Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ


Recommended Posts

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑ .ΕΙΝΑΙ 5 ΕΤΩΝ ΠΑΕΙ ΠΡΟΝΗΠΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗς ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΕ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΩΣ ΤΟ 5 ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ )ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΕΙ 1,2,4,5 ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ 3 Η ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ 4 ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΕΙ 1,2,9 ΑΣΧΕΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΙΕΣΩ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΕΙΧΕ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑΜΙΣΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ ΝΤΙ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΠΟΛΥ .ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ .ΜΕ ΤΟ ΝΟΝΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟς ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΕΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΤΑ ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑς ΓΝΩΜΗ Η ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟς ΚΥΡΙΩΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕς ΚΟΠΕΛΕς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕς ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑς ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΑ .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκια μου στην ηλικια των 5, τα παιδια ξερουν να μετρανε. Δεν ειναι οτι αδιαφορει, ειναι οτι του φενεται πολυ δυσκολο. Δεν χρειαζονται φωνες και μην απογοητευεσαι. υπαρχουν βιβλια με αριθμους, τραγουδακια. μην εχεις την απαιτηση σε μια μερα να τα μαθει. Μερα με την ημερα θα τους εμπεδωσει. θα βοηθησει πολυ και η λογοθεραπευτης. Τα αποτελεσματα της θεραπειας του θα τα δεις αργοτερα. Μην κουραζεις το μυαλο του με το να καθεστε πολυ ωρα και να τον πιλατευεις. μπορεις κατα την διαρκεια της ημερας να του λες να σου μετραει. μια φορα, να τον διορδωνεις και ξανα. φτανει. σε κανενα δυωρο παλι. μην ξεχνας και λαθος να κανει να του λες μπραβο που προσπαθει και που στο τελος θα τα καταφερει. φωναξτε τον μπαμπα να ακουσει καποια στιγμη που μετραει, με την βοηθεια σου, και υποσχεθητε στον μπαμπα οτι θα τα καταφερετε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βανια μου καλημερα.Εγω εχω μια κορη που ειναι λιγο μεγαλυτερη,θα κλεισει τα 6 τον οκτωμβρη.Πηγαινει στο νηπιαγωγειο.Απο τη δικη μου εμπειρια κ μονο θα σου πω οτι θα συμφωνησω με τον εκπαιδευτικο που σου ειπε οχι πιεση.Αυτο που καταλαβα εγω απ'το δικο μου παιδι ειναι οτι οντως δεν χρειαζεται να τα "στριμωχνουμε"ιδιαιτερα σε αυτες τις ηλικιες κ αργοτερα βεβαια.Το καθε παιδι ειναι διαφορετικο,αλλη ιδιοσυγκρασια,αλλη αντιληψη,αλλος χαρακτηρας.Για μενα ομως το καλυτερο θα ηταν να μην τον πιεζεις. Μιαμιση ωρα,νομιζω ειναι πολυ σ'αυτη την ηλικια να εισαι απο πανω του.Βεβαια εσυ αναφερεις κ κατι για λογοθεραπεια...σε αυτο δυστηχως δεν μπορω να βοηθησω.Δεν ξερω δηλ.αν ισχυουν τα ιδια πραγματα,παντως για να σου ειπε κ ο εκπαιδευτικος οτι δεν χρειαζεται να τον πιεζεις πολυ,θα ισχυει αυτο.

Η δικια μου ειναι ενα πολυ ατιθασο κ ισχυρογνωμων παιδι,οπως τα περισσοτερα βεβαια,αν της ασκησω παραπανω πιεση θα κανω τα πραγματα χειροτερα κ αυτο θελησα να αποφυγω.Ξερεις τι εκανα;την "εριξα"στον εγωισμο κ στο φιλοτιμο Δηλ.καποια στιγμη,στις αρχες,που δεν ηθελε να κανει τις ασκησεις της,της ειπα"δεν πειραζει Ειρηνη,αφου δεν θελεις,αυτη ειναι η επιλογη σου,εμενα δεν με πειραζει,κατσε αδιαβαστη,ομως αυριο δεν θα εχω εγω να δικαιολογηθω στη δασκαλα κ μπροστα σε ολη τη ταξη για ποιο λογο δεν εκανα τις ασκησεις μου.Αν εσυ θες να σε μαλωσει η δασκαλα σου,δικο σου προβλημα."

Σε εμας αυτο επιασε...κοιταξε ,πιστευω πως καθε μανα βλεπει το παιδι της,το ξερει,καταλαβαινει τις δυνατοτητες του κ αναλογως πραττει.

Αυτα απο εμενα,ελπιζω να βοηθησα,οτι αλλο θες,εδω ειμαστε να τα λεμε...φιλια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙΑ ΤΟΥ. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟ(ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑΤΕ ΜΑΖΙ. ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΝΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΥΟ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ. ΟΧΙ ΟΛΛΑ ΜΑΖΙ. ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ. ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ. ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατ' αρχάς δεν πρέπει να τον πιέζεις!

Με αυτόν τον τρόπο, το μωρό αγχώνεται και δεν πρόκειται να συγκεντρωθεί!

Επίσης, θα αγχώνεται και κάθε φορά που θα ξεκινάτε το διάβασμα γιατί θα φοβάται τι θα τον μαλώσεις!

Είναι πολύ σημαντική η επιβράβευση για το παιδί!

Είναι σπουδαίο να καταφέρουμε να κάνουμε τα παιδιά μας να έχουν αυτοπεπήθηση και αυτοεκτίμηση!

Έχεις ψάξει καθόλου αν έχει ελλειματική προσοχή (ελπίζω να το λέω σωστά);

Μην τρομάζεις!!!

Δεν είναι κάτι κακό!

Απλώς το μωρό δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, δεν μπορεί να ασχολείται με το ίδιο πράγμα για πολλή ώρα...

Ρώτα τη δασκαάλα της λογοθεραπείας, σίγουρα θα γνωρίζει περισσότερα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

1)Φτιαξε μια ζυμη με νερο αλευρι αλατι(τοσο αλατι οσο κ αλευρι ,νερο οσο παρει)

και θα ειναι η ζυμουλα των αριθμων(λεω τωρα)

Πες του να φτιαξει παιδακια ή κατι αλλο Μετα κουλουρακια για να φανε τα παιδακια

Μετα μπαλες για να παιξουν Κατα τη διαρκεια να τον ρωτας πχ Ποσα κουλουρακια εφτιαξες ; Ψηστε τα στους 150 για 45" Βαλτα πανω σε λαδοκολλα για να μη λερωνεις ταψι

Αφου γινουν και κρυωσουν αστον λιγο και να τα χρωματισει Μετα Φτιαξτε μια ιστοριουλα Πχ Το παιδακι ξυπνησε εφαγε 6 κουλουρακια και πηγε να παιξει Εκει ειδε πολλες μπαλες πηρε πχ 5 για να δωσει και στους φιλους του

Αν του αρεσει το υλικο θα δεις οτι δε θα βαρεθει ευκολα

Προσοχη ομως αναμεσα στα μετρηματα να τροφοδοτεις και την ιστορια (πχ το ενα παιδακι μαλωσε με το αλλο ή ηρθε η μαμα του(παρε μια κουκλα) και το φωναξε να παει στο σπιτι Ή ξαφνικα τα παιδια βρηκαν σε μια κουτα γατακια κτλ

Φαντασια να εχεις και να τον επιβραβευεις συχνα

Αν ξεχνα συγκεκριμενα το 3 και το 4 να το βαζεις να μετραει συχνοτερα 3 ή 4 πραγματα

2) Κυβακια 'η τουβλακια: Να φτιαξει σπιτι με 4 πατωματα με 5 ..Τρενο με 6 βαγονια κοκ

Μιαμισι ωρα να κανει τον μαθητη ειναι παρα πολυ.. σε τοση ωρα ξεχνα και τ ονομα του οχι τους αριθμους ;)

3) Αν αναγνωριζει καλα τους αριθμους (του δειχνεις το 5 και σου λεει οτι αυτο ειναι το πεντε) γραψε σε Α4 εναν αριθμο και ζωγραφισε απο κατω ενα μεγαλο δεντρο με πολλα μηλα Πες του να χρωματισει οσα του λεει ο αριθμος

Και κατι αλλο

Επειδη εγραψες οτι ο μικρος κανει και λογοθεραπεια..

Οταν δουλευεις το μετρημα δεν θα τον διακοπτεις για να απαιτησεις καλυτερη αρθρωση ετσι και θα κουραστει πολυ γρηγορα και δεν θα εστιαστει στο μετρημα

Αν θελεις να εξασκησεις να λεει τους αριθμους καθαρα(αν ειναι θα σου εχει πει και η ειδικος) θα παιρνεις καρτες με τους αριμους και θα του ζητας να στους επαναλαβει οχι ομως να μετρησει μια ποσοτητα(εδω βεβαια ακολουθεις πιστα οτι σου εχει πει και η ειδικος)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια μου καλησπέρα και από μένα!!!!

Και εγώ θα συμφωνήσω με το νονό του Σταυρονικόλα σου!!!

Η πίεση στη μάθηση φέρνει την άρνηση του παιδιού για να μάθει!

Καταλαβαίνω και τη δική σου αγωνία να κάνεις το καλύτερο για το παιδάκι σου, αλλά ποιος ο λόγος να μάθει να μετράει σωστά από το προνήπιο?????

...Η κόρη μου πήγε στην Πρώτη Δημοτικού και μέτραγε μέχρι το δέκα ανακατεμένα!!!:silly::silly: Φυσικά υπήρχαν και συμμαθητές της που μέτραγαν μέχρι το 100 τέλεια και οι μαμάδες τους μου έλεγαν ότι η κόρη μου θα έχει πρόβλημα με την αριθμητική!:angry: :angry: Εγώ όμως αρνήθηκα να παίξω το ρόλο της δασκάλας γιατί πίστευα ότι αυτό θα έφερνε εντάσεις στη σχέση μου μαζί της!:( Επέμενα να είμαι όσο μπορώ καλύτερη ως μαμά και άφησα τη δασκάλα του Δημοτικού να της μάθει τους αριθμούς!;) ;) ;)

... Ακόμα και σήμερα που πηγαίνει στην Έκτη Δημοτικού είναι Άριστη ως μαθήτρια χωρίς τη βοήθεια τη δική μου! Της αρέσει το διάβασμα και το αγαπημένο της μάθημα είναι .... τα μαθηματικά!!!!! :laugh: :laugh:

...Για αυτό καλή μου Βάνια, μην αγχώνεσαι! Θα το μάθει και το μέτρημα ο Σταυρονικόλας σου, όταν θα είναι έτοιμος και πανεύκολα μάλιστα!:cheer:

...Η Πρώτη Δημοτικού ασχολείται με τους πρώτους αριθμούς και οι δάσκαλοι ξέρουν πώς να κάνουν τα παιδάκια μας να ενδιαφερθούν για αυτούς και να τους αποστηθίσουν εύκολα!

Σου εύχομαι τα καλύτερα...........

Φιλιά:kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ ΟΛΕΣ.ακουστε να γελασετε :εχει σε μια εικονα 3 γυαλες και 4 ψαρακια και του λεω σταυρο μου για πες μου χωρανε ολα τα ψαρακια στις γιαλεςστη καθε μια θα βαλεις και ενα ψαρακι .Και μου λεει να μαμα το ενα εδω το δευτερο εκει το τριτο σε αυτη και το τεταρτο Σταυρο μου τι θα το κανουμε ; στο δικο μας ενυδρειο μαμα !με εκανε και λυθηκα στο γελιο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βανια έγραψε:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ ΟΛΕΣ.ακουστε να γελασετε :εχει σε μια εικονα 3 γυαλες και 4 ψαρακια και του λεω σταυρο μου για πες μου χωρανε ολα τα ψαρακια στις γιαλεςστη καθε μια θα βαλεις και ενα ψαρακι .Και μου λεει να μαμα το ενα εδω το δευτερο εκει το τριτο σε αυτη και το τεταρτο Σταυρο μου τι θα το κανουμε ; στο δικο μας ενυδρειο μαμα !με εκανε και λυθηκα στο γελιο .

:laugh: :laugh: :laugh: Το παιδι εχει και πρακτικο πνευμα!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βλέπεις Βάνια μου που δεν πρέπει να αγχώνεσαι;;

Το παιδί ξέρει να μετράει αλλά όταν είναι όλη μέρα στο σχολείο 6 ώρες φαντάζομαι και μετά στο σπίτι άλλη μιάμιση ώρα ε λογικό είναι το παιδί να κουραστεί και να μην μπορεί να μετράει.

Πάντως αυτό που είπαν τα κορίτσια με το παιχνίδι είναι σωστό και συμφωνώ. Πάνω στο παιχνίδι τα παιδιά λένε πολλά που δεν τα φανταζόμασταν. Το ίδιο μου είχε πει και ο δικός μου λογοθεραπευτής που πάω τη μικρή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...