Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


Recommended Posts

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ?

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΟΧΙ.ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ DVD ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟ(ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙΡΟ) ME TON MΠΟΜΠ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ Η ΤΗ ΜΠΑΡΜΠΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥΝΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ.ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ "ΣΚΑΣΕ" Η "ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ??ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ(ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ)ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ,ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΨΕΙΡΙΖΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΛΠ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ-ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ(ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΑΠΟΤΕ) ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ.

ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ.

ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλά είμαστε σοβαροί;;; Τι διαπαιδαγώγηση είναι αυτή;;; Έχεις εσύ το παιδί σου στα ώπα-ώπα και να του μιλάνε άγνωστοι με αυτόν τον τρόπο;

Δε θα σταθώ στο θέμα του dvd γιατί, αν και δε συμφωνώ το αποδέχομαι αν μία μέρα δεν έχει καλό καιρό και τα παιδάκια είναι κουρασμένα για να κάνουν κάποια άλλη δραστηριότητα, αλλά όχι σε μόνιμη βάση.

Είμαι στη φάση που ψάχνω να δω τι θα κάνω με τη σβούρα μου από Σεπτέμβρη, γυναίκα στο σπίτι ή παιδικό, και προβληματίζομαι και εγώ πάρα πολύ με αυτά που ακούω. :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελα Θεε μου!! Τι διαβαζω σημερα!Εγω περσι στο νηπιο ημουν υπερευχαρηστημενη τοσο απο θεμα διαπαιδαγωγησης,και σωστης δακαλας οσο και ανθρωπου!Πολλες εργασιες,ψυχολογικη υποστιρηξη και πολυ αγαπη.Αυτα που λες ειναι ανυκουστα και κανουν κακο στις παιδικες ψυχουλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Ή ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ?

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΠΛΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ!

ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ!

ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτά που λες είναι απαράδεκτα και σου μιλάω ως νηπιαγωγός.. Πήγαινε μίλα στη νηπιαγωγό με επιχειρήματα και πες ότι αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση θα τα πεις στον διευθυντή πρωτοβάθμιας της περιοχής σου..

Τα παιδάκια σας ειδικά σ αυτή την ηλικία πρέπει να παίρνουν μόνο αγάπη και τρυφερότητα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ! ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΙ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με το ιδιωτικό νηπιαγωγείο της

κόρης μου. (ειμαστε Κύπρο). Αυτό που λες είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ με τη δασκάλα

μίλησες για το λεξιλόγιό της; αισχος! τι τρόπος ειναι αυτος?

σε παιδιά μιλάνε.

Όσο για το αλφάβητο, εμάς σε ενημέρωση που είχαμε μας είπαν ότι

όσο κι αν προσοαθουν να μάθουν στα παιδιά τα γράμματα, αν δεν υπάρχει

δουλειά κ στο σπίτι δεν γίνεται τιποτα!

'Ευχομαι τα καλύτερα σε σένα κ στο μικρό σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κάτι τέτοια διαβάζω και μου σηκώνεται η τρίχα όρθια.!

Είτε είναι δημόσιο, είτε είναι ιδιωτικό(ένας λόγος παραπάνω) να πάς εκεί και να τους αναποδογυρίσεις τα γραφεία.

Δεν είμαστε καλά! Να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τον καλύτερο τρόπο, να μην ξεστομίζουμε παλιόλογα οι ίδιοι οι γονείς μπροστά τους και η κάθε τυχάρπαστη δασκαλίτσα να ανοίγει το στόμα της κατα αυτόν τον τρόπο.!!!

Έπρεπε να ήμουν εγώ στη θέση σου και θα σου έλεγα ποιόν θα έτρωγε ¨το μαύρο σκοτάδι¨...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιός μου πηγαίνει προνήπιο

και δεν έχουμε τέτοια προβλήματα

dvd δεν βλέπουν ποτέ

όσο για το αλφάβητο μας ενημέρωσαν

να μην το μαθαίνουμε στα παιδιά

για να μην τα μπερδεύουμε

οι υπόλοιποι γονείς τι λένε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

EINAI ΔΗΜΟΣΙΟ,ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ...........ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ?

ΠΡΟΧΩΡΗΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΚΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΕΠΙΣΗΜΟ,ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΠΩΣ ΑΓΡΙΕΨΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ.... :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απορώ πως κρατιέσαι!! Εγώ που είμαι νευρικό άτομα θα είχα κάνει μεγάλη φασαρία. Ποια είναι αύτή που θα μιλήσει στα παιδιά μας με αυτό τον τρόπο! Μην ανησυχείς για το παιδάκι σου αν κάνεις κάτι ίσα ίσα ή θα φύγει η δασκάλα του ή θα συμμορφωθεί. Εγώ ευτυχώς είμαι πολύ ευχαριστημένη με το νήπιαγώγείο του γιου μου. Οι δασκάλες είναι πολύ καλές στη δουλειά τους και το περιβάλλον άριστο. Στα περισσότερα νηπιαγωγεία υπαρχει dvd αλλά ξέρω ότι τα παιδιά βλέπουν μια στις τόσες. Όσο για το αλφάβητο η δασκάλα του γιου μου τους δίνει εργασίες για το σπίτι αλλά δεν μας έχει ζητήσει να του το μάθουμε εμείς! Βέβαια επειδή δεν τον πολυστέλνω φέτος λογω των ιώσεων και της μπέμπας, του μαθαίνω εγώ κάποια πράγματα και δεν έχει μπερδευτεί. Πάντως δες τι θα κάνεις γιατί είναι κρίμα να τα βρούνε σκούρα του χρόνου στην πρώτη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μα είναι δυνατόν εκπαιδευτικός να μιλά έτσι? "σκάσε" ούτε εμείς που είμαστε γονείς δεν το λέμε!... και "το μαύρο σκοτάδι" γιατί για να βλέπει το παιδάκι εφιάλτες το βράδυ?

και δεν κατάλαβα γιατί παρακολουθούν dvd? οι νηπιαγωγοί δεν ξέρουν ή βαριούνται να κάνουν κάποιες δραστηριότητες? από πότε θεωρείται ότι είναι εκπαιδευτικό? και μάλιστα το σφουγγαράκι που προβάλει την ομοφυλοφυλία!!!!

σήμερα διάβαζα ότι ύστερα από μια έρευνα που έγινε παρακαλούν οι επιστήμονες τα παιδιά να μην παρακολουθούν καθόλου τηλεόραση - ή έστω 2 ώρες το σύνολο την ημέρα -γιατί τα κάνει αντικοινωνικά και δεν βοηθά στο χτίσιμο της σωστής σχέσης παιδιών-γονέων!

όσο για την αλφάβητο δεν ξέρω εδώ (Γερμανία) τι κάνουν....ο γιος μου πάει προνήπιο και μας έδωσαν ένα σημείωμα που έλεγε ότι θα αρχίσουν να τους μαθαίνουν αριθμητική! τα βασικά.....

η γνώμη μου είναι να μαζευτούν και άλλοι γονείς ή να δωθεί το πρόβλημα στον σύλλογο γονεών και κηδεμόνων ώστε να μην φανεί ότι μόνο εσύ έχεις το πρόβλημα και φερθεούν άσχημα στο παιδί σου, που σίγουρα θα το κάνουν!!! :angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

απαραδεκτη η συμπεριφορα της συναδελφου...δυστυχως υπαρχουν καποιες που δυσφημουν το λειτουργημα μας και πραγματικα ειναι κριμα και αδικο :( παντως ενημερωτικα βασει του αναλυτικου προγραμματος τα παιδια νηπιαγωγειου πρεπει οταν πηγαινουν στην πρωτη δημοτικου να αναγνωριζουν τα γραμματα, να συλλαβιζουν, να διαβαζουν και να γραφουν οικειες λεξεις του περιβαλλοντος τους, να γραφουν και να αναγνωριζουν τους αριθμους πο το 1-10 τουλαχιστον, να κανουν πραξεις κ.α.

τωρα ο συλλογος γονεων και κηδεμονων ειναι μια λυση αλλα θα μπορουσες να απευθυνθεις στο γραφειο πρωτοβαθμιας που υπαγεται το σχολειο.παντως μην το αφηνεις ετσι το θεμα αν γινονται τετοια τρελα πραγματα πρεπει να αντιδρουμε οχι μονο για το δικο μας παιδι αλλα και για τα παιδια των υπολοιπων γονεων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ.ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ?ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΚΟΥΣΑ:ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΗΘΕΙ,ΟΤΙ ΑΜΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΛΠ ΚΛΠ,ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ.(ΣΧΟΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ Ε?)

ΔΕ ΖΗΤΑΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ,ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ,ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ, ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΟΥ.

ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΥΜΑΡΙ,Γιαν-Ούβε Ρόγγε,Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ(Ο ΦΟΒΟΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ)

ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΕΙΜΑΙ,ΤΟΥ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΗΓΩ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

ΟΥΦ,ΤΑ'ΠΑ

:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...