Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κορίτσια ξεμπερδέψτε με


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια θα ήθελα να με βοηθήσετε να λύσω μερικές απορίες γιατί μερικές φορές; Με αυτά που διαβάζω μπερδεύομαι περισσότερο.

1η Ερώτηση: Μπορούμε να μείνουμε έγκυες και μετά τις γόνιμες μέρες μας??? Δηλαδή εγώ είχα όλα τα συμπτώματα για τις γόνιμες μέρες μου και ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια γιατί υπάρχουν πιθανότητες να μείνω έγκυος και τώρα που πέρασαν οι γόνιμες?? Γιατί διάβασα κάποια κοπέλα είπε ότι έμεινε την 32η ή 37η μέρα τι σημαίνει αυτό??? Πόσες μέρες βρε κορίτσια έχει ο μήνας???

2η ερώτηση: θα πρέπει μετά την πράξη να κάνω κάτι?? Να έχω κάποια στάση??? Πχ λένε κάτι για τα πόδια. Πως ακριβώς πρέπει να κάτσω?? Και μετά από πόση ώρα πρέπει να πάω τουαλέτα ή να κάνω μπάνιο??? Γιατί εγώ μετά από κανένα 5-10 λεπτά που μένω ξαπλωμένη κάνω μπάνιο. Μπορεί να εμποδίσει αυτό την εγκυμοσύνη???

Σόρυ αν ρωτάω χαζομάρες αλλά μπερδεύτηκα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή φίλη!

Η καλύτερή μου φίλη, τον περασμένο Αύγουστο, ήρθε σε επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου της με το φίλο της (η μοναδική φορά για εκείνο το μήνα) και έμεινε έγγυος! Άρων-άρων τρέχαμε για το γάμο!! Μία υπάλληλος στο γραφείο του πατέρα μου, με κύκλο 28 ημερών, ήρθε σε επαφή την 21η ημέρα και έμεινε έγγυος! Ασφαλώς και οι γόνιμες μέρες έχουν τη σημασία τους, ωστόσο καλό είναι να ξεφεύγουμε από αυτή τη σειρά! Υπάρχουν βλέπεις και οι εξερέσεις! Φαντάζομαι πως θα υπάρχει ιατρική εξήγηση μα σημασία έχει πως υπάρχουν και εγγυμοσύνες που προκύπτουν από επαφή εκτός γόνιμων ημερών..

Αναφορικά με το πλύσιμο, θα ήθελα να σου πω πως αντενδείκνυτε όταν προσπαθείς να μείνεις έγγυος! Φαντάζομαι πως το ίδιο θα σου πει και ο γιατρός σου! Η μανούλα μου δεν ήθελε 2ο παιδάκι και πάντα μετά από επαφή έκανε εσωτερική πλύση.. Μια μέρα όμως, κατά τη διάρκεια εκδρομής με το μπαμπά μου, ήρθαν σε επαφή στη φύση και δεν υπήρχε βρύση ώστε να πληθεί! Ε, λοιπόν, έμεινε έγγυος στην αδερφή μου εκείνη τη μερα!

Ελπίζω να σε βοήθησα! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολυ Anastasia 33 μου εγώ κάνω εξωτερική πλύση όχι εσωτερική. Εσωτερική μου έχει απαγορεύσει ο γιατρός μου να κάνω γενικα. κάνω μόνο όταν μου λέει αυτος, όταν κάνω δηλαδή κάποια θεραπεία. Σε ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές σου.:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πάντως, κάνοντας ένα πέρασμα από τις φίλες μου που έχουν γίνει μανούλες, οι περισσότερες έμειναν έγγυες σε περίοδο διακοπών, που σημαίνει ότι τη μεγαλύτερη σημασία έχει η ψυχολογική μας κατάσταση!! Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες κοπέλες μένουν έγγυες όταν αποβάλλουν το άγχος και όταν παύουν να σκέφτονται το θέμα της σύλληψης! Προσωπικά δεν το έχω καταφέρει ακόμη αλλά είμαι αισιόδοξη! Καλή συνέχεια! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Μαρια...

Εγω εχω ακουσει πως για να υπολογισεις τις γονιμες μερες πρεπει να υπολογιζεις 14 μερες πριν την επομενη περιοδο +- 7. Δηλαδη αν περιμενεις περιοδο στις 15 του μηνα οι γονιμες μερες πανω κατω ειναι απο τις 8 εως τις 22 του μηνα... τωρα εχω επισεις ακουσει οτι καλο ειναι μετα την επαφη να καθεσαι περιπου 20 λεπτα στο κρεβατι με τη λεκανη ανασηκωμενη... ελπιζω να σε βοηθησα λιγο... φιλακια...:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maria mou, sigoura oi gonimes mas meres einai oi kaluteres kai oi pio sigoures gia na kanoume tis prospatheies mas alla exo 2 paradeigmata pou den epaikse katholou rolo auto...to ena einai i koumpara mou pou ekane eleuthera stin periodo tis kai emeine egguos kai to allo i mitera mou pou eno eixe molis gennisei kai thilaze (lene oti otan thilazeis den mporeis na meineis egguos)emeine egguos stin aderfi mou...fusika na sunexisete tin prospatheia pote den ksereis pote tha thelei to "augoulaki" sou na gonimopoihthei...alla pano ap'ola na mi agxonesai kai na euxaristiesai to sex me ton antra sou...emeis me ton antra mou auto kanoume...den exoume pei oti ksekiname prospatheies par'ola auta tis teleutaies fores kanoume eleuthera...kai nomizo oti auto einai kalo apo tin apopsi tou agxous...kai to apolambanoume fusika...;) ;) ;)

oso gia to esoteriko plusimo kai emena o giatros mou mou to exei apagorepsei...skotonei leei tin xlorida tis perioxis...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οι πιθανότητες να μείνει έγκυος είναι σίγουρα πολύ περισσότερες τις γόνιμες μέρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μείνεις και τις υπόλοιπες. Θα συμφωνήσω με την Αναστασια33.

Όσο για την στάση με τα πόδια ... μου την είχαν πει και εμένα αλλά δεν το έκανα ... απλά καθόμουν στο κρεβάτι κανένα 5 - 10 λεπτό και μέτα έκανα το καθιερωμένο ντουζ.

Το μόνο πράγμα που κάναμε με τον άντρα μου ήταν να προσπαθούμε να κάνουμε έρωτα κάθε 2 μέρες γιατί μία οικογεννειακή φίλη βιολόγος μας είχε πει ότι το σπέρμα είναι πιο δυνατό. (μεταξύ μας δεν το τηρούσαμε πάντα :P )

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρια μου φυσικα μενουμε εγκυες μονον τις γονιμες ημερες γι αυτο και λεγονται ετσι,ομως ειναι δυσκολο να εντοπιζουμε μονες μας ποιες ειναι αυτες οι μερες με ακριβεια,γιατι εχει να κανει με την σταθεροτητα του κυκλου της καθε γυναικας,ο οποιος μπορει να διαταραχθει απο διαφορους παραγοντες καθε φορα.Οσο για τις στασεις,ακουγονται διαφορα κατα καιρους,αλλα γνωμη μου ειναι πως αμα ειναι.. να σου συμβει.....ειτε σηκωθεις αμεσως,ειτε κανεις κατακορυφο:P ...το ιδιο ειναι!!σου ευχομαι ευχαριστες ειδησεις συντομα:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με την προϋπόθεση οτι έχεις απόλυτα σταθερό κύκλο...

&οτι είναι κάθε 30 μέρες, η ωορρηξία σου θα γίνει την 14-15 μέρα!

Το ωάριο σου μπορεί να ζήσει μέχρι και 48 ώρες!

Άρα προσθέτουμε ακόμη 2 μέρες!

Τα σπερματοζωάρια μπορούν ζήσουν μέσα σου μέχρι και 6 μέρες!

Άρα, προσθέτουμε και τις 6 προηγούμενες!

Αυτές είναι οι γόνιμες μέρες μιας γυναίκας!

Από κει και πέρα, μπορεί να υπάρξουν διάφορες διαταραχές!

Για παράδειγμα, να μην έχεις σταθερό κύκλο, να αργήσεις να κάνεις ωορρηξία ή ακόμη να μην κάνεις καθόλου σε κάποιον μήνα!

Όσον αφορά τη στάση... δεν μπορώ να σε βοηθήσω...

Εγώ πάντα πλένομαι, εξωτερικά, κι όμως έμεινα έγκυος!

& μάλιστα είχα έρθει σε επαφή 2- 3 μέρες πριν την ωορρηξία μου!

Το ξέρω οτι πολυ σημαντικό για την καθεμία από μας, αλλά προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να μη μετράτε γόνιμες μέρες και να κάνετε έρωτα μόνο και μόνο για την εγκυμοσύνη...

Σκοτώνει όλη τη μαγεία...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalhspera kai apo emena....sigoura mporeis na meineis eguos kai peran ton gonimon hmeron...aloste exei simbei polles fores auto epishs einai kalo meta thn epafh na kathese kapoio xroniko diasthma sto krebataki sou kai na mhn phgeneis kateftian gia plysh.....basiko rolo paizei kai to anxos omos....Mhn anxoneste tha erthei thn ora pou den to perimenetai!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σας ευχαριστώ πολυ κορίτσια ο κύκλος μου είναι κάθε 26 μέρες και είναι σταθερός. η γόνιμη μου μέρα είναι την 13 το καταλάβαίνω γιατι έχω πόνο στη σάλπιγγα μου την αριστερή και αυτο συμβαίνει πάντα. βέβαια αυτο το μήνα την 14η μέρα είχα πόνο και στην δεξια σάλπιγγα άλλα όχι τόσος έντονος πόνος όπως την προηγούμενη μερα. έυχομαι σύντομα να πάνε όλα καλα ευχαριστω:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου μαρια και απο μενα. εγω προσωπικα ποτε μου δεν ειχα και ουτε εχω σταθερο κυκλο.και εμεινα εγκυος σε μη γονιμη μερα.και οσο για τις πλυσεις κακος,εχω ακουσει μετα απο καθε επαφη δεν πρεπει να πλυθεις ουτε κολπικα ουτε εξωτερικα τουλαχιστον για κανα 3ωρο(ετσι εχω ακουσει).και το ποιο σημαντικο ειναι το αγχος.

η νανα εχει δικιο σ αυτο!!!!!!!

Το ξέρω οτι πολυ σημαντικό για την καθεμία από μας, αλλά προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να μη μετράτε γόνιμες μέρες και να κάνετε έρωτα μόνο και μόνο για την εγκυμοσύνη...

Σκοτώνει όλη τη μαγεία...

φιλια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η σύλληψη μπορεί μόνο να εμφανιστεί, όταν μια γυναίκα κάνει σεξ κατά την διάρκεια ή κοντά στην στιγμή της ωορρηξίας:

Τα σπερματοζωάρια μπορούν να επιβιώσουν μέσα στο γυναικείο σώμα από μερικές ώρες μέχρι και έως 3 ημέρες, ανάλογα με τον κάθε άνδρα αλλά και το σώμα κάθε γυναίκας.

Ένα ωάριο είναι διαθέσιμο για γονιμοποίηση στο σώμα της γυναίκας, από 12 έως 24 ώρες (ωστόσο μιλάμε για γόνιμες μέρες, αφού εξαιτίας της πιθανής επιβίωσης των σπερματοζωαρίων, μπορεί η γονιμοποίηση να γίνει την επόμενη μέρα της σεξουαλικής επαφής).

πηγη Κ.Ε.Σ.Α.Υ

κεντρο σεξουαλικης και αναπαραγωγικης υγειας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια μην μπερδευεστε,σε γονιμες μερες μενουμε εγκυες,αλλιως θα τις ελεγαν αγονες η δεν ξερω πως αλλιως,ΑΠΛΑ στην καθε μια μετατοπιζονται αναλογα με το ποτε εχει ωορρηξια:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνησω με την Υβοννη μας...οσο για τα ποδια ψηλα κι αυτα μην τα πολυακους...οτι εινα να γινει θα γινει....οσο για τις γονιμες σου αφου τις καταλαβαινεις και εχεις και σταθερο που ειναι πολυ καλο τα αλλα μην τα σκεφτεσαι!Αλλα αυτο για να μην πλυθεις εξωτερικα ουτε που το εχω ξαναακουσει...δεν ξερω...Μαρακι μου ευχομαι με το καλο!!!Συντομα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θα συμφωνήσω με τις κοπέλες. η σύλληψη γίνεται στις γόνιμες ημέρες, δηλαδή όταν υπάρχει ωορρηξία. σύλληψη χωρίς ωορρηξία γιοκ. ωστόσο αυτό που δεν ισχύει πάντα είναι ότι η ωοορηξία ντε και καλά γίνεται 14 ημέρες πριν την επόμενη περίοδο. διότι η ωορρηξία επηρεάζεται από ορμονικούς και λοιπούς παράγοντες. άρα μπορεί να προκύψει και σε άσχετη ημέρα του κύκλου. Τώρα για σύλληψη κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτό σημαίνει ότι το σπέρμα έζησε μέχρι την ωορρηξία, που πιθανώς προέκυψε αμέσως μετά την περίοδο. Τουτέστιν παρακολουθείτε την ωορρηξία σας και καλή (μας) επιτυχία!!!!

για τις πλύσεις τις εξωτερικές πάλι πρώτη φορά το διαβάζω εδώ, μου φαίνεται λίγο υπερβολή τι να πω.....

θα το ψάξω όμως και εαν βρω κάτι σχετικό θα σας το πω.για στάσεις τα κορίτσια εδώ λένε ότι καλό είναι χαλαρά χαλαρά να σηκωνόμαστε από το κρεββάτι .....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η μητέρα μου έπιασε τον αδερφό μου στα καθαρίσματα μιας περιόδου της! Ήταν η μοναδική φορά που έκανε ελεύθερα μιας κι ήθελε να περιμένει λιγάκι πριν κάνει παιδί, αλλά αυτή η μια φορά ήταν καταλυτική!! Και ήταν αμέσως μετά την περίοδο!

Εμένα ο γιατρός μου βρήκε ωορηξία την 17η μέρα ( λόγω μεγάλου κύκλου) κι αφού κάναμε με τον άντρα μου ελεύθερα, ήμασταν και στην Ιταλία τότε για το γαμήλιο, στην επιστροφή λοιπόν του ταξιδιού μου ήρθε η περίοδος!! Τον επόμενο μήνα μέτραγα πάλι τις μέρες κι έκανα μόνο από την 14η μέρα έως την 22η! Αλλά τζίφος! Τον 3ο μήνα προσοαθειών, ξεκίνησα αμέσως μετά την περίοδο μου... και περιμένω πλέον τον πελαργό!!

Μην το σκέφτεσαι καν, απόλαυσε το και θα έρθει...

Όσο για το πλύσιμο, καλύτερα αν είναι και βραδάκι κάνε πλύση την επόμενη το πρωί! Στο κάτω κάτω δεν είναι κάτι βρώμικο ο έρωτας με τον άντρα μας.. Σκουπίσου τοπικά με υγρό μαντηλάκι αν σιχαίνεσαι ή δεν μπορείς στην ιδέα, και πλένεσαι μετά από κάποιες ώρες!! Μου το είχαν πει κι εμένα αυτό!

Πολλά φολάκια και καλή επιτυχία..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Το βασικότερο πιστέυω είναι να μην αγχωνόμαστε και να αφήσουμε τα πράγματα να έρθουν μόνα τους.Όσο για εσα΄ς που είστε στην προσπάθεια εύχομαι γρήγορα να έρθουν τα ευχάριστα νέα για όλες μας φιλια πολλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΓΟΝΙΜΕΣ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ...ΕΓΩ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΓΚΥΟΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΟΝΙΜΕΣ...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΕΝΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΑΦΗ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΒΡΑΔΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΑΠ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΕΝΕΣΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.. ..ΣΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ Κ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑΝΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ ....ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ ΝΑ "ΦΕΥΓΕΙ" ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΩ..........ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΤΟ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...