Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ?


Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΟΣΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ?ΠΟΝΕΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΙΓΟ!:S :S :S :S :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πριν ενα χρονο και κατι, στο λητω εκανε 100 ευρω

Οσο για τον πονο να μη σε προβληματιζει λιγο ποναει Ρωτα και τον γιατρο σου μηπως σου πει να παρεις κανα υποθετο πριν την κανεις Φιλια:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KITTY1981, ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΣΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 200€. ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ. ΑΠ' ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΝΑΩ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ax ΚΙΤΤΥ 1981 τον ίδιο φόβο έχουμε.

Κι εγώ σε λίγες μέρες θα κάνω στο Ιασώ. αλλά απ' ότι βλέπω όλες οι κοπέλες που μου απάντησαν σε παρόμοιο μήνυμα μου είπαν να μην ανυσηχώ.

Εγώ πάντως θα πάρω σίγουρα παυσίπονο πρωτού τη κάνω. Απλώς θέλω να βρώ αυτό που πιάνει πιο πολύ.

Κουράγιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! Εγώ έκανα σαλπιγγογραφία χτες! Την έκανα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνας (ΝΝΑ) γιατί ο άντρας μου είναι στο πολεμικό ναυτικό. Πλήρωσα 5,22 ευρώ!!! Όταν έκλεισα το ραντεβού μου είπαν να πάρω δύο Buscopan 2 ώρες πριν την εξέταση και αντιβίωση Vibramicyn από την προηγούμενη μέρα. Εγώ φοβήθηκα στην αρχή να πάρω δύο παυσίπονα μαζί και πήρα το ένα μία ώρα πριν και το άλλο λίγο πριν την εξέταση (περισσότερο λόγω του φόβου μου :huh: ). Λοιπόν, πιο πολύ ήταν ο φόβος μου από αυτά που είχα ακούσει παρά ο πόνος της εξέτασης!!!:laugh: Εγώ ένιωσα έναν οξύ πόνο περιόδου για 2-3 λεπτά και μετά τίποτα. Μέχρι να το καταλάβω είχαμε τελειώσει! Και την υπόλοιπη μέρα ούτε πόνο ούτε αίμα. :) Οπότε αυτό που έχω να σου πω είναι να πας χαλαρή και να μη φοβάσαι καθόλου. Διαρκεί ελάχιστα και ο πόνος είναι περιόδου. Την αντιβίωση μου είπαν να την πάρω και χτες και σήμερα. Υποθέτω προληπτικά. Καλή επιτυχία και κυρίως καλά αποτελέσματα!:cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΑ Κ ΕΓΩ ΤΗΝ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ Κ ΠΛΗΡΩΣΑ 165Ε. ΠΗΡΑ Κ ΕΓΩ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ VIBRAMICIN ΓΙΑ 4 ΜΕΡΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ. ΑΝ ΠΟΝΑΣ ΠΟΛΥ ΠΑΡΕ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ ΒUSCOPAN PLUS 1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΟΣΟ ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κορίτσια θα σας φανεί τελείως χαζή η ερώτηση αλλά πώς ακριβώς γίνεται η εξέταση και βασικά είσαι στην καρέκλα του γυναικολόγου , είσαι σε κρεβάτι;;

Είναι σαν το τεστ παπ η διαδικασία; Θέλω πολλές λεπτομέρεις..

ααα και κάτι άλλο ξέρω ότι σου διοχετεύουν ένα υγρό με σκοπό να ξεβουλώσει τις σάλπιγγες, ισχύει;

Και αν ισχύει μετά τι γίνεται το υγρό φεύγει από μόνο του;; Αισθάνεσαι ότι θέλεις να πας στο μπάνιο;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ έκανα τη σαλπιγγογραφία στο Ιασώ πριν κανένα χρόνο περίπου, όπου κόστισε 165 ευρώ (είναι ίσως το πιο ακριβό). Στο Μητέρα ή στο Λητώ είναι πιο οικονομικά.

Η διαδικασία είναι η εξής : Η εξέταση γίνεται σε έναν χώρο με χαμηλό φωτισμό, όπου έχει τουαλέτα, βγάζεις τα ρούχα από τη μέση και κάτω, σου λένε να ουρήσεις, φοράς μια πράσινη ρόμπα μιας χρήσεως και ξαπλώνεις στο εξεταστήριο, πάνω από το οποίο είχε ένα μηχάνημα. Ο ακτινολόγος βάζει τον κολποδιαστολέα (αίσθηση σαν το τεστ παπ) και στη συνέχεια βάζει ένα εργαλείο που συνδέεται με σωλήνα στο στόμιο του τραχήλου. Κάνει την εισαγωγή του σκιαγραφικού υγρού και μετά σου λέει να σταθείς πρώτα ανάσκελα και μετά πλάγια και από τις δύο πλευρές και βγάζει ακτινογραφίες. Όταν τελειώσει η εξέταση και σηκωθείς τρέχει το σκιαγραφικό υγρό (σου δίνουν χαρτί να σκουπιστείς) και μετά όταν ντυθείς φοράς σερβιέτα.

Εγώ δεν πόνεσα καθόλου, κι ας είχα και λίγη αιμορραγία για λίγες ώρες. Σε κάποια φάση όταν γινόταν η εισαγωγή του σκιαγραφικού υγρού μου είπε η γιατρός ότι πιθανόν να νιώσω πόνους σαν περιόδου, αλλά ένιωσα μόνο ένα μικρό φούσκωμα χαμηλά στην κοιλιά. Ήταν τόσο λίγο που ίσα που το κατάλαβα.

Το υγρό που διοχετεύονυ πιστεύεται ότι είναι δυνατόν να διαλύσει κάποιες μικροσυμφύσεις που μπορεί να υπάρχουν. Αν δηλαδή κάποια σάλπιγγα ένα μικρό εμπόδιο είναι πιθανόν (όχι όμως σίγουρο) να το διώξει το σκιαγραφικό υγρό.

Το σκιαγραφικό υγρό φεύγει μόνο του. Η μεγαλύτερη ποσότητα φεύγει όταν σηκώνεσαι από το εξεταστήριο και ότι απομείνει φεύγει τις επόμενες ώρες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΙΚΑ.Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.ΚΟΣΤΙΖΕΙ 100Ε ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ όπως ανέφερα πιο πάνω την έκανα σε νοσοκομείο. Μου είπαν να ξεντυθώ από τη μέση και κάτω και μου έδωσαν μια ρόμπα να φορέσω (αυτές τις ιατρικές μιας χρήσης). Ξάπλωσα σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι με το ακτινολογικό μηχάνημα από πάνω. Μου έβαλε κολποδιαστολέα και μετά το σωληνάκι και το υγρό. Όταν μπαίνει το υγρό πονάς λίγο αλλά είναι πολύ σύντομο. Τράβηξε 3 "φωτογραφίες" ξαπλωμένη (δεν μου είπε να γυρίσω στο πλάι,μόνο ανάσκελα) και μία όρθια όταν τελειώσαμε. Όταν έβγαλε σωληνάκι και κολποδιαστολέα ένιωσα ότι τρέξαν υγρά . Μετά πήγα τουαλέτα, έβαλα σερβιέτα και ντύθηκα. Πάντως δεν είχα καθόλου αίμα. Θέλω να αναφέρω ότι κατά την ώρα της εξέτασης ήταν πάνω από το κεφάλι μου δύο νοσοκόμες που μου μιλούσαν όλη την ώρα και μου έλεγαν να χαλαρώσω, ότι δεν είναι τίποτα και ότι θα κάνω ωραία παιδιά!:cheer: Το αναφέρω γιατί δεν συνάντάμε συχνά τέτοια αντιμετώπιση σε δημόσια νοσοκομεία και τα καλά πρέπει να λέγονται!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς! Έκανα σαλπιγγογραφία πριν από 5 μήνες ακριβώς, σε ιδιωτικό διαγνωστικό, στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησα αντιβίωση Vibramicyn μία μέρα πριν την εξέταση (συνολικά κράτησε 4 ημέρες η αντιβίωση) και δύο ώρες πριν, κατόπιν οδηγίας του γιατρού μου, πήρα ένα παυσίπονο mesulid. Αρκεί να σου πω ότι οι πόνοι που έχω κατά τη διάρκεια της περιόδου ήταν αστείοι μπροστά σε αυτό που ένιωσα στη σαλπιγγογραφία : Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον γιατρό του διαγνωστικού που μου είπε "Πάρε μια βαθιά ανάσα διότι αυτό θα σε πονέσει λίγο" (εννοούσε την έγχυση σχιαστικού υγρού στη μήτρα), και μου ήρθε να βάλω τα γέλια διότι ο πόνος ήταν ελάχιστος! Πιο πολύ αισθάνθηκα ένα σπρώξιμο μέσα στη μήτρα... Τίποτε φοβερό!

Όταν θα σηκωθείς από το ακτινολογικό κρεβάτι τα υγρά θα φύγουν και θα σκουπιστείς με χαρτάκι που θα σου δώσουν, ενώ θα πρέπει να φορέσεις μια σερβιέτα διότι μένουν λίγα υπολείμματα... Είχα ελάχιστο αιματάκι για 2 ημερες μετά... Αυτό ήταν όλο!

Καλά αποτελέσματα!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια να είσαστε καλά για όλες τις πληροφορίες που δίνετε. Πραγματικά είναι πολύ καθησυχαστικές για αυτήν την εξέταση που έχουμε ακούσει τόσα τρομερά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνουμε στην εξέταση χωρίς φόβο, ο οποίος δεν προσφέρει πραγματικά τίποτα παρά μόνο ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.

Σας ευχαριστώ πολυ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...