Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ...ΒΟΜΒΑ


Recommended Posts

Μαμα απο που το εβαλε ο θεουλης το μωρο στην κοιλιτσα σου? Πως το εβαλε? Ποτε?

Με επιασε απροετοιμαστη! βρηκα το κουραγιο και της ειπα οτι ο μπαμπας και η μαμα κανουν αγκαλιτσες, και υπαρχει ενα μικρο σπορακι που μπαινει στην κοιλιτσα της μαμας και οσο μεγαλωνει γινεται μωρακι! πιστευω οτι την καλυψα διοτι απο τοτε δεν με ξαναρωτησε τιποτα. Επισης της εδειξα φωτο φυσιολογικου τοκετου απο 1 βιβλιο. Σοκαριστικε καπως "θα ειναι βρωμικο το μωρο?" με ρωτησε και της απαντησα οτι το κανουν αμεσως μπανιο. Τι αλλο θα μπορουσα να πω? με τη δασκαλα της που το συζητησα μου ειπε πως πρεπει να τους λεμε την αληθεια. Α ξεχασα να πω οτι ειναι 5 ετων και γω εγκυος στον 6ο ελπιζω να μη σας κουρασα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

όντως ερώτηση βόμβα έκανε η μικρή...εγώ ακόμα δεν έχω γίνει μανούλα αλλά επειδή η κουνιάδα μου είναι ψυχολόγος ξέρω οτι πρέπει σίγουρα να πεις την αλήθεια στο παιδί...σίγουρα όχι με λεπτομέρειες...υπάρχουν και ειδικά βιβλία ψυχολογίας για τέτοια θέματα που ίσως βοηθάνε πολύ...και έχουνε και σκίτσα που ένα παιδί μπορεί να τα καταλάβει χωρίς να σοκάριστεί...πάντως θεωρώ οτι της τα εξήγησες καλά...φιλιά πολλά!!!!και καλή λευτεριά να έχεις κοπέλα μου!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:lol: :lol:

Bell,οντως ερωτηση βομβα!

Εγω φανταζομαι οτι δεν θα το χειριζομουνα τοσο καλα!!!Μπραβο!

Οταν ημουνα μικρη κι εγω ρωτουσα -αν εβλεπα στην τηλεοραση να φιλιουνται-τι κανουνε?

Πρεπει να ημουν στην ηλικια της κορουλας σου.

Και τι μου λεγανε οι γονεις μου?????

"Μαλωνουνε, μαλωνουνε....":laugh: :laugh: :laugh:

Παλι καλα που οταν θελω να μαλωσω δεν φιλαω!!!!!

Μετα καταλαβα καλα τι κανανε!!!!!:P :P

Παντως και απο μια φιλη μου που εχει 5 χρονων κοριτσακι ακουω οτι εχει αποριες.Ειδικα οσο αφορα τα χαδια και τα φιλια των γονιων...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια το μωρακι μου ειναι ακομα στο δρομο οποτε δεν ξερω ακομα τι πρεπει να λες σε τετοιες ερωτησεις.

Ηθελα μονο να πω πως υπαρχουν πολλα βιβλια για αυτες τις ηλικιες που τις διαβαζεις μεν σαν παραμυθακι αλλα λυνεις κ αποριες του παιδιου!

Θυμαμαι ενα παναρχαιο με τιτλο "Ο σπερμουλης και η αυγουλα" ,καταλαβαινεται την υποθεση!!! :):P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μέχρι στιγμής ειναι ικανοποιημενη απο την απαντηση ελαβε... και ενθουσιασμενη με το αδελφακι που ερχεται! καθημερινα αγκαλιαζει και φιλαει την κοιλια μου! Anastacia με το καλο το νινι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sia 24 ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ, Η ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΤΩΣΗ ΣΥΝΑΙΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΑ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙ Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ. Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ (7 ΕΤΩΝ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Η ΜΙΚΡΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΕ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΤΟΤΕ ΕΜΑΘΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΑΛΑΖΕΙ ΚΑΝΑΛΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΕΝΟΣ ΜΩΡΟΥ? ΔΗΛΑΔΗ, Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΤΝΕ ΕΓΓΥΟΣ Η ΜΑΜΑ? Η ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι'εγω το ιδιο πραγμα με την καντινου ειχα παθει... καλο ειναι να τους λεμε την αληθεια... οχι με λεπτομερειες... αλλα να μη νομιζουν τα παιδακια μας οτι τα εφερε ο πελαργος...!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Bell μου πιστέυω μια χαρα το χειρίστηκες!!!Και σε μενα η μαμα μου τα ιδια μου ειχε πει ακριβως!!!:P Και ολα καλα!!!Υπάρχει και ενα βιβλιο της Μπαμπετ Κολ "Η μαμά γέννησε ενα αυγό" εκδόσεις Πατακη.Διακωμωδει λίγο την αμηχανία των γονιών σε αυτες τις ερωτήσεις!:blush: Και φυσικά αν κοιταξεις στο ιντερνετ θα βρεις απειρα βιβλία που ασχολουνται με αυτο το θεμα!!!!Με ωραίες εικονες και ιστοριουλες για τα μικρούλια!!!Φιλιά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...
:) :) καλημέρα κοριτσάκι δεν είναι το μοναδικό παιδάκι που ρωτάει εμένα και τα δύο μου μεγάλα που έζησαν την εγκυμοσύνη της κόρης μου όλες τους οι ερωτήσεις περιστρεφόντουσαν γύρω από αυτό το θέμα. Τους έλεγα την αλήθεια και εγώ έκανα ακριβως αυτό που έκανες εσύ.τους έδειξα από ένα βιβλίο πώς είναι το μωρό από σποράκι μέσα στην κοιλιά μέχρι και να γεννηθεί.
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαχαχα! :) :) :) Όταν ήμουν έγκυος στν 7ο ήρθε η ανηψουλα μου με τη μαμα της και εκεί που τα λέγαμε, λέει η ξαδερφη μου στην κορούλα της: "Η θεία έχει ενα μωράκι στην κοιλίτσα της", "αλήθεια;" μου λέει η μικρή "ναι, αλήθεια" της απαντάω "και πως θα βγει από την κοιλίτσα σου;" μου λέει. Μένω εγώ να κοιτάω σα χανος και κάπου εκεί βρίσκω τη φωνή μου και λέω: "Χριστίνα, (η ξαδερφη μου και μαμα της μικρής) πώς θα βγει το μωράκι από την κοιλίτσα μου;" "ε, θα πάει στο γιατρό οταν έρθει η ώρα και θα μας πει εκείνος" λέει με μια ηρεμία η ξαδέρφη μου. Είδες πόσο δημιουργικές και εφευρετικές γίνονται οι μαμάδες; Εμένα ούτε που θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό. Πάντως συμφωνώ οτι η αλήθεια είναι πάντα προτιμότερη.

Και στη δική μου περιπτωση αλήθεια είπαμε στη μικρή ανηψιά μου, που καλύφθηκε απο την απαντηση και δεν ξαναρώτησε, μιας και ο γιατρος μας είπε "θα κανουμε καισαρική" :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...