Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ


Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΔΙΑΝΥΩ ΤΗΝ 31Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Η' ΕΝΑ ΜΩΡΟ.ΟΜΩΣ,ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Η' ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 6 ΣΤΙΣ 10 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΠΟΤΕ ΡΩΤΑΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Η' ΟΧΙ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΠΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ;ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ MAMMYLAND.

ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ.ΤΕΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ,ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΟΥΛΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΦΙΛΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ανθή μου είσαι μέσα στο μυαλό μου!!

Έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς! Κι εγώ δε θέλω να γεννήσω με καισαρική εκτός κι αν συντρέχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος!! Πώς όμως θα το ξέρω εγώ αυτό;;

Ξέρεις την άποψη του γιατρού σου σε αυτό το θέμα;; Του έχεις εμπιστοσύνη;;

Η δικιά μου είναι πολύ καλή αλλά αυτό το θέμα δεν έτυχε να το συζητήσουμε εκτός από μια νύξη πριν 10 μέρες που πήγα, όταν είπε ότι στην 38η εβδομάδα θα δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας και θα συζητήσουμε επί γεγονότων και όχι επί υποθέσεων, μιας και το μωρό δεν είχε πάρει θέση ακόμα...

Τι να πω;; Μακάρι να πάνε όλα καλά για τις εγκυούλες και να μη χρειαστεί καμία καισαρική...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

EXEIS PARA POLU DIKIO!

ETSI EINAI KAI LOGO OTI KINOUME STON IATRIKO XORO LOGO EPAGGELMATOS,OI PIO POLLOI GIATROI KOITANE TA LEUTA KAI POS THA TELEIOSOUN PIO GRHGORA APO TON ENAN NA PANE STON ALLON ..

GIA MENA TO SHMANTIKO EINAI NA XEREIS TON GIATRO SOU KAI NA TOU EXEIS EMPISTOSYNH..

EMENA O GIATROS MOU EKANE TA PANTA GIA NA GENNHSO FYSIOLOGIKA ALLA TELIKA.....KAISARIKH!!!:dry: :dry: :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ..

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΕΖΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ, ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΓΙΑΤΡΟ,ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ!

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ανθή μου θα πρέπει να δεις αν μπορείς να εμπιστευτείς τον γιατρό σου. Αν οι απαντήσεις που σου δίνει στα ερωτήματα που του κάνεις είναι τεκμηριωμένες. Κ κάτι ακόμη... είναι τόσο μεγάλη η διαφορά χρημάτων φυσιολογικού τοκετού με της καισαρικής??? Εγώ έκανα προγραμματισμένη καισαρική λόγω ισχιακής προβολής της μικρής μου κ η διαφροά ήταν 200€ περισσότερα, αλλά κ έτσι να μην ήταν είχα κ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο γιατρό μου. Αυτό με βοήθησε πολύ ψυχολογικά αλλά κ σωματικά. Νομίζω μια καλή συζήτηση με τον γιατρό σου θα σε βοηθούσε. Άλλωστε οι γιατροί κ περισσότερο οι γυναικολόγοι δεν είναι μόνο για την εξέταση κ την διάγνωση αλλά κ για την ψυχολογική μας υποστήριξη απο αυτούς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ,ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΦΥΣΙΚΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΑΡΓΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΕΝΝΑΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΓΕΝΝΑ Σ' ΑΥΤΟΝ.ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 6 ΣΤΙΣ 10 ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΟΤΑΝ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ Ο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ,ΑΦΟΥ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΑΚΙΑ ΤΟΥ.ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ..ΠΑΩ ΠΑΣΟ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΡΑ,ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΘΕΣΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΣΑ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,ΑΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΜΠΟΡΟΙ ΒΕΒΑΙΑ).

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΑΣ ΜΗ ΣΑΣ ΖΑΛΙΖΩ ΑΛΛΟ.ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΣΑΣ ΕΝΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anthi mou exeis dikaio..k go mazi sou..alla de nomizo na einai gia ta lefta,,mias k i diafora kaisarikis me fisiologika einai sta 100 e me eipe o giatros...

ola ginontai gia to xrono..na ksemperdeyoun noritera,,,,

sto eksoteriko kanoun sxedon oles fisiologiko giati de exoun idioti giatro alla se nosokomeia gennane ,,pou ekei kostizei akriba gia to nosokomeio..

me to kalo na dextoume ta mora mas..ego eimai stin 24 bdomada...ax plisiazei i ora....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχεις δίκιο Ανθή! Είμαι από επαρχία κορίτσια, από Κατερίνη και μαθαίνω ότι 9 στις 10 εδώ στην πόλη μου γεννάναι με καισαρική! Είτε προγραμματισμένη για αποφυγή του τοκετού είτε λόγω γιατρού! Χειρότερα και από την Αμερική! Δουλεύουν μέχρι τέλους και στο διάλειμμα για φαγητό πάνε να γεννήσουν! Κορίτσια να σας πω, δεν κατακρίνω, γιατί και εγώ είμαι πολύ φοβιτσάρα και ως το τέλος ίσως πράξω το ίδιο! Ευτυχώς που έχω γιατρό να με συγκρατεί! Απλά περιγράφω μια κατάσταση που όντως ισχύει! Πάντως είναι επιλογή του καθενός να διαθέσει το σώμα του όπως θέλει αλλά όχι γιατί έτσι θέλει ο γιατρός, ή από άγνοια ή λάθος ενημέρωση!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΚΟΡΟ'ΙΔΕΨΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ!

ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΟΜΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ, Σ'ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΛΑΓΧΩΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΜΑΝΕΣ; ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε καισαρική τομή για να γεννήσουν, έχει αυξηθεί σημαντικά.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί παρατηρείται αυτή η αύξηση. Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν και ζητούν να γεννήσουν με καισαρική.

Οι λόγοι που ωθούν τις γυναίκες στο να επιλέγουν την καισαρική περιλαμβάνουν το φόβο για επιπλοκές από μια φυσιολογική γέννα και την ανάγκη για καλύτερο προγραμματισμό για τη φροντίδα των άλλων παιδιών, της οικογένειας αλλά και για τις υπόλοιπες απαιτήσεις που χαρακτηρίζουν τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας.

Επίσης ο πόνος κατά το φυσιολογικό τοκετό και η απόσταση από το νοσοκομείο σε ορισμένες περιπτώσεις, αποτελούν κριτήριο επιλογής της καισαρικής.

Υπάρχουν βέβαια και οι καθαρά ιατρικοί, γυναικολογικοί, μαιευτικοί λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται να γίνει η γέννα με καισαρική τομή. Σίγουρα στην εποχή μας, οι μαιευτήρες είναι πολύ περισσότερο προσεκτικοί στις επιπλοκές που δυνατόν να υπάρξουν σε μια φυσιολογική γέννα.

Οι νομικές, δικαστικές επιπτώσεις που πιθανόν να υπάρξουν λόγω μιας δύσκολης φυσιολογικής γέννας, καθιστούν την επιλογή της καισαρικής σε αριθμό περιπτώσεων μια πιο ασφαλή προσέγγιση.

Τα πιο πάνω δεδομένα περιλαμβάνονται στο σκεπτικό της απόφασης για σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών για διερεύνηση και σύσταση για το πότε πρέπει να γίνεται η καισαρική τομή.

Επισημαίνεται ότι στην εν λόγω χώρα όπου υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, οι καισαρικές τομές χρησιμοποιούνται σήμερα για το 29% του συνόλου των γεννήσεων. Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ στο οποίο έχει φθάσει το ποσοστό των καισαρικών.

Από το 1996 μέχρι σήμερα παρατηρήθηκε μια αύξηση των καισαρικών κατά 40%. Πριν 10 χρόνια το ποσοστό των παιδιών που γεννιούνταν με καισαρική τομή ανερχόταν στο 20%.

Ταυτόχρονα παρατηρείται μια σημαντική αύξηση των καισαρικών σε γυναίκες που γεννούν για πρώτη φορά οι οποίες όμως έχουν χαμηλό κίνδυνο για προβλήματα τοκετού.

Κανένας δεν γνωρίζει πόσες από τις καισαρικές που διενεργούνται γίνονται ξεκάθαρα λόγω του ότι η γυναίκα το επέλεξε ενσυνείδητα, προαιρετικά, χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος για αυτό.

Είναι βέβαιο ότι η καισαρική τομή είναι σωτήρια για τη ζωή του παιδιού ή και της μητέρας σε σημαντικό ποσοστό περιπτώσεων όπως:

1. Υποξία παιδιού που αναγνωρίζεται όταν πλησιάζει ο τοκετός

2. Εγκυμοσύνες ψηλού κινδύνου με δίδυμα, τρίδυμα ή περισσότερα παιδιά

3. Προβλήματα πλακούντα

4. Προηγούμενες καισαρικές, ιδιαίτερα εάν υπήρξαν 2 ή περισσότερες προηγούμενες καισαρικές

5. Μολύνσεις της μητέρας με ιούς που μπορούν να βλάψουν το παιδί, όπως τον HIV που προκαλεί το AIDS ή τον ιό του έρπητα κατά τις ημέρες του τοκετού. Επίσης η μόλυνση με τον ιό της ηπατίτιδας C στη μητέρα μπορεί να αποτελεί ένδειξη για καισαρική

6. Δυσκολία διόδου του παιδιού από το γεννητικό σύστημα της μητέρας. Για παράδειγμα όταν υπάρχει πραγματική δυσαναλογία μεταξύ του μεγέθους του κεφαλιού του παιδιού και της λεκάνης της μητέρας που δυσκολεύει την έξοδο του παιδιού

7. Η θέση του παιδιού πριν από τον τοκετό στο χώρο της λεκάνης της μητέρας μπορεί να επιβάλλει την καισαρική τομή. Σε περιπτώσεις ισχιακής προβολής (το παιδί έρχεται με τα οπίσθια, τα οποία βρίσκονται προς την έξοδο της λεκάνης) ή άλλων ανώμαλων προβολών, ο μαιευτήρας είναι πιθανόν να επιλέξει την καισαρική

8. Εάν η μητέρα παρουσιάσει προεκλαμψία, πιθανόν να επιλεχθεί η καισαρική

Όμως η καισαρική δεν είναι μια απλή επέμβαση. Πρόκειται για σοβαρή επέμβαση στην κοιλιά της γυναίκας με τομή στη μήτρα που μπορεί να συνοδευτεί από επιπλοκές.

Οι κυριότερες επιπλοκές της καισαρικής περιλαμβάνουν:

1. Αιμορραγίες κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης

2. Λοιμώξεις, ενδομητρίτιδα που παρατηρείται περίπου σε 1 για κάθε 30 καισαρικές

3. Θρόμβωση, ιδιαίτερα στις μεγάλες φλέβες των κάτω μελών με κίνδυνο πνευμονικής εμβολής κατά τη φάση της ανάρρωσης από τη χειρουργική επέμβαση

4. Μικρή αύξηση των κινδύνων για μια μελλοντική εγκυμοσύνη που περιλαμβάνουν τον προδρομικό πλακούντα (πλακούντας που αναπτύσσεται χαμηλά στη μήτρα), αποβολή, έκτοπος εγκυμοσύνη, χαμηλό βάρος γέννησης για τα επόμενα παιδιά

5. Κίνδυνος ρήξης της μήτρας κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής εγκυμοσύνης ή ενός μελλοντικού φυσιολογικού τοκετού

Σε σπάνιες περιπτώσεις οι επιπλοκές αυτές της καισαρικής τομής, μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας. Παράλληλα με κάθε καισαρική τομή στην οποία υποβάλλεται η γυναίκα, αυξάνεται ο κίνδυνος επιπλοκών για την επόμενη εγκυμοσύνη.

Μετά από μελέτη και αξιολόγηση των επιστημονικών δεδομένων που υπάρχουν για το ζήτημα, η ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν μπόρεσε να δώσει συγκεκριμένες εισηγήσεις υπέρ της μιας ή της άλλης προσέγγισης.

Μεταξύ άλλων οι κυριότερες εισηγήσεις περιλαμβάνουν:

1. Οι γυναίκες που ζητούν να υποβληθούν σε καισαρική επειδή προτιμούν αυτή τη μέθοδο τοκετού, χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε ιατρικός λόγος που να την επιβάλλει, πρέπει να λαμβάνουν διεξοδική ενημέρωση και πληροφόρηση για τους κινδύνους και τα πλεονεκτήματα τόσο του φυσιολογικού τοκετού όσο και της καισαρικής.

Η επιλογή της καισαρικής λόγω επιθυμίας της μητέρας μόνον χωρίς να συντρέχει άλλη αιτία, δεν πρέπει να ενθαρρύνεται ή να προωθείται από τους μαιευτήρες. Στις περιπτώσεις που μια γυναίκα επιμένει στην επιλογή αυτή, τότε είναι απαραίτητο ο γιατρός να εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τα υπέρ και τα κατά, τους κινδύνους για το παιδί και για τη μητέρα, της κάθε μεθόδου

2. Οι γυναίκες που προγραμματίζουν να κάνουν περισσότερα από 1 ή 2 παιδιά, δεν πρέπει να επιλέγουν την καισαρική τομή εάν δεν συντρέχει οποιοσδήποτε άλλος ιατρικός λόγος. Ο λόγος είναι διότι μια προηγούμενη καισαρική αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα, ιδιαίτερα με τον πλακούντα και τη μήτρα, για μελλοντικές εγκυμοσύνες

3. Τα νεογέννητα παρουσιάζουν συχνότερα αναπνευστικά προβλήματα μετά από καισαρική. Είναι λοιπόν απαραίτητο η προαιρετική καισαρική λόγω επιθυμίας της μητέρας να γεννήσει έτσι, να γίνεται μόνο εάν είναι βέβαιο ότι το παιδί έχει συμπληρώσει τις 39 εβδομάδες κύησης. Στο στάδιο αυτό οι πνεύμονες του παιδιού έχουν ωριμάσει πλήρως και μπορούν να αντεπεξέλθουν

4. Εάν ο πόνος κατά τη φυσιολογική γέννα είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο μια γυναίκα επιμένει στο να επιλέγει την καισαρική για να γεννήσει, τότε οι γιατροί, πρέπει να της εξηγούν τις μεθόδους που καθιστούν τη φυσιολογική γέννα πολύ πιο λίγο οδυνηρή. Από τις μεθόδους αυτές, η επισκληρίδιος αναισθησία είναι η πλέον αποτελεσματική για την αναλγησία. Δεν πρέπει ο φόβος του πόνου να αφήνεται να επηρεάζει την απόφαση της γυναίκας διότι σήμερα υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι εξουδετέρωσης του πόνου κατά το φυσιολογικό τοκετό

Συνοπτικά βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για την προαιρετική καισαρική. Δεν υπάρχει η χρυσή λύση που να ταιριάζει για όλες τις περιπτώσεις.

Το σημαντικότερο είναι κατά τη γνώμη μας να υπάρχει μια άριστη σχέση και επικοινωνία μεταξύ του γιατρού και της γυναίκας.

Η ορθή ενημέρωση της γυναίκας, η αξιολόγηση των υπέρ και κατά της κάθε περίπτωσης, θα επιτρέπουν μια πιο ισοζυγισμένη απόφαση όσον αφορά στην απόφαση της προαιρετικής καισαρικής για τον τοκετό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ανθη μου καταρχιν πρεπει να ηρεμησεις και να μη γενικευεις ολες τις καταστασεις.Εχεις απολυτο δικιο οτι στην Ελλαδα τα τελευται χρονια εχουν αυξηθει παρα πολυ οι καισαρικες τομες.Μαλιστα προσφατα ακουσα καπου οτι οι καισαρικες τομες ειναι περισσοτερες απο οτι ο φυσιολογικος τοκετος.Εδω θα ηθελα να ανφερω οτι η καισαρικη τομη ειναι για τους γιατρους πολυ πιο ευκολη σαν διαδικασια , καταρχιν ρυθμιζουν τις περισσοτερες φορες την μερα και την ωρα γιατι σε πολυ λιγες περιπτωσεις πρωτοτοκων αποφασιζετε την τελευταια στιγμη οσες γυναικες δε εχουν κανει και αλλη καισαρικη το σιγουρο ειναι οτι θα παει με ραντεβου στο νοσοκομειο.Αρα ετσι ενας γιατρος μεσα σε μια μερα μπορει να βαλει και 10 καισαρικες μπορει και παραπανω αν και οι περισσοτεροι σου λενε κατσε να παω και στο ιατρειο , ετσι κερδιζουν και τα νοσοκομεια γιατι ξερετε τι σημαινει σε ιδιωτικο νοσοκομειο καισαρικη ; Οι συγγενεις της καθε γυναικας αν σε φυσιολογικο τοκετο δινουν στη μαια 100 ευρω για χαρτζηλικι στην καισατρικη αυξανετε γιατι εδω ειναι χειρουργειο. Επισης οσες γυναικες εχουν ασφαλεια ζωης και εχουν προγραμμα τοκετου ολες ρε παιδια γεννανε με καισαρικη ειναι αυτονοητο σου λενε τα νοσοκομεια και καποιοι γιατροι απο της ασφαλιστικες θα τα παρουμε. Βεβαια σε καμια περιπτωση και παλι δεν πρεπει να αμφισβητουμε οτι σε καποιες περιπτωσεις η καισαρικη ειναι μονοδρομος.Σιγουρα υπαρχουν γιατροι λειτουργοι -αλλα και γιατροι επειχηρηματιες , οπως επισης υπαρχουν γυναικες που θελουν να τελειωνουν γρηγορα και γυναικες που προτιμανε να γεννουν φυσιολογικα.Εγω παρολο που γεννησα με καισαρικη λογω προβληματος του παιδιου (ειχαν πεσει οι παλμοι της καρδιας του) θα ελεγα σε ολες τις γθναικες οσες μπορουν να νιωσουν το μεγαλειο της γεννας και να μην μπαινουν στη διαδικασια να μαχαιρωνονται αν δεν υπαρχει λογος .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ , ΑΛΛΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΘΟΥΝ ΚΟΙΛΟΠΟΝΟΝΤΑΣ ΩΡΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΧΑΛΑΣΟΥΝ" ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ....ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ...ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕΤΟΣ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΘΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΥΩΠΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΚΟΛΙΩΣΗΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΟΒΑΡΟ,ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ...

ΕΞΑΛΛΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΜΑ Η ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ,ΑΠΟ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.

Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ Π.Χ. ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 24ΩΡΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΕΓΝΩΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ...ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ..ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΥΘΕΙΑΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΜΥΩΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ....

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΥΓΕΙΗ ΚΑΙ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ..ΦΙΛΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

SOFIAEVA έγραψε:

Ανθή μου θα πρέπει να δεις αν μπορείς να εμπιστευτείς τον γιατρό σου. Αν οι απαντήσεις που σου δίνει στα ερωτήματα που του κάνεις είναι τεκμηριωμένες. Κ κάτι ακόμη... είναι τόσο μεγάλη η διαφορά χρημάτων φυσιολογικού τοκετού με της καισαρικής??? Εγώ έκανα προγραμματισμένη καισαρική λόγω ισχιακής προβολής της μικρής μου κ η διαφροά ήταν 200€ περισσότερα, αλλά κ έτσι να μην ήταν είχα κ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο γιατρό μου. Αυτό με βοήθησε πολύ ψυχολογικά αλλά κ σωματικά. Νομίζω μια καλή συζήτηση με τον γιατρό σου θα σε βοηθούσε. Άλλωστε οι γιατροί κ περισσότερο οι γυναικολόγοι δεν είναι μόνο για την εξέταση κ την διάγνωση αλλά κ για την ψυχολογική μας υποστήριξη απο αυτούς.

Συμφωνω απόλυτα μαζι σου.Για τον ιδιο ακριβως λογο με σενα εκανα κ εγω καισαρικη.Τα επιπλεον χρηματα ηταν 150 ευρω κ στην κλινικη εμεινα 3 βραδια γιατι αισθανομουν καλα κ ηθελα να επιστρεψω σπιτι το συντομοτερο.

Βεβαια αν ειχα περιθωρια επιλογης θα επελεγα τον φυσιολογικο τοκετο, κατι που σκοπευω να κανω στη δευτερη εγκυμοσυνη μου, οταν με το καλο ερθει.Συζυτω με το γιατρο μου,διαβαζω κ προετοιμαζομαι για vbac (Vaginal Birth After Cesarean) ή "Κολπική Γέννα μετά απο Καισαρική" (διαβαστε αν θελετε στο site www.eutokia.gr).

Πρωτα κ πανω απ΄ολα ομως ειναι η υγεια του μωρου κ της μαμας, κ αν για σοβαρους λογους κριθει αναγκαια μια δευτερη καισαρικη θα την κανω χωρις δευτερη σκεψη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΑΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΖΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΙΚΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΡΑΧΗΛΟΥ;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anthi mou sou euxomai....na genniseis me fisiologiko toketo...fisika mia kaisariki se problima swzei zwes....alla kai i genna exei tin glika tis...mporei na ponas...alla otan bgainei...kai to blepeis..kai klaiei...niwtheis...o pio spoudaios antropos tou kosmou...egw gennisa fisiologika..kai xairomai para poli pou to ezisa auto...giati ektos apo tin uperoxi empeiria..mporw na ksanameinw egkios opote thelw kai na kanw osa paidia thelw..giati me tin k.t.mporeis na kaneis 3 kai meta apo 2 xronia...toulaxiston edw stin eparxia

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

jovanna έγραψε:

anthi mou sou euxomai....na genniseis me fisiologiko toketo...fisika mia kaisariki se problima swzei zwes....alla kai i genna exei tin glika tis...mporei na ponas...alla otan bgainei...kai to blepeis..kai klaiei...niwtheis...o pio spoudaios antropos tou kosmou...egw gennisa fisiologika..kai xairomai para poli pou to ezisa auto...giati ektos apo tin uperoxi empeiria..mporw na ksanameinw egkios opote thelw kai na kanw osa paidia thelw..giati me tin k.t.mporeis na kaneis 3 kai meta apo 2 xronia...toulaxiston edw stin eparxia[/quot

JOVANNA ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΒΙΩΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο πρώτος γυναικολόγος στον οποίο πήγα μου έκανε τη μαγική ερώτηση "με καισαρική θες να γεννήσεις ή φυσιολογικά?" Του απάντησα φυσιολογικά. Του είπα οτι έχω βουβονοκήλη "Α, τότε θα γεννήσεις με καισαρική, δεν γίνεται αλλιώς, μπορεί να έχεις επιπλοκές" μου λέει. Έλα όμως που δουλεύω σε ιατρείο και 2 από τους γιατρούς είναι χειρουργοί! Τους ρώτησα και τραβάγανε τα μαλλιά τους..Εννοείται οτι άλλαξα γιατρό. Πήγα σε έναν στο Έλενα (ο προηγούμενος ήταν στο ΙΑΣΩ) και μου είπε ο άνθρωπος οτι θα γεννήσω φυσιολογικά, εκτός αν παρουσιαστεί κάποια επιπλοκή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΚΑΝΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΕΝΗ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΕΓΩ ΔΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΓΕ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΥ, ΕΝΙΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ.ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

annak. έγραψε:

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ!!!ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ;;ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΝΟΥΛΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑ ΔΕ ΘΑ ΠΟΝΑΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια εγω γεννησα με καισαρικη αν και θα ηθελα φυσιολογικα...και ο γιατρος μου ειναι υπερ του φυσιολογικου τοκετου...εμενα και τη μερα που πηγα το δοκιμασε αν μπορουσε να γεννηθει φυσιολογικα...ο μικρος μου ηταν ψηλα,βαλαμε τεχνητους πονους 2 φορες αλλα δεν με πιασανε...περιμεναμε αλλα τιποτα...ετσι καναμε καισαρικη...εννοειται πως αισθανομαι το ιδιο μανουλα με καποια που γεννησε φυσιολογικα......εμενα μου ειπε μετα απο 6 μηνες μπορω να ξαναμεινω εγκυος και μετα απο 2 χρονια μπορω να γεννησω και φυσιολογικα...παντως το προβλημα με τις καισαρικες εχει παραγινει..οι περισσοτεροι γιατροι κανουν καισαρικη για τα λεφτα...ντροπη τους...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...