Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ....ΚΑΙΓΟΜΑΙ!!!!


Recommended Posts

Κορίτσια καίγομαι....:ohmy:

στις 22/7 έκανα την καμπύλη σακχάρου και την 2η ώρα βγήκε λίγο ανεβασμένη.Το όριο εκείνη την ώρα ηταν 155 και σε μένα έδειξε 160(λίγο ανεβασμένο)..ο γυναικολόγος μου,μου πρότεινε να πάω σε έναν ενδοκρινολόγο για να το δούμε.

Την Πέμπτη στις 24/7 έκανα μια αιματολογική εξέταση για σάκχαρο και βγήκε 84 φυσιολογικό.Πήγα λοιπόν στον ενδοκρινολόγο αμέσως μετά και μετά από διάγνωση μου είπε (δόξα τω Θεώ) πως όλα είναι καλά και να μην ανησυχώ...δεν έχω διαβήτη κύησης αλλά μία προδιάθεση να κάνω.:unsure:

Έτσι λοιπόν μου έδωσε μία διατροφή και μηχανισμό για να μετρώ το σάκχαρο 3 φορές ημερησίως(το πρωί νηστική,το μεσημέρι 2 ώρες μετά το φαγητό και το βράδυ 2 ώρες μετά επίσης).Το όριο για αυτές τις ώρες είναι κάτω από 105 το πρωί,κάτω από 120 το μεσημέρι και κάτω από 120 το βράδυ.Μέχρι σήμερα το μεσημέρι όλα καλά αλλά μετά το βραδυνό έδειξε η μέτρηση 120 ακριβώς και τρομοκρατήθηκα!:blink:

Έτσι αποφλασισα μετά απο 5 με 10 λεπτά να την ξανακάνω και έδειξε 101..:huh: βρε κορίτσια πως γίνεται αυτό???εγω εν το μεταξύ τις μετρήσεις τις προηγούμενες τις έκανα μετά από δυόμιση με τρεις ώρες καμια φορά γιατί πάντα ξεχνιόμουν(αν είναι δυνατό να είμαι συνεχώς με ένα ρολόι στο χέρι..)και όλα ήταν καλά ενώ τώρα το έκανα ακριβώς στο 2ωρο(πως και το έπαθα)!αλλά όπως είπα μετά από 5 με 10 λεπτά όλα ήταν καλά..μήπως δεν χώνεψα αρκετά το φαγητό?δεν ξέρω τι να υποθέσω....βοήθεια:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου! Καταρχάς μην πανικοβάλλεσαι...Επίσης καθημερινά 3 φορές έκανα με μηχανάκι μέτρηση σακχάρου και είχα προδιάθεση...

Και 10φορές να τρυπήσεις, διαφορετικά αποτελέσματα θα έχει...

Εσύ πρόσεχε ιδιαίτερα τη διατροφή σου, μετρήσεις τακτικά και φυσικά παρακολούθηση και ενημέρωση των τιμών σου, (2 εβδομάδων τουλάχιστον).

Κάθε φορά στον υπέρηχο η παρακολύθηση είναι πλήρης, οπότε μην αγχώνεσαι...

Εξάλλου δεν νοσείς έτσι γρήγορα και είσαι και σε δίαιτα...

Καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση γλυκιά μου:)

να πιστέψω το γεγονός οτι κάθε φορά που θα τρυπιέμαι θα δείχνει και κάτι διαφορετικό αλλά γιατί?πως εξηγήται αυτό?

την διατροφή την τηρώ κατα γράμμα..γι'αυτό και αγχώθηκα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είχα το ίδιο άγχος...Όλο τρύπες γέμιζα τα δάχτυλα...

Έχει απόκλιση λόγω χρόνου...

Μετρήσεις που τηρούσα:πρωί νωρίς προ φαγητού, μεσημέρι 1 ώρα έπειτα και 2...

Πάντως η διατροφή είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο τρύπες άλλο τίποτα...σουροτίρι κατάντησα(χι,χι)!

απ'ότι ξέρω ο κίνδυνος για εμφάνιση σακχάρου στην εγκυμοσύνη υπάρχει την 24η με 28η εβδομάδα.Δηλαδή αν οι μετρήσεις μου είναι καλές αυτή την περίοδο ο κίνδυνος θα σταματήσει?sorry για τον καταιγισμό των ερωτήσεων αλλά καταλαβαίνεις..:blush:

Εγώ τελικά να μετρώ στο 2ωρο το σάκχαρο ή δεν υπάρχει πρόβλημα να το κάνω και λίγο αργότερα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μήνυμα ε;;;Με γαργαλούσε ο άντρας μου...

Ναι όπως αναφέρεις...Ο κίνδυνος είναι μέχρι 28 εβδομάδα...

Βέβαια καλό είναι να προσέχεις και στη συνέχεια τη διατροφή σου...

Τήρησε τις ώρες που σου πρότεινε ο ενδοκρινολόγος σου...

Μην αγχώνεσαι πάντως...Καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ πως οι τιμές από μέτρηση σε μέτρηση μπορεί να έχουν απόκλιση.

Επειδή όμως το σάκχαρο είναι κάτι αρκετά σοβαρό και ακόμα πιο σοβαρό στην εγκυμοσύνη, θα έλεγα πως τις ερωτήσεις που θέτεις στο φόρουμ πρέπει οπωσδήποτε να τις θέσεις στο γιατρό σου.

Και μην ξεχνιέσαι. Αν σου είπε στις 2 ώρες να μετράς, πρέπει να'χει κάποιο λόγο που στο είπε. Βάζε μια υπενθύμιση στο κινητό σου! ;)

Όλα να πάνε καλά! Και με το καλό!!!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

crazy σίγουρα θα το συζυτήσω και με τον γιατρό αλλά με έφαγε το άγχος!

αύριο θα δοκιμάσω στις 2 ώρες ακριβώς και βλέπουμε...ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Η πλάκα είναι οτι σημειώνω τις τιμές σε κατάλογο που μου έδωσε για να τις δεί όταν ξαναπάω..για φαντάσου να είναι λάθος:blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πρέπει να υπάρχει μια σταθερότητα στις μετρήσεις, αλλιώς δεν έχει νόημα να τις καταγράφεις. Ο οργανισμός μας και ο μεταβολισμός μας λειτουργεί σε συγκεκριμένους ρυθμούς και με συγκεκριμένη σειρά. Γι'αυτό και πρέπει οι μετρήσεις να γίνονται σε συγκεκριμένους χρόνους.

Οπότε, αν πχ έφαγες στις 1 μ.μ., άλλη τιμή θα δείξει στις 3 κι άλλη στις 4, γιατί απλούστατα η διαδικασία του μεταβολισμού έχει προχωρήσει.

Πάρε παράδειγμα την εξέταση καμπύλης σακχάρου: σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές γίνονται οι μετρήσεις, σωστά;

Προσπάθησε να'σαι τυπική σ'αυτό για να υπάρχει συγκεκριμένη σειρά στις μετρήσεις σου. Κι αν δυσκολεύεσαι σ'αυτό, τότε ίσως να'ναι καλύτερο να γράφεις τους πραγματικούς χρόνους, πχ έφαγα στις 1, μετρήθηκα στις 3.30.

Και πάρε και το γιατρό αύριο να τον ρωτήσεις όλα αυτά για να πάρεις σωστές απαντήσεις (δεν εννοώ πως αυτά που λένε τα κορίτσια είναι λάθος, απλώς πιστεύω πως σε τέτοια θέματα τις πιο έγκυρες απαντήσεις πρέπει να τις αναζητάμε στο γιατρό μας).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα .η προδιαθεση γα διαβητη στην κυηση ειναι κατι πολυ συνηθισμενο η καλυτερη μου φιλη το επαθε με τη διαφορα οτι αυτη ειχε περισσοτερο βεβαια ο γιατρος της εδωσε μια πολυ αυστηρη διατροφη την οποια ακολουθησε κατα γραμμα δεν ξεφευγε καθολου με αποτελεσμα να μην εχει προβλημα .

Οσε φορες και να τρυπηθεις δνε προκετε να γβγαλεις το ιδο αποτελεσμα οπως επισης παντα θα κανεις τη μετρηση στο ιδιο μηχανκι ειναι οπω η ζυγαρια .

Κατι τελευταιο επειδη ο πατεα ςμου ειναι διαβητικος κανει τα τελευταια 25 χρονια ινσουλινη θα σου πω κατι :δυο πραγματα ειναι το μυστικο σωστη διατροφη καικαθολου αγχος και στεναχωρια οταν εχεις το τεευταιο λογικο ειναι να ανεβαινει . Επισης οσο αφορα το διωρο θα εχει το λογο του εσυ να γραφεις σε ενα χαρτι τις μετρησεις (μια καθε φορα)και α την λες στο ενδοκρινολογο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα μ'έβαλε 2 φορές να κάνω την καμπυλή σακχάρου, διότι δεν του άρεσαν οι μετρήσεις! Βγήκαν σαν να έχω προδιάθεση να κάνω διαβήτη κύησης, αλλά δεν μ'έβαλε να μετράω! Μην στενοχωριέσαι! Δεν είναι κάτι κακό! Πρόσεχε την διατροφή σου και να κάνεις τακτικά τις μετρήσεις που σου είπαν! Μην το αμελείς! Και όπως σου είπε κι η Ρούλα ( crazy ) πρέπει να ενημερώσεις τον γιατρό σου οπωσδήποτε! Εμείς εδώ θα σου πούμε την γνώμη μας, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο γιατρός σου! ;) Καλή συνέχεια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

menoula καλο σου απογευμα για το θεμα με το ζαχαρο θα σου πω τη δικη μου εμπειρια,εχω προβλημα με το ζαχαρο κ πριν την εγκυμοσηνη επερνα ενα χαπι την ημερα οταν εμεινα εγκυος προσπαθησα με διατροφη να το ρυθμησω αλλα ηταν αδυνατο ετσι ξεκινησα ινσουλινη κ να κανω μετρησεις 3 φορες την ημερα,πρωι νηστικη μεσημερι κ βραδυ δυο ωρες μετα φαγητου εβαζα το κινητο για να μη το ξεχναω κ εγραφα τις μετρησεις,το θεμα ηταν να μη ξεπερναω το 110 μετα φαγητου, αλλα δε σου κρυβω πως καποιες φορες ηταν κ λιγακι παραπανω αλλα οχι συνεχως, προσεχα ομως τι ετρωγα κ ολα πηγαν πολυ καλα πηρα κ τα κιλα που επρεπε να παρω σαν εγκυος κ τωρα μετα την εγκυμοσηνη συνεχιζω παλι με ενα χαπι την ημερα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...