Μετάβαση σε περιεχόμενο

συμβουλιτσες...


Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια μου!τι μου κανετε?εχω να μπω πολυ καιρο στο φορουμ...

λοιπον κοριτσια ειμαστε με τον καλο μου μαζι 1 χρονο!τον μαρτιο 2010 θα αραββωνιαστουμε...το εχουμε πει και μακαρι να γινει...να σας ρωτησω κατι?μου λεει οτι θα ηθελε οταν αραβωνιαστουμε να προσπαθουμε για παιδακι και αν ερθει παντρευομαστε πιο γρηγορα!ΟΜΩΣ ειμαι 21-22 χρονων

λετε να ειναι αρκετα νωρις για αυτα?????ΑΛΛΑ πιστεψτε με το θελω πολυ !!ομως εχω και μια μαμα και με λεει μη βιαζεσαι!ζησε τη ζωη σου!!!!

να ακουσω τουσ συγγενεισ μου ή τον μελλοντα αντρουλη μου?

με ΦΟΒΙΖΟΥΝ οταν με λενε θα το μετανιωσεις που ξεκινας απο τοσο μικρη να σκεφτεσαι σοβαρα:silly: :silly: :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μαρινιω μου ευχομαι καταρχιν τα ονειρα σου με τον καλο σου να γινουν πραγματικοτητα και να ειστε ευτυχισμενοι!!! η γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να ακουσεις κανεναν σε αυτο το θεμα.....ειναι το μοναδικο πραγμα στη ζωη μιας γυναικας πουπιστευω οτι πρεπει να το εχει δουλεψει πολυ στο μυαλο της κινα το εχει χωνεψει καλα και να εχει συμφωνησει μετην ψυχουλα της η ιδια πρωτα.... δεν εχει κανενα νοημα πιστευω να ακουσεις τον αντρουλη σου η τη μαμα. μηντους ρωτας καν... εαν ο αντρουλης σου σεαγαπαει,θα σεβαστει το οτι πρεπει πρωτα εσυ να το εχεις νοιωσει μεσα σου και να εχεις παρει την αποφση να γινεις μανουλα...δεν ειναι απλα προσπαθησαμε και καναμε ενα παιδι...ειναι οοοοολα αυτα που πρεπει να εχεις δουλεψει στο μυαλο σου και να εχουν γινει κτημα σου και κομματι σου.. και μολις μηλισεις με τον εαυτο σου,θα εχεις παρει την αποφαση σου η οποια θα ειναιη σωστη.. και ο αντρουλης σου θα ειναι εκει να ξεκηνισετε τις προσπαθειες.. εγω τουλαχιστον ετσι ενηργησα πριν παρω την αποφαση οτι θελω να γινω μαμα μια μερα..σκεφτηκα τα παντα.....ειναι η πιο σοβαρη και υπευθυνη αποφαση που μπορει να παρει μια γυναικα.... φιλακια πολλα και ευχομαι να βοηθησα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλιμερα κοριτσι μου.Σου ευχομε ολα να σου πανε οπως ακριβως τα 8ελεις εσυ.Η γνωμη μου ειναι να κανεις οτι λεει η καρδια σου.Σε εμενα η μαμα μου ουρλιαζε μεχρι και ξυλο εφαγα για να μην παντρευτω στα 15 αλλα εγω περα βρεχει :) .Δοξα τον 8εουλη και παντρευτηκα και παιδακια εκανα πολυ πριν μπω στα 18.Τωρα τα μεγαλα μας παιδια ειναι 20 και 18 ετων και ο 8εουλης μας ευλογησε και με την μικρης που ηρ8ε στον κοσμο πριν 3 μηνες.Θα υπαρχουν ενδεχομενος και ασχημες στιγμες να το ξερεις αλλα κοπελα μου κοιλια με τα εντερα τσακωνετε ποσο μαλλον το ζευγαρι :) .Συμβουλη μου ειναι σε αυτες τις στιγμες να τις κοιτας με ηρεμια και ολα 8α πανε μια χαρα :) .Κανε οτι σου λεει η καρδια σου κοπελα μου αυτη ειναι η συμβουλη μου.Αλλωστε ολα στην ζωη μας ειναι ρισκο.Ποτε δεν ξερει κανεις τι μας εχει γραμμενο η ζωη.Εδω ακουμε για ζευγαρια που χωριζουμε μετα απο 30 και 40 χρονια γαμου.Εσυ λοιπον 8α αποφασισης για το ρισκο σου.Εγω και παλι 8α σου ευχηθω να εχεις τα καλυτερα :) .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνω κι εγω με τα κοριτσια!

Ενα παιδι φερνει χαρα οποτε κι αν ερθει(με ελαχιστες εξαιρεσεις που δεν τις συζηταμε!)! Δε σταματαει η ζωη επειδη θα κανεις μωρακι(οπως λεει η μαμα σου) απλα αλλαζει λιγακι μορφη!

Αν ομως το μυαλουδακι θελει ακομα ατελειωτα ταξιδια,μπαρακια κλπ καλυτερα να περιμενεις λιγακι ακομη.... Οχι πως δε θα τα κανεις κι αυτα αν γινεις μανουλα αλλα θα περιοριστουν!

Προσωπικα πιστευω πως δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ αλλο στον κοσμο που να συγκρινεται με την γεννηση ενος παιδιου! :) Ειναι η απολυτη ευτυχια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΕΙΣ..ΜΕΝΕΤΕ ΜΕΖΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΛΥ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ ΒΙΑΣΥΝΗΣ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Geia sou kopela mou.K gw tha symfwnhsw me ta ypoloipa koritsia.De prepei na akouseis kanenan para mono th kardia sou.An noiwtheis etoimh kanto!

Egw eimai hsh 5 xronia me ton andra mou.Pandeutika sta 18.Kai gw ta akousa apo th mama mou ligaki alla me sthrikse poly!O pateras mou vevaia de mou milaei 3 xronia twra gi auto to logo,de symfwnouse.Ksesalwsame 5 xronakia,ksenyxtia ktl kai twra perimenoume ta dyo mwrakia mas.(apo th stigmh omws pou akouse oti erxondai ta eggonia malakwse)

Sou euxomai oti kalytero sth zwh sou.Einai pragmatika aksiothaumasto na vlepw gynaikes pou koitane na dhmiourghsoun oikogeneia se auth thn hlikia para na koitazoun th kariera ktl.Mpravo:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρίνα μου και εγώ είμαι της άποψης''ζήσε την ζωή''.Η απόφαση φυσικά είναι μόνο δική σου.Αν σπουδάζεις,θα σου έλεγα να μην το κάνεις τώρα.Περίμενε να τελειώσεις την σχολή σου,να βρεις μια καλή δουλειά και μετά προχώρα και σε παιδάκι.Αν πάλι είσαι καλυμμένη οικονομικά κάνε αυτό που λεει η καρδιά σου.

Απλά μερικές φορές δεν γίνεται να λειτουργούμε μόνο με το συναίσθημα.Εσύ σε αυτή την φάση που βρίσκεσαι θα πρέπει να κοιτάξεις:

1)Αν είσαι έτοιμη να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί.Αν είσαι έτοιμη να δεχτείς τις θυσίες που θέλει η μητρότητα.Πρέπει να ξέρεις οτι δεν είναι όλα ένα ροζ όνειρο αλλά υπάρχουν και δύσκολες καταστάσεις που θα έρθεις πολλές φορές αντιμέτωπη και θα πρέπει να ανταπεξέλθεις σωστά.Το πιο απλό είναι να κλειστείς στον σπίτι για αρκετό καιρό ,όσο το μωράκι σου θα είναι μικρό.

2)Ο οικονομικός παράγοντας παίζει τεράστιο ρόλο.Πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει ένα σταθερό εισόδημα πριν μείνεις έγκυος ,και το κυριοτερο να μην εξαρτάστε απο άλλους.

Συγνώμη αν τα παρουσιάζω λίγο σκληρά αλλά πρέπει να είσαι προιδεασμένη οτι δεν ειναι όλα ρόδινα με τον ερχομό ενός μωρού.Η άποψη μου είναι να περιμένετε λίγο ακόμα.;)

Καλή τύχη σε οτι και αν επιλέξεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσακια μου ακουω με πολυ προσοχη αυτα που μου λετε...φυσικα και θελω να κανω καριερα αλλα εγω πιστευω οτι αυτο που μενει εδω ειναι η οικογενεια!αυτο μετραει πανω απο ολα τα αλλα..ποτε δε θα χαλαλιζα μια ομορφη οικογενεια με μια πετυχημενη καριερα!δεν με εκφραζει κατι τετοιο!μια καλη δουλιτσα πανω στις σπουδες μου θα ηθελα και τιποτα παραπανω...

θα ηθελα να ακουσω και αλλες εμπειρες μαμαδες!!!φιλακιααααα:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν θα σου πω κατι διαφορετικο απο τα κοριτσια συμφωνω σχεδον με ολες τις αποψεις..:)

θεωρω οτι θα κανεις αυτο που θελεις εσυ..

απλα απαραιτητο για μενα τουλαχιστον ειναι να συνδιασεις και λογικη και καρδια στην αποφαση σου..

για μενα ειναι βασικο να εχεις μια δουλιτσα για διαφορους λογουςπ.χ.οικονομικους,ψυχολογικους(δεν σου λεω να κανεις καριερα αν αυτο δεν σε ενδιαφερει)..

ζυγισετα καλα τα πραγματα μεσα σου!!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κι από μένα! Εγώ θα σου πω λίγο πολύ ότι σου είπαν και οι άλλες κοπέλες! Θα πρέπει μόνη σου να σκεφτείς αν πραγματικά είσαι έτοιμη! Εγώ πολλές φορές σκέφτομαι μήπως δεν τα καταφέρω τελικά! Αλλά να σου πω και την δική μου ιστορία!!

Λίγο πριν κλέισω τα 23, γνώρισα τον άντρα μου! Εκείνος τότε ήταν 33 στα 34! Με περνάει σχεδόν 11 χρόνια! Δεν του φαινόταν όμωςμε τίποτα ότι ήταν πάνω από 28-30! Άσχετο αυτό! Εγώ τότε ήμουν κολλημένη με ένα παιδί της ηλικίας μου που από τα 16 με παίδευε! Μια που ερχόταν σε μένα,μια δεν ήταν έτοιμος για σχέση και τέτοια! Εγώ ήμουνα πολύ βλαμμένη τότε και τον πίστευα κάθε φορά! Μέχρι που είπα τέλος!! Κι είπα να δώσω μια ευκαιρία στον άντρα μου! Στην αρχή περνάγα καλά μαζί του, αλλά ούτε που να σκεφτώ για παιδιά και γάμους! Ήθελα να κάνω κι άλλα πράγματα πριν! Κι ήθελα επίσης να τα κάνω όλα στην ώρα τους! Δεν είμαι συντηριτική! Απλά έτσι επέλεξα για την δική μου ζωή! Στα 2 χρόνια αρραβωνιαστήκαμε! Στα 2 1/2 μείναμε μαζί και μετά από 1 χρόνο παντρευτήκαμε! Μάιος 2008, κι είχαμε κανονίσει γαμήλιο ταξίδι Ιταλία τουρ.. με το αμάξι για Σεπτέμβριο! Κι επίσης συζητήσαμε για παιδάκι από το ταξίδι και μετά! Κι έτσι κι έγινε! Τώρα περιμένω το καψουράκι μου να έρθει αρχές Αυγούστου! Και πολλές είναι οι φορές που σκέφτομαι μήπως το ένα και μήπως το άλλο...

Σκέψου μοναχή σου τι πραγματικά θέλεις εσύ από την ζωή σου! Κι εμένα η μαμά μου όταν γνώρισα τον Βασίλη μου είπε να μην βιαστώ! Επείδη κι αυτή μικροπαντρεύτηκε! Εγώ τώρα είμαι 27 χρόνων! Όπως επίσης σκέψου αν οικονομικά σας επιτρέπεται! Δεν είναι εύκολη υπόθεση! Είναι μεγάλη ευθύνη ένα παιδί!

Αν νιώθεις πως δεν είσαι έτοιμη, συζήτησε το με τον καλό σου και θα καταλάβει! Καλή συνέχεια!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μαρινιω μου καλησπέρα!

Κάνε αυτό που πιστευεις εσύ καλύτερο για εσένα και μην επηρεάζεσαι ούτε καν απο τον σύντροφο σου.Εσύ ξέρεις καλύτερα τι πρεπει να κάνεις.Πιστευω πως αν ήσουν 100% σίγουρη δεν θα το συζητούσες τώρα.άρα λοιπόν υπάρχει έστω ένα μικρό κομμάτι σου που αμφιβάλλει.;) Σκέψου καλά την κάθε σου κίνηση,γιατί η δημιουργία οικογένειας είναι απόφαση ζωής που επηρεάζει και άλλους εκτός απο εσένα.

Θα σου πω και εγώ την δική μου προσωπική εμπειρία.

Τελείωσα τις σπουδές μου στα 22.Πέρασα αξέχαστα φοιτητικά χρόνια.Μέχρι τα 24 έκανα ιδιαίτερα μαθήματα.Στα 25 είχα το δικό μου ξενόγλωσσο φροντιστήριο(με την βοήθεια των γονιών μου βέβαια:blush: )και την ίδια χρονιά γνώρισα και τον αντρούλη μου.Μετά απο δυο χρόνια σχέσης,παντρευτήκαμε σε ηλικία 27 ετών και οι δυο.Το 2003,στα 28 ,απέκτησα το αγοράκι μου και τρια χρόνια μετά την κορούλα μου.Τα 34α γενέθλια μου θα με βρούνε πολύτεκνη μανούλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εσυ τι θα εκανες αν ησουν εγκυος τωρα???Θα το κρατουσες η θα το εριχνες λεγοντας αστο εχω χρονο για αργοτερα και ειναι πολυ νωρις και τωρα θα πρεπει να τα αφησω ολα πισω???

Αν σπουδαζεις τελιωσε πρωτα για να μην σου φανουν βουνο και μετα βλεπεις τι θελεις να κανεις

Αλλα αυτο το εισαι μικρη για να κανεις παιδια αστο κατα μερος ουτε η πρωτη θα εισαι ουτε η τελευταια που θα κανει παιδια στα 23 και εξαλλου πολλες το εχουν πει αυτο και τελικα η ζωη περναει και νιωθουν οτι στην ουσια δεν εχουν καταφερει τιποτα

διαφωνω παντως με την αποψη η παιδια η δουλεια

Αρκει να εισαι σιγουρη πως θελεις να ζησεις με τον φιλο σου την υπολοιπη ζωη σου και να κανεις παιδια μαζι του

Και επειδη και εγω ειχα βρεθει στην θεση σου κατα καποιο τροπο και ημουν μπερδεμενη - δεν ηξερα τι ηθελα

Παρε προς το παρων καποια μεθοδο αντισυληψης

-εκτος απο τα χαπια της επομενης μερας-

( υπαρχουν περιπτωσεις που δεν πιανουν και ειναι κριμα να κανεις καμοια εκτρωση ενω αν δεν τα ειχες παρει θα το κρατουσες )

και μετα αποφασιζεις μονη σου ελπιζω και ανεπηρεαστη απο συντροφο και μαμα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eλενη να σε πω!εαν ερχοταν τωρα εννοειται πως θα το κρατουσα γιατι το εχουμε συζητησει με τον καλο μου και το εχουμε πει πως αν θελησει να μας το στειλει ο Θεουλης θα το δεχτουμε με πολλη αγαπη:),απλα το θεμα ειναι οτι δε θα ημασταν ανετα οικονομικα!:unsure: τωρα εννοειται πως περνουμε μεσα αντισσυληψης..αλλα και με αυτα καμια φορα ποτε δε ξες.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ?Αντισσυληπτικα δε θελω να παιρνω για να μη βλαψω τον εαυτο μου...

δε τα εμπιστευομαι!

;)

αυτα....;):kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

>Τα αντισυλιπτικα δεν ειναι τιποτα περισοτερο απο ορμονες που εχουμε ηδη στον οργανισμο μας και πολλες φορες τα παιρνουν για να ρυθμισουν και τον κυκλο τους

Αλλα το χαπι της επομενης μερας ειναι αλλη ιστορια

ζητα εσυ την συμβουλη απο τον γυναικολογο σου και θα σε καθοδηγησει καταλληλα αν θελεις καποια πιο αξιοπιοστη λυση εκτος απο το προφυλακτικο προς το παρων

Ουτε εγω εχω καποια σταθερη δουλεια και ναι καπως ολοι μας στριμοχνομαστε και αναβαλαμε καποια πραγματα ( αγορα νεου αυτοκινητου :P ) για αργοτερα αλλα 15 μερες περιπου αφου μπω στα 24 πλεον περιμενω την αφιξη της μπεμπας μου!! :) που ειναι οτι καλυτερο!!!

την περιμενουμε στις 29-6 συμφωνα με τους υπερυχους και εχω γενεθλια 16-6

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕλένηΧ έγραψε:

>Τα αντισυλιπτικα δεν ειναι τιποτα περισοτερο απο ορμονες που εχουμε ηδη στον οργανισμο μας και πολλες φορες τα παιρνουν για να ρυθμισουν και τον κυκλο τους

Αλλα το χαπι της επομενης μερας ειναι αλλη ιστορια

ζητα εσυ την συμβουλη απο τον γυναικολογο σου και θα σε καθοδηγησει καταλληλα αν θελεις καποια πιο αξιοπιοστη λυση εκτος απο το προφυλακτικο προς το παρων

Ουτε εγω εχω καποια σταθερη δουλεια και ναι καπως ολοι μας στριμοχνομαστε και αναβαλαμε καποια πραγματα ( αγορα νεου αυτοκινητου :P ) για αργοτερα αλλα 15 μερες περιπου αφου μπω στα 24 πλεον περιμενω την αφιξη της μπεμπας μου!! :) που ειναι οτι καλυτερο!!!

την περιμενουμε στις 29-6 συμφωνα με τους υπερυχους και εχω γενεθλια 16-6

αρα και εσυ μικρουλα το αποφασισες σαν και εμενα!!δεν υπαρχειπιο ομορφο πραγμα απο αυτο!βρε ΕΛΕΝΗ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΝ ΕΡΘΕΙ!!!!!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ??????ΘΑ ΤΡΕΛΕΝΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΩΡΑ!ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!!!!ΜΑΚΙΑ:kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

thouli έγραψε:

ego leo na akouseis tin kardia sou...oti theleis esi..

fisika de se piran ta xronia gia paidi alla an eisai etoimi kanto..

sou euxomao oti kalitero gia ti zoi sou...

me to kalo o arrabonas

ευχαριστω πολυ κοπελα μου!!και εσυ να χερεσαι το παιδακι ή τα παιδακια σου!και να τα καμαρωσεις οπως επιθυμεις!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η ωριμοτητα δεν εχει να κανει παντα με την ηλικια ..αλλωστε η ιδια η φυση φαινεται να μην θελει την μητροτητα μαζι με την ηλικιακη ωριμοτητα..

Ειναι καθαρα θεμα προσωπικοτητας.. ενταξει..και εμπειριων σιγουρα..αλλα σημασια εχει πώς φιλτραρουμε τις(πολλες ή λιγες) εμπειριες της ζωης..

Επομενως μην κολλας στην ηλικια

Εγω στα 33 μου πλεον εχω τα ιδια ερωτηματα μ εσενα..και οικονομικα ειμαι μια απο τα ιδια επισης:side:

Ασε που οσο μεγαλωνουμε φοβομαστε περισσοτερο..θα μου πεις..επειδη γνωριζουμε και περισσοτερο καποιους κινδυνους..ετερον εκατερον

Κανε αυτο που θελει η ψυχουλα σου..το παιδι σου σιγουρα δεν θα υποφερει γιατι η ιδια η συλληψη του σ εχει προβληματισει..επομενως εχεις μεσα σου το αισθημα της ευθυνης

Φιλακια!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ θα συμφωνήσω με την apis. Και θα προσθέσω μόνο ότι είσαι πολύ τυχερή που ο άντρας σου θέλει κι από ότι φαίνεται αγαπάει τα παιδιά και τα θέλει από τώρα! Οπότε έτσι κι αλλιώς το παιδάκι σας όποτε και να έρθει, είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλή αγάπη κι από τους δυο σας,άρα ήδη είναι πολύυυ τυχερό!!!

follow your heart!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα σου πω κ εγώ την δικιά μου εμπειρία μιας κ παντρεύτηκα στα 23 και τώρα στα 24 έχω την μπέμπα μου. :)

Λοιπόν πρώτα απο όλα αν ήμουν στην θέση σου θα περίμενα να περάσουν 1-2 χρονάκια συμβίωσης (απαραίτητα) γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται κ όσο ερωτοχτυπημένοι κ να είστε να ξέρεις ότι τον πρώτο χρόνο κανείς δεν έχει προβλήματα στην σχέση του κ όλα μοιάζουν ιδανικά. (πχ αν δεν έχετε να φάτε θα είστε το ίδιο καλά μεταξύ σας?)

Δεύτερον να ξέρεις οτι μετά ότι κ να θες να κάνεις στην καθημερινότητα σου θα το κάνεις με το μωρό αγκαλιά!!! Είναι μεγάλος άθλος αυτός, πίστεψε με.

Τρίτον αν είσαι κοπέλα που σε νοιάζουν οι βόλτες κ η καλοπέραση να ξέρεις οτι κ παιδί να μην έχεις, όταν γυρνάει ο άλλος απο την δουλειά το πιο πιθανό είναι να έχει νεύρα κ να βρωμάει και όχι βόλτα, ούτε καληνύχτα μπορεί να μην σου πει!

Καλύτερα να έχεις τελειώσει κ τις σπουδές σου γιατί παράλληλα με το παιδί τα πράγματα ζορίζουν πολύ, στο λέω εγώ που δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα κ έχω αγκαλιά την μπέμπα κ διαβάζω.. :blink:

Και το τελευταίο να είσαι απόλυτα σίγουρη για την επιλογή σου, προσωπικά θεωρώ τον 1 χρόνο τίποτα για την ηλικία σου που μας αρέσει να πειραματιζόμαστε κ λίγο, αλλά δεν μπορώ να σε πείσω..

Φρόντισε για το καλό όλων να μείνετε αρκετό καιρό μαζί πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. όποτε θές μπορείς να προχωρήσεις αλλά να είσαι 100% σίγουρη κ όχι πάνω στον ενθουσιασμό, να δώσεις χρόνο στην σχέση σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

για τις σπουδες συμφωνω οτι ειναι πολυ δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο

Οσο για τον χρονο γνωριμιας νομιζω οτι απο την αρχη ξερεις τι παιζεται με ενα ατομο και αν ταιριαζεται και ποσο θελεις μεσα σε 3 μηνες αντε το περισσοτερο 6

Τωρα γιατι χαλαει ο δεσμος μετα απο 2 χρονια η 3 χρονια???Φανταζομαι για τους ιδιους λογους που μπορει να χαλασει και μετα απο 13 η 33 χρονια:dry:

:dry: :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου μαρινιώ :)Αρχικά να σου τονίσω ότι η απόφαση είναι καθαρά δική σου, και δεν θα έχεις το δικαίωμα να κατηγορήσεις κανέναν αργότερα αν κάτι δεν πάει όπως το είχες φανταστεί... Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, και πραγματικά από τα 15 με θυμάμαι να θέλω να γίνω μητέρα και τίποτα άλλο!Απλώς είναι σημαντικό να μην παρασυρθείς από το τι σου ζητάει κάποις άλλος, όσο όμορφο και ρομαντικό και αν ακούγεται(είναι λίγοι οι άντρες που βιάζονται να κάνουν παιδί!). Χαίρομαι που ακούω ότι αν έρθει το μωρό τώρα θα το κρατούσατε, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να μην πιέσετε καταστάσεις.

Και κάτι τελευταίο: Εφόσον σκέφτεστε ήδη για το μωρό, γιατί δεν κάνετε λοιπόν και το γάμο νωρίτερα;Θα δυσκολευόσουν με το γάμο αν ήσουν και έγγυος ταυτόχρονα.

Φιλικά και με πολλή αγάπη οι συμβουλές μου, και σου εύχομαι πάντα τα καλύτερα!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακια μου σας ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!

η αληθεια ειναι πως με οσες αποτυχημενες ιστοριες συμβιωσης ακουω τοσο περισσοτερο ΦΟΒΑΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ:silly: :( :(

ΤΟΣΟ ΜΑΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΙΑ/???ακουω καποιες να μου λενε μακρια!!μετα ΤΑ30!!!!!!!!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΓΕΡΑΣΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ?????????:laugh: :laugh:

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΤΑ 40!!!!!!:blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρινιώ, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις έναν άνθρωπο από το να μείνεις μαζί του. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα, μικρά ή μεγάλα, απλά ή λιγότερο απλά, που δεν τα φανταζόμαστε καν πριν την συμβίωση!

Θεωρώ πολύ σημαντική τη συμβίωση πριν το γάμο και είναι μια συμβουλή που την δίνω ανεπιφύλακτα!

Επίσης, αν δεν έχεις τελειώσει τις σπουδές σου, θεωρώ σημαντικό το να τις τελειώσεις - πρώτον και κύριον για σένα την ίδια. Θα'χεις ένα εφόδιο στα χέρια σου. Ξέρω, ακούγεται κοινότυπο και "μαμαδίστικο" αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και επίσης, θα'σαι ένα καλό πρότυπο για τα παιδιά σου αργότερα και θα μπορείς να τα στηρίζεις καλύτερα. Θεωρώ πως, πέρα απ' όλα τα άλλα, οι εμπειρίες που αποκομίζουμε από την όποια εργασία μας, είναι μεγάλα και χρήσιμα μαθήματα ζωής.

Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι κι ό,τι έχει ο καθένας καλό είναι, απλούστατα γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και πως θα μας πάνε τα πράγματα στη ζωή μας. Εννοείται πως ευχόμαστε και ονειρευόμαστε πάντα τα καλύτερα, αλλά καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένες για όλα!

Τώρα, όσον αφορά το θέμα "παιδί", εκεί δε μπορώ να σου πω και πολλά. Είναι μια απόφαση απ' αυτές που το μυαλό λέει "όχι" αλλά η καρδιά λέει "ΝΑΙ!!!". Και δεν υπάρχει και σωστό ή λάθος σ'αυτό. Πολλές ακούσανε τη λογική και το μετανιώσανε (εγώ είμαι κατά κάποιο τρόπο σ'αυτήν την κατηγορία), άλλες ακούσανε την καρδιά τους και το μετανιώσανε. Και άλλες πήραν τον ένα ή τον άλλο δρόμο και τελικά τους βγήκε σε καλό κι είναι ευτυχισμένες. Κάπου ανάμεσα σ' όλα αυτά βρίσκεται ο σωστός δρόμος, απλά πρέπει να κρατάμε τις ισορροπίες. Πιστεύω πως αν βάλετε κάτω κάποιες (ας τις πούμε) προτεραιότητες, θα βρείτε την σωστή για σας απάντηση.

Εύχομαι κοριτσάκι μου η ζωή να σας τα φέρει όλα όπως τα ονειρεύεστε κι ακόμα καλύτερα! Φιλάκια πολλά! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

eleni_dms έγραψε:

Φρόντισε για το καλό όλων να μείνετε αρκετό καιρό μαζί πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. όποτε θές μπορείς να προχωρήσεις αλλά να είσαι 100% σίγουρη κ όχι πάνω στον ενθουσιασμό, να δώσεις χρόνο στην σχέση σας.

Θα συμφωνήσω με την προλαλλήσασα και ιδιαιτερα με την ανωτέρω παράγραφο!

Ένα παιδί πρέπει να έρθει μετά από ώριμη σκέψη. Είναι κάτι που σου αλλάζει την ζωή 360 μοίρες και αν είσαι από αυτούς που αργότερα σκεφτούν ότι δεν σου άρεσε αυτή ή αλλαγή ή ότι δεν πρόλαβες "να κάνεις την ζωή σου"... δεν επιστρέφεται!!!

Φιλιά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...