Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η επιρροή της Μπάρμπι στα κοριτσάκια


Recommended Posts

Οι λεπτές σαν κλαράκια κόρες μου ενώ έπαιζαν μου ξεφούρνισαν ότι θέλουν να έχουν για πάντα τα κιλά της Μπάρμπι (?) και να είναι λεπτές σαν την αγαπημένη τους κούκλα. Σκέφτηκα πώς μπορείς να προστατέυσεις τα κοριτσάκια σου από κάτι τέτοια πρότυπα που επιβάλλονται με χιλιάδες τρόπους?

Κάποιες σκέψεις έχω γράψει εδώ:

http://newagemama.com/2011/05/02/%CF%84 ... omment-920

Εχει καμιά σας αντιμετωπίσει κάτι σχετικό?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνώ απόλυτα.

Το γεγονος οτι εχουμε εντονη εμμονή με την εικονα μας,όπως την επιβάλλουν εξωτερικοι παραγοντες, και όχι οπως θα ηταν πιο σωστό -με την υγεία μας που θα αντανακλά ομορφιά είναι -κατ'εμέ αποτέλεσμα της γενικότερης πλύσης εγκεφάλου στην οποια υποβαλλομαστε απο τότε που η ματαιοδοξια ανακαλυφθηκε πως ειναι η απόλυτη κινητήρια δυναμη της αγοράς...

πουλάει όλο αυτό το παραμύθι μια χαρά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ωραίο ποστ!

Πιστεύω ότι η αντιμετώπιση είναι ο διάλογος και ο προβληματισμός. Βάζεις ερωτήσεις στα παιδιά έτσι ώστε να μπορέσουν να προβληματιστούν πάνω στο θέμα.

Δυστυχώς μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, ότι πρέπει να είμαστε αδύνατες για να είμαστε ωραίες. Φυσικά, αυτή η φρενίτιδα άρχισε το πολύ πριν πενήντα χρόνια, με την Τουίγκι και τα υπόλοιπα ανορεξικά μοντέλα. Προηγουμένως, η ωραία γυναίκα ήταν αυτή που είχε πλούσιο σώμα, στήθος, καμπύλες, περιφέρεια, κι αυτό γιατί οι περισσότερες ήταν αδύνατες αναγκαστικά, λόγω των στερήσεων. Τώρα, με την υπεραφθονία που υπάρχει (αρκεί να πας σε ένα σούπερ μάρκετ για να σε πιάσει ίλιγγος από την ποσότητα των αγαθών), η ωραία είναι αυτή που καταπολεμεί τη φυσιολογική της κατάσταση, που δεν τρώει ή που τρώει λίγο, που κάνει συνεχώς δίαιτα, που χτυπιέται στα γυμναστήρια, για να προσαρμόσει τον εαυτό της σε ένα έξωθεν επιβαλλόμενο πρότυπο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω (στο χαλαρό όμως γιατί η ένταση φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα) πως για να έχεις λεπτό και ΔΥΝΑΤΟ σώμα τρώς σωστά, με πολλά φρούτα και λαχανικά, σταματάς όταν χορτάσεις και κάνεις γυμναστική. Το θέμα είναι ότι για να περάσει το μήνυμα πρέπει να το εφαρμόζουμε κι εμείς και να μη δηλώνουμε κάθε τρεις και λίγο πως κάνουμε δίαιτα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...