Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ...ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ...


Recommended Posts

Για άλλη μια φορά χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας μανούλες...

Το αγοράκι μου σε λίγες μέρες θα κλείσει τους 11 μήνες. Γενικά είναι ένα ζωηρό μωρό, απαιτητικό, νευρικό, μας κουράζει πολύ όλη την ημέρα αλλά αυτό που δεν με είχε κουράσει καθόλου μέχρι πρότινος ήταν ο ύπνος του και το φαγητό του. Το φααγητό βέβαια συνεχίζει να είναι οκ, αλλά προέκυψε θέμα με τον ύπνο...

Κοιμόταν απο βρέφος καλά, μετά αφότου έκοψε και το νυχτερινό φαγητό κοιμόταν όλη τη νύχτα, ξυπνούσε μόνο για να του βάλω πιπίλα, να τον αλλάξω πλευρό, στριφογυρνούσε λίγο και τον ξαναέπαιρνε ο ύπνος. Το μεσημέρι κοιμόταν ανελιπώς 2-3 ώρες, συνήθως σερί, χωρίς να ξυπνήσει.

Από την ημέρα που τον βαφτίσαμε κορίτσια, άρχισε το μαρτύριό μου. Γενικά στη βάφτιση έφαγε ένα σοκ με την όλη διαδικασία, έκλαψε πολύ, είδε πολύ κόσμο απότομα, όλοι πέφταν κατά πάνω του να τον πάρουν αγκαλιά και τις επόμενες μέρες παρατήρησα μια αλλαγή στον ύπνο του.Υπέθεσα οτι απο τη βάφτιση ένιωσε μια ανασφάλεια και οτι θα το ξεπεράσει.

Πέρασαν όμως πάνω απο 2 βδομάδες πια, το μωρό κοιμάται πολύ ανήσυχα και τη νύχτα και το μεσημέρι, ξυπνάει συνεχεια και κλαίει σπαρακτικά, μπορεί σε μια νύχτα να ξυπνήσει και 15 φορές και τις πιο πολλές φορές δεν ηρεμεί αν δεν τον πάρω αγκαλιά να τον νανουρίσω. Αφού αποκοιμηθεί στην αγκαλιά μου και φεύγω, μετά απο μισή ώρα ξανα τα ίδια. Το μεσημέρι κάνει τα ίδια, αλλά ίσως σε μικρότερο βαθμό.

Κατα τη διάρκεια της ημέρας είναι ένα χαρούμενο μωρό, γελάει, παίζει, τρώει, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει κατα τη διάρκεια του ύπνου! Είμαι άυπνη φίλες μου, δεν έχω και καμία βοήθεια και σέρνομαι όλη μέρα, δεν ξέρω και τι του συμβαίνει και χάλασε αυτό το ωραίο πρόγραμμα που είχε και κοιμόταν σαν πουλάκι....

Σας έχει συμβεί ή έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο? Περιμένω καμια συμβουλκή, έχω απελπιστεί...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!!!!!!

ΚΑΤΑΡΧΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΑΣ!!ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ 11 ΜΗΝΩΝ!!ΜΕΧΡΙ ΣΧΕΔΟΝ 6 ΜΗΝΩΝ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΡΟΛΟΙ!!ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΞΥΠΝΑΓΕ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗ ΘΗΛΑΖΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΓΕ ΠΡΩΙ!!ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΟΜΩΣ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ...ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΒΑΣΑΝΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΡΕΜΑ!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΕΥΜΑ!!ΤΟ ΠΟΛΥ 100ΜΛ!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ!!ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!!2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ!!ΤΟ ΔΕ ΒΡΑΔΥ ΕΙΝΑΙ ΓΟΛΓΟΘΑΣ!!ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΩΡΑ!!!ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑ ΠΕΙΝΑΓΕ!!ΤΟ ΑΠΟΚΛΙΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ!!ΜΕΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!!ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΑΔΙΑ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!ΕΧΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ 2 ΩΡΕΣ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ!!!ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ!!ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΠΙΤΙ!!ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΝΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟ ΣΟΥ!!ΨΑΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!! :lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια ειχα να κοιμηθω σερι πανω απο 3 ωρες 10 ολοκληρους μηνες!!!

ο Σπυρος ο τζαναμπετακος μας ειναι πολυ ζωηρος-νευρικος κλπ κλπ κλπ ξυπνουσε καθε τρις και λιγο τη νυχτα, ετρεχα πανικοβλητη να προλαβω να βαλω πιπιλα να τον κουνησω κλπ μην ξυπνησει και την αδερφη του, πεφτοντας μεσα στην τυφλα μου πανω σε πορτες, συρταριερες και οτι βρισκοταν στο διάβα μου....

ποσα βραδυα με το που να ηρεμισω τον εναν με κουνημα- αγκαλια- ρηλαξ- τάισμα- νερο..... ξυπνουσε η αλλη και φτου και απο την αρχη.... αλλες φορες και τα 2 μαζι!!!! να γυρναει ο αντρας μου απο το νυχτερινο και να με βρισκει σαν την τρελη να κουναω και τα 2 ρηλαξ μαζι!

το αποκορυφωμα ηταν 9-10 μηνων , που ειχαμε φτασει στα ορια μας! μαλωναμε μεταξυ μας μεσα στη νυχτα!

ωσπου..... να'ναι καλα μια κοπελα απο εδω που εκανε μεταπτυχιακο στην ψυχολογια και μου συστησε ενα βιβλιο που το εφαρμοσε και αυτη στο γιο της και πετυχε. λεγεται "ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ" εκδ. πατακη 10,9Ε το ειχα παρει. ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ!!!!!!!!

μεσα σε 5-6 μερες κοιμηθηκα για πρωτη φορα σερι ολο το βραδυ!!!!! στην αρχη πεταγωμουν μεσα στον υπνο μου γιατι νομιζα οτι ακουσα κλαμα. μετα πιανομουν απο την πολλη ξαπλα!

αυτη η μεθοδος, ελεγχομενου κλαμματος, που αναλυει με πολυ χιουμοριστηκο τροπο, ηταν η σωτηρια μας. την πρωτη μερα ο Σπυρος φωναζε 1ω15λ και εγω μπαινοβγαινα ανα τακτα διαστηματα στο δωματιο του οπως ελεγε το βιβλιο. Η Μαριαννα, που την αλλαξαμε δωματιο, οπως ελεγε η μεθοδος, 45λ. καθε βραδυ ο χρονος μειωνοταν. μεχρι που την 5 βραδυα μπηκα μονο 1 φορα μεσα στα δωματια τους!!!!! βεβαια, δεν ηταν ευκολο να ακους τα μωρα σου να φωναζουν.... εκλαιγα και εγω στην κρεβατοκαμαρα... αλλα εβλεπα ηδη απο τη 2η μερα αποτελεσματα.

απο τοτε, κοιμαται ο ακθενας στο δωματιο του, με το φως σβηστο και την πορτα ανοιχτη μονο 4-5 δαχτυλα να μπαινει φως απο το χωλ. ουτε οταν ηταν αρρωστα μας φωναζαν τη νυχτα. σιγουρα ξυπνουσαν οταν εβηχαν σαν τρελα ή ηταν μποκωμενα, αλλα ξανακοιμοταν μονα τους!

τη μεθοδο αυτη σε οποιν την προτεινα και την εκανε σωστα επιασε! και σε αλλο ζευγαρι με διδυμα και με 1 παιδι.

ελπιζω να κοιμαστε σε λιγο καιρο σαν πουλακια ολοι στο σπιτι κοριτσια....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κι' απο μένα. Φωτεινή σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αυτό το βιβλίο που σου λέει η Βαγγελιώ όντως πρέπει να το διαβάσεις. Έχω ακούσει κι΄απο άλλες κοπέλες οτι έχει αποτελέσματα. Άν σου πω οτι το έχω πάρει και οτι δεν προλαβαίνω να το διαβάσω θα με πιστέψεις; Κι' γω απο την Βαγγελιώ το έμαθα κι' έτρεξα γρήγορα γρήγορα να το πάρω αλλά με τα μικρά όλο έλεγα τώρα θα το ξεκινήσω κι' όλο κατι γινόταν...

Μια μέρα ενώ καθόμασταν σε κάποια καφετέρια μας πλησιάζει μια κοπέλα και μας έπιασε την κουβέντα λόγο των μωρών που είδε οτι είχαμε. Ήταν κι' αυτή μητέρα με δίδυμα. Πες εγώ πες αυτή αναφερθήκαμε στο θέμα του ύπνου. Και τί μου λέει; Να πάρεις το "κοιμήσου παιδί μου" εγώ έτσι σώθηκα. Άλλα να το εφαρμόσεις κατα γράμμα..γέλασα πολύ γιατί τις είπα οτι το έχω αλλά διάβασα πολύ λίγα και ακόμη δεν εφάρμοσα την μέθοδο.

Η φάση είναι οτι το είχα πεί και στον άντρα μου πόσο καλό είναι και να το εφαρμόζαμε κι' εμείς, (διότι και οι δικές μου ξυπνάνε αρκετές φορές το βράδυ και ιδιαίτερα η μικρή που κολλάει κατευθείαν στο στήθος μου) αλλά τώρα που τα παιδιά έγιναν 9 μηνών, τώρα μου λέει είναι αργά...έπρεπε πιο νωρίς να το είχαμε ξεκινήσει τώρα κάτσε και ταλαιπωρήσου.... :lol::lol::lol: Εσώ πάντως άν προλαβαίνεις και έχεις και την υποστήριξη απο τον σύζυγο δοκίμασέ το δεν έχεις να χάσεις κάτι. Άντε και καλούς ύπνους! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χωρις να μιλαω εκ του ασφαλους μιας κ δεν εχω κοιμηθει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΡΑΔΥ ΕΔΩ Κ 17 ΜΗΝΕΣ δες εδω για την ''καταπληκτικη μεθοδο'' του ελεγχομενου κλαματος...ισως δεν ειναι τοσο σωστη..το παιδι παραιτειτε νιωθοντας αποριψη κ οτι οταν για τον οποιοδηποτε λογο θελει την μαμα του γιατι ειναι ΒΡΕΦΑΚΙ ενα μωρο μολις 11 12 13 14 μηνων κλπ εκεινη απλα του λεει ειμαι εδω αλλα οχι με τον τροπο που με θελεις εσυ...δεν χρειαζεται να πω εγω αλλα πανω στο θεμα,διαβασε τι λεει ο σωστος ειδικος!

http://pediatros-thes.gr/?page_id=585

ο γιατρος λεει πως δεν εχουν γινει ερευνες που να αποδυκνειουν μακροπροθεσμα τις επιπτωσεις στο μωρο σου στην ψυχολογια του κλπ κ αυτο λεει πως δεν ειναι η γνωμη του αλλα η επιστημονικη του απαντηση...οποτε θα σου συνηστουσα προτου κάνεις κατι αν θελεις να μιλησεις μαζι του..υπαρχει τροπος να επικοινωνισεις αν θελεις...η απλα ψαξε λιγο περισσοτερο το θεμα.. ;)

να σου ζησει το καμαρι σου κ ευχομαι καλους υπνους συντομα!

ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ Κ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου Λενα!

εμεις 10 μηνων την καναμε τη μεθοδο.

γινεται με παραλαγες μεχρι 3-4 χρονων.

και τα αλλα καλα δε σας τα ειπα...

μπορουμε απο τοτε ανετα να τα κοιμηζουμε και να βγαινουμε ΜΟΝΟΙ μας με τον αντρα μου!

απλα καθεται η μαμα μου σπιτι.

επισης εχει τυχει 3-4 φορες να ερθουν φιλοι στο σπιτι για ποτακι, κανενα μισαωρο αφου τα βαζουμε για υπνο και περναμε ζαχαρη!

η ξαδερφη μου στην Κρητη το παρακανε λιγο...

ειχε τραπεζι στα κουμπαρια της! κατα τις 9 παρα, παει την 7 μηνων τοτε μπεμπα στο δωματιο της τη βαζει για υπνο και στο 5 λεπτο ηταν κανονικα στην παρεα με τη μικρη ηρεμη στο κρεβατι της!!! ολοι παθανε πλακα!

σημερα μονο μας τα χαλασαν οι μπιιιιιπ ΔΕΗτζιδες...

την ωρα που τα ξαπλωναμε στα κρεβατια κανανε διακοπη!!!!! :evil:

τρομαξαν και εγινε το σωσε!

ευτυχως σε 15΄ επανηλθε το φως, ξανακαναμε το τελευταιο κοματι της ρουτηνας και ολα ηταν οπως παντα...

firfirikos για τα περισσοτερα θεματα, και οχι μονο ανατροφης παιδιων οι αποψεις δεν ειναι παντα ιδιες ακομα και απο τους πιο ειδικους. καθε παιδι και καθε οικογενεια ειναι διαφορετικη και βρισκει τις δικες της λυσεις. το καλο εδω ειναι οτι ενημερωνεσαι και διαλεγεις οτι πιστεεις πως ταιριαζει στην περιπτωση σου. γι' αυτο και εγω προσωπικα ενημερωσα για κατι που το εκανα εγω και αλλοι δικοι μου ανθρωποι και πετυχε.

ευχομαι να βρεις και εσυ συντομα την καλυτερη λυση για σς και να ξεκουραστεις.

αλλα ας παω για υπνο γιατι εχω εγερτηριο για δουλεια 05:10!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

firfirikos για τα περισσοτερα θεματα, και οχι μονο ανατροφης παιδιων οι αποψεις δεν ειναι παντα ιδιες ακομα και απο τους πιο ειδικους. καθε παιδι και καθε οικογενεια ειναι διαφορετικη και βρισκει τις δικες της λυσεις. το καλο εδω ειναι οτι ενημερωνεσαι και διαλεγεις οτι πιστεεις πως ταιριαζει στην περιπτωση σου. γι' αυτο και εγω προσωπικα ενημερωσα για κατι που το εκανα εγω και αλλοι δικοι μου ανθρωποι και πετυχε.

ευχομαι να βρεις και εσυ συντομα την καλυτερη λυση για σς και να ξεκουραστεις.

αλλα ας παω για υπνο γιατι εχω εγερτηριο για δουλεια 05:10!

καταρχην σ'ευχαριστω πολυ για την ευχη!!! αμαν κ ποτε!!!!!

συμφωνω πως οι αποψεις δεν ειναι παντα ιδιες αλλα απο την στιγμη που υπαρχουν παιδιατροι ψυχιατροι παιδοψυχιατροι κλπ που λενε αυτα που λενε για την μεθοδο ελεγχομενου κλαματος ας ειμαστε λιγο πιο συγκρατημενοι γιατι απο την στιγμη που υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα εστω μια στο εκατομμυριο να ειναι αληθεια αυτα που λενε οι ανθρωποι κ ενα παιδακι τωρα η μελλοντικα να παθει κατι ας μην ειμαστε τοοοοοοοσο ενθουσιωδεις με το συγκεκριμενο βιβλιο..κ επειδη αναφερεις πως η καθε οικογενεια ειναι διαφορετικη κ βρισκει δικες τις λυσεις αυτη η ''λυση'' δεν ειναι κατι που το κανει η μητερα η ο πατερας ενστικτωδως αλλα μια μεθοδος ΤΡΙΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ κ αγνωστου στο καθε ενα παιδι..κ τελειωνωντας να πω χωρις παρεξηγηση παντα απλα ειμαστε ολες εδω για να ακουγονται ολες οι γνωμες οτι πιστευω πως για να καθησουν ανθρωποι που εχουν σπουδασει ιατρικη κ να ασχολουνται χωρις συμφερον με το θεμα του ελεγχομενου κλαματος ισως κατι θα επρεπε να μας λεει..τουλαχιστον εμενα μου λεει...οπου υπαρχει καπνος υπαρχει κ φωτια δεν λενε???

5.10 σηκωνεσαι?? πω πωωωω καλο κουραγιο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ολοι που δεν τα εχουν περασει ειναι "τριτοι ανθρωποι". και εγω ειχα διαβασει για τις αντιθετες αποψεις με αυτη τη μεθοδο, αλλα εγω χρειαζομουν ΛΥΣΗ! η κατασταση ειχε φτασει στο απροχωριτο. περνοντας άυπνα βραδυα, τη μερα δεν ειχα αντοχες και υπομονη για τα μωρα. και δεν ειδα να προτεινονται αλλες λυσεις εφαρμοσιμες. μονο οτι επρεπε να αφησουμε τα παιδια να αποφασισουν εκεινα ποτε θα κοιμουνται ολο το βραδυ ή τη μεθοδο co-sleeping που δεν ηθελα ουτε να τη σκεφτω με 2 μωρα και με τον αντρα μου και εμενα (οταν θα τελειωνε η αδεια ανατροφης) να χρειαζεται καποιες φορες να κανουμε νυχτερινη βαρδια.

ασε που ειδα διαφορα προσ το καλυτερο και στα παιδια και σε μενα οταν αρχισαμε να κοιμαστε. δεν ηταν νευρικα και γκρινιαρικα, επαιζαν ωραια, ήταν πιο γελαστα και χαρουμενα, με αφηναν να κανω κανενα φαγητο ή κατι αλλο χωρις να κρεμονται απο τα ρουχα μου...

και ευτυχως μετα την τρομαρα που πηρε η ΜΑριαννα απο τη χθεσινη διακοπη ρευματος και που το μεσημερι δεν ηθελε με τιποτα να κοιμηθει στο δωματιο της και ιρδωσε απο το κλαμα και αναγκαστηκα να την παρω στην κρεβατοκαμαρα να κοιμηθουμε μαζι, το βραδυ, αφου βγαλαμε οικογενειακως την "κακια" λαμπα που τρομαξε τη ΜΑριαννα και την καναμε ολοι με τη σειρα "ντα" και διαλεξε η ιδια μια καλη λαμπα και τη βαλαμε στο φωτηστικο ολα πηγαν οπως πριν και στο 5λεπτο κοιμοταν σαν πουλακια!

αλλο ενα πρωινο ξυπνημα και μετα..... 15 μερες αδεια!!!!!!

παω για μπανακι και νανι...

καληνυχτα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κοριτσια.εμενα το μωρακι μου ειναι 10 μηνων.κι εμενα με τον υπνο ειχε θεμα κυριως γιατι δεν της αρεσε να κοιμαται.γενικα σαν αρχη εχω αποφασισει να μην την αφηνω να κλαιει.ομως αυτο το βιβλιο το οποιο πηρα κι εγω μιλαει για ελεγχωμενο κλαμα.δεν το εγκαταλειπεις το μωρακι σου αντιθετα το εκπαιδευεις :!: εγω το εφαρμωσα με βαρια καρδια στην αρχη αλλα μετα ειδα οτι πιανει.τωρα με ελαχιστες εξαιρεσεις αμα ποναει με τα δοντακια η αμα ειναι πολυ εκνευρισμενο αν εχει δει πολυ κοσμο(οποτε χρειαζεται αγκαλιτσα για να χαλαρωσει)κοιμαται μονη της μολις τη βαλω στο κρεβατι.κι εγω εχω φυγει κι εχω αφησει τη μαμα μου ισα για να τη βλεπει να κοιμαται :lol:

το μονο που εχω ειναι πολυ πρωινο ξυπνημα :cry: το παλευω ομως κι αυτο!

να δουμε ποτε θα κανουμε καλο προγραμματακι :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια. Καταρχήν σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας. Άργησα να απαντήσω γιατί είχαμε θέμα με το internet.

Ευτυχώς ο μικρός μου έστρωσε αρκετά θα έλεγα στον ύπνο του, ξυπνάει πια 1-2 φορές και δεν κλαίει τόσο, ζητάει την πιπίλα του απλά, ή μόλις με δει ηρεμεί, αλλάζει πλεύρο και ξανακοιμάται. Δεν ξέρω τι φάση ήταν, δείχνει να του πέρασε πάντως, ή τουλάχιστον σίγουρα η κατάσταση βελτιώθηκε. Κοιμήθηκα κι εγώ λίγο βρε παιδάκι μου...

Αλλά για το βιβλίο αυτό που μου λέτε το σκέφτομαι, το έχω ξανακούσει, δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το εφαρμόσω γιατι δεν αντέχω να ακούω το παιδάκι μου να σπαράζει, έχω ακούσει όμως οτι κάνει θαύματα και αν ξαναφτάσω σε απελπιστική κατάσταση θα το αγοράσω.

Εύχομαι κάθε ευκολία σε όλες τις μανούλες, να είναι υγιή τα νινάκια σας και να περνάτε καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 weeks later...

λοιπον ηθελα και εγω να ανοιξω αυτο το θεμα!!!!

οσες θυμαστε ειχαμε μια περιπετεια με το παιδων και γενικα με ολα αυτα εχασε παλι τον υπνο της....οχι οτι πριν κοιμοτανε σερι αλλα για κανενα μηνα κοιμοτανε 10.30 ξυπνουσε στης 3 και στης 5 για γαλα μονο και ξανακοιμοτανε.....τωρα?????? κοιμαται 11 και.....και ξυπναει και εμενα με κλαμα καθε 2ωρο.....δοκιμαζω γαλα πινει λιγο κοιμαται..μετα τα ιδια ...στριφογυρναει και γκρινιαζει με κλειστα ματια!! ενοειται οτι δεν της εκανα ακομα δωματιο και ειναι διπλα μου....ειναι 11 μηνων...γιαυτο το βιβλιο εχω ακουσει ...αλλα 1 ωρα να κλαει το παιδι σου και να μην το σηκωσεις????? εγω δεν αντεχω ουτε 5 λεπτα!!! και εμενα οταν αρχισει και κλαει κλαει μεχρι να μελανιασει και δεν περνει ανασα!!!!!!!!!!!!!! δεν υπαρχει αλλος τροπος? :( μπορει καμια μανουλα να μας πει περιπου τι λεει το βιβλιο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου Κατερινα..ευχομαι περαστικα οτι κ αν εχει η μικρη σου κουκλα.

το βιβλιο το εχω κ φυσικα το εχω διαβασει ειναι οτι χειροτερο εχει πεσει στα χερια μου κ ειλικρινα πιστευω πως ο ανθρωπος που το εγραψε που λεει οτι ειναι διευθυντης σε κεντρο υπνου η κατι τετοιο τελος παντων εχει πολυ σοβαρα ψυχολογικα προβληματα.δεν ειναι τυχαιο οτι οχι μονο στην Ελλαδα αλλα σχεδον παντου εχουν δημιουργηθει τοσα θεματα για τον τροπο που γραφει κ αντιμετωπιζει την παιδικη ψυχη. τα παιδια σας λεει ειναι πιο πονηρα ακομα κ απο μια αλεπου? οπως επισης καποια στιγμη λεει πως καλο θα ηταν να πουμε καποιο ψεμα σε ''παραξενο οπως λεει'' γειτονα αν θελησουμε να εφαρμοσουμε την τεχνικη του επειδη τα παιδια θα κλαινε σαν τρελα μην μας φερουν καμια προνοια να πουμε πως πονανε απο ωτιτιδα η κατι τετοιο...κ προς Θεου επαναλαμβανει συνεχεια μην τα παρετε αγκαλια σε καμια περιπτωση! ερε κ να τον ειχα μπροστα μου!!!! να σημειωσω ομως πως δεν αναφερει πουθενα να το αφηνεις μια ωρα αλλα εχει ενα προγραμμα καπως σαν χρονοδιαγραμμα με τα λεπτα αναλογα σε ποια μερα της μεθοδου εισαι. δεν ειναι μια ωρα αλλα 1 λεπτο στην αρχη η εναμιση δεν θυμαμαι ακριβως. ο τυπος ειναι σιγουρα μακρινος συγγενεις του χιτλερ δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως...ακομα κ αν κανουν εμετο απο το κλαμα λεει απλα μπειτε στο δωματιο καθαριστε το παιδι αλλαξτε τα σεντονια απο το ξερατο κ πειτε παλι το παραμυθακι που λεει αυτος να λεμε κ ξαναβγειτε απο το δωματιο...τα παιδια λεει μαθαινουν να κανουν εμετο πολυ ευκολα... :evil::evil: αληθεια πιστευω πως ειναι μεγαλος αλητης...ακαρδος κ πανω απ ολα απλα αντιπαιδαγωγικος...ειναι πολυ φτηνο το βιβλιο 11 με 12 ευρω μπορεις να το παρεις κ να διαβασεις κ μονη σου αυτα που σου λεω...

κ ξανατονιζω πως δεν μιλαω ποτε εκ του ασφαλους.εχω ενα παιδι που ολη την ημερα κοιμαται μονο μια ωρα για μεσημερι κ το βραδυ ξυπναει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 φορες...κ νομιζω πως η υπογραφη μου κατω απο τα τικερ τα λεει ολα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα φιρφιρικο μου!!!!

ειχα βαλει το "κοιμησου παιδι μου " για αναζητηση και ειδα απο διαφορα φορουμ οτι ειναι 50-50 αυτο το βιβλιο.....αλλα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δε θα αφησω το Καθολικάκι μου να κλαει ουτε λεπτο!!! πιστευω οτι ενα μωρακι μηνων θελει την αγαπη ΚΑΙ την αγκαλιτσα μας!!! εμενα γενικα ειναι ποοοοολυ χαδιαρα...και ναζιαρα!!!! οταν την περνω αγκαλιτσα με χαιδευει οπως και οταν την ταιζω το βραδυ...δεν μπορω να δω ουτε δακρυ!!!!!!!!!! μπορει να ειμαι υπερβολικη αλλα εγω ετσι πιστευω....αργοτερα βεβαια οταν μεγαλωσει 3-4 χρονια και θα μπορουμε να συνενοουμαστε θα μπουν βεβαια καποια ορια για το δικο της καλο!! αλλα τωρα που με το μονο που μπορει να επικοινωνησει ειναι το κλαμα δεν μπορω να το κανω :( το ειπα και στο αντρα μου για τ ο βιβλιο και μου ειπε ουτε να το σκεφτεσαι!!!! το ψιψινακι μου να κλαει και να καθομαστε να το ακουμε??? αυτος ειναι χειροτερος απο εμενα!!!

δεν εχει κανενα αλλο βιβλιο ποιο "ηπιο"??? που να εχει αλλη στρατηγικη???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερινα μου ναι υπαρχει αλλα ειναι μονο στα αγγλικα κ ειναι με την μεθοδο χωρις κλαμα. αν το πατησεις στην αναζητηση θα στο βγαλει. αυτο τουλαχιστον ξερω εγω δεν γνωριζω αν υπαρχει κ καποιο αλλο :oops:

κ εγω αυτο περιμενω αν μεχρι τοτε ο ξενυχτης μου δεν εχει ''στρωσει'' λιγακι τον υπνο του να μεγαλωσει να μπορω να συννενοηθω καλυτερα ;)

κανε υπομονη δυστυχως δεν ειναι ολα τα παιδακια καλοβολα στον υπνο..θα αλλαξουν που θα παει?? εμενα ο αντρας μου το διαβασε κιολας το βιβλιο...δεν μπορω να πω τι ακριβως μου ειπε..κωλυομαι :mrgreen: κ φυσικα δεν το εφτασε στο τελος...απ την αρχη σχεδον μου ειπε εισαι τρελη ετσι? τι αηδιες πας κ περνεις? :lol: εγω το πηρα απο περιεργεια για να δω γιατι τοσος ντορος πια κ τσαμπα τα λεφτακια μου..δεν επερνα καλυτερα ενα παιχνιδακι του μικρου μου??

καλους υπνους ευχομαι να εχουμε!!(λεμε τωρα :D )

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χαχαχαχαχαχχαχα καταλαβα!!!!!!!!!!!!! :lol: και συμφωνω..και εγω περιμενω να μεγαλωσει λιγακι να συνενοηθουμε καποια στιγμη!! επισης περιμενω να βγαλει το περιβοητο δοντι να δω αν ειναι απ αυτο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κι εγω μια απο τα ιδια, μεχρι 7 μηνων οπου και θηλαζα ειχα να κοιμηθω ολοκληρο βραδυ.επειδη ειναι και αδυνατουλα μου ειχε πει η παιδιατρος οτι μπορει και να πειναει και γι' αυτο αμα ξυπανει να την θηλαζω.οποτε ανα 3ωρο το πολυ 4ωρο ημουν ξυπνια για καμια ωρα.αλλα κατα τον 5-6 μηνα με το που την σηκωνα κ την εβαζα στο στηθος κοιμοταν,πιπιλα δεν ηθελε,ξενο γαλα δεν ηθελε.αφου απεκλεισα οτι πειναει αφου μεχρι κ κρεμα σηκωνομουν κ την ταιζα 3 και 4 το πρωι,εγω δεν ειχα πολυ γαλα,την αφησα να κλαψει. πειτε με ακαρδη αλλα δεν ειχα κουραγιο καθε μερα ουτε να την ταισω,γιατι ειναι κ δυσκολη στο φαι.ουτε να της κανω παιχνιδακια,ουτε να λεμε τραγουδακια,να εχω εκνευρισμο ,μεχρι που της φωναξα και μετα να κλαιω.λεω δεν ειναι καλο κι αυτο για το παιδι.την πρωτη μερα εκλαψε μια ωρα και κοιμηθηκε.εκλαιγα κι εγω μαζι της.ξερω οτι κουραστηκε και κοιμηθηκε αλλα κοντευα να τρελαθω.το επομενο βραδυ εκλαψε 20 λεπτα και το 3ο 5 λεπτα.απο το 4ο βραδυ δεν ξαναξυπνησε και μετα σταματησα να την νανουριζω στα χερια(εκανε κ ζεστη και δεν μπορουσε κ εκεινη),οποτε μετα το τελευταιο γευμα την παιρνω αγκαλιτσα,της δινω την πιπιλα(με το που σταματησα τον θηλασμο την ηθελε)της λεω σ'αγαπω,καληνυχτα και την φιλαω και την βαζω στο κρεβατακι της. κανα 2 βραδια εκλαψε για κανα 10λεπτο ,απο κει κ περα την βαζω και καθεται σαν Παναγιτσα.αφου παω μετα απο αρκετη ωρα να την ελεγξω αν κοιμηθηκε και μπορει να μην εχει κοιμηθει αλλα καθεται ησυχα μεχρι να αποκοιμηθει.

μπορει να στρεσαριστηκε λιγακι αλλα απο οταν αρχισε να κοιμαται ολο το βραδυ το πρωι ή θα την ξυπνησω εγω ή αν ξυπνησει μονη της δεν θα ξυπνησει κλαιγοντας αλλα θα μιλαει μεχρι να παω και μολις με δει κανει χαρουλες και γελακια.επιπλεον αρχισε να πινει το πρωινο της γαλα γιατι ειναι χορτασμενη απο υπνο.και ετσι ειδα και διαφορα στην αναπτυξη της.σε ενα μηνα που κοιμοταν πηρε 2,5 ποντους.ο υπνος τρεφει τα μωρα που λενε!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...