Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ


Recommended Posts

Να καταγγελετε περιστατικα κακοποιησης κ θανατωσης οπου τα βλεπετε- τηλεφωνικά/διαδικτυακα- οργανωμενα ή ατομικα------> όπως μπορειτε

ειναι απειρα τα περιστατικα βασανισμου- κ οι διαμαρτυρία αρχισε να πιανει τόπο.

http://adespotakaterinis.blogspot.com/2 ... st_20.html

μπειτε στην παραπανω διευθυνση κ διαβαστε το εγγραφο του ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ:

'Εξεταση καταγγελιων κακοποιησης ή θανατωσης ζωων- ενεργειες για την προστασια τους'

όπως σταλθηκε στις Γενικες Αστυνομικες Διευθυνσεις της χωρας κ οχι μόνο- ως αποτελεσμα της εντονης διαμαρτυρίας κ καταγγελιων απο πλευρας πολιτων.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Άλλος ένας κακός λειτουργός του εκπαιδευτικου μας συστήματος- αυτη η νοοτροπία γεννα μονο αδιαφορους πολιτες αρχικα για τους τετραποδους φιλους μας- και ως επακόλουθο για τον συνανθρωπο..

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας, Δημήτρης Λακαφώσης, σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην Πανελλαδική Συντονιστή Επιτροπή 106 Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) απαγόρευσε στους μαθητές και το ανακοίνωσε την ώρα της πρωινής προσευχής να ταΐζουν το μικρόσωμο σκυλάκι που βρήκε καταφύγιο στον προαύλιο χώρο του δημοτικού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διευθυντής προειδοποίησε ότι θα τιμωρηθούν όσοι τον παρακούσουν. «Όποιο από τα παιδάκια ξανά ταΐσει αδέσποτο σκυλάκι, θα τιμωρηθεί. Να μην το ταΐζετε για να φύγει, κουβαλάει αρρώστιες!» ήταν τα λόγια του.

Η Π.Σ.Ε.Ζ.Σ., απευθυνόμενη με επιστολή που έστειλε στις 2 Δεκεμβρίου 2010 στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό (αλλά και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κ.ά.), αναρωτιέται: «Βάσει ποιου εκπαιδευτικού συστήματος προβαίνετε σε τιμωρία των μαθητών σας, αν αυτοί φροντίζουν και ταΐζουν τα ζώα; Έχετε λάβει συγκεκριμένες γραπτές οδηγίες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση;

Θα έπρεπε να γνωρίζετε ως εκπαιδευτικός που είστε και καλείστε να διαπλάσετε τις ψυχές και το ήθος των μικρών μαθητών στην τρυφερή αυτή ηλικία που βρίσκονται και οι γονείς τους καθώς και η Πολιτεία σας τους έχουν εμπιστευτεί, ότι η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα και τη φύση και κατ’ επέκταση προς τον άνθρωπο, ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσης τους. Αργότερα θα είναι πολύ αργά.

Πώς είναι δυνατόν ένας δάσκαλος της δημοτικής εκπαίδευσης την σήμερον ημέρα να τολμά να αποτρέπει τους μαθητές να σέβονται και να φροντίζουν τα ζώα; Περισσότερο μάλιστα να τα απειλεί με τιμωρία, αν συνεχίσουν να ταΐζουν ένα απροστάτευτο πλάσμα που βρήκε καταφύγιο στη σχολική αυλή;

Με ποιο σκεπτικό τούς εμφυσάτε τον φόβο των μικροβίων, αν ακουμπήσουν έναν σκύλο; Δεν γνωρίζετε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής; Η επαφή μας με ένα ζώο - ακόμα αν αυτό είναι αδέσποτο - δεν εμπεριέχει κανέναν λόγο ανησυχίας για μετάδοση ασθενειών. Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια υγείας των μαθητών θα ανησυχούσαμε πιο πολύ για τους χώρους του σχολείου σας, που σίγουρα δεν θυμίζουν αίθουσα χειρουργείου!

Ποιος δάσκαλος, ποιος παιδαγωγός, ποιος σώφρων άνθρωπος του 21ου αιώνα, που θέλει να ονομάζεται διαμορφωτής του χαρακτήρα μικρών μαθητών, τολμά και απειλεί με τιμωρία, αν αυτά αγαπούν και φροντίζουν ένα αδύναμο πλάσμα, όπως είναι ένας σκύλος;

Οι γνώσεις σας πρέπει να είναι πολύ ρηχές. Διαφορετικά, η εικόνα των μαθητών σας να φροντίζουν τον μικρό σκύλο στην αυλή του σχολείου σας θα έπρεπε να σας είχε κάνει να νιώσετε περήφανος για τους εξαίρετους μαθητές που έχετε την τιμή να φοιτούν στο σχολείο σας, να έχετε χαμογελάσει ενθυμούμενος το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη:

“Ποτέ δεν θα πειράξω τα ζώα τα καημένα μην τάχα σαν και μένα κι κείνα δεν πονούν; Θα τα χαϊδεύω πάντα, προστάτης τους θα γίνω…” Αντί όμως να τους δώσετε συγχαρητήρια, σπεύσατε να τα τρομοκρατήσετε με την απειλή της τιμωρίας.

Δυστυχώς, η συμπεριφορά σας είναι σημείο των καιρών. Από δασκάλους που αντί να διδάξουν στους μικρούς μαθητές την αγάπη και τον σεβασμό προς τα ζώα ως οφείλουν, διδάσκουν απέχθεια και αποστροφή, καταλήγουν οι μαθητές στο Λύκειο να κακοποιούν και να σκοτώνουν ένα κουτάβι, όπως έγινε πρόσφατα σε Λύκειο στην Καβάλα.

Παρεμβατικά παιδιά δεν γεννιούνται! Ο παρεμβατικός χαρακτήρας διαπλάθεται από δασκάλους σαν εσάς, που δεν τους αξίζει ο τίτλος του δασκάλου ούτε η θέση του διευθυντή που σήμερα κατέχετε.

Περιμένουμε άμεσα να βρείτε έναν εύσχημο τρόπο να επανορθώσετε την πράξη σας και να εξηγήσετε στους μαθητές σας ότι δεν ακριβολογούσατε με τα λεγόμενά σας. Ότι είστε περήφανος που μαθητές του σχολείου σας φροντίζουν ένα ανυπεράσπιστο ζώο.

Να εξηγήσετε στους μαθητές ότι τα ζώα δεν γεννιούνται αδέσποτα, αλλά το ανθρώπινο χέρι τα καθιστά αδέσποτα. Να τους διδάξετε ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, αλλά σύντροφοι στα παιχνίδια τους και ότι οφείλουν να τα σέβονται, γιατί έχουν και αυτά ψυχή.

Να καλέσετε ένα φιλοζωικό σωματείο να μιλήσει στους μαθητές του σχολείου σας για τα ζώα και για το πώς πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε. Διαφορετικά θα προβούμε σε κάθε περαιτέρω καταγγελία που μας δίνει ο νόμος ως δικαίωμα, αφού ως φιλοζωικά σωματεία έχουμε το έννομο συμφέρον να καταγγείλουμε την πράξη σας.

Μια πράξη που όχι μόνο αντί-φιλοζωική είναι, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα αντιπαιδαγωγική. Επίσης περιμένουμε άμεσα να μας ενημερώσετε για την τύχη του ζώου. Τυχόν εξαφάνισή του σας καθιστά υπεύθυνο με ό,τι συνεπάγεται από τον νόμο. Και μην ξεχνάτε κύριε Διευθυντά, “πως η ζωοφιλία δημιουργεί πρότυπα που αντιμάχονται την κουλτούρα βίας σε μια κοινωνία”».

Πηγή: zougla.gr

zougla.gr

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΣΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΠΑΑΤ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αθήνα 19.12.2010

Συνάντηση για τα θέματα των ζώων με Υφυπουργούς και άλλους αρμοδίους Παράγοντες των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης είχαν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 106 Ζωοφιλικών Σωματείων στις 15 και 16 Δεκεμβρίου .

Πιο συγκεκριμένα στις 16 .12.2010 η αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με την Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ κα Μιλένα Αποστολάκη.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την σημερινή κυβέρνηση βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης των υπουργών γύρω από τις θέσεις των φιλοζωικών σωματείων , ενώ αναμέναμε ότι στην συνάντηση αυτή θα μας ανακοίνωναν τις θέσεις πλέον του υπουργείου επί των κατατιθεμένων εδώ και πολλούς μήνες προτάσεων μας.

Το μόνο θετικό της συνάντησης ήταν η θέση της Υφυπουργού για την κατάργηση εισόδου στην χώρα μας τσίρκο με ζώα.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας διαμαρτύρονται εντονότατα για αυτή την ακατανόητη καθυστέρηση επίλυσης των θεμάτων των ζώων στην χώρα μας.

Δηλώνουμε δε την απόφασή μας να ενημερώσουμε άμεσα την Ε.Ε. μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες , ήδη δε γίνονται διεργασίες συνάντησης με παράγοντες της Ε.Ε και ειδικότερα του Βελγίου , που αναλαμβάνει την Προεδρία της από τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε σκοτωμένα ζώα, δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε εγκαταλελειμμένα ζώα, δεν αντέχουμε άλλο να βασανίζονται ζώα , ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.

H κυρία Υφυπουργός έδειξε να αγωνιά για την ύπαρξη ελάχιστων άκακων αδέσποτων στην Ακρόπολη με τα οποία φωτογραφίζονται οι τουρίστες μαζί τους, παρά για το γεγονός ότι καθημερινά, πυροβολούνται, κρεμιούνται, δηλητηριάζονται, σκοτώνονται στους δρόμους, αλέθονται ζωντανά στους κάδους των απορριμμάτων , πνίγονται χιλιάδες ζώα της ήμερης και άγριας πανίδας.

Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση εκπροσώπων μας και εκπροσώπου του GAWF με Συμβούλους του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Χρήστου Παπουτσή.

Προτάθηκε εκ μέρους μας η οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων στις Σχολές Αστυνομικών και Αξιωματικών της χώρας, στις κατά τόπους Διοικήσεις της Αστυνομίας σε όλη την Επικράτεια, η έκδοση φυλλαδίου με την Ελληνική Νομοθεσία και η διανομή του σε κάθε αστυνομικό όργανο, η αποστολή εκ νέου της διαταγής της ΕΛ.ΑΣ μέχρι και το τελευταίο αστυνομικό τμήμα της Επικράτειας.

Έγινε εκ μέρους μας εκτενής αναφορά για τα αλυσοδεμένα σκυλιά των βαρελιών και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα αυτό.

Για τις ανωτέρω προτάσεις μας θα ενημερωθεί ο Υπουργός και αναμένουμε σχετικές αποφάσεις.

Σε πολύ θετικό κλίμα έγινε και η συνάντησή μας με ανωτάτους Δικαστικούς, Συμβούλους του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη.

Προτάθηκε εκ μέρους μας η αύξηση της ποινής φυλάκισης για τα αδικήματα κατά των ζώων έως και 5 χρόνια και εκφράστηκε η θέληση χιλιάδων πολιτών ορισμένα ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα κατά των ζώων να υπαχθούν στην κατηγορία του κακουργήματος.

Συζητήθηκε επίσης η θέση μας, οι μηνύσεις για εγκλήματα κατά των ζώων να εκδικάζονται άμεσα και κυρίως όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτόφωρου .

Και για τα δύο θέματα θα γίνουν θετικές εισηγήσεις εκ μέρους των συμβούλων προς τον Υπουργό και αναμένονται οι αποφάσεις του επ΄αυτών.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση των υπουργών των ανωτέρω υπουργείων κατατέθηκε και το κείμενο συλλογής υπογραφών ( petition) με 10.000 υπογραφές για τις κακοποιήσεις ζώων στην χώρα μας. Το petition αυτό, που επιμελήθηκε η Ρίτσο Ανεστοπούλου είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας το έβδομο σε όλη την Ευρώπη με τόσο μεγάλο αριθμό υπογραφών και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πηγή:

http://adespotologio.blogspot.com/2010/ ... -post.html

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 5 weeks later...

:arrow:http://www.adespoto.gr/index.php?option ... &Itemid=67

Εξαιρετικό κείμενο- μην πω δοκίμιο για την αγάπη απο κ προς τα ζώα απ την πλευρα μας κ την πλευρα τους. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

magykal είναι πολυ καλη κ ευγενική η πράξη αγάπης σου @};-

και ενα βιντεάκι για μερικά απο αυτά που προσφέρουν τα ζώα στα παιδιά μας..όμορφες εικόνες:))

http://www.adespoto.tv/watch_video.php? ... a0b5c6d78e

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Για να μην ξεχνάμε κάποιοι ότι ανήκουμε στον 3ο κόσμο...

αλλα και οι υπόλοιποι να μην νομίζουν ότι τα προβλήματα και η τραγική πραγματικότητα σταματάει στα 'ανθρώπινα' σ' αυτην την υποανάπτυκτη και πνευματικά στείρα χώρα...

Άρθρο της MARIJO GILLIS - Ελευθεροτυπία

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=253523

Ν. ΥΟΡΚΗ:

θυμός για τις κακοποιήσεις των ζώων στην Ελλάδα και απειλές για τουριστικό μποϊκοτάζ

«Κρίμα στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού...»

Έντυπη Έκδοση

Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ν. ΥΟΡΚΗ: θυμός για τις κακοποιήσεις των ζώων στην Ελλάδα και απειλές για τουριστικό μποϊκοτάζ

«Κρίμα στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού...»

Της MARIJO GILLIS

«Καλωσορίσατε στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού, τη γενέτειρα της δημοκρατίας, πατρίδα των μυθικών Ελλήνων θεών, προορισμό χιλιάδων τουριστών απ' όλο τον κόσμο που αναζητούν την ενέργεια της αρχαίας ιστορίας, ειρήνη, ηρεμία, ήλιο και θάλασσα.

Η σχέση μου με την Ελλάδα ξεκίνησε το 1973. Τότε ερωτεύτηκα τρελά την ομορφιά της και τους φιλόξενους ανθρώπους. Πριν από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 πραγματοποίησα τέσσερα ταξίδια στην Ελλάδα για να κάνω εκστρατεία για την προστασία των ζώων και συναντήθηκα με πολλούς ισχυρούς Ελληνες αξιωματούχους. Κυριολεκτικά τους "έδωσα στο πιάτο" ένα πρωτόκολλο για την επίλυση του προβλήματος των εγκαταλειμμένων και αδέσποτων ζώων στη χώρα.

Με μαγικό τρόπο η Ελλάδα κρύβει μια ντροπιαστική και αισχρή πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που φωτίστηκε όμως κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς σκηνής. Η μαζική δολοφονία χιλιάδων αδέσποτων, κακοποιημένων και ξεχασμένων ζώων, ώστε να "καθαριστούν" οι χώροι διεξαγωγής των αθλημάτων και να είναι έτοιμοι για την "εισβολή" των τουριστών, που θα έρχονταν για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο πρόσφατος "καθαρισμός" του Ζαππείου, από κάθε ζωντανό πλάσμα, καταδεικνύει μια ανάπηρη κοινωνία, μια κοινωνία κενή, χωρίς ανθρωπιά και συναισθήματα. Προφανώς και δεν είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες σκληροί και άκαρδοι. Υπάρχουν και οι Ελληνες, τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό, που αφιερώνουν τη ζωή τους για να καλυτερεύσουν την πραγματική κόλαση στην οποία είναι αναγκασμένα να ζουν τα κατοικίδια, τα ζώα στα αγροκτήματα και αυτά που είναι αιχμάλωτα. Οι κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι και οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας κλείνουν τα μάτια στους νόμους που παραβιάζονται. Οι κεραίες της ανθρωπιάς τους είτε δεν λειτουργούν είτε απλώς και μόνο δεν υπάρχουν. Ο ελληνικός νόμος για την προστασία των ζώων όχι μόνο αγνοείται, αλλά γίνεται αντικείμενο χλευασμού από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, την αστυνομία και τους ίδιους τους πολίτες.

Τα δημοτικά κυνοκομεία ανήκουν στην εποχή του Νεάντερταλ και μοιάζουν με τα "Αουσβιτς των ζώων" της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Σερβίας. Τα σφαγεία είναι όνειδος, όπως και οι ζωολογικοί κήποι και τα ανατριχιαστικά καταστήματα πώλησης κατοικιδίων που βρίσκονται μπροστά στα μάτια του Δήμου Αθηναίων και του ίδιου του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Οι Ελληνες κτηνίατροι είναι, όπως υποστηρίζεται, άπληστοι και δεν επιτρέπουν σε εθελοντές κτηνίατρους από άλλα κράτη να μπουν στη χώρα για να εργαστούν σε προγράμματα δωρεάν ψεκασμών και στειρώσεων. Γιατί οι ψεκασμοί και οι στειρώσεις για τον έλεγχο των γεννήσεων θεωρούνται έγκλημα. Οι φόλες είναι δηλαδή ηθικά ανώτερες;

Ζώα άρρωστα, που υποφέρουν, μπαίνουν στην Ελλάδα από τις γειτονικές χώρες και η είσοδός τους επιτρέπεται για εμπόριο στις ελληνικές πόλεις, λες και η Ελλάδα δεν έχει αρκετά εγκαταλειμμένα ζώα που πεινάνε. Πωλούνται σε Ελληνες που τα εμπορεύονται και εκμεταλλεύονται αυτά τα ευάλωτα πλάσματα.

Ορισμένοι Ελληνες πολίτες καταδικάζουν τους σωτήρες των ζώων που τα στέλνουν σε οικογένειες οι οποίες τα θέλουν και τα αγαπάνε στην Ευρώπη. Χρησιμοποιούν κάθε γνωστό τρόπο για να εμποδίσουν την αποστολή των ζώων σε ευγενικές οικογένειες και φτάνουν μέχρι και του σημείου να μηνύουν τους σωτήρες των ζώων. Μια ηλικιωμένη Αθηναία, που είναι επικεφαλής αυτών των πολιτών, μου είχε χαρακτηριστικά: "Τα ζώα της Ελλάδας πρέπει να πεθάνουν στην Ελλάδα". Αυτοί οι πολίτες κατασκευάζουν γελοίες κατηγορίες για τους σωτήρες των ζώων, υποστηρίζοντας ότι αυτοί είναι που επιδίδονται σε "τράφικινγκ σκύλων" και κερδοσκοπούν. Οι κατηγορίες τους ότι ζώα στέλνονται σε ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν έχουν καμία υπόσταση. Η παράνοια και οι διαστρεβλώσεις αυτών των αυτόκλητων ομάδων προστασίας, με επικεφαλής μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί, εξαπλώνονται.

Πραγματικά φαίνεται ότι ο άνθρωπος έχει πέσει σε νέα βάθη στην Ελλάδα. Τι έγκλημα για ένα έθνος, που παρείχε στον κόσμο όλα τα εργαλεία για την εξέλιξη, να κάνει βήματα προς τα πίσω.

Ναι, το ξέρω ότι υπάρχει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι πολίτες δεν περνούν καλά. Ολος ο κόσμος είναι σε αναταραχή. Ομως ποιος ευθύνεται για το λάθος; Και επιπλέον δεν είναι αυτό το θέμα της συζήτησης.

Το κύριο θέμα είναι η απόλυτη αποτυχία των ελληνικών αρχών και του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν αυτό το αξιόμεμπτο θέμα. Η κατηγορηματική τους άρνηση και απαξίωση να αντιμετωπίσουν τον κακοήθη όγκο που αναπτύσσεται στην εικόνα της Ελλάδας, δεν είναι μόνο περίεργη αλλά και απαράδεκτη.

Ισως αυτό που χρειάζεται είναι ακόμη μία προσβολή στη βάση της Ελλάδας, ώστε να κινητοποιηθούν οι επικεφαλής. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή αυτών που είναι δεσμευμένοι, ηθικά και επισήμως, να δημιουργήσουν μια καλύτερη Ελλάδα για τους κατοίκους και τα ζώα, από το να προχωρήσουμε σε μποϊκοτάζ στον τουρισμό. Ηδη ο σχεδιασμός για το μποϊκοτάζ έχει ξεκινήσει».

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Διδάξτε τα παιδιά σας πώς να πλησιάσουν ένα άγνωστο σκυλί

Παρόλο που τα παιδιά και τα σκυλιά μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, επιτρέποντας στο παιδί σας να τρέξει προς ένα ξένο σκυλί και να προσπαθήσει να το χαιδέψει το βάζετε σε ιδιαίτερο κίνδυνο.Αυτό μπορεί να συμβεί διότι μη γνωρίζοντας την συμπεριφορά του άγνωστου σκυλιού,το παιδί σας μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά.

Θα σας περιγράψω μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση: Είστε στο πάρκο με το κουτάβι σας και ένα μικρό παιδί τριγυρνάει εκει γύρω.Οι γονείς του δεν φαίνονται πουθενά. Καθώς τρέχει με ενθουσιασμό προς το σκυλί σας και τα χέρια του τεντώνονται προς το μέρος του, εσείς αναρωτιέστε τι θα συμβεί. Ξέρετε ότι το σκυλί σας δεν θα βλάψει το παιδί , αλλά δεν ξέρετε τι πρόκειται να κάνει το παιδί στο σκυλί σας.

Ακριβώς την στιγμή που το παιδί είναι έτοιμο να αρπάξει στην αγκαλιά του το κουτάβι σας, έρχεται η μητέρα του παιδιού γελώντας και λέει : «Συγνώμη για αυτό.Ενθουσιάζεται πάρα πολύ κάθε φορά που συναντά ένα σκυλί.».Γυρνώντας στο παιδί λέει : «Πήγαινε χάιδεψε το σκυλάκι αγάπη μου!»

Ξέρετε πόσα πράγματα είναι λάθος σε αυτή την σκηνή; Εγώ ήδη μετρώ πέντε:

Τι κάνει ένα μικρό παιδί σε πάρκο σκυλιών;

Γιατί η μητέρα του δεν είναι κοντά του;

Τι θα είχε συμβεί εάν το σκυλί που πλησίασε δεν συμπαθούσε τα παιδιά;

Γιατί η μητέρα είπε στο παιδί να χαιδέψει το σκυλί χωρίς να ζητήσει την άδεια του ιδιοκτήτη;

Γιατί η μητέρα του του είπε να χαιδέψει ένα άγνωστο σκυλί;

Οι γονείς πρέπει να διδάσκουν στα παιδιά το πως να συμπεριφέρονται όταν συναντούν ένα άγνωστο σκυλί. Εάν το παιδί σας τρομάξει ένα άγνωστο σκυλί, το παιδί σας αφενός μπορεί να τραυματιστεί και εφετέρου θα κατηγορήσετε το σκυλί για την συμπεριφορά του άδικα. Για να αποφύγετε λοιπόν αυτά τα προβλήματα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διδάξετε στο παιδί σας πως πρέπει να πλησιάζει ένα σκυλί και πως θα πρέπει να του συμπεριφέρεται.

Εδώ είναι τα βήματα για το τι πρέπει να κάνετε:

1. Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη του σκύλου εάν μπορείτε να αγγίξετε το ζώο. Εάν ο ιδιοκτήτης του πει όχι, τότε μην επιμείνετε.Μερικά σκυλιά είναι επιθετικά με τους ξένους και τα παιδιά.

2. Εάν ο ιδιοκτήτης σας πει ναι , απλώστε τον βραχίονά σας μπροστά από εσάς και κλείστε το χέρι σας σαν να κρατάτε κάτι στην χούφτα σας , για να σώσετε τα δάχτυλά σας στην περίπτωση που το σκυλί αποφασίσει να σας δαγκώσει.

3. Κρατήστε το χέρι σας χαμηλά ώστε το σκυλί να μπορεί να το μυρίσει.Εάν στρέψει το κεφάλι του αλλού, αφήστε το.Δεν ενδιαφέρεται.Εάν όμως γλείφει το χέρι σας, σας έχει δώσει το πράσινο φως!

4. Χαιδέψτε το σκυλί απαλά, δίνοντας πάντα προσοχή στις κινήσεις του.Εάν δείξει πρόθυμο για περισσότερα χάδια, μπορείτε να το χαιδέψτε τε και στην πλάτη.Κρατήστε το παιδί σας μακρυά από το πρόσωπο του σκυλιού, για παν ενδεχόμενο.

5. Διδάξτε στο παιδί σας να λέει «μπράβο» στο σκυλί για την θετική ανταπόκρισή του.Τα ζώα όπως και οι άνθρωποι εκτιμούν την ευγένεια!

dogw0rld.blogspot.com

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...