Μετάβαση σε περιεχόμενο

(ΣΧΕΔΟΝ) ΕΠΑΘΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΛΟΓΩ ΘΗΛΑΣΜΟΥ


Recommended Posts

Ναι φίλες μου το παραδέχομαι, έπαθα ή τουλάχιστον παραλίγο να πάθω κατάθλιψη (δεν ξέρω ακριβώς τα σημάδια) επειδή δυσκολέυτηκα στο θηλασμό.

Αλλά ας τα πάρω από την αρχή. Στις 13/03 γέννησα τον μπέμπη μου κ έιναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Με το που γέννησα έβαλα τον μικρό στο στήθος ώστε να μάθει να θηλάζει μιας κ έχω κ δύσκολες θηλές κ θα χρειαζόταν κ λίγη προσπάθεια από τον μικορύλη μου.

Την τρίτη μέρα στο μαιευτήριο που θα κατέβαινε το γάλα ο μικρός έπαθε ίκτερο κ του δώσαμε ξένο μιας κ το μητρικό δεν ρίχνει τον ίκτερο. Το γάλα σχεδόν πέτρωσε κ είδα κ έπαθα να ξε-πετρώσει. Μιλάμε για πολύ πόνο!! Έβλεπα τις άλλες γυναίκες να θηλάζουν κ αισθανόμουν άσχημα. Εκεί ξεκίνησαν κ τα κλάματα....

Στο σπίτι Ο μικρός έμαθε στο μπουκάλι κ δεν έτρωγε καλά από το στήθος μου μετά.

Γεννήθηκε κ λίγο μικρούλης 2730 κ έχανε βάρος ακόμα κ μετά από έξι μέρες, 'εφτασε 2450. Επειδή δεν έπρεπε να χάσει άλλο βάρος ξεκίνησα να το βγάζω με θήλαστρο ώστε να βλέπω κ τι τρώει. Έτσι τρώει ακόμα κ σήμερα, με γάλα από θήλαστρο. Πίνει κ συμπλήρωμα.

Η μαία μου με καθυσύχασε λέγοντας ότι σημασία έχει να παίρνει το γ'αλα μου για τα αντισώματα αλλά ένιωθα χάλια κ ακόμα νιώθα λίγο χάλια.

Έκανα κ πυρετό από το στήθος κ πήρα αντιβίωση, ευτυχώς κάνει να θηλάζω κ δεν σταμάτησα τον θηλασμό.

Έκλαιγα κάθε μέρα κ είχα τύψεις αλλά τώρα απόφάσισα να είμαι δυνατή για το μωρό μου. Ο άντρας μου ανησυχούσε κ μου έλεγε

ότι δεν πειράζει κ να μην θηλάσω. Τώρα κάθε μέρα είμαι κ καλύτερα.

Αυτά τα λέω γιατί έχω ανάγκη να πω αυτά που δεν είπα ούτε σε δικούς μου ανθρώπους. Γιατί άραγε είναι τέτοια η ανάγκη μας για θηλασμό?

Εχει νιώσει άλλη γύναίκα έτσι? με τύψεις κ ότι τίποτα δεν κάνει καλά? φταίνε οι ορμόνες η κάτι άλλο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να μην νιωθεις τυψεις....να εισαι σιγουρη οτι εισαι αξια και πολυ καλη μανουλα!!!Κανεις οτι καλυτερο μπορεις για το μωρο σου!!

Ισως τα κοριτσια εδω σου δωσουν καποιες συμβουλες!!!

Αλλα και να μην τα καταφερεις δεν ηρθε το τελος του κοσμου, σημασια εχει να ειναι το αστερι σου καλα!!

Το μητρικο ειναι οτι καλυτερο δεν υπαρχει αμφιβολια αλλα πολλα παιδια μεγαλωνουν και με το ξενο.

Να εισαι δυνατη και ευτυχισμενη....για να ειναι ευτυχισμενο και το μωρακι σου!!!

Να σου ζησει!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΝΝΑ να σου ζήσει ο γιόκας!!! Να τον καμαρώνετε πάντα γερό και απέραντα ευτυχισμένο!!!

Κόντεψα να πάθω κι εγώ λόγω αποτυχίας θηλασμού. Δεν ξέρω τι έφταιξε, ακόμα δεν έχω καταλάβει και δεν θήλασα καθόλου το Μαράκι, προσπάθησα όσο μπορούσα και με ότι μέσα είχα, 10 μέρες μετά τη γέννα έφυγε ο άντρας μου για Κόσοβο (είχε τελειώσει η άδεια που του είχανε δώσει), ήρθε κι έδεσε το γλυκό!

Είχα στήριξη από παντού και γρήγορα ένιωθα καλά και με το μπιμερό και με τη φόρμουλα!

Και τώρα νιώθω... Δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα που το παιδί μου γεννήθηκε όχι με τον φυσικό τρόπο, που δεν τράφηκε επίσης με τον φυσικό τρόπο! Με την πάροδο του χρόνου ξεπεράστηκαν όλες οι άσχημες σκέψεις κι έμειναν οι ευχάριστες που πηγάζανε από την καθημερινότητά μου μαζί της, την επαφή μας, την αγκαλιά μας, τα φιλιά μας, την αγάπη μας!

Φιλιά πολλά και καληνύχτα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σου ησει το μαρακι σου!

οι ορμονες χορευουν το μονο σιγουρο!

αρχικα να σου πω οτι με το μητρικο αργει να πεσει ο ικτερος!

το οτι 6 μερες μετα εχανε βαρος ειναι λογικο γαι ενα μωρακι που εχει κανει ικτερο κια δυσκολευεται να θηλασει η να φαει....

τ αμωρακια θελουμε στις 15-20 ημερες να εχουν ανακτησει το βαρος γεννησης τους!

το να βγαζεις για να βλεπει ποσο πινει ειναι μεγα λαθος!

το γαλα που παραγεις δεν ειναι αυτο που αντλεις!

ποσο συμπληρωμα δινεις?

τι θηλαστρο χρησιμοποεις?

το μωρο το βαεις στο στηθος?

πως αντιδρα?

ειναι το μητρικο ενστικτο και η φυση που μας οδηγει στο να θελεουμε ναθηλσουμε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

konna να σου ζησει το μωρακι!

αλλα πιστευω θα γνωριζεις οτι η συναισθηματικη σου κατασταση περναει

κ στο μωρο με τον θηλασμο

γι αυτο να εισαι ψυχραιμη κ μη φοβασαι τιποτα,

εσυ κανεις οτι καλυτερο μπορεις για το μωρακι σου,

αυτο ειναι το μονο σιγουρο

:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου! Πέρασα και εγώ από το μονοπάτι της κατάθλιψης μετά τη γέννα γιατί πέρασα πολλές δυσκολίες με τον θηλασμό και παράλληλα δεν είχα στήριξη από τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Το πάλεψα πολύ και νίκησα.

Ο θηλασμός ήταν προσωπική επιθυμία. Ήθελα να θηλάσω ένα χρόνο, επειδή για χαζούς λόγους το έκοψα νωρίς στο πρώτο παιδί. Νόμιζα πως ήξερα. Η κούραση, οι πληγές και το στρες με οδήγησαν σε μια σειρά από μαστίτιδες που μου έκαναν την ψυχολογία κομμάτια. Απλά δεν έδωσα συμπλήρωμα και δεν έβγαζα με το θήλαστρο. Σιγά σιγά τις δύσκολες μέρες διαδέχτηκαν χαμόγελα και το κεφι γέμισε και πάλι το σπίτι μας.

Δεν είναι αργά για να θηλάσεις αποκλειστικά και χωρίς μπουκάλι. Ίσως κουραστείς λίγο περισσότερο, αλλά αν καταφέρεις να μάθεις το παιδί να πίνει απευθείας από το στήθος σου, θα κερδίσεις πολύ περισσότερο χρόνο και θα ηρεμήσεις εντελώς. Ίσως να αξίζει μια προσπάθεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοννα μου καλησπερα,

πιστευω ότι αυτο που θα σου πω θα σε κανει να νιώσεις καλύτερα.Εγώ ειχα παθει επιλοχειο καταθλιψη αλλα με τη βοήθεια της οικογενειας μου την ξεπέρασα. Συνέχισε με τον θηλασμό και εγώ εκανα πυρετο και μαστιτιδα αλλά τα αγνόησα και δοξα τω θεω ακόμα θηλαζω.. Η καταθλιψη που ίσως έχεις δεν οφειλεται στον θηλασμό αυτον καθεαυτον. διάβασε το παρακάτω και θα καταλαβεις..(ειναι μεγάλο αλλά κατατοπιστικο)

...Η περίοδος που διανύει μια γυναίκα μετά τη γέννα – η λοχεία – είναι τόσο σημαντική όσο και κρίσιμη για τη θεμελείωση της σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας του βρέφους....Προϋπόθεση για την ομαλή διεξαγωγή αυτής της τόσο κρίσιμης περιόδου είναι όχι μόνο το περιβάλλον, πρακτικό και συναισθηματικό, της μητέρας αλλά και η συναισθηματική ετοιμότητά της να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Η λοχεία είναι μια κατ’ εξοχήν φορτισμένη περίοδος με προσδοκίες αναφορικά με το νεογέννητο, ανησυχία, αγωνία και συχνά σωματική εξάντληση. Φαντάζεται λοιπόν κανείς το πόσο απαραίτητη είναι η πρωτύτερη ετοιμότητα της γυναίκας να γίνει μητέρα. Στο μεγαλύτερο ποσοστό επιλόχειας κατάθλιψης – μια σοβαρή ψυχική νόσος – η γυναίκα φαίνεται να μην είναι έτοιμη συναισθηματικά και πρακτικά να τεκνοποιήσει. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, φαίνεται να έχει προβεί σε μια εγκυμοσύνη για τους λάθος λόγους ή ακόμα και τυχαία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η κάθε εγκυμοσύνη που προκύπτει απροετοίμαστα θα οδηγήσει σε επιλόχεια κατάθλιψη, αλλά διατρέχει η μητέρα μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιδράσει αρνητικά στην κύηση ή και στη γέννηση του παιδιού της κάτω από αντίξοες και απρόσμενες συνθήκες.........Οι κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες αλλά και το συναισθηματικό δίχτυ προστασίας που συχνά απλώνει το οικογενειακό περιβάλλον της μητέρας αποτελούν καθοριστικές συντεταγμένες μαζί με τη μητρική συναισθηματική ετοιμότητα στο χάρτη μιας ψυχικά ισσορροπημένης περιόδου λοχείας. Ακόμα και αν η μητέρα αισθανθεί σωματικά και ψυχικά εξαντλημένη ή με οποιονδήποτε τρόπο απειλούμενη από τις τεράστιες και μη αναστρέψιμες αλλαγές στη ζωή της μετά την έλευση του μωρού της και βιώσει ώς εκ τούτου μια μελαγχολία, αυτή δεν θα μεταλλαχθεί απαραίτητα σε επιλόχεια κατάθλιψη άν η μητέρα αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη γι’αυτήν την περίοδο αλλά και επαρκώς υποστηριγμένη από το περιβάλλον της. ..

Πηγή: Σοφία Χατζηδημητρίου

Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

B.Sc., Pg. Cert., Pg. Dip., M.Clin.Sc.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας

(EFPP www.efpp.org)

email: sophia_chatzidimitriou@yahoo.com

ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΛΛΑ ΑΠΛΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Konna καλησπερα και να σου ζησει το μικρουλι σου!!!!!!!!!!

Ακριβως τα ιδια επαθα και γω!Με την διαφορα οτι δεν ειχε ικτερο ο μπεμπης αλλα δεν επιανε με τιποτα!Ημουνα σιγουρη οτι θα θηλαζα!Το ηθελα τοοοοοσο!Ειχα γνωσεις ειχα ενημερωθει απο τις κοπελιες μας εδω,ειχα παρει το βιβλιο της Πατσουρου...Σου λεω πανετοιμη.Τρελη λοιπον και παλαβη να θηλασω!Θηλη πουθενα!Κατεβηκε και το γαλα πρηστηκε το στηθος ακομη πιο μεσα η θηλη!Το μωρο γεννηθηκε και μενα μικρουλι 2780.Τεμπελακος ο μικρος μικρες και η θηλες μου!που να πιασει να θηλασει?Το λεω για το βαρος γιατι οταν πηγε 2 μηνων επιασε κανονικοτατα οποτε μπορει να επαιξε ρολο οτι στα δυσκολα τα βρηκανε σκουρα και δεν ειχανε δυναμη τα σαγονακια τους!Και λεω επιασε στο 2μηνο γιατι εγω προσπαθουσα συνεχεια σκεφτομουν επαναγαλακτισμο κλπ και τον εβαζα στηθος συνεχεια.οποτε μολις δυναμωσε βλεπω το αρπαζει μια μερα και θηλαζε για καμποση ωριτσα μετα βεβαια σταματησε γιατι μου λεει βρε μαμα με κοροιδευεις αφου δεν εχει γαλα το μεμε!χαχαχαχα!

Ηθελα να καταληξω στο εξης....

επαθα τετοια καταθλιψαρα απο αυτη τη κατασταση που εκλαιγα συνεχεια!χαλια μαυρα!και αυτο με γονατισε!Ευτυχως επανηλθα συντομα αλλα παντα θα νιωθω ασχημα που δεν θηλασα το καμαρι μου!Του εδωσα λιγο και γω με θηλαστρο μπας και παρει τιποτα αντισωματα να λεω οτι κατι εκανα!Στο επομενο με το καλο θα παω προετοιμασμενη στην κλινικη με νοσοκομειακο θηλαστρο δεν ξερω τι θα κανω θα το παλεψω παλι οσο μπορω!Αλλα θα νιωθω οτι αδικησα τον μπεμπακι μου αν θηλασω το επομενο!Ειναι σαν την περιουσια που ο γονιος δινει πιο πολλα στο αλλο παιδι!Καπως ετσι νιωθω! :(

Παντως να σου πω θα σου περασει γιατι ειναι και οι ορμονες που παιζουν ρολο πολυ σημαντικο!

Βλεπω ομως οτι εισαι φρεσκια μανουλα!!!!!Σου σταματησε τελειως το γαλατακι?Μπορεις να κανεις επαναγαλακτισμο!Μπορεις!Αν εχεις ορεξη και διαθεση προσπαθησε!Υπαρχουνε κοπελες που μπορουνε να σε βοηθησουνε εδω μεσα!!!!!!!!Αλλα απο την αλλη πρεπει να νιωθεις εσυ καλα και ετοιμη γι'αυτο γιατι το μωρακι το εισπραττει αυτο!

Να σκεφτεσαι οτι εσυ εκανες οτι μπορουσες και ερχονται τα καλυτερα!!!!!!!!!Εχεις να δεις απο το μωρακι σου απιστευτα πραγματα!Θα τρελαθεις με τα καμωματα του!χιχι! :silly:

Σας ευχομαι οτι καλυτερο υγεια πανω απ'ολα και μια ευτυχισμενη ζωη στο νινακι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KONNA έγραψε:

Εχει νιώσει άλλη γύναίκα έτσι? με τύψεις κ ότι τίποτα δεν κάνει καλά? φταίνε οι ορμόνες η κάτι άλλο?

Εννοείται! Το αντίθετο θα ήταν μάλλον δείγμα αναισθησίας σε περίοδο λοχείας.Είναι η πιο σημαντική αλλαγή της ζωής σου, είναι δυνατόν να περάσει στα.. ψιλά; Ξέρει η φύση και μας ταρακουνάει με τις ορμόνες για να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει...

Όσο για το θηλασμό μην αυτομαστιγώνεσαι, σε κανένα δεν κάνει καλό. Εάν θέλεις μπορείς να αναζητήσεις οδηγίες επαναγαλακτισμού από κάποια σύμβουλο-ή και από τα κορίτσια εδώ στο φόρουμ. Εάν πάλι όχι μην το φέρεις βαρέως...το μωράκι σου σε χρειάζεται έτσι και αλλιώς.

Ααα και για να μη βγάζω τον εαυτό μου από το χορό: μιλάμε για ΠΟΛΥ κλάμα τους 2 πρώτους μήνες...Τώρα όμως είμαστε μόνο γέλια :pinch::pinch: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην να σου ζησει το μωρακι σου :)

Δεν δεχομαι να κατακρινει κανεις μια γυναικα που για καποιους

λογους (σοβαρους)δεν μπορεσε να θηλασει οσο θα ηθελε η καθολου.

Εσυ εισαι η μανουλα του και θα εισαι για παντα ειτε μπορεσες

να του προσφερεις το πολυτιμο γαλα σου ειτε οχι.

Εγω προσωπικα απο την αρχη θηλασα πολυ ευκολα αλλα συντομα προσθεσα και το ξενο γαλα γιατι καταλαβαινα οτι η μπεμπα δεν χορταινε απο μενα,ισως δεν το παλεψα πολυ αλλα ειχε αρχισει η ψυχολογια μου να παιρνει την κατω βολτα και ειπα δεν θα

τρελαθω κιολας,βυζακι και μπουκαλακι ξενο!Θηλασα μεχρι που η μπεμπα εγινε σχεδον

4 μηνων,λιγες μερες πριν το μωρο αρχισε να μην θελει τοσο το στηθος και γω ειχα κουραστει και της εδινα την ευκολη λυση ειτε γαλα που αρμεγα απο μενα η ξενο.Το μωρο φυσικα αρχισε να μηνθελει μεμε καθολου....με επιασε μια στενοχωρια....

μου ελειπε αυτη η επαφη που ειχαμε....μα μου λεει η μητερα μου <τι σκας εσυ δεν ελεγες να το σταματησεις, ε να λοιπον η ευκαιρια αφου δεν αντεχεις αλλο>

κοντευα να σκασω,ειπα θα προσπαθησω...δυσκολα τα πραγματα,η μπεμπα αντιστεκοταν

και το μονο που γινοταν ειναι να κλαιει σπαραχτικα αφου δεν γουσταρε πια και γω να κλαιω.Τελικα αυτοχαστουκιστηκα :P δεν θα πεθανω κιολας και τελος!

Οποτε μην σε παιρνει απο κατω,προσπαθησε οσο μπορεις το γαλατακι σου ειναι φαρμακο για το μωρακι σου,ναι η επαφη ειναι κατι που δεν περιγραφεται αλλα αν λεω αν δεν εχει αισιο τελος η προσπαθεια ΕΙΠΑΜΕ ΜΑΝΟΥΛΑ ΚΑΛΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!! (συγνωμη για το μεγαλο κειμενο.)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγω δεν τα ειχα παει καθολου καλα με το θηλασμο και ηταν το μονο πραγμα που με εριχνε τους 2 μηνες που ψευτο-θηλασα...

Ειχα ενα μικρο θεματακι με τις θηλες και ελαχιστο γαλα στην αρχη αλλα η αγνοια ηταν αυτο που πραγματικα μου χαλασε τη δουλεια.

Ηθελα τοσο πολυ να θηλασω που αρνηθηκα να αγορασουμε αποστειρωτη και μπιμπερο προκαταβολικα (ευτυχως ειχε φροντισει η πεθερα μου στα κρυφα...)

Νομιζα πως η μητερα φυση θα φροντισει για ολα, δεν καταλαβαινα καθολου τι γινοταν στο μαιευτηριο με τα μπουκαλακια που εφερναν μαζι με το μωρο και εκτος απο τις μαιες του εδινα κι εγω επειδη ειχε γεννηθει σχετικα ελαφρυς και εβλεπα οτι τα αλλα μωρα εχαναν 300 γραμμαρια μεχρι να φυγουν...

Τα εκανα θαλασσα, το συνηδητοποιησα αργα και κατηγορουσα πολυ τον εαυτο μου γι αυτο...

Το μονο που εσωσε την κατασταση ηταν η ενθουσιωδης υπερενταση που ειχα ολο αυτο το διαστημα για το υγιες κουκλακι που ειχα στην αγκαλια μου!

Οπως βλεπεις περασαμε κι εμεις μια σχετικη κατασταση. Μη στενοχωριεσαι πια, αν καταφερεις να ξαναεχεις γαλα μια χαρα, αν παλι οχι ταιζε το μωρακι σου αγκαλιτσα με το μπιμπερο και χαμογελα του. Ειναι κι αυτο εξισου σημαντικο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πρώτα απ' όλα να σου ζήσει το μωράκι σου!!!! Δεν υπάρχει λόγος να πάθεις κατάθλιψη..Εγώ προσπάθησα να θηλάσω, το μωρό δεν έπινε, αγχωνόμουν, ξεκίνησα το θήλαστρο, το γάλα μειώθηκε, στο τέλος κόπηκε και κάπως έτσι αρχίσαμε το ξένο. Αν το θες πάρα πολύ να θηλάσεις μπορείς να τα καταφέρεις και θα σε βοηθήσουν και τα κορίτσια εδώ που θήλασαν ή θηλάζουν ακόμα. Αν θες όμως, σταμάτα το θήλαστρο ΤΩΡΑ. Εγώ καλώς ή κακώς ποτέ δεν είχα πορωθεί με το θέμα του θηλασμού και έτσι όταν είδα πως εξαιτίας του θηλασμού γινόμουν κομμάτια ψυχολογικά, αποφάσισα να συνεχίσω με ξένο χωρίς τύψεις. Για μένα πρωταρχική σημασία έχει η καλή ψυχολογία της μαμάς γιατί μόνο τότε μπορεί να προσφέρει το 100% στο παιδί της. Δε χρειάζεται να σκας πάντως. Σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις πιο πολύ και σίγουρα θα τα καταφέρεις. Σημασία έχει να είναι υγιές το μωράκι σου. Να σου ζήσει και πάλι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

GLYKEIA MOY MH STENAXWRIESAI APO OTI MOY EXEI PEI H MAMA MOY MIKH EGW DEN ETRWGA TIPOTA ALLA NA KSEREIS OTI TA MWRAKIA PANTA XANOYN BAROS LIGO APO OTI GENIOYNTAI.MH STENAXWRIESAI !!DOKSA TO 8EO STIS MERES MAS KANENA PAIDAKI DEN EXEI PA8EI ASHTEIA!!EXEI FAGHTO APLA XORTAINEI KAI DE 8ELEI ALLO.EXALLOY TO MHTRIKO GALA EINA APARAITHTO GIA TO MWRAKI LOGW OTI EXOYN ANTISWMATA ALLA SKEPSOY OTI ALLES GYNAIKES DEN EXOYN GALA KAI TA MWRAKIA EINAI MIA XARA!!!PARE TA PANW SOY ,MH SE PIANOYN TYPSEIS,TO MWRAKI SOY EINAI YGIESTATO AYTO EINAI SHMANIKO KAI APO EKEI PERA OSO 8ELEI 8A FAEI!!

KAI NA MH 8HLASEIS KAI TI EGINE!!ARKEI NA PINEI LIGO MHTRIKO GALA!!EGW ETSI MEGALWSA OXI OTI DE MPOROYSA NA 8HLASW APLA H MAMA MOY DEN EIXE THN YPOMONH....!!!!!!BASIKA KALYTERA NA MH 8HLASEIS ..NA BAZEIS TO GALATAKI TO MHTRIKO STO MPIMPERO ..ETSI OYTE TO STH8OS SOY 8A XALASEI!!!!!!FILAKIA!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μη στεναχωριεσαι κοριτσι μου, σημασια εχει οτι το μωρο σου πινει το δικο σου γαλατακι, ενταξει ειχες σκεφτει αλλιως στο μυαλο σου να ερθουν τα πραγματα δεν εγινε, ομως θα μπορουσε να ειναι και πολυ χειροτερα, να εφραζε το στηθος σου να παθαινες χοντρη μαστιτιδα και χιλια δυο που να μην μπορουσες ουτε να αντλησεις, να μενεις μονο στα καλα, το μωρο σου παιρνει δικο σου γαλατακι, σε καταλαβαινω, εγω οταν γεννησα τον γιο μου γεννηθηκε 2080 και ηταν στη μοναδα γιατι ηταν μικρος εκει ενω ηθελα να τον βαλω στο στηθος μου λεγαν αποτομα δεν θα πιασει, νευριασα λεω αμα δεν δοκιμασω πως θα δω, τιποτα αυτες, ειπα και εγω ετσι ειστε; πηγα και πηρα θηλαστρο και τους κατεβαζα λοιπον το δικο μου γαλα και τους το ετριβα στη μουρη και δεν εφευγα αν δεν ημουν σιγουρη οτι το πινει το παιδι μου, δεν με ενοιαξε αν δεν επιασε στηθος αρκει που επινε το δικο μου γαλατακι, μην απογοητευεσαι αυτο να σκεφτεσαι και στο δευτερο παιδακι σου θα δεις ολα θα πανε καλυτερα, εγω ειχα δυσκολιες στο δευτερο με παλινδρομηση και πολυ ψαξιμο μεχρι να το βρουμε αλλα τουλαχιστον για ενα διαστημα την θηλασα απο το στηθος αυτη τη φορα! φιλια πολλα και μη στεναχωριεσαι εχεις ενα μωρακι στην αγκαλια σου και εισαι η μανουλα του αυτο ειναι το πιο σημαντικο απο ολα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πρώτα απ'όλα συμφωνώ με την purple! Μια από τα ίδια! Εγώ τα βρήκα σχετικά εύκολα με τον θηλασμό, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό! Για 2 μήνες ήταν ελάχιστες οι φορές που έδωσα φόρμουλα κι αυτό κάνα 30αρι μλ το ξημέρωμα μετά από πολύωρο θηλασμό λόγω ύπνου και των δυο! Τι εννοώ?? Μ'έπαιρνε ο ύπνος από την κούραση.. κοιμόταν και το μωρό, κι όταν τον έβγαζα γκρίνιαζε για γάλα!! :) Στον 3ο μήνα και μετά κι αφού είχα μια αίσθηση καψίματος στις θηλές, κι αφού είχαν γίνει τα νεύρα μου σμπαράλια,ο μικρός ήθελε συνέχεια να τρώει, να βγάζει γουλιές να ξαναθέλει γάλα κι αφού δεν την πολυπάλευα... είπα να καταφύγω κι εγώ στην εύκολη λύση!Να ξέρω πόσα μλ ήπιε κ.ο.κ. Στην αρχή ένιωθα πάρα πολύ άσχημα που το έκανα! Διάβαζα και πολλά περί ξένου και έκλαιγα μέρα νύχτα κι από τον πόνο κι από τις ενοχές μου! Αποτέλεσμα, από το στρες δεν μπορούσα να θρέψω σωστά το παιδάκι μου! Κι εκεί αποφάσισα καλύτερα μια υγιή μαμά που έχει να δώσει πολύ αγάπη στο μωράκι της, παρά μια πικρόχολη υστερικιά που όλη μέρα κλαίει και ορίεται! Είχα ήδη θηλάσει 4 μήνες και κάτι! Ε λοιπόν, έχω φτάσει στον 8ο μήνα του μωρού μου, πίνει μόνο φόρμουλα τώρα, 3 γεύματα, πλέον τρώει φρουτάκια και φαγάκι, και πέρναμε πολύ πολύ τέλεια!! Την αγάπη μια μάνα δεν την δίνει μόνο με τον θηλασμό! Και το δέσιμο επίσης που νιώθει η μαμά με το παιδί και το αντίθετο επιτυγχάνεται από την καθημερινή επαφή που έχουν !!

Καλή συνέχεια και μη φοβάσαι! Αν θες να τα καταφέρεις πραγματικά, θα τα καταφέρεις!! Σίγουρα εδώ οι κοπέλες θα σε βοηθήσουν!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε Χara22

ας ήμαστε λίγο πιο προσεκτικές

με τις συμβουλές που δίνουμε στην φίλη μας...!

Μην υποτιμας τον θηλασμό στην «υλική του διάσταση»

.... Τι εννοείς να μην χαλάσει το στήθος της;;;;;;;;;;;

Τα μωρά επιζητούν κ χρειάζονται το στήθος

κ για 1002 άλλους λόγους εκτός του να τραφούν

(μυρωδιά μανούλας, παρηγοριά, ζεστασιά, το άκουσμα της καρδιάς,

σωματική επαφή κτλ!)

Αν επιλέξει να συνεχίσει να ταίζει το μπεμπάκι της

φυσικά

ας το κάνει κ με τον φυσικό τρόπο!

Το στήθος θα επανέλθει κάποια στιγμή!

Σε περίπτωση που θελήσει να συνεχίσει

το θήλαστρο ΜΟΝΟ κακό θα κάνει!

Να σου ζήσει το μωράκι κ προσπάθησε να χαμογέλας!!!!!

Το μπουμπούκι σου σε χρειάζεται χαρούμενη

ότι κ αν κάνεις........!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xara22 έγραψε:

ETSI OYTE TO STH8OS SOY 8A XALASEI!!!!!!!!

Μύθος. Το στήθος δε χαλάει από το θηλασμό. Το στήθος σε πολλές γυναίκες παθαίνει μια πτώση από την εγκυμοσύνη έτσι και αλλιώς. Δεν ευθύνεται καθόλου ο θηλασμός. Μετά από καιρό όμως επανέρχεται κάπως..Ακόμα όμως και να χάλαγε το στήθος δεν είναι λόγος να μη θηλάσει μια γυναίκα το μωρό της. Έδωσα το δικό μου γάλα στο μωρό μου μόνο 40 μέρες αλλά αυτό δεν το δέχομαι..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marimari και ομως ναι θα συμφωνησουμε!! και εγω το θεωρω απαραδεκτο να ακουω θα χαλασει το στηθος σου, οπως ειπε και η ανθη νομιζω, το στηθος πριζεται απο την εγκυμοσυνη και ολας, μετα απο το γαλατακι δεν παιζει ρολο αν θα θηλασουμε, μονο που θα ξεφουσκωσει αργοτερα μια πτωση την εχει και θα επανελθει παλι οπως θα επανελθει και ολο μας το σωμα, μην θηλασουμε για χ,ψ λογους ειμαι ανεκτη να ακουω και να συμφωνω, αλλα για να μην χαλασει το στηθος μας το θεωρω απαραδεκτο!!! με την ιδια λογικη να μην κανουμε και παιδια τοτε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ανθή έγραψε:

Πρώτα απ' όλα να σου ζήσει το μωράκι σου!!!! Δεν υπάρχει λόγος να πάθεις κατάθλιψη..Εγώ προσπάθησα να θηλάσω, το μωρό δεν έπινε, αγχωνόμουν, ξεκίνησα το θήλαστρο, το γάλα μειώθηκε, στο τέλος κόπηκε και κάπως έτσι αρχίσαμε το ξένο. Αν το θες πάρα πολύ να θηλάσεις μπορείς να τα καταφέρεις και θα σε βοηθήσουν και τα κορίτσια εδώ που θήλασαν ή θηλάζουν ακόμα. Αν θες όμως, σταμάτα το θήλαστρο ΤΩΡΑ. Εγώ καλώς ή κακώς ποτέ δεν είχα πορωθεί με το θέμα του θηλασμού και έτσι όταν είδα πως εξαιτίας του θηλασμού γινόμουν κομμάτια ψυχολογικά, αποφάσισα να συνεχίσω με ξένο χωρίς τύψεις. Για μένα πρωταρχική σημασία έχει η καλή ψυχολογία της μαμάς γιατί μόνο τότε μπορεί να προσφέρει το 100% στο παιδί της. Δε χρειάζεται να σκας πάντως. Σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις πιο πολύ και σίγουρα θα τα καταφέρεις. Σημασία έχει να είναι υγιές το μωράκι σου. Να σου ζήσει και πάλι!

ΑΝΘΗ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ ΜΟΥ! :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοννα δεν χρειαζετε να νιωθεις καθολου τυψεις.

Μα καθολου. Τρεφεις το παιδι σου;;;;

του δινεις γαλα..οχι κονειο!!!!

Και του δινεις αμεριστη αγαπη..αυτο χρειαζετε περισσοτερο. Την μανουλα του να το εχει αγκαλια, να το χαιδευει να το φιλαει να το φροντιζει.

Αμα ειανι να γινεις ενα ρακος απο το αγχος σου να θηλαζεις καλυτερα μην θηλαζεις.

Αμα θελεις να επαναγαλακτησεις ειναι ενα αλλο θεμα , μπορει να σε βοηθησει καποιος ειδικος..αλλα προς θεου δεν θα νιωθεις τωρα ανεπαρκης...

Στο λεει μια μανουλα που θηλαζει μηνες και βαλε, που αντιμετοπησε δυσκολιες με αλλεργιες αντλησεις επιπεδες θηλες κτλ. Και που δεν μετανιωνει στογμη γι'αυτο που κανει

ΟΚ δεν διαφωνει κανενας νομιζω οτι γαλα σκονη και μητρικο δεν ειανι τι ιδιο..αλλα ειναι και αυτο τροφη, που θα μεγαλωσει και θα θρεψει το παιδακι σου και πιστεψε με ειναι καλη τροφη καμια σχεση με τα παλαιοτερα χρονια.

Να εισαι ηρεμη και σηγουρη για τον εαυτο σου. Κανεις οτι καλυτερο μπορεις για τον γιο σου.

Τι θα εκανες δηλαδη αν δεν υπηρχε το γαλα σκονη...θα του εδινες κατσικισιο γαλα- μη γελατε στα χωρια στα παλια χρονια αυτο κανανε- η θα το αφινες να πειναει...η θα κατεληγες στο τρελοκομειο. Οχι κοριτσακι μου

Να σου ζησει ο μπεμπης, να ειναι παντα γερος δυνατος και εσυ να εισαι καλη και ηρεμη για το μωρακι σου!!!!

Υστερογραφο..αν λεμε τωρα θελεις να επαναγαλακτησεις απευθυνσου σε καποιον συμβουλο θηλασμου, αν θελεις τηλεφωνα στειλε μου πμ.

Αυτο ειναι κατι που επρεπε να μας το λενε πριν γεννησουμε αλλα δυστιχως στην Ελλαδα τιποτα δεν γινετε σωστα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλες...

πράγματικά δεν ήξερα τι να κάνω, να βγάλω γάλα με θήλαστρο ή όχι?

τώρα το βγάζω με θήλαστρο medela, το γάλα μειώνεται, έτσι νομίζω τουλάχιστον. Πως μπορώ να το αυξήσω? δεν τον φτάνει κ πίνει κ συμπλήρωμα.

ο μικρός δεν πιάνει το στήθος, καλόέμαθε τώρα κ βαριέται.Ας το βγάζω μεθήλαστρο δεν με νιάζει για τον κόπο αλλά αν μπορεί να αυξηθεί..

Εγώ ευτυχώς είμαι πολύ καλύτερα. Απλά είχα κ δύσκολη εγκυμοσύνη, ήμουν στο κρεβάτι κ μου βγήκαν όλα μαζί μετά, έτσι πιστεύω...

μου είχε κολλήσει που λένε να θηλάσω κ στεναχωρήθηκα, αυτό είναι όλο...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...