Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θα θελα την γνωμη σας!


Recommended Posts

Κοριτσια τον τελευταιο καιρο η μικρη μου με παιδευει λιγο στον υπνο. Ειναι 2 χρονων και εχει 3 4 μερες τωρα που δεν κοιμαται το μεσημερι και το βραδυ κανει καμια ωρα να κοιμηθει. Το κακο ειναι οτι 2 μερες τωρα ξυπναει μεσα στην νυχτα και θελει να δει τηλεοραση η να αναψουμε το φως. Χθες ξυπνησε στις μια με κλαματα να ρθει στο δωματιο μας και να αναψει το φως μας. Μετα απο 40 λεπτα τα οποια εκλαιγε συνεχεια και ειχαμε αναψει το φως ηθελε να ανοιξουμε την τηλεοραση. Εγω τι πρεπει να κανω; να της αναβω το φως; να της ανοιγω την τηλεοραση; να την αφηνω να κλαει; να κανω δηλαδη τα χατηρια της μεσα στην νυχτα; Δεν ξερω τι ειναι σωστο; Τι γνωμη εχετε γιαυτο;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Μαριετάκι.

Τώρα είδα τη δημοσίευση σου.

Η μικρή συο μπορεί να είδε κάτι (κατά τη διάρκεια της μέρας)

που την τρόμαξε και να ξυπνά από αυτό.

Το ότι θέλει να κάνετε ενέργειες που έχουν σχέση με

το φωτισμό,εμένα εκεί με παραπέμπει.

(Όχι ότι είμαι ειδικός)

Να κάνω και μια χαζ'η ερώτηση.Την επόμενη μέρα τα θυμάται?

Ρωτάω μήπως και υπνοβατεί.Το είχα πάθει κι εγώ μικρή

και έκανα αλλόκοτα πράγματα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα..όχι δεν είναι χαζό, απλώς έτυχε να μην απαντήσουν ακόμη..:) Νομ΄ζω πως πρέπει να της βάλεις ένα πρόγραμμα και να το ΄τηρήσεις κατα γράμμα. Όταν λοιπόν ξυπνάει θα πηγαίνεις εσύ η ίδια στο δωμάτιό της και θα κάνεις ότι χρειαστεί για να κοιμηθεί. Καθόλου δε θα τη μεταφέρεις στο δωμάτιό σου! Κόμμένο μαχαίρι από σημερα κιόλας. Εγώ κάνω το εξής..όταν ξυπνάει εχω ενα καναπεδάκι στο δωμάτιο του μικρου και τον παίρνω αγκαλιά και ξαπλώνουμε μαζί . Του βάζω και το μουσικό παιχνιδι να παίζει,παίρνουμε αγκαλιά και όλη την αρκουδοπαρέα που αγαπάει και περιμένω να κοιμηθεί. Δεν του μιλάω, δεν κάνω τίποτα..ίσως να του μιλήσω ΄λίγο γλυκά αλλά τίποτε περισσότερο..πλέον δεν περιμένω να κοιμηθεί..μόνος του έμαθε και μου λέει μετά από λίγο <<νάνι>> και τον βάζω στο κρεβάτι του και κοιμάται..στην αρχή ΄περίμενα να κοιμηθεί αλλά πλέον εμαθε κι αυτός. Το δικό μου κρεβάτι είναι μόνο για όλη την υπόλοιπη μέρα..παίζει, ζουζουλιάζει, κάνει ότι θέλει αλλά τη μέρα. Τη νύχτα ξέρει και θέλει πλέον μονοτο κρεβάτι του. Καλή επιτυχία!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!

Συμφωνω με την Φανη!

Επεισης θελω να σου πω πως εχω τρομερο προβλημα και εγω με την κορη μου!

Καθε βραδυ βλεπει ονειρα και κλαιει!

Δεν εχω κατι διαφορετικο να προτεινω απο την Φανη!

Να σε ρωτησω?

Επιασες δουλεια προσφατα?

Εισαι εγκυος?

Καποια αλλαγη στην ζωη της?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

THEODOSIADOY οχι δεν υπνοβατει . Δεν ξερω αν τα θυμαται γιατι και να την ρωτησω δεν νομιζω να μου δωσει την σωστη απαντηση.

tirogaridaki μεχρι τωρα ειχαμε το απολυτο προγραμμα οπως λες ειτε με τον μεσημεριανο υπνο το φαγητο το μπανιο τον βραδυνο υπνο, ολα πηγαιναν μια χαρα. Τελευταια τα κανει αυτα. Πηγαινω στο δωματιο της και προσπαθω οπως λες να την ηρεμησω αλλα εκεινη κολλαει με το φως του δωματιου μας και την συνεχεια την τηλεοραση. Χτυπιεται στην αγκαλια μου να την παω μεσα....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα καντινου

Δεν εχει καποια αλλαγη στην ζωη της γιατι ουτε δουλεια επιασα ουτε εγκυος ειμαι ουτε τιποτα.... Προσπαθει να επιβληθει μου φαινεται. Ουτε στο καροτσι μπαινει ουτε στο καθισμα του αυτοκινητου. Τεντωνει το σωμα της και δεν λεει να κατσει με τιποτα. Εχουμε φτασει στο σημειο να μην πηγαινουμε πουθενα για να μην εχουμε γκρινιες. Τι να κανω δεν ξερω; δεν μπορω να πω οτι την εχω κακομαθημενη γενικως και δεν της χαλαω χατηρια εκτος απο αυτα.

Αλλοι μου λενε κανε της τα χατηρια αλλοι αστην να κλαει ... Τι ειναι το σωστο αραγε;

Αχ Αχ ...

Τωρα κοιμαται ακομα. Παει ο μεσημεριανος υπνος παλι. Τι να κανεω να την ξυπνησω; καλα τα πηγαιναμε μεχρι εδω. Τι επαθε τωρα και κανει τα δικα της δεν ξερω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα marietaki! Μου ειχες πει οτι κόψατε πιπίλα? Μηπως ειναι ξεσπάσματα διοτι της λείπει. Παντως για την τηλεοραση και τα φωτα θα σου ελεγα να μην τα ανάβεις και να της εξηγείς( εστω και αν σου παρει ωρα) οτι ειναι ωρα να κοιμηθείτε! Μην της κανεις τα χατηρια γιατι μετα θα το εχει σαν δεδομένο. Ειναι σε μια ηλικια τωρα που αρχίζει να διεκδικεί! Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θα αποφύγετε να κοιμηθεί στο κρεβάτι σας. Πιστεύω οτι θέλει παρεουλα. Καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην δεν πρεπει να πανικοβαλεσαι!

Ιστεριες το βραδυ εχω αντιμετωπισει και εγω και συνεχιζω!

Οπως ειπες δεν ξερεις αν θυμαται!

Ξυπνα την!

Σηκωσε την, βγητε μια βολτα στο σαλονι να δει οτι ειναι σβηστα τα φωτα, οτι ειναι βραδυ και οτι κοιμουνται ολλοι!

Το να την αφησεις να κλαιει δεν ειναι η λυση.

Στην ηλικια που βρησκεστε θελει να επιβληθει και να δωκιμασει τις αντοχες σας!

Υπομωνη θελει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχουμε κοψει την πιπιλα! ναι ... το σκεφτηκα οτι ισως ειναι και απο αυτο.

Και γω ειμαι τις αποψης οτι δεν πρεπει να της κανω τα κεφια , προσπαθω να την ηρεμησω και να της εξηγησω ολα αυτα που ειπες αλλα οση ωρα μιλαω εκεινη τσιριζει...

Οι μεγαλυτεροι μου λενε "μωρο ειναι αστην να κανει οτι θελει . ας δει και τηλεοραση αν το θελει δεν πειραζει" γιαυτο ηθελα την γνωμη σας .

Σας ευχαριστω πολυ ολες! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marietaki έγραψε:

Προσπαθει να επιβληθει μου φαινεται. Ουτε στο καροτσι μπαινει ουτε στο καθισμα του αυτοκινητου. Τεντωνει το σωμα της και δεν λεει να κατσει με τιποτα. Εχουμε φτασει στο σημειο να μην πηγαινουμε πουθενα για να μην εχουμε γκρινιες. Τι να κανω δεν ξερω; δεν μπορω να πω οτι την εχω κακομαθημενη γενικως και δεν της χαλαω χατηρια εκτος απο αυτα.

Αλλοι μου λενε κανε της τα χατηρια αλλοι αστην να κλαει ... Τι ειναι το σωστο αραγε;

Μπορω να σε καταλάβω γιατι αυτα που περιγράφεις τα κανει και η μικρή μου εδω και λιγο καιρο . Καταλαβαίνω οτι θελεις να βεβαιωθεις πως κανεις το σωστό ή τι να κανεις αλλα ουσιαστικά μονη σου θα βρεις τον τροπο που θα χειριστεις την κατάσταση .

Προσωπικά πιστευω πως καθε συμπεριφορά θελει την ανάλογη αντίδραση και δεν χρειάζεται να ειμαστε με ολα πολυ αυστηροι ή αντιθέτως πολυ ελαστικοι. Καποια πραγματα εχουν σημασία ενω καποια αλλα ειναι πιο ουδέτερα .

Φυσικά και σ΄αυτες τις ηλικιες δεν μιλαμε για "κακομάθημένα παιδιά" και μου την δινει στο κεφάλι οταν το ακουω απο θειαδες και μπαρμπαδοξαδέρφια.

Διαφωνώ που εχετε κλειστει μεσα γιατι δεν καθεται στο αυτοκίνητο . Προχτες ξεκινησαμε και μεις για ψωνια με το αυτοκινητο και δεν ηθελε να καθησει στη θεση της αλλα μπροστά :blink: Δεν το συζητώ οτι ποτε δεν εχει καθησει καπου αλλου εκτος του καθησματος και ουτε προκειτε να γινει κατι τετοιο . Ειναι απο τα πραγματα που ειμαι εξαιρετικά αυστηρη και δεν προκειτε να κανω βημα πισω . Ειναι θεμα ασφάλειας !

Με τα χιλια ζορια την δεσαμε στο καθισμα της , γκρινιαζε εκλαιγε για λιγάκι αλλα βαλαμε μουσική της καναμε κανα δυο χαζομαρίτσες και μια χαρά . Ημουν ομως αποφασισμένη ας εκλαιγε μεχρι να φτάσουμε δεν υπήρχε αλλη εναλλακτική .

Για αλλα ομως πράγματα πιο αδιάφορα για μενα ή της "κανω το χατήρι" ή της αποσπώ την προσοχη και ξεχνιεται .

Για την καθε μια μας νομιζω τα ορια ειναι διαφορετικά . Οι μητέρες που δεν θελουν το μωρο στην κρεβατοκάμαρα τους θετουν αλλα ορια ενω αυτες που δεν ενοχλουντε απο αυτο θετουν αλλα .

Εσυ πρεπει να κρινεις τι θεωρεις σημαντικό και τι θελεις για την δικη σου οικογενεια και για τον χαρακτηρα του δικου σου παιδιου :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

shmfwnw me thn lala .

sto thema kathisma aytokinitou eimai kai egw katheth .exei tixei na eimaste sthn ethnikh kai na kleei gia mish wra ,oxi apo peina ,oute apo kati alo alla giati den hthele na katsei giati ton eixai kourash olh mera to kathisma ,an kaname gia xiliosth fora sthn akrh na ton bgaloume ligo den tha kerdizame tipota giati h kourash den tha pernouse kai tha ekane ta idia pali otan kathotan .ekei kaneis oti mporeis na tou apospaseis thn prosoxh kai an den piasei to afineis na ektonothei .tis mones fores pou ton exw afisei na klapsei einai mesa sto aytokinito .alla pote den mas stamatise na pame opoudikpote isa isa sinithise kai kserei oti kathete ekei ,mporei na kriniaksei ligo an kourastei h an pinasei alla to antimetopizoume .

analogos thn stigmh kai tha energisw mporei kapou na tou kanw to xatiri mporei kapou alou oxi .

proxthes pou taraktike para poli kai plantakse sto klama apo to embolio htan h prwta fora pou den ton edesa sto aytokinito .htan para polu xalia kai tha to ekana poli xirotero .eytixos menoume polu konta me thn paidiatro kai apofasisame na proseksoume para poli sto dromo .htan omos para polu xalia kai den hthela na ton stenaxorisw perissotero ....mporei na ekena gia kapoious lathos alla emena mou fanike to swstotero .

h kathe manoula afougrazete kai blepei ti xriazete se kathe periptosh

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια. Στο θεμα του αυτοκινητου ειμαι και γω καθετη λογω ασφαλειας. Απο την μερα που βγηκαμε απο το μαιευτηριο εχω ακουσει τοσα πολλα γιατι την εβαζα στο καθισμα. Στην αγκαλια μου λεγανε ειναι καλυτερα. Τι να τους πεις; τελοσπαντων.

LaLa εκτιμω πολυ τις απαντησεις σου και απο αλλα θεματα που διαβαζω. Εχετε δικιο οτι για την καθεμια τα ορια ειναι διαφορετικα.

Το κακομαθημενο οντως το ακουω απο αυτους που λες. :)

AFRODITH προσπαθω να κανω το σωστο αλλα ακουω τοσα απο μπαρμπαδοξαδερφια οπως ειπε η LaLa που κολαω. Γιαυτο σκεφτηκα να ρωτησω και σας. Φιλακια πολλα σε ολες και να χαιρεστε τα παιδακια σας! Σας ευχαριστω πολυ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...