Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι είναι η εξέταση Ντομπλερ?


csig

Recommended Posts

Την Κυριακή είχα πάει σε ένα παιδικό πάρτυ και με ρώτησαν αν έκαν Ντομπλερ ... τι είναι αυτό?

Ξέρω ότι κάθε γιατρός έχει την δική του μέθοδολογία και τις δικές του εξετάσεις ... πχ σε μια φίλη ο γυναικολόγος της την έβαλε να κάνει τεστ κοπώσεως στο μωρό !!!

απλά ανησύχησα ... γιατί όλοι ήταν ααα ... ουυυυ ... ηηηη .... και καλά από την έκπληξη τους ... που δεν μου την έχει αναφέρει ακόμα ο γιατρός μου.

Να αγχωθώ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ "ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ" ! ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ! ΑΠΛΑ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Κ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ! ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΥΤΗ .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΑΚΟΜΗ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!! ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΟΥ!! ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΑΓΧΩΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανησυχείς και μην ακούς κανέναν άλλο εκτός από το γιατρό σου. Δεν κάνουν όλοι οι γιατροί doppler, θα σου πουν να κάνεις μόνο αν το θεωρούν απαραίτητο.

Για περισσότερες πληροφορίες πάντως μπες κι εδώ http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=3031

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανυσηχεις. Δεν το κανουν ολοι οι γιατροι το doppler. Ειναι ενα υπερηχογραφημα που κοιτανε τη ροη του αιματος στον πλακουντα και τον ομφαλιο λωρο. Εγω ειχα κανει ολες τις πιθανες εξετασεις που κανει μια εγκυος (χωρις να υπαρχει καποιο προβλημα)...:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

csig καλησπέρα και απο μένα!!Και γω το ντόπλερ απο εδω το άκουσα..ουτε καν ήξερα την εξέταση..Μετραει την ροή του αίματος απο τον ομφάλιο λώρο προς τον πλακούντα και αν ειναι φυσιολογική και τρέφεται σωστά το μωρό..Κάποιοι γιατροί τη θεωρούν απαραίτητη(ειτε δουν καποια ανωμαλία στην ανάπτυξη είτε όχι)και κάποιοι άλλοι ουτε καν την αναφέρουν..Επειδή λοιπόν και γω ειχα αγχωθεί το έψαξα πολύ το θέμα αλλα....οι απόψεις διήστανται..Ο καθε γιατρός εχει την δικη του νοοτροπία..Ετσι για να ειμαι καλυμμένη ζήτησα απ τον γιατρό μου να μου την κάνει..10 λεπτά υπόθεση είναι..και απ οτι κατάλαβα-καθαρα προσωπική άποψη-δεν την θεώρησα και τοσο σημαντική!!Ειναι απαραιτητη μονο οταν π.χ το έμβρυο ειναι λιποβαρές και δεν αναπτύσσεται σωστα..εκει κανεις το ντόπλερ για να δει ο γιατρος αν ειναι φυσιολογικη η ροη του αίματος..Επίσης να σου πω οτι υπάρχει περίπτωση να στην έχει κανει ο γιατρός και να μην το έχεις καταλάβει..ενας υπέρυχος ειναι..Τελοσπάντων το καλύτερο είναι να το συζητήσεις με τον γιατρό σου!!Φιλιά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

με το καλο να ερθει το μωρακι σου.Λοιπον το ντοπλερ ελεγχει αν το μωρο τρεφετε καλα αν εχι γερασει ο πλακουντας και αν το μωρο εχει τυλιχτει σε αυτον . Εμενα ο γυναικολογός μου τον εκρινε απαραιτητο οπως ολες τις εξετασεις καλυτερα στη προληψη αλλωτε ενα υπερηχο ειναι που το κανεις στην 37 βδομαδα περιπου.Μπορει για αυτο να μην στο εχει αναφερει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλησπέρα! Εμένα ο γιατρός μου μου είπε ότι δε χρειαζεται να κάνω doppler και ότι μόνο αν κάτι δεν πήγαινε καλά, θα μου έλεγε να το κάνω..Ωστόσο, επειδή θέλω να είμαι σίγουρη ότι το κοριτσάκι μου αναπτύσσεται σωστά και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, έκλεισα μόνη μου ραντεβού στο Ιασώ για ντόπλερ την επόμενη Παρασκευή..Ελπίζω όλα να είναι super..Όπως καταλαβαίνετε επομένως όλα είναι θέμα γιατρού..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mhn anhsyxeis oute kai mena mou thn eixe proteinei omws piga kai thn ekana se eidik;o stoys yperhxoys giatro gia na kathisixastw pantws ousiastika den einai toso idiaiteros yperhxos oso h b epipedou. mhn agxwnesai etsi kai alliws an to mwraki sou den trefotan kala tha fainotan sta kai stous aplous yperhxous

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια εγώ δεν έκανα doppler ούτε στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, ούτε και τώρα....Είναι θέμα γιατρού και άμα προσέξετε συνήθως οι μεγάλοι σε ηλικία γυναικολόγοι δεν το προτείνουνε....Είχανε μάθει αλλιώς και προφανώς δυσκολεύονται να ακολουθήσουν όλα όσα έχουν προστεθεί ώς εξετάσεις ρουτίνας....

Όταν ρώτησα τον γιατρό μου, μου είπε ότι το κάνει σε εγκυμονούσες που παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα κύησης ή που έχουν δίδυμη κύηση ή που στους υπερήχους παρουσιάζεται υπολειπόμενη ανάπτυξη του εμβρύου....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλημέρα!!

Και στις δύο εγκυμοσύνες μου ο γιατρός μου μου έκανε Doppler από τον 8ο μήνα και μετά σε κάθε επίσκεψη. Όχι ότι υποψιαζόταν τίποτα ( και οι 2 μπέμπες μου ήταν μια χαρά :P ) απλώς αυτός μάλλον την κάνει συχνά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...