με την κανονική μου εργασια) διδασκα σε φροντηστηριο αγγλικων. στη b junior ταξη και καποια παιδια δυσκολευονταν αρκετα. όλα τους πηγαιναν τριτη δημοτικου. βεβαια απ 'οτι καταλαβα δεν υπηρχε και ιδιαιτερο ενδιαφερον απο το σπιτι. στο γιο μου μιλαω αγγλικα και καταλαβαινει αρκετες λεξεις και εκφρασεις. παντως αν το παιδι σου δειχνει ενδιαφερον και βλεπεις αποτελεσματα συνεχισε το. και εγω εχω σκοπο να τους διδασκω στο σπιτι όσο μπορω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις σας ...μου δινετε κουραγιο . ο γιος μου παει τωρα β δημοτικου και ειναι τωρα ενας μηνας που του ξεκινησα το μαθημα . η κορη μου ομως παει τωρα α δημοτικου και ειπα να την ξεκινησω μαζι με το γιο μου αλλα ειδα οτι δυσκολευοταν οποτε θα την αφησω κι αυτην για κανα χρονο , δεν θελω να την πιεσω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα ρούλα,

Εγώ δεν συμφωνό με την mummy2 όσο ποιό νωρίς τόσο το καλύτερο.

Σου μιλάω απο πήρα. Εκανα μάθημα σε ένα κοριτσάκι απο την 1 τάξη ειναι 12 χρόνο και σε 1 η 2 χρόνια θα δώσει απεθθειας για proficiency. Αλλά την πρώτη χρονιά κάναμε μόνο το αλφαβητάριο και πως φωνάζει το κάθε γράμμα και λιγες λεξούλες΄.

Μετα έκαν 2 παιδάκια και αυτο το κοριτσάκι πήγε σε φροντιστήριο όλοι η δασκάλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Τώρα κάνω μάθημα στο γιό μου . χρησημοποιό το kids planet to double εχουμε φτάσει στο unit 12, γράφει και μικρέσ εκθεσούλες.

Αυτό που ήθελα να σου πω ειναι προχώρατο και μην ακούς κανέναν αν το παιδι τα πέρνει δεν έχεις πρόβλημα.

Ελπίζω να μην σε κούρασα και σου εύχομαι ότι καλύτερο !!! :)B)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Ρούλα!

Είμαι και γω Καθηγήτρια αγγλικών σε γυμνάσιο, αλλά έχω πρότερα κάνει σε φροντηστήριο μάθημα σε μικρές ηλικίες.Junior και πέρα.

Να σου πω την γνώμη μου. Αν θες να ξεκινήσεις απο τόσο μικρή ηλικία τα αγγλικα στο παιδί σου, σιγουρέψου ότι θα 'δημιουργήσετε'μια ευχάριστη εμπειρία- μόνο μέσα απο το παιχνίδι και χωρίς πίεση- σε καμία περίπτωση. Η καλή αρχή είναι το παν.

αργότερα μπορεί το μάθημα να γίνει πιό...ας το πω 'ακαδημαικο' που θα έχει ωριμάσει περισσότερο το μικράκι σου.

Οι απόψεις όσον αφορά την ηλικία που θα πρέπει να αρχίσει ενα παιδί τη 2η γλώσσα είναι και οι 2 κατά κάποιο τρόπο σωστές. Εγώ επιμένω στο ότι θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι θα 'παίξεις' μαζί του -με βοηθό τα όμορφα βιβλία και τα άλλα βοηθήματα.Αλλά πάνω απ'όλα εσύ ξέρεις κατά πόσο το μικρό σου έχει την διάθεση να συμμετέχει σαυτό.

Για μένα είνα ιδανικό να αρχίσετε τώρα που έχεις και συ όρεξη και να του αρέσει.

Σας εύχομαι -στην κυριολεξία- καλή διασκέδαση!!!

:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kouklitsa εννοεις ότι δεν θα δωσει για το Lower? Νομιζω ότι ενα παιδι 13 χρονων δεν μπορει να δωσει Proficiency πολυ απλα γιατι δε θα γραψει στην εκθεση που τα θεματα θελουν πιο ωριμη σκεψη. Και γραμματικη και λεξιλογιο να ξερει δυσκολα θα περασει, και στα προφορικα που τα θεματα για τα οποια συζητανε δεν ειναι της ηλικιας της.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσια ! οπως εγραψα παραπανω ο γιος μου δεν ειναι πολυ μικρος θα παει τριτη δημοτικου τον σεπτεμβρη και στην τριτη κανουν αγγλικα ( στην πεμπτη εχουν και δευτερη γλωσσα!) οποτε ξεκινησα τωρα . και βεβαια κανουμε αργα αργα και προσπαθω να μην τον κουρασω . προς το παρον παει καλα . τωρα για το ποτε πρεπει να ξεκινουν τα παιδια αγγλικα ... πιστευω οτι καθε παιδι ειναι διαφορετικο μπορει καποια της πρωτης δημοτικου να τα καταφερνουν άλλα παλι να πηγαινουν δευτερα και να μην ειναι ακομα ετοιμα . εγω ξεκινησα τα αγγλικα στην τεταρτη δημοτικου και τα βιβλια της junior ηταν τοσο ευκολα που τα θεωρουσα σαχλα !( αναφερομαι στα jacaranda , δεν ξερω αν ειχατε και εσεις αυτα) . τωρα οι ηλικιες που τα παιδια ξεκινουν αγγλικα εγιναν πιο μικρες και τα βιβλια εχουν δυσκολεψει. και ταυτοχρονα τα μαθηματα στο δημοτικο. στην δευτερα κανουν πολλαπλασιασμο και διαιρεση !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mariagl έγραψε:

kouklitsa εννοεις ότι δεν θα δωσει για το Lower? Νομιζω ότι ενα παιδι 13 χρονων δεν μπορει να δωσει Proficiency πολυ απλα γιατι δε θα γραψει στην εκθεση που τα θεματα θελουν πιο ωριμη σκεψη. Και γραμματικη και λεξιλογιο να ξερει δυσκολα θα περασει, και στα προφορικα που τα θεματα για τα οποια συζητανε δεν ειναι της ηλικιας της.

Καλημέρα mariagl,

Στο κορίτσι αυτό δεν κάνω εγω αλλο μάθημα , ( διοτί δεν έχω χρόνο) αυτό το ειπαν στο φροντιστήριο που παέι διότι και στις εκθέσεις που γράφει είναι πολύ προχωρημένει. Της είπαν οτι με λίγη προσπάθεια μπορει να το πάρει και για εμπειρία να δώσει για FC. Για νεότερα θα σας πω. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ax κορίτσια να σας πω την γνώμη μου...έχω κάνει και στο δημοτικό μάθημα αγγλικών. αλλά το θέμα δεν είναι μόνο η ξένη γλώσσα- πραγματικά λυπάμαι τα παιδιά γιατί ενώ το εκπαιδευτικό μας σύστημα στηρίζεται σε προχωρημένα βιβλία απτο Δημοτικό, ωστόσο δεν αρκεί η διδακτική ώρα για να βοηθηθούν τα μικρά να 'κατανοήσουν' όλες αυτά τα δεδομένα που τα πολιορκούν. Έχω πολλούς φίλους απο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όλοι παραπονιούνται και στεναχωριούνται γιατί το σύστημα τους υποχρεώνει να 'βγάλουν' την ύλη- με αποτέλεσμα το....πασάλλειμα. πόσο κρίμα είναι αυτό. Πόσο λυπάμαι που δεν παίρνουν σωστές βάσεις τα παιδιά μας.

γιαυτό σας παρακαλώ- μην τα πιέζετε- μην τα ζορίζετε σε υπέρμετρο βαθμό- δεν θα κερδίσουν τπτ. Ξέρω οτι υπάρχει ανταγωνισμός στην τάξη- και άγχος απτην πλευρά των γονιών για τις επιδόσεις των παιδιών τους. Ας μην χάνουμε την ουσία όμως... και ας μην κυνηγάμε τα πτυχία αγγλικών απτα 12 και τα 13. θα ερθει η ώρα να το πάρουν και το πτυχίο. Εξάλλου σύμφωνα με το νέο σύστημα - ο καθηγητής οφείλει σε συγκεκριμένες τάξεις του γυμνασιου και του Λυκείου να έχει προετοιμάσει τα παιδιά ωστε να πάρουν το Β2 και Γ1 ξένης γλώσσας- που αντοιστιχεί σε Lower k Advanced επίπεδο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κορίτσια,

Μέρικες μπορεί να γνωρίζουν οτι εγω ειμαι απο το εξωτερικό ( Αμερική)

ο γιός μου είδη μιλάει τα αγγλικά και ετσι για αυτό προχωράμε. Η κοπελίτσα που έκανα μάθημα δεν την ζωρίσα καθόλου τα έπερενε και ευκολά απλά κάναμε ιδιέτερα και δεν το ΄κάναμε με το ρολοι και στην πρώτη τάξη κάναμε την αλφάβητο.

ΕΚΟ, πόσο συμφωνώ μαζί σου εχούμε ποιό καλή υλή απο το εξωτερικό αλλά μηδέν βοηθεία. Ειναι δυνατό σε τόση λίγη ώρα να μάθουν τόσα πολλα. Στο εξωτερικό υπάρχουν 2 ωράρια ( 8 -2 ) η ( 9 -3) ανάκογα που πάς. Και σε αυτέςτης ώρες έχουμε γυμναστική και ώρα φαγητού οχι διαλύμματα.

Γιατί να μην μπορεί να γίνει και εδώ , 2 ώρες παραπάνω , Δεν το καταλαβαίνω καθόλου !!! και εγώ λυπάμαι !!! :(

Αν έχω γραμματικά λάθοι συγνώμη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών, οπότε θα πω και τη δική μου άποψη.

1ον) Σε μια ιδανική κοινωνία, που τα παιδιά θα ήταν χαλαρά, θα έλεγα ότι το καλύτερο είναι να ξεκινούν Αγγλικά από την τρίτη-τετάρτη δημοτικού. Δυστυχώς όμως, πλέον όλα τα παιδάκια ξεκινούν από την πρώτη και τη δευτέρα, οπότε ένα παιδί μεγαλύτερης ηλικίας, είναι σαν ξένο σώμα μέσα στην τάξη για τα υπόλοιπα παιδιά. Έτσι θα πρότεινα να ξεκινούν στη δευτέρα.

2ον) Ναι, μπορούν να φτάσουν γυμνάσιο και να δίνουν Proficiency, αλλά θα δυσκολευτούν πολύ,ειδικά στην έκθεση που τα θέματα είναι κυρίως για ενήλικες.

3ον) Το να του κάνεις εσύ σπίτι Αγγλικά είναι καλό μόνο σε περίπτωση οικονομικού προβλήματος. Αν όμως μπορείτε, θα ήταν καλό να το στείλετε σε φροντιστήριο, έστω για τις πρώτες τάξεις, που είναι τόσο μικρά που βαριούνται το μάθημα στο σπίτι, ενώ μέσα στην τάξη υπάρχει ενδιαφέρον, πλάκα κτλ και ειδικά τώρα που κάνουμε μάθημα με διαδραστικούς, έχει αλλάξει όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. Εγώ αν είχα παιδί και του έκανα μάθημα στο σπίτι, θα αγόραζα διαδραστικό για το σπίτι!!! Τόσο τέλειο είναι!!! Ή τουλάχιστον θα αγόραζα το software του βιβλίου για τον υπολογιστή και θα έκανα έτσι μάθημα!!!

Το βιβλίο που κάνεις δε το ξέρω. Εγώ κάνω το fairyland και το our town. Το πρώτο με διαδραστικό!!

Τέλος, να τους κάνεις πολλά Αγγλικά τραγουδάκια. Λύνεται η γλώσσα τους και κατανοούν καλύτερα την ξένη γλώσσα. Υπάρχει ένα βιβλιαράκι που λέγεται ''happy rhymes'' και το αγοράζεις μαζί με dvd, όπου βλέπουν την ιστοριούλα και μαθαίνουν τραγουδάκια. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο καλό τους κάνουν!!! Ειδικά με την προφορά τους!! Και δε νομίζω να είναι πολύ ακριβό. Εγώ τα κάνω στο φροντιστήριο.

Σόρρυ αν σε ζάλισα!!! Άμα θες κάτι άλλο, ρώτα με!!!! :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω μαζι σας. το εκπαιδευτικο μας συστημα εχει πολλα προβλήματα και "τρυπες" τιε οποιες προσπαθουν να κλεισουν με μπαλωματα. αυτο δε γινεται. χρειαζονται ριζικες αλλαγες και εννοω απο την πρωτη δημοτικου. αυτο βεβαια προυποθετει και την καταλληλη υποδομη η οποια επισης δεν υπαρχει οποτε δεν βγαζουμε ακρη. και εγω δεν ειμαι υπερ του να πιεζουμε τα παιδια μας. ακουω μαμαδες να λενε ότι πανε τα παιδια τους αγγλικα, γερμανικα, γηπεδο, κομπιουτερ και χαιρονται που στο τελος της μερας πεφτουν ξερα για υπνο. το θεωρω απαραδεκτο. δεν προκειται να αφησω τα παιδια μου να χασουν την παιδικη τους ηλικια για να τα κανω παντογνωστες και να τα γεμισω απωθημενα. οχι, αξιζουν περισσοτερο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρουλα μου,ακριβως στην ιδια θεση με σενα ημουν περσυ εγω.Η κορη μου πηγαινε τριτη και ηταν η πρωτη της επαφη με τα Αγγλικα..

Παρατηρησα λοιπον και εγω..οτι τα παιδια τα ριχνανε πολυ αποτομα..στα βαθυα..και τρομαξα να σου πω..Καμμια σχεση με το πως μαθαμε εμεις ..τις πρωτες μας λεξουλες..επιδη δουλευα πολλες ωρες δεν μπορουσα να βλεπω 100% τη πορεια της..αλλα θεωρησα οτι αφου ετσι ειναι το συστημα ..δεν πρεπει να κανω κατι αλλο..να το αλλαξω..Παραταυτα..καθομουν και της εξηγουσα μια μια τις λεξεις του βιβλιου..για να ξερει στο περιπου τι της γινεται!!ειχαμε ενα τετραδιακι δικο μας οπου σημειωναμε τις αγνωστες λεξεις..τη προφορα τους.. και καποια ρηματα..

Με αυτα..φετος ειδα οτι ερχονται πιο ευκολα τα μαθηματα..κατα καποιο τροπο τη διευκολυνε αυτο ..που καναμε μαζι.Τωρα που ειμαι εγκυος..και εχω αδεια απο τη δουλεια..την κοιταω αποκλειστικα..και ετσι γλυτωνω..αλλη μια χρονια φροντιστηριο!Απο το Σεπτεμβρη του '11 που θα ξεκιναει η νεα σαιζον..και εγω θα εχω επιστρεψει στη δουλεια μου..μαλλον θα ξεκιναει και φροντιστηριο!το οτι δεν ασκουμε το επαγγελμα για τον αλφα η βητα λογο..δεν σημαινει οτι ειμαστε ανικανες να βοηθησουμε οι ιδιες τα παιδια μας!!λεω εγω τωρα... ;););)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kouklitsa τα ελληνικά σου 1ον είναι μια χαρά- μην ανησυχείς τα ορθογραφικά λάθη όλοι μας τα κάνουμε :)

2ον ζητώ συγνώμη που πήρε άλλη τροπή του αρχικού μηνύματος της μαμάς που ρώτησε για τα αγγλικά σε πρώτη βάση :)

Πάντως στην Ελλάδα η ύλη των μαθημάτων είναι όντως δυσανάλογη του ωραρίου στο σχολείο-

τόσα πολλά δεδομένα για να γίνουν γνώσεις θέλουν δουλειά-προσπάθεια-επανάληψη, κατι που πάνω απ'όλα θέλει χρόνο και για τα παιδιά και για τον εκπαιδευτικό.και αυτό δεν το προσφέρει το ελληνικό σχολείο.Ως αποτέλεσμα τρέχουν οι εκπαιδευτικοί...ακολουθούν τα παιδιά ...αγχώνονται οι γονείς...και ο ένας το μεταδίδει στον άλλο. Αποτέλεσμα; κάποια παιδιά που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια- ή ακόμα και ενθάρρυνση- μένουν πιό πίσω και τρέχουν να προλάβουν- ή αποθαρρύνονται τελείως...

Η ανεπάρκεια λοιπόν του σχολείου μας είναι δεδομένη, και ορίστε πως προκύπτουν τα ατελείωτα ιδιαίτερα για να καλύψουμε τα 'κενά' και τις ελλείψεις που αφήνει η διδακτική ώρα.

Είναι ασφυκτικό όλο αυτό για όλους.

Ενα τελευταίο σχόλιο θέλω να κάνω -όπως το βλέπει ο εκπαιδευτικός κόσμος σε σχέση με την οικονομική κρίση.

όπως πάει το πράγμα η γνώση και η εξειδίκευση θα ξαναγίνουν προνόμιο των λίγων..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eko έγραψε:

Kouklitsa τα ελληνικά σου 1ον είναι μια χαρά- μην ανησυχείς τα ορθογραφικά λάθη όλοι μας τα κάνουμε :)

2ον ζητώ συγνώμη που πήρε άλλη τροπή του αρχικού μηνύματος της μαμάς που ρώτησε για τα αγγλικά σε πρώτη βάση :)

Πάντως στην Ελλάδα η ύλη των μαθημάτων είναι όντως δυσανάλογη του ωραρίου στο σχολείο-

τόσα πολλά δεδομένα για να γίνουν γνώσεις θέλουν δουλειά-προσπάθεια-επανάληψη, κατι που πάνω απ'όλα θέλει χρόνο και για τα παιδιά και για τον εκπαιδευτικό.και αυτό δεν το προσφέρει το ελληνικό σχολείο.Ως αποτέλεσμα τρέχουν οι εκπαιδευτικοί...ακολουθούν τα παιδιά ...αγχώνονται οι γονείς...και ο ένας το μεταδίδει στον άλλο. Αποτέλεσμα; κάποια παιδιά που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια- ή ακόμα και ενθάρρυνση- μένουν πιό πίσω και τρέχουν να προλάβουν- ή αποθαρρύνονται τελείως...

Η ανεπάρκεια λοιπόν του σχολείου μας είναι δεδομένη, και ορίστε πως προκύπτουν τα ατελείωτα ιδιαίτερα για να καλύψουμε τα 'κενά' και τις ελλείψεις που αφήνει η διδακτική ώρα.

Είναι ασφυκτικό όλο αυτό για όλους.

Ενα τελευταίο σχόλιο θέλω να κάνω -όπως το βλέπει ο εκπαιδευτικός κόσμος σε σχέση με την οικονομική κρίση.

όπως πάει το πράγμα η γνώση και η εξειδίκευση θα ξαναγίνουν προνόμιο των λίγων..

Σε ευχαριστώ ,καλο βράδυ !! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mariagl έγραψε:

etoile ο δικος μου δεν χρειαζεται βιβλιο με τραγουδακια, ξερει bon jovi απέξω!!:)

Το βιβλιαράκι είναι για να βλέπει και γραπτώς αυτά που ακούει, τους κάνει καλό...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

koyklitsa ευχαριστω, να' σαι καλα!

etiole αν ηξερε να διαβαζει η να συλλαβιζει ναι αλλα ειναι πολυ μικρος, ακομα δεν ξερει στα ελληνικα. παντως εχουμε πολλα βιβλια, φεραμε πολλα απο τον Καναδα και του αρεσει να τα διαβαζουμε μαζι. εχουμε ενα το οποιο το ειχα παει περσι στο φροντιστηριο και ξετρελαθηκαν τα παιδια, το οποιο εχει συνταγες και εικονογραφηση τον Γουινι και την παρεα. Ειχε μεσα αφισα και αυτοκολλητα και ενα cd με τραγουδακια. πολυ καλο.

eko τι εννοεις λεγοντας "όπως το βλέπει ο εκπαιδευτικός κόσμος σε σχέση με την οικονομική κρίση.

όπως πάει το πράγμα η γνώση και η εξειδίκευση θα ξαναγίνουν προνόμιο των λίγων.."

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mariagl έγραψε:

eko τι εννοεις λεγοντας "όπως το βλέπει ο εκπαιδευτικός κόσμος σε σχέση με την οικονομική κρίση.

όπως πάει το πράγμα η γνώση και η εξειδίκευση θα ξαναγίνουν προνόμιο των λίγων.."

Καλημέρα mariagl, αυτή είναι μια συζήτηση που προκύπτει απο την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Οι γονείς της γενιάς μας (εγώ είμαι 34 χρ.) ακόμη και σημερινοί γονείς φρόντιζαν και φροντίζουν τα παιδιά τους να τελειώσουν το πανεπιστήμιο- να έχουν ένα χαρτί στο χέρι- ένα μεταπτυχιακό απο το εξωτερικό- να βολευτούν διοριζόμενοι-κατα βάση στο Δημόσιο.και δυστυχώς πολλές φορές χωρίς να έχει προηγηθεί σοβαρός επαγγελματικός προσανατολισμός για το παιδί- 'Βάλε όλες τις σχολές και όπου περάσεις' ακουγόταν συνεχώς.

Το σκηνικό όμως παρακολουθούμε όλοι πως αλλάζει. Πού θα βρεθούν τα χρήματα για τόσα φροντιστήρια, για διαμονή σε μια άλλη πόλη, για πιθανό ταξίδι στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά με διαμονή και συντήρηση, δίδακτρα, όταν πολλές οικογένειες έχουν πάνω απο 1 παιδιά?

Εξού και ο φόβος ότι θα γίνει η εξειδικευμένη μόρφωση προνόμιο των λίγων.αλλά είναι απλά φόβος -και εύχομαι να μην βγεί αληθινός.

Πιθανό να έρθει επιστροφή στα επαγγέλματα που θεωρούνταν 'δεύτερα'-το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πολλοί -κακώς- τα χαρακτηρίζουν έτσι- δλδ επαγγέλματα απο τεχνικές -επαγγελματικέςς σχολές.

και αυτό βέβαια δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό.

αυτό που δεν είναι καλό όμως είναι ότι υπάρχει μια κατεστημένη νοοτροπία που δεν αντιμετωπίζει το σχολείο ώς πηγή γνώσης για το παιδι και εκπαίδευσης ΄όπως θα πρέπει να παρέχεται -γιατι εκεί θα πρέπει να μάθει να έχει ήθος, κοινωνική συναίσθηση, σεβασμό -και τέλος να δέχεται τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. δυστυχώς μεχρι τώρα έχουμε αποδείξει οτι προετοιμάζουμε τα παιδιά για το πανεπιστήμιο απο την 1η Δημοτικού...

είανι μεγάλη συζήτηση, δεν ξέρω κατα πόσο συμφωνείς με όλα αυτα.

Καλή σου μέρα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...