Μετάβαση σε περιεχόμενο

περι οικοδομης , πειτε μου αν ξερετε!!


Recommended Posts

Ρούλα μου γεια σου εγώ θα σου έλεγα να μην υπογράψετε στην παραχώρηση της ταράτσας για πολλούς λόγους και η μόνωση πρέπει να γίνει οπωσδήποτε γιατί θα έχει πρόβλημα αυτός που θα μένει στον τελευταίο όροφο στάνταρ.

Αν επιμένουν στο να βάλουν φωτοβολταικά να το κάνουν στον δικό τους χώρο μπορείται να οριοθετήσετε εγγράφως ρώτα τον μηχανικό σου και θα δεις ότι γίνεται.

Και στην ταράτσα δεν μπορεί να γεμίσει με φωτοβολταικά γιατί εσείς μετά που βάλετε τους ηλιακούς σας που πιάνουν και πολύ χώρο αυτό το έχει σκεφτεί???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοινως σας ζηταει να του παραχωρησετε τον "αερα" της οικοδομης..πραγμα που σημαινει οτι μελλωντικα εαν αλλαξει ο συντελεστης δομισης μονο αυτος θα εχει το δικαιωμα να ανεβασει και αλλον οροφο και κανενας αλλος. Επισης θα ειναι ο μονος που θα εχει δικαιωμα εκμεταλλευσης των φωτοβολταικων- βαση του νομου ως μονος δικαιουχος του αερα- κατι που στην ουσια νομα αποκλυει τη δικη σας συμμετοχη

Επισης δεν μπορει να μπουν πρωτα τα φωτοβολταικα και μετα η μονοση αλλα να γινει αντιθετα η δουλεια αυτη.

επισης εαν μπουν τα φωτοβολταικα η οποιαδηποτε μονωση αυτοματως "υποβιβαζετε" ποιοτηκος γιατι θα γινουν μεγαλες τρυπες .

Γνωμη μου ειναι να μη μπει κατι τετοιο αναμεσα στα αδελφια γιατι μετα και μελλωντικα στα κληρονομικα σας ζητηματα να διμηουργηθουν εμπλοκες που δεν θελετε.

Εαν θελει ο κουνιαδος σου να βαλει φωτοβολταικα να τα βαλει καπου οπου θα ειναι ο αποκλειστηκος κατοχος και νομεας και να μη μπλεξει τα αδελφια του σε μια τετοια κατασταση.

Ο καθενας εχει τις δικες του προτεραιοτητες- πιστεψε απο προσωπικη πειρα το ξερω καλα αυτο- και καλο θα ηταν οποιος κανει τι , να το κανει με τις δικες του δυναμεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

1.Ο "ΑΕΡΑΣ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΩΘΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ (ΔΛΔ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Κ ΑΛΛΟ ΟΡΟΦΟ)

2.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΩΣΗ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΦΤΒ

3.ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ?ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Σ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ!

4.Η ΥΓΡΑΣΙΑ Κ Η ΖΕΣΤΗ ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ Η ΤΗΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΤΒ ΑΛΛΑ Η ΜΟΝΩΣΗ

5.ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΗΣΥΧΟ!

ΑΥΤΑ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ολα καλα, αλλα αυτο με το ασανσερ!!! :twisted::twisted::twisted:

ΚΑι θα ανεβαινετε στον 4ο με τα ποδια;;; :o:o:o

Εγω θα ειχα γινει τουρκος!!!! :evil::evil::evil:

Επισης τα φωτ. θα τα πληρωσει ντουκου;;;Γιατι αν παρει δανειο....φεξε μου και γλιστυσα απο εισοδημα.Δεν αξιζει.Το ψαξαμε και εμεις και δεν αξιζε.Η τραπεζα τα επαιρνε ολα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα, εγώ ένα έχω να πω: μην ΄μπλέξεις με συγγενείς, άκρη δεν θα βγάλεις!!!!....στο τέλος ο άντρας σου θα υπογράψει την παραχώρηση επειδή είναι ο αδελφός του και δεν θέλει διαμάχες!!!

εγώ πάντως δεν θα υπέγραφα καμμία παραχώρηση....η ταράτσα είναι κοινή για όλους, μπορεί εσύ να θέλεις να την χρησ. κάπως αργότερα......και αυτό με το ασανσέρ? τι είναι πάλι? πώς το δεχθήκατε? αυτοί καλά είναι στον 1ο όροφο!!!!.................εμείς ανεβοκατεβαίναμε 32 σκαλιά!!!! πολύ ταλαιπωρία και ειδικά όταν έχεις να κουβαλήσεις τα ψώνια από το ΣΜ!!!!...μετά το MAXICOSI με το παιδί-α μέσα (εσύ δεν έχεις κάθισμα, αλλά τα ψώνια....)......ο άντρας σου τι γνώμη έχει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο κουνιάδος θα μένει στον πρώτο;

Τότε το ανσασέρ το έκλεισαν στον δικό τους όροφο, για να μη συμμετέχουν στα έξοδα εγκατάστασης και μετέπειτα συντήρησης του ανελκυστήρα. Θεωρητικά αυτό επιτρέπεται.

Εσεις στους άλλους ορόφους θα κάνετε χρήση του ανσασερ και θα το πληρώνετε στα κοινόχρηστα ενώ αυτός θα εξαιρείται.

Τώρα χρειάζεστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συσταθεί ένα καταστατικό πολυκατοικίας και να αποσαφηνιστεί τι εννοείται κοινόχρηστος χώρος στην πολυκατοικία, νομίζω οτι αυτό το αναφέρει και στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Να συμβουλευτείς συμβολαιογράφο άμεσα και να μην υπογράψετε τίποτα που θα μετανιώσετε αργότερα.

Ο "αέρας" δε δωρίζεται, αγοράζεται! ;) Η μόνωση είναι κοινή, γιατί η ταράτσα είναι κοινόχρηστος χώρος. Μη δεχτείς να μη γίνει μόνωση αν είσαι στον τελευταίο όροφο σε καμία περίπτωση! Το πατρικό μου είναι ρετιρε και πάντα είχαμε χοντρό πρόβλημα με τους συνιδιοκτήτες. :roll:

Είναι θέμα πάντως... μη δεχτείτε κάτι που αργότερα θα το μετανιώσετε και θα δημιουργήσει πρόβλημα και στα παιδιά σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θεωρητικά αλλά και πρακτικά η μόνωση θα είναι χρήσιμη .. και καλό θα είναι να γίνει πριν την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών. Ρώτα ένα μηχανικό που είναι και ο πλεον αρμόδιος... Αυτό για το ανσανσέρ δεν το σχολιάζω γιατί νευριάζω...

Όσο αφορά την χρήση της ταράτσας....

Στην πολυκατοικία έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και αν ναι τότε τι προβλέπεται για την ταράτσα.?? Υπάρχει αποκλειστική χρήση? Αν όχι και είναι συνιδιοκτησία , αυτή ασκείται σε όλη την ταράτσα ή έχει γίνει πρόβλεψη ο καθένας να έχει ένα δικό του χώρο αποκλειστικής χρήσης... Η Σύσταση (εαν έχει γίνει) θα σου λύσει όλες τις απορίες.

Εάν δεν έχει γίνει σύσταση τότε ασκείται από όλους η χρήση και σε περίπτωση που δώσεις την συναίνεση να εγκαταστήσουν φωτοβολταικά σε όλη την ταράτσα εάν εσύ θέλεις μελλοντικά να την εκμεταλλευτείς βάζοντας (π.χ. φωτοβολταϊκα) σε ποιον χώρο θα τα βάλεις ?? Η μήπως θα πεις τότε στον κουνιάδο κάνε μου χώρο να βάλω και εγώ ? Αυτός θα έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρία που θα τα εγκαταστήσουν και δεν θα μπορεί να υπαναχωρήσει...(άσε που θα έχεις δώσει και εσύ γραπτά την συναινεσή σου) και έτσι νομίζω ότι δεν θα μπορείς να βάλεις.

Όσο αφορά τον συντελεστή δόμησης κ.λπ. είναι άλλο θέμα που δεν εξαντλείται έτσι απλά .. πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό να σου λύσει τις απορίες σου .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι μια εταιρεια που σου ζηταει 1500 ευρω και βαζει στο χωρο σου μια ανεμογεννητρια και φβ , και σου δινει εισοδημα 4500 ... σας μυριζει κομπινα ?

οσο για την μονωση θα πατησουμε ποδι .. και οσον αφορα το ανσασερ ... δεν εχουμε σκοπο να ανεβοκατεβαινουμε με τα ποδια , ουτε να το βαλουμε μονοι μας ....

Δηλαδη με 1500 σου βαζει ολο τον εξοπλισμο δωρεαν και σου δινει και 4500 χιλιαρικα;;; :roll::roll::roll:

Και πως βγαζει κερδος αυτη η εταιρεια αφου μπαινει μεσα 3 χιλιαρικα;;;;;;;; :shock::shock::shock:

Μαλλον κατι δεν καταλαβε καλα ο κουνιαδος σου.δε ξερω.

Και σκεψου οτι τα φβ θα τα εχετε για 25 χρονια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συγνώμη βρε κορίτσια αλλά το όφελος της εταιρίας δεν θα είναι η πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας που θα συλλέγουν τα φωτοβολταϊκά , στην ΔΕΗ ?? κάνω λάθος :shock::oops:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο οσο θυμαμαι απο περισυ που το ειχε ψαξει ο αντρας μου το πιο συμφερον ειναι να εχεις ενα χωραφι στι οποιο θα εγκαταστησεις ΦΒ και αυτο το χωραφι και αναλογα με την ποσοτητα των φωτοφολταικων θελει 10-15 χρονια για να κανει αποσβεση της επενδυσης σου- πουλοντας ρευμα στη ΔΕΗ- συμπεριλαμβανομενο του κοστους συντηρησης και φορολογιας

μετα απο αυτα τα 10 χρονια αρχιζεις να εχεις καποιο ουσιαστηκο εισοδημα απο αυτο...ΑΛΛΑ....το θεμα ειναι εαν και κατα ποσο..αλλα και σε ποια τιμη θα μπορεις να πουλησεις ρευμα στη ΔΕΗ εκεινη την εποχη.

Οποτε θεορω οτι η εταιρια με τα φωτοβολταικα η κατι δεν ειπε στον κουνιαδο σου...η αυτος κατι δεν καταλαβε καλα..

ποσο μεγαλη ειναι πια η ταρατσα αυτη- ποσα τμ τετραγωνικα πλακα- για να αποφερει μια τετοια επενδυση, ποσα λεφτα πρεπει να επενδυσει ο κουνιαδος σου κλπ κλπ κλπ...

Και στην τελικη εφοσων αποφασισετε ολοι..γιατι οπως ειπε και η Σισσυ η ταρατσα ειναι κοινοχρηστος χωρος...τι κερδος θα εχτε ολοι σας απο αυτη την ιστορια.

Επισης να αναφερω οτι κυριως σε κατηκοιμενες περιοχες, οποιαδηποτε τοποθετηση στην ταρατσα αλλαζει την στατηκοτητα του κτηριου και τον δεικτη αντισεισμηνκη ςπροστασιας- αυτο το ξερω απο τον πεθερο μου που ειναι μηχανικος και χρονια δουλεψε στην κατασκευη εργοστασιων..οποτε διευκρινιστε ΚΑΙ αυτο το θεμα...αν δεν κανω λαθος εσεις εχετε τον τελευαιο οροφο.....και αυτο θα επιρρεασει κυριως αυτους που μενουν στον τελευταιο οροφο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Βρε κορίτσι μου όλα φυσιολογικά είναι αν δεν υπάρχει πόνος! Ηρέμησε λίγο... Αν δεν μπορείς καλύτερα να πάρεις ένα τηλέφωνο το γιατρό σου να σου φύγει το άγχος!!!
    • Να σου ζήσουν λοιπόν οι κορούλες σου!!γτ το βλέπεις σαν τελευταία ευκαιρία..;; Όπως είπες έστω κ με αυτό το σπέρμα έμεινες έγκυος 3 φορές, επομένως ποτέ δεν ξέρεις μην χάνεις τις ελπίδες σου!!! Και εμάς το σπέρμα είχε θέμα κινητικότητας και μορφολογίας ( είναι ο δεύτερος σύζυγος μου , είχε κιρσοκήλη αλλά παρόλα αυτά έχει ένα κοριτσάκι από τον πρώτο του γάμο.... έπειτα αφού ήμασταν μαζί αποφασίσαμε να κάνουμε εξετάσεις και να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση για την κιρσοκήλη καθώς δεν εμένα έγγυος 3 χρόνια προσπαθειών!! Μετά το χειρουργείο περίπου 3 χρόνια έμεινα έγκυος αλλά το έχασα στο 6 εβδ! 😢 Δεν ξανά έκανε εκείνος εξετάσεις! Είναι κ λίγο περίεργος σε αυτό το θέμα...δεν πάει εύκολα! )  Τι θέμα έχει εσένα στο σπέρμα;;
    • Κορίτσι μου καλησπέρα!  Σου εξήγησε ο γιατρός γιατί συνέβη αυτό; Εγώ δύο φορές που έκανα πρόκληση απλά καθυστέρησε να γίνει η ωορρηξία(αντί για 32-36 ώρες που γίνεται μετά την ένεση εμένα πχ μου έπαιρνε 40 ώρες). Ίσως την επόμενη φορά που θα το δοκιμάσεις να πρέπει να κάνεις και έναν υπέρηχο 1-2μερες μετά την ωορρηξία (έτσι όπως θα έχει υπολογιστεί με βάση την πρόκληση) για να δείτε ότι όντως έσκασε το ωοθηλακιο και έκανες ωορρηξία.  
    • Κορίτσι μου, κι εγώ είχα περάσει ένα τέτοιο εφιαλτικό βράδυ. Μάλιστα η κοιλιά μου ήταν σκληρή και για αρκετή ώρα και έκανα ακριβώς τις ίδιες σκέψεις με σένα. Από τότε ανά διαστήματα μπορεί να την αισθανθώ να σκληραίνει και μετά από λίγο να μαλακώνει. Αλλά όταν μίλησα με τον γιατρό ήταν καθησυχαστικος. Είτε μεγαλώνει η μήτρα, είτε κάνει συσπάσεις ή μπορεί απλά το μωρό να είναι σε τέτοια θέση που η κοιλιά να σκληραίνει σε εκείνο το σημείο που βρίσκεται. Αυτά μου είπε  Πάντως και άλλες φίλες μου που ρώτησα μού είπαν ότι κι αυτές το είχαν αυτό. Και στην εφαρμογή εγκυμοσύνης που έχω το παρουσιάζει ως κάτι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά φυσικά πάνω απ' όλα κρατάω ότι μου το επιβεβαίωσε και ο γυναικολόγος μου. Παρόλα αυτά αν αγχώνεσαι στείλε ένα μνμ στον γυναικολόγο σου, για να σου επιβεβαιώσει ότι όλα καλά!! ☺️
    • @Melikara86 για το 3ο. Εχω δυο κοριτσάκια 7 και 5. Ημουν εγκυος τ καλοκαιρι π μας περασε και εκανα διακοπη στην 11η βδομαδα. Τωρα τ μωρακι μου θα ηταν 40 ημερων. Εχει 2 κυκλους π ξεκινησαμε αλλα δ εχω αμαν ελπιδες. Έχουμε θεμα με το σπερμα. Απο παντα. Βεβαια εμεινα 3 φορες εγκυος αλλα πιστευω οτι αυτο τ μωρο π εφυγε ηταν η τελευταία μας ευκαιρια. Ειπαμε θα προσπαθησουμε μέχρι τέλος του χρόνου. Αν ρθει καλως, αν οχι παλι καλως.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...