Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ή ΛΙΚΝΟ ή........


Recommended Posts

καλησπέρα κοριτσια, εχω κλεισει τον 7 και τον ιουνιο περιμενω τον πριγκιπα μου.Εχω διαβασει ολες τις προτασεις σας σχετικα με τις κουνιες και τις σιφινιερες. Εγώ την κούνια την εκλεισα στο Ηρα, σιφινιερα θα παρω απο το ΙΚΕΑ και θα βαλω πανω μια αλλαξιερα.Το πρόβλημα μου ειναι επειδη δεν εχω χώρο στην κρεβατοκαμαρα μου , αναγκαστικα η κούνια θα παει κατευθειαν στο παιδικό δωμάτιο αλλα πρεπει να αγορασω κατι για να τον εχω διπλα μου τον πρωτο καιρο και ειδικα τις νυχτες που θα ειναι δυσκολο να σηκωνομαι. Μου αρέσουν πολυ αυτα τα μικρα κρεβατακια ορθογωνια, γυρω - γυρω ειναι με πανι και στηριζονται πανω σε βαση με ροδακια.Δεν ξέρω αν καταλάβατε τι εννοω, οχι λίκνο, αν μπορεσω να βρω απο καπου μια φωτο θα την βάλω. Τα θέμα μου είναι να πάρω αυτό το κρεβατάκι ή να πάρω καλαθούνα πάλι με βάση???

Η καλαθούνα είναι πιο οικονομική από το άλλο, εχει και αυτο βάση με ροδακια και μπορείς να μεταφέρεις το μωρό μέσα σε αυτήν αν θες να πας καπου και να κοιμάται εκεί μεσα. Μου φαίνεται πολυ μικρή ομως και φοβάμαι μήπως δεν είναι καλή για τον ύπνο του μωρου.

Εσεις τι μου προτείνεται?? Τι είναι πιο εξυπηρετικό ???:blink:

post-7192-13873934657255_thumb.jpg

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

new born γεια σου!

Με το καλό να φέρεις στον κόσμο τον πρίγκιπά σου!

Λοιπόν, τους ίδιους ακριβώς προβληματισμούς είχα κι εγώ πριν γεννήσω. Με τη μόνη διαφορά ότι το κρεβατάκι της φωτογραφίας μου φαινόταν κάπως ασταθές και το είχα αποκλείσει!

Εγώ προτίμησα το λίκνο, γιατί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για περισσότερους μήνες από ότι την καλαθούνα (αν και υπάρχουν κάποιες πολύ μεγάλες που εξυπηρετούν για περισσότερο καιρό). Τελικά όμως τις πρώτες τρεις εβδομάδες η μπεμπούλα μου κοιμόταν στο πορτ μπεμπέ του καροτσιού!

Η αλήθεια είναι πως στην σρχή τους αρέσει να είναι πιο προστατευμένα, έχουν συνηθίσει στην κοιλίτσα της μανούλας και ακόμα και το λίκνο τους φαίνεται μεγάλο. Η μπεμπούλα μας άρχισε να κοιμάται στο λίκνο της ήρεμα αφού σαραντίσαμε. Τώρα είναι 5 μηνών και το χρησιμοποιούμε ακόμη! Την επόμενη εβδομάδα σκοπεύω να παραγγείλω την κούνια της.

Αν είναι να πάρεις καλαθούνα, προτίμησε μία πολύ μεγάλη από αυτές που πουλάνε στο ΗΡΑ. Αυτό της φωτογραφίας το είχα δει κι εγώ και είναι όντως πολύ όμορφο μόνο που δεν ξέρω αν θα είναι σταθερό στο κάτω μέρος του όταν θα αρχίσει ό μπέμπης σου να παίρνει βάρος!

Σε φιλώ!!!

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera!

ego tora mphka ston 7o alla exo kanei thn gura mou sta magazia kai exo apofasisei pano kato ti 8a paro. epeidi kai emeis exoume provlhma me ton xoro kai anagastika 8a paei h kounia kateu8eian sto domateio ths apofasisame na paroume kati allo gia thn krevatokamara! h kala8ouna h likno...emena pio polu mou aresei to linvo einai pio glukouli kai pisteuo ligo pio anatomiko apo thn kala8ouna h apo auto to panino linko pou les esu. sto linko ego 8a valo stomataki xontrouli ligo pio deuterhs poiothtas apo ths kounias alla ar8opediko me kokofinika den 8a valo diladh auto to pseftiko stromataki me to opoio to poulane.

pisteuo na se voh8hsa....!!

filia! me to kalo to moraki sou!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω πολύ για την βοηθεια, το λικνο ομως μου φαινεται αρκετα μεγαλο για την κρεβατοκαμαρα και θελω κατι με ροδακια που να μπορω να το μετακινω οχι να ειναι σταθερο, γιατι δεν θα υπαρχει χωρος ουτε να περασουμε:P:blink:

οσο αφορα αυτο με το πανι , και γω το φοβομουνα, αλλα μου ειπαν οτι ειναι σταθερο και μπορεις να βαλεις και στρωματακι μεσα.

θα κοιταξω για την καλαθουνα, τουλαχιστον τον Αυγουστο που θα παω στο εξοχικο για διακοπες να μπορεσω να την παρω μαζι για να κοιμαται το μωρο εκει!!! :unsure: απο το να κουβαλαω παρκοκρεβατα ή λικνο, την βλέπω πιο βολικη την καλαθουνα. τουλαχιστον μεταφερεται.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και απο μενα :)

εγω πάλι δεν πηρα ουτε το ένα, ούτε το άλλο πρώτον γιατι δε χωραει τιποτα στο δικο μου δωματιο και δευτερον γιατι πηγα σ ενα σεμιναριο του "μητερα" για νέες μητέρες και εκει είπαν οτι το σωστο ειναι το μωρό απο την πρώτη μερα να κοιμαται στο κρεβατι του γιατι και δεν ειναι υγιεινο να βρίσκεται σε δωματιο ενηλίκων ολο το βραδυ αλλα και γιατι ετσι θα εγκλιματιστει πιο ευκολα στο δικο του χωρο.

τωρα επειδη καποιοι λενε οτι το κρεβατι ειναι πολυ μεγαλος χωρος υπαρχει μια ειδικη μπαντα για τον πρωτο καιρο που παρομοιαζει το χωρο μιας καλαθουνας - οποτε μπορεις να χρησιμοποιήσεις αυτο αν θελεις.

αλλα γιατι να μην μπορεις να σηκωνεσε τον πρωτο καιρο? αυτο δεν το καταλαβα :unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια μου αυτα δηλ το λικνο και η καλαθουνα ειναι υπεροχα για να υπαρχουν σε ενα βρεφικο δωματιο,το κανουν πολυ ομορφο και ρομαντικο,αν ο οικονομικος προυπολογισμος το επιτρεπει, ειναι πολυ ωραιο να τα παρετε κι αυτα.Ομως απο πρακτικη αποψη δεν θα χρησιμοποιηθουν πανω απο 3 περιπου μηνες να το ξερετε αυτο,επισης συμφωνω οτι ειναι καλυτερα να κοιμαται το μωρο στο κρεββατακι του,μπορουμε να το βαζουμε στο λικνο η στην καλαθουνα κατα τη διαρκεια της ημερας.Επισης απο τα καγκελα του κρεββατιου βλεπουμε το μωρακι,ενω τα πανια στο λικνο και στις καλαθουνες εμποδιζουν την ορατοτητα μας και πρεπει να σηκωνομαστε απο το κρεββατι μας για να δουμε το μωρο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχω ακουσει διαφορα απο ολους ολο αυτο το καιρο, παρομοιες καταστασεις απο φιλες μου , που το μωρο ηταν ανησυχο ολο το βραδυ ξυπναγε καθε 2 ωρες για να φαει, αν το εχεις διπλα σου το ακους με το που θα κουνηθει, αν εχεις κανει καισαρικη εχεις τα ραμματα που σε δυσκολευουν να σηκωθεις, αν το εχεις στην κουνια επειδη ειναι πολυ μεγαλη δεν εχει μαθει θελει να ειναι καπου πιο μαζεμενο και αλλα πολλα πραγμα που με δυσκολευει καπου να καταληξω, καθως δεν εχω την εμπειρεια. Στο 2ο μαλλον θα ξερω περισσοτερα.

Βεβαια μπορει το δικο μου να τρωει και να κοιμαται και να μην εχω κανενα προβλημα, αυτο θα ηταν το ιδανικο αλλα....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

new born γεια σου και πάλι!

Αν κι εγώ γέννησα φυσιολογικά, συμφωνώ μαζί σου πως θα είναι πολύ πιο εύκολο για σένα να έχεις το μωράκι δίπλα σου μετά από μια καισαρική. Όσο για το χρονικό διάστημα που θα τα χρησιμοποιήσεις, η Υβόννη έχει απόλυτο δίκιο για το 3μηνο. Εγώ έχω πάρει ένα πολύ μεγάλο λίκνο και γι'αυτό το χρησιμοποιώ ακόμη.

Τώρα θυμήθηκα επίσης πως τις καλαθούνες στις οποίες αναφέρθηκα στο άλλο μου μήνυμα δεν τις πουλάει το ΗΡΑ αλλά το Λητώ!!! Ελπίζω να μην σε αποπροσανατόλισα :side: Έχουν ένα όνομα συγκεκριμένο που δυστυχώς δεν θυμάμαι...πρέπει να έχει μέσα τη λέξη όνειρο.

Πάντως τις πρώτες εβδομάδες που η μπέμπα μου κοιμόταν στο πορτ μπεμπέ εγώ το είχα κολλητά στο κρεβάτι μας, στο πάτωμα, για να μπορώ να τη βλέπω χωρίς να σηκώνομαι, γιατί όντως είναι πιο κουραστικό. Μετά, με το λίκνο (το δικό μου είναι ξύλινο με κάγκελα), πήρα μία μικρή πάντα μόνο για το πάνω μέρος για να μπορώ να την παρακολουθώ ευκολότερα.

Νομίζω κι εγώ πως στην περίπτωσή σου είναι καλύτερο να πάρεις μια καλαθούνα. Θα χωρέσει πιο εύκολα στο δωμάτιο και είναι πολύ πιο απλό να την μετακινήσεις!

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

simfono oti i kalathouna einai pio oikonomiki.,,to likno einia panemorfo alla theleia k xoro arketo...

ego sti kalathouna to bazo..oxi oti koimatai sinexeia ekei..giati thilazo ksaploti k to exo olo dipla mou:) :)

alla sxedia eixa alla kano..

me to kalo:P :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις συμβουλες σας και μαλλον θα καταληξω σε καλαθουνα. ειναι πιο πρακτικη οσο αφορα το θεμα μεταφορας , σε περιπτωση που θελω να παω καπου το καλοκαιρι για να μην κουβαλαω παρκοκρεβατα , στρωματα κτλ.....

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...