Μετάβαση σε περιεχόμενο

"ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ..."


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!Είμαι νεο μέλος στο φορουμ αλλα σας διαβαζω εδω και πολυ καιρο...και επισης σας θαυμαζω για τη δυναμη που εχετε ολες σας!Εγω βρισκομαι στην 29 εβδομαδα κυησης και τα συναισθηματα μου τα εχουν παιξει...φοβερα σκαμπανεβασματα έχω.Οσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού αρχιζω και χάνω τον ύπνο μου.Δεν έχω ιδέα τι με περιμένει και φοβάμαι πολύ..το μυαλό μου εχει γεμίσει ερωτηματικά του τύπου άραγε θα τα καταφέρω;;;θα βγει γερό το θαυματάκι μου;;;θα πονέσω πολύ;;;θα αντέξω;;;αν ζητήσω επισκληριδιο θα με πιάσει και αν με πιάσει θα μου αφήσει κουσούρι;πως θα καταλάβω οτι γεννάω;θα είναι κάποιος σπιτι για να πάω έγκαιρα στην κλινική;;Και με πιάνουν ξαφνικά τα κλαματα...παω να κοιτάξω τα ρουχαλάκια που έχω αγοράσει για το θαυματάκι μου και με πιάνουν πιο πολύ τα κλάματα:(:blush: !Σήμερα όλο το απόγευμα δεν μπορούσα να συνέλθω με τίποτα!...και ο άντρας μου λόγο φόρτου εργασίας έρχεται μετά τις 21.00...λίγο ακόμα και θα λαλήσω!Βρε κοριτσάκια μου δώστε μου λίγη συμπαράσταση ...πιστέψτε με τη χρειάζομαι πολυ!!!Ειμαι δειλή, το βλέπω και αυτό ειναι που με στενοχωρεί περισσότερο:blush: :blush: :unsure: ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalispera !

Min aghonesai!einai fysiologikoi oi fovoi sou.Apla iremise kai apolafse to.Skepsou poses edo prospathoume na piasoume paidaki.

Ego emperia apo genna eho ashimi giati vrikan provlima sto moro kai anagastika na to gennisso fysiologika horis episkliridio(tetoio zoon eimai)kai .....ponese.

Alla pio poli ponese pou efyga horis moro.

Oi ponoi pantos xehniountai.

Molis agaliaseis to moraki sou tha ta xehaseis ola.

Elpizo na min se stenahoresa eisai kai egyoula!

Skepsou pos apo otan yparhei i anthropotita oi gynaikes gennane ka itha gennane einai meros tis fysis afto min to fovasai.

Skepsou opos gennisan oles tha genniso ki ego vre paidi mou;) ;) ;)

Ante iremises ligo?

Diavase kai ta post ton koritsion pou perigrafoun ti genna tous tha se voithisei!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ quinta00!Έχεις δίκιο, απόλυτο δικιο!Πρέπει να το δω λίγο διαφορετικά...πάντως να ΄σαι καλά που μου απάντησες και ακόμα περίσσοτερο που μου έδωσες κουράγιο...πίστεψέ με το έχω ανάγκη(ντροπή μου βέβαια αλλα...).Φιλιά πολλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα και καλοσορισες!!!!

Οι φοβοι της γεννας ειναι απολυτα φυσιολογικο ειμαι στην 28η εβδομαδα

μονο που αυτες του ειδους τις φοβιες τις περασα (οχι ολες ) πριν αρκετες βδομαδες!!!!

Στην αρχη η πρωτη μου φοβια ηταν (και ειναι) μη τολμησει να μου πατησει ο γιατρος καμοια ψαλιδια την ωρα που βγαινει το κεφαλακι του μωρου για να διευκολυνει την εξοδο :S

Ειχα δει και μερικα βιντεο φυσιολογικου τοκετου καλα με το που ειδα το ψαλιδι στο βιντεο το εκλεισα δεν θα το αντεξω ουτε να το δω:S οχι να με κοψει κι απο πανω!! θα λιποθυμισω:laugh: :laugh:

Δευτερη φοβια ποσες ωρες θα κρατησει ο τοκετος

Στον τεταρτο μηνα της εγκυμοσυνης ειχα μπει στο νοσοκομειο με γαστρεντεριτιδα και μια μερα πριν φυγω ειχε ερθει μια να γεννησει και εμεινε 17 ωρες να προσπαθει να γεννησει φυσιολογικα και τελικα της το πηραν με καισαρικη γιατι ειχε αλλαξει θεση το σκασμενο:P

Αν ειναι να κρατησει εστω και τις μισες ωρες θα ηθελα να παω με την ησυχια μου να φαω κατι να κανω εγω το μπανακι μου ηρεμα να ξυριστω μονη μου να ριξω και κανα υπνακο

ειχε ερθει με το που της σπασαν τα νερα δεν ξερω αν παιζει καποια σημασια

μετα θα την ωρα του τοκετου επειδη θελω και τον αντρα μου μεσα θελω να ειμαι γενικα ηρεμη κι οχι να σκουζω οποτε σκεφτομαι και εγω την επισκληριδιο αλλα η νεκροψια θα δειξει μπορει να κανω μπορει και οχι αναλογα ποσο θα ποναω εκεινη την στιγμη

αλλο σχετικα με εκεινη την ωρα δεν θα ηθελα να ερθει η νοσοκομα και να με ψυρισει αυτο με το που θα νιωσω τις διαστολες στο μηνα μου θα το κανω μονη μου θα εχω που θα εχω το αγχος μου δεν θα εχω και την νοσοκομα :angry:

Ωραια παρηγορια σου δινω;) !!

Τωρα δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο ομως μην ανυσηχεις δες τα βιντεο σου αγχωσου και σε ενα μηνα απο τωρα και μεχρι να ερθει και η στιγμη που θα γεννησεις θα εισαι πολυ πιο χαλαρη!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

miracle, καλό μου θαυματάκι ;)

Καλωσήρθες στην παρέα μας!

Θα σου πω το κοινό και τετριμμένο... Λογικό αυτό που περνάς, οι ορμόνες σου κάνουν πάρτυ! Όσο πλησιάζει ο καιρός οι ανησυχίες σου θα είναι μεγαλύτερες όσο και να σου λέμε να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις... Από ότι κατάλαβα είσαι από τον χαρακτήρα σου αγχώδης.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ!!! Μακάρι αυτή μου η έκφραση να σε έκανε να το πιστέψεις.. Εγώ όσο και να μου το λέγανε δεν το πίστευα. Δε με απασχολούσε τίποτα άλλο, πόνοι, αν θα φτάσω έγκαιρα στην κλινική, αν προλάβει ο άντρας μου να έρθει από το Κόσοβο, τίποτα τίποτα! Αυτό που με έκανε να χάνω τον ύπνο μου ήταν η σκέψη αν θα είναι γερό το μωρό μου.

Σου το λέω τώρα, μετά από 7,5 μήνες!!!

Πόσο ΧΑΖΗ ήμουν... Με αυτή τη σκέψη χαλιόμουν και δεν απολάμβανα όσο μπορούσα την εγκυμοσύνη μου. Μου είχε γίνει εφιάλτης.. Και πότε? Σήμερα, που από την κοιλιά οι γιατροί ξεψαχνίζουν το μωρό, που πλέον γεννάμε σε κλινικές και νοσοκομεία και όχι χωράφια, ότι και να γίνει είναι αντιμετωπίσιμο!

Έχεις κάνει μαθήματα ψυχοπροφύλαξης (κοινώς ανώδυνου τοκετού)? Θα σε βοηθήσουν πολύ.

Ακόμα και τα νερά να σου σπάσουνε στο σπίτι, κάνε το μπανάκι σου, πάρε τηλ τον άντρα σου αν δεν είναι σπίτι, αν η δουλειά του είναι μακριά κάλεσε ταξάκι να σε πάει στην κλινική, ζήτα από τον οδηγό να σηκώσει αυτός τη βαλίτσα, ο άντρας σου θα σε συναντήσει εκεί.

Την επισκληρίδιο μην τη φοβάσαι αν δεν έχεις εσύ κάποιο πρόβλημα στη μέση που να απαγορεύει την εφαρμογή της.. Ξέρεις όμως πόσες κοπέλες μετά το σπάσιμο των νερών φτάσανε στην κλινική 10 λεπτά πριν γεννήσουν? Με πόνους ανεκτούς και διαστολή για εξώθηση? Και να θέλανε να κάνουν επισκληρίδιο δεν ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝΕ? Να σου πω μία? Η κολλητή μου. Έφτασε στο ΛΗΤΩ 10.15, 10.45 γέννησε, το κεφαλάκι του μωρού φαινότανε! Και πολλές άλλες, σε διάφορα φόρουμς που διαβάζω..

Θα καταλάβεις ότι έφτασε η ώρα σου! Αυτό είναι το μόνο εύκολο!

Το πιθανότερο είναι να νομίζεις πως γεννάς ενώ δεν, παρά να είναι η ώρα σου και να μην το καταλάβεις. Και τα νερά να μη σου σπάσουνε, αν έχεις πόνους συγχρονισμένους, (στην αρχή μπορεί ακανόνιστους αλλά όσο περνάει η ώρα συγχρονίζονται και οι πόνοι είναι αυξανόμενης έντασης), αν πας στο μπάνιο και δεις λίγη ροζ βλέννα, είναι η ώρα σου! Ήμουν τόσο προετοιμασμένη για εκείνη την ώρα, αλλά δε μου χρειάστηκε.. Μπήκα για πρόκληση τελικά, 38,5 εβδομάδων.

Πιθανότατα σε κούρασα, ίσως και απαντήσεις στις ερωτήσεις σου να είχες ήδη, όμως η πολυλογία μου στο φόρουμ είναι γνωστή :P

Θα χαρώ να τα λέμε! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελένη μου μέσα στο μυαλό μου είσαι!!!Τι να πω...τελικά δεν είμαι η μόνη που σκέφτεται πολυ...εσύ έφτασες μέχρι και στο ξύρισμα:S :S :S δεν έχεις άδικο...δεν το είχα σκεφτει!Φιλακια και καλή λευθεριά και σε σένα, άντε και με έναν πόνο:) !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalws irthes Miracle!!!

Eimai stin 21 ebvomada kyisis

kai omologw pws den exw mpei katholou stin diadikadia

na skeftw ton toketo , tous ponous ktl.....

Exw kathimerina toso agwnia

toso agxos alla k tooosi xara tautoxrona

gia na einai kala to mwraki mou

kathe stigmi, kathe lepto

pou DEN xaramizw me tipota xrono

gia na skeftw ton Augousto kai tin genna!

Thewrw pws zwntas to paron

kai to monadiko thauma pou viwnoume kathimerina

einai ooooooti kalytero kai gia emas

k gia tous syntrofous mas kai gia ta bebe......!!!

Min mou stenaxwriesai .....apo twra,,

exeis kairo akoma gia na agxwtheis ,

na fovitheis k na klapsei!

....... An k eimai sigouri pws oooran erthei i wra

MONO xara tha aisthanomaste kai sygkinisi!!!!!!!!!!!!!!

As to apolausoume kali mou...

Einai Theio dwro kai den einai swsto na kanoume

kamia arnitiki skepsi............. OLA tha pane kat'euxin!!!!!!!!!

Filia

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΟΟΛΕΣ!ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΑΡΙΜΑΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ!!!ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ...ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ!ΜΑΡΙΜΑΡΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ:) :) !!!ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ:silly: !ΦΙΛΑΚΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΜΟΥ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

miracle καλωσηρθες,η στιγμη τησ γεννας ειναι η πιο ομορφη εμεπειρια της ζωης σου,εγω γεννησα πριν απο 48 ημερες και ανυπομονω και για το επομενο μωρακι:cheer: ,μην αγχωνεσαι για τιποτα,αμα πονεσεις θα κανεισ επισκληριδιο,εγω με ημιπεταλεκτομη στον Ο4-Ο5 εκανα και δεν μου εμεινε κανενα κουσουρι οπως προανεφερες,μεσα στην αιθουσα τοκετου εχει τηλεοραση,ολο το βραδυ βλεπαμε με τον αντρα μου αν και δεν ειχε τιποτα το ιδιαιτερο,μονο το πρωι η ατιμη η Μενεγακη με τσακισε με το ριζοτο με τα συκωτακια που εφτιαχνε στην εκπομπη της (ημουν νηστικη απο το προηγουμενο μεσημερι),βλεπεις μου πηρε 15 ωρες να γεννησω..ο αντρας μου την ωρα της γεννας βγηκε εξω,καλυτερα να σου πω γιατι δεν θα βοηθουσε σε τιποτα απο την ωρα που ξεκινησαμε σε 10 δευτερολεπτα ειχα γεννησει,ειναι η πιο ομορφη εμπειρια και το πιο ωραιο συναισθημα και ευχομαι να με αξιωσει ο θεος να το βιωσω ξανά..φιλιά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

miracle έγραψε:

ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ:) :) !!!ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ:silly: !ΦΙΛΑΚΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΜΟΥ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ευχαριστώ θαυματάκι... Ναι δικό μου είναι, ολόδικό μου... ;) άντε και λίγο του μπαμπά της.. :P Το Μαράκι μου...

Με το καλό miracle, όλα καλά να πάνε σου εύχομαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Miracle mou kalispera agapi mou...

Kai kalos mas vrikes...

Agapi mou min fwvasai tipota...

Einai oti pio wraio mporei mia gunaika na zisei stin zwi tis...

Upno,,,

Na apolamvaneis ton ypno sou re agapi mou oso mporeis...

Egw stin prwti mou egkumwsini kimomouna oli mera...

Twra se auti tin egkumwsini mou den kimame sxedwn katholou...

Trexw panw katw...

Agapi mou min fwvasai tipota,,,

Ola tha pane teleia...

Tha to deis...

Esu apla fwvasai giati einai i prwti sou egkumwsini...

Wmos sou ksana lew,,,

Einai to pio wraio pragma stin zwi mas...

Agapoulla mou...

Sou euxwme ta kalitera,,,

na min fwvasai...

Kai o theoulli tha einai mazi sou...

Ta filia mou...

Kai oti thes edw eimaste...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Miracle μου, εγώ μπήκα ήδη στον 9ο μήνα και με έχουν πιάσει και εμένα οι φόβοι αυτοί που ανέφερες. Με βοήθησε όμως μια "ξενάγηση" που μου έκανε η μαία του γιατρού μου στο ΜΗΤΕΡΑ χτες. Με πήγε στο υπόγειο και μπήκαμε σε ένα από τα δωμάτια προετοιμασίας, όπου μου εξήγησε τη διαδικασία από το λεπτό που θα φτάσω με πόνους ή με σπασμένα νερά στο μαιευτήριο μέχρι και τη στιγμή της τελευταίας εξώθησης. Μου έδειξε και το δωμάτιο ωδίνων, περάσαμε και έξω από δωμάτια που γεννούσαν κοπέλες real time και μου έδειξε πόσο χαλαρά και ελάχιστα κινηματογραφικά είναι όλα :) Καμμία δεν ούρλιαζε και το μόνο που άκουγες ήταν το νταπα ντουπα του καρδιοτοκογράφου. Δεν νιώθω απόλυτα χαλαρή και έτοιμη αλλά μπορώ να σου πω σίγουρα ότι νιώθω πολύ καλύτερα τώρα που ξέρω και τι ακριβώς θα γίνει και πως θα γίνει και που θα γίνει. Η άγνοια είναι αυτή που δημιουργεί τους μεγαλύτερους φόβους. Η γέννα είναι μια εμπειρία που η καθεμια μας τη βιώνει διαφορετικά οπότε ό,τι και να ακούσεις, δεν είναι βέβαιο ότι θα ισχύει και για ΄σένα. Δες μήπως μπορείς να κάνεις το ίδιο με τη μαία του γιατρού σου. Φιλιά πολλά και ό,τι καλύτερο για μια εύκολη και γρήγορη γέννα!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ και εγώ με την MamaToBe.

Είμαι και εγώ στον 9ο πια και την προηγούμενη εβδομάδα με είχαν πιάσει οι ανασφάλειες και οι φοβίες. Οπότε πήρα το αυτοκίνητο πήγα στο Ιασώ έκανα μία πλήρη ξενάγηση στους χώρους ... μετά πήγα και από τον γιατρό μου όπου μιλούσαμε για περίπου 1 ώρα ... με ηρέμησε και μου έλυσε όλες τις απορίες !!!

Το άγνωστο φέρνει τις φοβίες ...

Συζήτα το με τον γιατρό σου ... θα σε βοηθήσει πάρα πολύ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλως ηρθες και καλη εγκυμοσυνη να χεις.

Συμφωνω κι εγω απολυτα με Mamatobe και csig.

Εγω αποφασισα στον 7ο να παρω μαια και να κανω μαθηματα. Τοτε μου φυγε ολο μα ολο το αγχος και μου χει μεινει μονο η περιεργεια πλεον!

Μου χει εξηγησει τα παντα, καθε λεπτομερεια της διαδικασιας και αναμενεται να παμε και στο μαιευτηριο για να δουμε που γινεται τι.

Θα ηταν καλο να κανεις καμποια τετοια μαθηματα. Θα σε ξεαγχωσει και ισως θα ηταν καλυτερα ακομα να ειναι και ο αντρας σου αυτα για να γνωριζει και αυτος τι προκειται να συμβει και να σε βοηθαει.

Εμενα ο δικος μου συμμετεχει στα μαθηματα ενεργα και παλι καλα που εχω και αυτον γιατι εγω τα μισα τα ξεχναω!

Ειμαι στον 9ο...και προετοιμαζομαι. Καλη προετοιμασια ευχομαι και σε σενα. Και καλως να ερθει το ζουζουνι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω θα σου πω αυτο που λεω και στις φιλες μου!Αφου γεννησα εγω(και μαλιστα δυο φορες φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο) που ειμαι τοσο φοβιτσιαρα οσο δε μπορεις να φανταστεις ,τοτε ολες οι υπολοιπες γυναικες μπορουν να γεννησουν!Πραγματικα ειμαι πολυ φοβιτσιαρα αλλα μια χαρα τα καταφερα!

Να σου επισης πως ποτε δεν ξέρεις!Μπορει να σαι τυχερη οπως εμενα και να χεις συντομους τοκετους πραγμα που σου ευχομαι.

Καλο υπολοιπο και κοιτα να απολαυσεις την εγκυμοσυνη σου.Επισης σκεψου πως η διαρκεια του τοκετου δεν ειναι τιποτα μπροστα στη διαρκεια 9 ολοκληρων μηνων που διαρκει η εγκυμοσυνη

Να σαι καλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γυκεια μου με το καλο να ερθει το μωρακι σου στο κοσμο και να εισαι και εσυ γερη για να το μεγαλωσεις.Πριν 7 μηνες γεννησα και εγω.Πραγματικα δεν καταλαβα τιποτα.Πηγα για εξεταση την 38η εβδομαδα και μου λεει ο γιατρος μου γεννας.Τα πηρα ολα στο χαβαλε.Ειχα απιστευτη εμπιστοσυνη στο γιατρο και πιστη στο θεο.Σε πληροφορω οτι μου εβαλαν ορο στις 11 και στις 14-48 ειχα ηδη γεννησει.Με την επισκληριδιο δεν καταλαβα τιποτα.Δεν εβγαλα κιχ.Ολα τοσο γρηγορα.Το παν ειναι να πας χωρις αγχος και θα δεις οτι και να γινει θα αντιμετωπιστει.Μην εχεις αγχος.Με το που θα νοιωσεις το πρωτο ποναλακι θα παρεις τηλ τον γιατρο και θα εισαι σε ετοιμοτητα και ολα θα πανε τελεια.Ευχομαι να εισαι τυχερη οπως και εγω.Μαλλον εγω παραημουν τυχερη.Οτι καλυτερο λοιπον για το νεο παιδακι που θα γεννηθει σε λιγο καιρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...