Μετάβαση σε περιεχόμενο

σχετικα για την σπερματεγχυση


Recommended Posts

Γεια σας! ειμαι νεο μελος και εχω καποιες αποριες σχετικα με την διαδικασια της σπερματεγχυσης.

Πρώτα απολα να σας πω οτι με τον συζυγο μου προσπαθουμε πανω απο χρονο να κανουμε ενα παιδακι αλλα τιποτα ακομα...:(

Καναμε τις απαραιτητες εξετασεις και ειμαστε και οι δυο σε μια μετρια κατασταση, δηλαδη εγω εχω πολυκυστικες ωοθηκες και το σπερμα στην κινητικοτηα δεν ειναι πολυ καλο(-μετριο θα ελεγα) (αν και ο αντρας μου ειχε κανει εγχειρηση για κυρσοκιλι).

Αρχικα προσπαθησαμε με φυσικο τροπο μηπως γινει η συλληψη αλλα τιποτα...ο γιατρος μας συστησε να ξεκινησουμε διαδικασι σπερματεγχυσης για να μην χανουμε τον καιρο μας, οποτε απο βδομαδα θα ξεκινησω ενεσεις gonal και μετα ολα τα υπολοιπα.

Το θεμα μου ειναι το εξης: κατα ποσο πετυχαινει αυτη η διαδικασια? ειναι θεμα γιατρου η επιτυχια της? μπορει ενας γιατρος να ελπιζει σε μια μελλοντικη εξωσωματικη και να μην πετυχει μια σπερματεγχυση επιτηδες???

ελπιζω να μην σας κουρασα και απο δικες σας εμπειρειες θα μπορεσετε να με βοηθησετε.:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Nastazia καλημέρα! Δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά οι ερωτήσεις σου είναι πολύ καλές. Τις ίδιες απορίες έχω και εγω μιας και προκειται να ξεκινήσω 1η προσπάθεια με σπερματέγχυση τον Ιούλιο. Βλέπεις είμαι σε παρόμοια κατάσταση με εσένα γιατί εχω άστατο κύκλο (απο 22 εως 40 ημέρες και...) και ο αντρας μου χαμηλή κινητικότητα λόγω κιρσοκήλης που ΔΕΝ εχει κανει επέμβαση.

Για να δούμε τι θα μας απαντήσουν τα κορίτσια!!!!

Πάντως σου εύχομαι να πάνε όλα καλά.. Πολύ θετική ενέργεια.

Αλήθεια- που μένεις? που θα την κάνεις την σπερματεγχυση?

Κορίτσιαααααα για απαντήστε μας- sos!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Nastazia και Xristina33,

Τα ερωτήματα που σας βασανίζουν έχουν να κάνουν κατά τη γνώμη μου πέραν από τη διαδικασία της έκχυσης με τη εμπιστοσύνη προς τους γιατρούς και να είστε σίγουρες πως τέτοιες αμφιβολίες περνούν από το μυαλό όλων μας!

Εγώ έχω μικροπολυκυστικές, ο άντρας μου είχε χαμηλή περιεκτικότητα σπέρματος αλλά καλή κινητικότητα και αφού προσπαθούσαμε για κανένα 6μηνο μας συνέστησε ο γιατρός μου να κάνουμε μια προσπάθεια έκχυσης γιατί δυστυχώς δεν είμαστε 20 χρονών και δεν θέλαμε να χάνουμε χρόνο. Τότε το έψαξα κι εγώ το θέμα, είδα ότι τα ποσοστά επιτυχίας ήταν αρκετά ικανοποιητικά (διάβασα ότι έχεις 35% περισσότερες πιθανότητες σύλληψης απ' ότι με την φυσική προσπάθεια) αν και κάποιες φορές χρειάζονται κάμποσες (3-4)επαναλήψεις. Ένεκα του ότι το κόστος δεν είναι και τόσο μεγάλο για την κάθε φορά (εμάς μας στοίχισε συνολικά 330€ και κάναμε δύο φορές πάνω στην ίδια ωοριξία) ειδικά σε σύγκριση με την εξωσωματική θεωρήσαμε ότι άξιζε τον κόπο να το δοκιμάσουμε. Ο γιατρός μου είχε πει ότι δύσκολα πετυχαίνει από την πρώτη φορά, αλλά πρότεινε να μην προσπαθήσουμε πάνω από τρεις φορές γιατί θεωρεί ότι από κει και πέρα αν δεν πετυχαίνει μάλλον η μέθοδος δεν ενδείκνυται για το ζευγάρι.

Η δική μας προσπάθεια δεν απέδωσε όντως και ενώ εγώ ήθελα να κάνουμε τη δεύτερη τον αμέσως επόμενο μήνα, κατάφερα από το άγχος μου (δεν το κρύβω ότι είχα απογοητευτεί πάρα πολύ αν και υποτίθεται ότι είχα προετοιμαστεί και για την αποτυχία) να καταστρέψω όλα τα ωοθηλάκια που προέκειψαν τον επόμενο μήνα και έτσι δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στη διαδικασία.

Τότε λοιπόν ο γιατρός μου (και εκεί του βγάζω το καπέλο!) αντί να με φορτώσει με χάπια και να με βάλει στην "τσίτα", μου είπε να μην ξαναπάω καθόλου στο ιατρείο για τους επόμενους δύο μήνες, να κάτσω να ηρεμήσω (παρεμβάλετο και το Πάσχα και βοηθούσε κι αυτό), να ξεχάσω όλες τις διαδικασίες και τις πιθανότητες και να έχω επάφές με τον άντρα μου όποτε θέλουμε εμείς και όχι με το "πρέπει" των γόνιμων ημερών, χωρίς άγχος και μόνο για την ευχαρίστηση μας.

Θεωρώ σημαντικό το ότι ποτέ ο γιατρός μου δεν μου απέκλεισε ότι ίσως και να καταφέρναμε να κάνουμε παιδάκι φυσιολογικά, απλά δεν θα μπορούσε να ξέρει πόσο χρόνο θα μας έπαιρνε κάτι τέτοιο και όπως ξαναείπα δεν μπορούσαμε να διακινδυνέψουμε να μας πάρει 4-5 χρόνια. Ίσως στηριζόταν και στο ότι τα επαναλαμβανόμενα σπερμοδιαγράμματα που έκανε ο άντρας μου έδειξαν άνοδο του ποσού σπερματοζωαρίων, κάτι που ήταν αναπάντεχο (ξεκίνησε με 11.000.000 (τότε μας πρότεινε την έκχυσης γιατί ήταν πολύ χαμηλός), πήγε στα 24.000.000 και τελευταία είχε 38.000.000).

Το αποτέλεσμα?? Έμεινα έγκυος, χωρίς να πάρω χάπια για την ωοριξία, χωρίς να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο πέραν της διατροφής με κόκκινο κρέας όπως έχω ξαναπει, αλλά κυρίως χωρίς να το σκεφτόμαστε. Γιατί αυτό τον μήνα τον είχα θεωρήσει "καμμένο".

Θα σας έλεγα λοιπόν κορίτσια μου να τη δοκιμάσετε την έκχυση αλλά εαν (που το απεύχομαι!!) δεν πετύχει με την πρώτη, ηρεμήστε πρώτα, δώστε λίγο χρόνο στους εαυτούς σας και μετά δοκιμάστε για την επόμενη.

Συγνώμη που μακρυγόρησα, αλλά θέλω να είμαι όσο πιο σαφής γίνεται ώστε να σας βοηθήσω καλύτερα. Εαν χρειάζεστε οτιδήποτε περεταίρω, feel free να με ρωτήσετε! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

NASTAGIA KAI XRISTINA KALIMERA!

EGO PRIN DYO XRONIA EIXA KANEI SPERMATEGXISI K DEN PIGE KALA.META O GIATROS EIPE NA KANOYME EKSOSOMATIKI AN K DEN YPIRXE PROBLIMA.ALLA APO TO YPERBOLIKO MOY AGXOS DEN EMENA EGYOS.STON DEYTERO MINA EXASA TO MORO K APOFASISA NA ALLAKSO GIATRO.EPSAKSA K BRIKA ENAN POY EIXA AKOYSEI TA KALYTERA K EIXAN DIKIO.EKANA EKSOSOMATIKI GIATI TO ITHELA EGO.O GIATROS ELEGE NA PROSPATHISO FYSIOLOGIKA ALLA DEN EIXA THN YPOMONH K THN HREMIA.ME EBALE NA KANO EKSETASEIS(POY O ALLOS DEN MOY EIXE PEI) K OLA PIGAN KALA.

AYTI TIN STIGMI EXO STIN AGALIA MOY ENA KORITSAKI 2 MINON!!!!!!!

EYXOME OLA NA PANE KALA!!!!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γειά και από μένα.

Ναστάζια, έχω ακριβώς τις ίδιες απορίες!δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμη αλλά προς τα εκεί το βλέπω σύντομα.

Έχω κι εγώ μερικές απορίες για τη Juno. κι εμείς έχουμε μέτριας ποιότητας σπέρμα (χωρίς κιρσοκίλη ή κάτι άλλο) αλλά η μόνη θεραπεία που έδωσαν είναι βιταμίνη Ε και αντιβίωση(μάλλον προληπτικά μήπως υπάρχει κάποι μικρόβιο που δεν φαίνεται). τί θεραπεία πήρε ο άντρας σου και είχε τέτοια άνοδο?

τα φάρμακα είναι απαραίτητα στην σπερματέγχυση αφού έχω κανονική ωορηξία κι από μόνη μου? μήπως να δοκιμάσω στην αρχή χωρίς φάρμακα και μετά βλέπουμε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

aliky έγραψε:

γειά και από μένα.

Ναστάζια, έχω ακριβώς τις ίδιες απορίες!δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμη αλλά προς τα εκεί το βλέπω σύντομα.

Έχω κι εγώ μερικές απορίες για τη Juno. κι εμείς έχουμε μέτριας ποιότητας σπέρμα (χωρίς κιρσοκίλη ή κάτι άλλο) αλλά η μόνη θεραπεία που έδωσαν είναι βιταμίνη Ε και αντιβίωση(μάλλον προληπτικά μήπως υπάρχει κάποι μικρόβιο που δεν φαίνεται). τί θεραπεία πήρε ο άντρας σου και είχε τέτοια άνοδο?

τα φάρμακα είναι απαραίτητα στην σπερματέγχυση αφού έχω κανονική ωορηξία κι από μόνη μου? μήπως να δοκιμάσω στην αρχή χωρίς φάρμακα και μετά βλέπουμε?

Αλίκη μου καλημέρα,

Ο άντρας μου δεν έκανε καμία απολύτως θεραπεία, αυτό ήταν το περίεργο!! Δεν πήρε ούτε βιταμίνες (αν και έχω διαβάσει ότι όντως κάνει καλό η βιταμίνη Ε) ούτε φάρμακα. Η ποιότητα και η κινητικότητα του ήταν φυσιολογική, κιρσοκοίλη δεν έχει, αλλά το πρόβλημα που διαφάνηκε στο πρώτο σπερμοδιάγραμμα ήταν μικρή ποσότητα σπέρματος στο δείγμα του (για να καταλάβεις, το minimum σπερματοζωαρίων που πρέπει να έχεί ένας άντρας για να είναι δυνατή η φυσιολογική γονιμοποίηση είναι 40.000.000 - 44.000.000 και ο δικός μου είχε 11.000.000! Για να μην χάνουμε χρόνο καταφύγαμε στην έκχυση και όταν έδωσε πάλι δείγμα την ημέρα της διαδικασίας είχε ανέβει στα 24.000.000 και την αμέσως επόμενη μέρα - πράγμα πολύ περίεργο αφού κανονικά ζητάνε 3-4 μέρες αποχή πριν από κάθε δείγμα - είχε 38.000.000, πολύ κοντά στο minimum δηλαδή). Μας είχε πει όμως ο γιατρός μας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παίζει ανάλογα με την κούραση και τη διατροφή. Εμείς ποντάραμε στο θέμα της διατροφής και έτρωγε καθημερινα κόκκινο κρέας και το πρωί μια κουταλια βασιλικό πολτό. Δεν ξέρω κατά πόσον βοήθησε όντως η διατροφή αυτή (για να μη λέω και βλακείες!) ή εαν τελικά τα άσχημα δέιγματα που είχε στην αρχή ήταν τυχαία ή περιστασιακά. Ποτέ όμως επαναλαμβάνω δεν μας απέκλεισε εμάς ο γιατρός τη φυσιολογική γονιμοποίηση, αλλά οι συνεχείς αποτυχείες και μας αποθάρρυναν και δεν έχουμε και τα χρονικά περιθώρια να περιμένουμε πολλά χρόνια.

Όσο για τις ορμόνες που έπαιρνα εγώ, ίσως και να μην χρειάζεται να τις πάρεις εαν έχεις σταθερή ωοριξία - πράγμα που δυστυχώς δεν είχα εγώ - και ίσως κάνεις μόνο μια ενεσούλα που απελευθερώνει τα ώριμα πλέον ωαριάκια σου σε συγκεκριμένη στιγμή ελεγχόμενη από το γιατρό ώστε να ξέρει ακριβώς πότε είσαι περισσότερο γόνιμη και έτσι να προγραμματίσει τη διαδιακασία.

Από κει και πέρα κοριτσάκι μου, κάθε περίπτωση είναι σίγουρα ιδιαίτερη και ίσως χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. Εγώ θα έλεγα να παίρνει ο αντρούλης σου τις βιταμίνες του, ας κάνετε και την απόπειρα με το κόκκινο κρέας, και σου εύχομαι ολόψυχα να έχετε καλή καλή επιτυχία! Να σας πάνε όλα κατ' ευχήν!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juno μου ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

η πρίπτωσή σας μου δίνει κουράγιο! εμείς έχουμε συνολικό αριθμό 77.000.000 με 52% κινητικότητα.μας είπαν ότι είναι γόνιμο σπέρμα αλλά σχετικά χαμηλό(από την άποψη ότι υπάρχουν και πολύ καλύτερα).14 μήνες όμως τώρα δεν γίνεται τίποτα!την παρασκευή κάνω σαλπιγγογραφία και μετά μάλλον σπερματέγχυση.δεν αντέχουμε άλλη αναμονή!

να έχεις τέλεια εγκυμοσύνη και να το χαρείς όσο γίνεται περισσότερο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΑΣ.

ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΥΚΛΟ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΧΑΜΗΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΠΕΡΜ/ΡΙΩΝ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΙΡΣΟΚΗΛΗΣ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε.ΣΕ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΣΠΕΡΜ/ΜΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ(ΕΛΠΙΖΩ!).ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΠΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΑ ΞΕΚΙΝΑΤΕ?Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ?ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΘΙΞΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗΣ.ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΗ PLEASE ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλικάκι μου, τα νούμερα σας φαίνονται πολύ καλύτερα από τα δικά μας κι αυτό είναι πολύ θετικό!! Θα δεις που όλα καλά θα πάνε!!! Να θυμάσαι μόνο πόσο πολύ επηρεαζόμαστε από το άγχος μας και τι κακό κάνουμε στο σώμα μας! Δεν είναι εύκολο κοριτσάκι μου, το ξέρω καλά, αλλά όπως και σε πολλά άλλα κορίτσια, έτσι και στη δική μου περίπτωση τον πετύχαμε το στόχο όταν ... δεν τον κοιτούσαμε!! Αυτόν τον μήνα εγώ τον είχα "καμμένο" και δεν μέτραγα ούτε μέρες ούτε τίποτα, γιατί μετα την αποτυχημένη σπερματέκχυση πήγε να μου σαλέψει και ο γιατρός με μάλωσε πολύ (και καλά μου έκανε γιατί να το αποτέλεσμα τώρα ;) ). Συμφωνώ κι εγώ να μην χάνετε χρόνο και να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, αλλά με μέτρο!! Καλή επιτυχία σου εύχομαι και πάλι!! :kiss:

Ρένα 31, εγώ 2η μέρα του κυκλου έκανα ορμονολικές εξετάσεις και από την 5η ξεκινούσα ένα συνδιασμό χαπιών. Στη συνέχεια έκανα κάθε εβδομάδα υπερήχους για βα βλέπουμε πόσο μεγάλωναν τα ωοθηλάκια μου και έτσι ρύθμιζε ο γιατρός μου τη συνέχιση κάποιων χαπιών ή σταματούσαμε κάποια άλλα. Θα σου τα πει αυτά ο γιατρός σου εαν χρειάζεται να τα πάρεις γιατί άμα είσαι ΟΚ από ωοριξία ίσως και να μην τα χρειάζεσαι. Καλή επιτυχία και σ'εσάς κοριτσάκι μου, να σας πάνε όλα καλά!!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ.

ΑΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΩ ΕΝΕΣΕΙΣ GONAL- ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΩΟΡΥΞΙΑ.ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ...

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ) ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε ΠΑΙΡΝΕΙ.

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΥΠΕΡΥΧΟ ΓΙΑ ΝΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΧΥΡΗ.

ΑΓΧΟΣ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ..:silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ κοριτσακια μου... τον Ιούλιο θα κανω την 1η σπερματέγχυση!!!! μέχρι τοτε δεν θέλω να το σκέφτομαι... ξέρω οτι παιδάκι δεν προκειται να πιασω ετσι απλα - φυσιολογικά...

τουλάχιστον ετσι μου φευγει ένα αγχος. Γιατι δεν ασχολούμε πια με το ποτε κανω ωορηξία ή αν εχω καθυστεριση να τρεχω για τεστ.

Εκανα σαλπιγγογραφία τον μάρτιο και ήταν άψογη... ο κυκλος μου είναι μεγάλος 40 ημερών αλλά ηταν απο πάντα έτσι...

Τιποτα... δεν ασχολουμε με το θεμα παιδί... μέχρι τον Ιούλιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ. ΛΟΙΠΟΝ....ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ. ΗΤΑΝ Η ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ.TO ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΚΑΝΑ PREGNYL, TH ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΚΑΝΑ Κ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΕΣΠΑΣΑΝ 2 ΩΟΘΥΛΑΚΙΑ Κ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ULTROGESTAN ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ!ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ Κ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ Κ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ. ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!!!ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΑΔΙΑΘΕΤΗ! ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

nanas για λεγε λεπτομερειεσ για την διαδικασια της σπερματεγχυσης..

εχω αγχοσ γιατι και εγω θα ξεκινησω αυτο τον μηνα. αυριο το πρωι εχω ραντεβου για υπερυχο και εξεταση για να δουμε τις τιμεσ μιας ορμονης.

μακαρι ολα να πανε καλα γιατι αρχιζω να αγχωνομαι με αυτο το θεμα.

μακαρι να πετυχει αυτη η μεθοδος.

να σε ρωτησω εσυ που την εκανεσ την σπερματεγχυση?αθηνα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...