Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επιλογή κέντρου εξωσωματικής στην Αθήνα


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Κορίτσια, θα εκτιμούσα την βοήθειά σας για όποια θα μπορούσε να με διαφωτίσει.

 

Είμαι 40 ετών, ο σύζυγος με αζωοσπερμία, που θα πει ότι το σπέρμα του δεν έχει σπερματοζωάρια, και μόνο με βιοψία όρχεων έχει πιθανότητες να βρούμε δικά του σπερματοζωάρια. Φυσικά, αυτά εμείς δεν τα γνωρίζαμε. Κι εγώ και ο άντρας μου ήμασταν τόσο άσχετοι, που όταν έκανε το σπερμοδιάγραμμα και έγραφε «ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ», εμείς θεωρήσαμε ότι κάποιο λάθος έχει γίνει από το εργαστήριο!!! Μας το εξήγησε ο ανδρολόγος στην πορεία και μας επεσήμανε ότι γενικά στην αζωοσπερμία, ανάλογα αν πρόκειται για «αποφρακτική» ή «μη αποφρακτική», τρία σενάρια μπορούν να προκύψουν μετά την θεραπεία που του έδωσε για να φύγουν τα ουρεόπλασμα και μυκόπλασμα στα οποία είχε βγει θετικός: 1. Μετά την θεραπεία να βρεθούν σπερματοζωάρια 2. Και πάλι να μην βρεθούν οπότε να πάμε για βιοψία και να βρούμε από το εσωτερικό των όρχεων και 3. Να μην βρεθούν ούτε με την βιοψία, και τελικά να πρέπει να προχωρήσουμε με δότη!!

 

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δοκιμάσουμε 2-3 φορές την βιοψία, πριν στραφούμε στην περίπτωση του δότη. Με γνώμονα το οικονομικό, και γνωρίζοντας ότι η βιοψία μόνο κοστίζει €1500, κάναμε την πρώτη μας προσπάθεια τον περασμένο μήνα στο Έλενα. Εγώ στο Έλενα, και ο σύζυγος έκανε την βιοψία σε ιδιωτική κλινική, γιατί ο ανδρολόγος δεν μπορούσε να τον χειρουργήσει στο δημόσιο. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι απλή η διαδικασία, αλλά τελικά ήταν ιδιαίτερα αγχώδης, γιατί λόγω του δημοσίου που εμπλεκόταν, παρ’ ότι ο βιολόγος που είναι στο δημόσιο είναι πολύ γνωστός με τον ανδρολόγο μας, μάλιστα αυτός μας τον είχε προτείνει σαν πολύ καλή επιλογή αν αποφασίσουμε να πάμε σε δημόσιο… Τελικά φάνηκε ότι έπρεπε να συντονιστεί πολύ καλά η όλη διαδικασία, κι αυτό από πλευράς μας. Το δημόσιο όριζε (ώρες, μέρες, τρόπο) κι εμείς απλά ενημερώναμε τον ανδρολόγο. Κι επειδή κι εγώ ήμουν στο χειρουργείο με μέθη για την ωοληψία, κι ο σύζυγος με τη νάρκωση αφού είναι χειρουργείο, έπρεπε να υπάρχει άτομο δικό μας, που θα πάρει από το δημόσιο τους σωλήνες, να τα πάει στην κλινική, να βάλει ο ανδρολόγος μέσα το υλικό και να το ξαναφέρει στο Έλενα! Και φυσικό στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, και σε ζεστή θερμοκρασία…. Όλα πήγαν καλά και το υλικό έφτασε σε πολύ λίγα λεπτά από το ένα στο άλλο. Είχαν έρθει μαζί οι κουμπάροι μας και μας βοήθησαν. Τελικά, τουλάχιστον με την βιοψία που κάναμε στις 19/02 προέκυψε ότι υπάρχουν σπερματοζωάρια, ακίνητα κι ανώμαλα, και ακίνητα και λιγότερο ανώμαλα.

 

Αφού, λοιπόν, έκανε τον έλεγχο ο βιολόγος και μας είπε τι βρήκε, για τα ακίνητα και τα ανώμαλα και μας διαβεβαίωσε ότι ανώμαλα δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μωράκι αλλά ότι σαν έμβρυα έχουν λίγες πιθανότητες να προχωρήσουν και να αναπτυχθούν. Κι αποφασίσαμε να το ρισκάρουμε και να προχωρήσει τα 3 από τα 8 ωάρια που βρήκε σε μένα. Τα 5 να τα καταψύξουμε. Βάζει 3, και την επόμενη μέρα μας λέει ότι γονιμοποιήθηκαν τα 2 από τα 3. Σάββατο πρωί, γιατί Παρασκευή έγινε η ωοληψία. Την Δευτέρα πήγαμε για την εμβρυομεταφορά και τελικά έβαλε 1 μόνο, το άλλο λέει δεν αναπτύχθηκε σωστά! Όταν τον ρώτησα γιατί δεν περιμένουμε μέχρι την 5η μέρα, μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να το ρισκάρουμε. Το μόνο θετικό ήταν ότι με βάσει τα λόγια του: με άριστα το 10, είναι στο 9,5!! Τόσο καλό… Άρα, ελπίσαμε.. ονειρευτήκαμε, μέχρι που σχεδόν χαρήκαμε. Πιστέψαμε ότι θα μπορούσε να προκύψει. Αφού βρέθηκε υλικό, εκεί που δεν το περιμέναμε, κι αφού μπόρεσε και γονιμοποίησε 2, γιατί να μην μας δώσει θετική χοριακή το 1 που όμως είναι 9,5 στα 10???

 

Στις 04/03 Δευτέρα, έκανα την χοριακή αρνητική… Έκανα και 2η…. πάλι αρνητική.

Κάλεσα στο Έλενα και μου είπε ξερά μία από τις γραμματείς ότι ΟΚ, τότε να σταματήσετε τα φάρμακα, εκτός το Medrol που πρέπει να το κόψω σταδιακά!! Τόσο απλά, τόσο ξερά, τόσο…. Δεν ξέρω. Τι περίμενα κι εγώ? Δεν ξέρω τι περίμενα? Μια κουβέντα περίμενα. Κάτι που να δείχνει ότι δεν είμαι ένας αριθμός κι ένας φάκελος!!

 

Έτσι, αφού το συζητήσαμε με τον σύζυγο, σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε κι ιδιωτικά, με όλο το φορτίο που συνεπάγεται αυτό. Γιατί για 1 φορά υπάρχουν χρήματα. Αλλά δεν θα υπάρχουν για δεύτερη αν δεν πάει καλά. Κι αυτό μας αγχώνει…

Έχουμε σκεφτεί 2-3  κέντρα. Και για αυτό θα ήθελα βοήθεια κι εμπειρίες.

 

  1. Μίτωση με τον Αρκουλή. Ίσως δεν είναι τόσο γνωστός όσο άλλα ονόματα, αλλά έχουμε ακούσει τα καλύτερα από τον αδερφό του άντρα μου που είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμάς, και εκεί τελικά, απέκτησαν τα δίδυμά τους. Αφού είχαν προσπαθήσει σε Πάντο (1 φορά) και στο Έλενα (2 φορές). Το πολύ βασικό και θετικό με αυτούς, είναι ότι ο ανδρολόγος μας μπορεί να χειρουργήσει εκεί μέσα, άρα δεν απαιτείται όλη αυτή η βαβούρα και το τρέξιμο που είχαμε με το Έλενα.
  2. Μαμάς στο neogenesis. Ήταν γιατρός σε δύο ξαδέρφες μου, κι έχω ακούσει τα καλύτερα. Η μία με την πρώτη κιόλας το κορίτσι της.
  3. Genesis με τον Μπαθρέλλο. Για αυτόν έχω ακούσει ότι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Εκτός από εξαιρετικός γιατρός.

 

Συγνώμη για το πολύ μεγάλο μήνυμα, ήθελα να έχετε μία εικόνα, και ίσως κάποια κοπέλα που μπορεί να έχει παρόμοια εμπειρία. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες σας….

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...