Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΣΤΟΥς ΓΑΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ


Recommended Posts

Καλά δεν πάμε καλά έχουν ξεφύγει τελείως οι παπάδες μπροστά στα μάτια μας κοιτάνε να εμποροποιησουν ένα έθιμο . Ο συγκεκριμένος μητροπολίτης Καλαβρυτων έβγαλε έγκύκλιο ότι απο τον Απρίλιο οι γάμοι που θα γίνονται στην ενορία του απαγορεύει το ρύζι και μάλιστα βάζει ένα είδος προστίματος το οπόιο θα το παίρνουν πίσω μετά . Αν είναι δυνατόν και όχι μόνο αυτό απαγορεύει και το πάτημα του ποδιού απο τη νύφη στο γαμπρό προσωπικά εγω το δεύτερο το βρίσκω ανόητοπ σαν έθιμο αλλά αυτό είναι στο ζευγάρι δνε έχει λόγο κανένας . Δείτε το βιντεο και τα σχολεία σας

http://www.youtube.com/watch?v=lq0BTvdo ... dded#at=17

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

To πηρε το αυτι μου εχθες!Καλα οι παππαδες εχουν ξεφυγει τελειως!!!

Το πατημα ειναι ψιλοχαζο κατα τη γνωμη μου...σουπερ ηταν ο παπας στο δικο μου γαμο που ηρθε και μου ειπε οτι σε λιγο θα το πει και με παρακαλεσε να δωσω στον αντρα μου ενα φιλακι!!! :D

Αλλα το ρυζι θελουν να το κοψουν για να μη χρειαζεται να μαζευουν μετα!!Καλα για το ποσο που ζηταει ο συγκεκριμενος δε χρειαζεται καν να σχολιασω!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μολις το ειδα κι εγω στον λακη,αλλα για να ειμαι ειλικρινης σε 3-4 γαμους που πηγα τα τελευταια 2 χρονια απαγορευονταν το ρυζι.στον ενα μονο μας εδωσαν ρυζι και τους ριξαμε οταν βγαιναν εξω στο προαυλιο!ευτυχως προλαβαμε και παντρευτηκαμε γιατι στο τελος θα μας παντρευουν στα σπιτια μας για να μην λερωνουμε τα χαλια της εκκλησιας με τα παπουτσια μας!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

A KALA Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΕΔΩ Κ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥΣ

Κ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ Κ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ!!!!!!!

ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΥ ΧΑΣΙΜΟ :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια στην Κύπρο σχεδόν όλοι οι παπάδες το απαγορεύουν, αλλά δεν έχουν βγάλει κάποιο νόμο..ούτε πρόστιμο βάζουν!!! Σε εμάς τον οκτώβρη που παντρευτήκαμε μας είπε ο παπάς ότι θα ήθελε να αποφύγουμε το ρύζι μέσα στην εκκλησία κι ας ρίξουμε έξω όσο θέλουμε. Κι έτσι κάναμε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για να δούμε τι θα γίνει και στην Κρήτη με αυτό που σε έναν γάμο που είχα πάει είχαν φέρει σακί με ρύζι στην κυριολεξία αφού το ζευγάρι στα πόδια του είχε από 2 βουνά. χιχιχιχιχιχιιχιχιχιιχι

Μπορεί στο τέλος να μας βάλουν να πληρώνουμε και που αναπνέουμε δεν ξέρεις.....................

ΕΛΕΟΣ όλα θα μας τα κόψουν τελικά τόσα χρόνια δηλαδή που ρίχναμε ρύζι τι έγινε????? έπαθε κανείς τίποτα???? ας κάνουν τους γάμους ΔΩΡΕΑΝ όπως πρέπει και μετά να αρχίσουν τις απαγορευσεις λες και εκείνοι τα κάνουν όλα σωστά ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kάτι ουσιαστικό όπως να πουλήσουν εκκλησιαστική περιούσια για να βοηθήσουν τόσους φτωχούς που υπάρχουν σήμερανα ή να πληρώνονται από τα έσοδα της εκκλησίας κ όχι από το κράτος δεν μπορούν να κάνουν!!!!!!!!!!

Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί...αντε να μην πω...

Μας κόλλασαν πάλι Σαρακοστή!!!!!!!!

Ενα απλό έθιμο είναι το ρύζι,ας σκουπίσουν λίγο παραπάνω...τι έγινε?Τα λεφτά ξέρουν να τα παίρνουν,για την εκκλησία,για τα φώτα κτλ. :evil::twisted::twisted::twisted:

Ελεος δηλ!!!!!!!!!!!!! :x:x:x

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες juliet κανένας δεν αγγίζει την εκκλησία μάλλον την περουσία της εκκλησίας κανένας πολιτικός κανένα πολιτικό σύστημα δεν ξέρω έχουν το απυρόβλητο ; Ο κόσμος πεινάει και κάθε μέρα τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ γεμίζουν με άνεργους .

Και έχουν το θράσος αυτές τις δύσκολες στιγμές να βγάζουν νέες εγκύκλιους; χρειάζετε Θράσος !δηλαδή τι αυτοί μαζεύουν το ρύζι; μην τρελαθούμε σε λίγο θα βγάλουν νέο νόμο και για τις κηδείες κάτι θα σκεφτούν :evil: πέρσι που πέθανε ο πατέρας μου δεν κάναμε στεφάνια δ΄ψσαμε τα χρ΄'ηματα στο χαμόγελο του παιδιού να δείτε πως κοίταζε ο ένας παπάς δηλαδή ακόμα και με τα κοράκια που κρατάνε τα στεφάνια έχουν δοσολιψίες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

BAΝΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΙΩΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΣΤΕΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΙΝ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΡΨΕ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Η ΝΥΦΗ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΑΠΑ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΑΡΙΦΑ 300 ΕΥΡΩ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΠΑ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΕΛΑ ΠΟΝΗΡΕ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΕΜΝΑ ΦΩΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΠΙΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΦΥΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΙΩΣΟΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΡΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 months later...

Παντρευομαι το Σαββατο που μας ερχεται [smilie=love3.gif][smilie=love7.gif][smilie=love4.gif] και ειμαι πολυ χαρουμενη .Εχω θυμωσει και πολυ ομως με τον παπα που απαγορεψε να μας ριξουν ρυζι στον χορο του Ησαια :cry: Μα πατερ του ειπα ευγενικα,λιγο ρυζακι ετσι για το καλο,για το εθιμο,οχι πολυ... και μου ειπε ΟΧΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΑΡΓΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ,επειδη ο γαμος μας θα τελειωσει γυρω στις 9 :shock::shock::shock: Το πιστευετε;; Και τι με νοιαζει εμενα;; να παρει παρεα. Τα λεφτα ομως για το μυστηριο μια χαρα θα τα παρει ο πατερ :evil: Αυτο ειπε ο Χριστος;;; οποιος παντρευεται να δινει λεφτα στον ιερεα που τελει το μυστηριο;; κι αν δεν εχει να μην παντρευτει;; συγχιστηκα παλι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευαγγελίνα μου να ζήσετε!!!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΟΣ με τον παπά.

Εγώ πάντως νομίζω ότι έκανες βλακεία που τον ρώτησες.

Με νευριάζουν γιατί ξέρουν ότι είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και προκειμένου να μην κάνεις φασαρίες κάνουν ότι θέλουν.

Κάνε και εσύ τον γάμο και μετά μην τον πληρώνεις :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Στην ξαδέρφη μου στην Κρήτη οι φίλοι της είχαν φέρει ένα τσουβάλι με ρύζι :lol::lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...