Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εγκυμοσύνη και κρίσεις πανικού


Recommended Posts

κοριτσια καλημερα και παλι!

θελω να μοιραστω μαζι σας ενα θεμα που μεχρι τωρα δεν σας εχω αναφερει αλλα και δεν εχει τυχει να διαβασω οτι απασχολει και αλλη κοπελα.Τον τελευταιο 1 1/2 χρονο εχω διαταραχη άγχους με κρισεις πανικου και προσπαθω να το αντιμετωπισω με ομοιοπαθητικη.Σε περιπτωσεις φυσικα που ερθει κριση δυνατη παρεμβαινω και περνω αντιαγχολυτικα για να συνελθω. Τα συμπτωματα και ποσο ταλαιπωρουμαι απο αυτα δεν υπαρχει λογος να τα αναφερω- αν καποια τα εχει ζησει μονο μπορει να με καταλαβει.Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω, εαν καποια μανουλα τα ειχε στη διαρκεια τησ εγκυμοσυνης της και τι της ειχε συστησει ο γιατρος.Δυστυχως ακομη εγκυος δεν εχω μεινει, αλλα κυριως μου φοβος είναι σε περιπτωση που μεινω με το καλο, τι μπορω να κανω οταν θα με πιανει πανικος...Φανταζομαι αντιαγχολυτικα θα απαγορευονται.. Ο γιατρος μου που του το εχω πει , μου ειπε οτι εκεινο τον καιρο θα εχω αλλα να σκεφτομαι και οχι τις φοβιες μου..παρολα αυτα θα ηθελα να ξερω εαν υπαρχει καποιο φαρμακο που να επιτρεπεται..

Ευχαριστω και συγγνωμη εαν σας κουρασα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω alice μου δεν ξερω να σου πω... αλλα φανταζομαι οτι αγχολυτικα δεν θα κανει να περνεις... αλλα εχω την εντυπωση οταν με το καλο μεινεις εγκυος(που ευχομαι να ειναι αυτον τον μηνα)!!! θα εισαι τοσο χαρουμενη που τιποτα δν θα σε πιανει θα εισαι τοσο χαρουμενη που ολα θα περνανε μονο που θα σκεφτεσαι το μωρακι σου!! οποτε μην αγχωνεσαι κ με αυτο ολα καλα θα πανε γλυκια μου!!!

σε φιλω κ οτι ποθεις να το αποκτησεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alice1979, και γω δεν μπορω να σε συμβουλέψω σχετικά, αλλά είναι πολύ πιθανόν όταν μείνεις έγκυος οι ορμόνες σου να αντιστρέψουν την κατάσταση και να μην έχεις τίποτα από όσα αναφέρεις!

Συζήτησέ το με τον γιατρό που σε παρακολουθεί και θα βρεθεί λύση.

Με το καλό να γίνεις μανούλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΩΡΕ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ- ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ.ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΣΟΥΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ.. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΤΗΣ...ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ !!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alice1979 μου υπαρχει θεμα στο φορουμ,μαλλον δεν το ειδες,....τοσα που ειναι που να το βρεις:blink: ,αρκετα κοριτσια εχουνε το ιδιο προβλημα,και πολλες απ αυτες εμειναν εγκυες και τα πανε μια χαρα!!!!Μην σε ανησυχει λοιπον και μην το σκεφτεσαι απο τωρα!Για ολα υπαρχει λυση οταν ερθει η στιγμη,θα κοιταξω να βρω το ποστακι για να δεις τι γραφουνε ομοιοπαθουσες και να παρεις κουραγιο!Φιλακια πολλα!!!!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ θα σου πρότεινα να πας σε κάποιον καλό ψυχολόγο για να σε βοηθήσει. Τα φάρμακα απλά κουκουλώνουν μια ήδη υπάρχουσα κατάσταση. Η ομοιοπαθητική βοηθάει αλλά χωρίς παράλληλη υποστήριξη από ψυχολόγο δεν θα δεις βελτίωση. Να ξέρεις ότι με την ψυχοθεραπεία το πρώτο πράγμα που φεύγει είναι ο πανικός και οι φοβίες!!!!!! Αυτό που σου συμβαίνει ίσως θέλει να σου δείξει ότι έχεις θέματα άλυτα που χρειάζονται αντιμετώπιση πολύ πριν μείνεις έγκυος και επιδεινοθούν τα πάντα!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τωρα ειδα το μυνημα σου .Κρισεις πανικου ε; να μην μπορεις να παρεις ανασα να αρχιζουν να τρεμουν τα χερια σου και τα ποδια σου να μουδιαζουν τα ακρα σου να μην μπορεις να ελεχξεις το σωμα σου να τρεμεις σαν το Ψαρι να λυποθυμας και να κρυωνεις απο τη μια και απο την αλλη να ζεσταινεσε;

Και ενω εσυ εισαι κουρελι να μην μπορουν να σε καταλαβουν και να σου δινουν ηρεμηστικα που ναι σταματανε την κριση αλλα οχι το προβλημα .Επειδη το εχω ζησει και μαλιστα για μεγαλο χρονικο διαστημα το καλο ειναι οτι στην περιοδο εγκυμοσυνης επειδη σκεφτομουν μονο το μωρο μου δνε με επιασε ποτε ειναι αυτο που σου ειπε ο γιατρος σου οτι σκεφτομαστε αλλα πραγματα ξερεις τις κρισεις πανικου ο ιδιος ο ευατος μας τις δημιουργει εμενα μονο μια φορα με επιασε στη διαρκεια της εγκυμοσυνης τοτε που ηθελαν πεντεμισι μηνων να κανω αμινιπαρακεντηση και μου ειχαν δημιουργησει την ιδεα οτι το μωρο μου ειχε προβλημα ευτυχως μολις με ειδε ο γιατρος μου οτι αρχιζαν και ευτρεμαν τα χερια μου με επιασε και μου ειπε οτι ολα ειναι καλα .Χαλαρωσε λοιπον και κοιτα να συμβουλευτεις καποιον ειδικο η ομοιοπαθητικη δεν ξερω κατα ποσο σε βοηθαει αλλα μονο αν κατσεις και ταβρεις με τον ευατο σου θα περασει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Alice, η ξαδέρφη μου με την οποία για κάποια χρόνια συγκατοικούσα, είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα... μια φορά μου είχε συμβεί και μένα μετά από ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός. Ξέρω τα συμπτώματα και είναι λογικό νομίζω να φοβάσαι πως θα ήταν σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι η ξαδέρφη μου αυτή τη στιγμή έχει ένα υγιέστατο κοριτσάκι και ότι κατά την εγκυμοσύνης της δεν αντιμετώπισε ποτέ τέτοια κρίση, παρά τη συχνότητά τους μέχρι να μείνει έγκυος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα σου μιλήσω εκ πείρας,

προσωπικά πήγαινα σε ψυχολόγο και συζητούσαμε και με βοηθούσε, μετά όμως σταμάτησα και οι κρίσεις επέστρεψαν για 3-4 μήνες ώσπου έμεινα έγκυος...

Ε ειλικρινά σου μιλάω σε όλη την εγκυμοσύνη και ακόμα και τώρα 2,5 μήνες μετά δεν με έχει ξαναπιάσει τίποτα...

Στην εγκυμοσύνη είχα τόσο άγχος αν θα είναι το μωράκι μου καλά που δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο και τώρα που έχω γεννήσει είναι τέτοια η χαρά που και πάλι το μόνο που με απασχολεί είναι η μικρή μου... :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ δεν είχα κρίσεις πανικού άλλα είχα κατάθλιψη να φανταστείς μέχρι το Αιγινήτειο έφτασε η χάρη μου τη θεραπεία βέβαια την έχω σταματήσει εδώ και 1 1/2 χρόνο αλλά κατά διαστήματα βλέπω τα ίδια συμπτώματα να με επισκέφτονται.

Τότε το μόνο που σκέφτομαι είναι : " Ψυχραιμία Αντωνάκη , λόγω της ημέρας " ξέρεις από τον κύριο Κοκοβίκο, έτσι ξεπερνάω προσωρινά την κατάσταση.

Βέβαια αυτό δεν είναι λύση πρέπει να το αποβάλλω από μέσα μου και επειδή δεν είμαι έγκυος για να μπορώ να ασχοληθώ με αυτό και να μην το σκέφτομαι το ρίχνω στη δουλειά και στη φροντίδα όσο μπορώ της κόρης μου.

Συμπέρασμα " Ψυχραιμία Αντωνάκη " όλα θα πάνε καλά και όταν θα μείνεις με το καλό έγκυος και γεννήσεις πίστεψέ με δεν θα έχεις καθόλου χρόνο για κρίσεις πανικού.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙς ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙς PANICK ATTACKS...NA ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΗΡΕΜΗΣΑΤΕ...ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟ +....ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΧ,...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...