Μετάβαση σε περιεχόμενο

προεφηβεια εφηβεια και σεξουαλικη διαπεδαγωγηση


Recommended Posts

λιγο νωρις αλλα καμμια φορα σκεφτομαι την εφηβεια. καμμια συμβουλη απο μαμα με εμπειρια οσον αφορα ποτε μιλησε στην κορη της για την περιοδο πως το εκανε πως το πηρε το παιδι. και για την ερωτηση πως γινονται τα παιδια περα απο τα παραμυθια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοίταξε να δεις κοριτσάκι……

Παιδάκια βέβαια δεν έχω ακόμη…… :(

Αλλά θα σου πω…… πώς το φαντάζομαι εγώ….. σε κάποια χρονάκια…..

Για την περίοδο λοιπόν, θα έλεγα, το εξής απλούστατο!!!!! (που νομίζω πως είναι και πολύ ειλικρινές!!!!!!!!)

"Η περίοδος είναι η φυσιολογικότερη λειτουργία του γυναικείου οργανισμού και συντελεί στην αναπαραγωγική διαδικασία".

Επίσης......να τονίσεις στο κοριτσάκι...... που αιμορράγησε για 1η φορά...... πως ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!!!!!!

Εγώ έλιωσα στο κλάμα......... γιατί νόμιζα πως πέθαινα!!!!!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Εάν κάτι λέω λάθος, να με διορθώσει κάποιος παρακαλώ…..

Όσον αφορά στο πώς γίνονται τα παιδιά…… εξίσου φυσιολογική λειτουργία, ανάγκη και υγεία του ανθρώπου!!!!!

Συμβαίνει σε όλα τα ζώντα πλάσματα (ζώα, ερπετά, πουλιά, ψάρια) και πρόκειται για την ομαλή πορεία της ζωής…… του ανθρώπινου ή του κάθε είδους!!!!!!

Εάν θέλεις να μπεις όμως σε περαιτέρω λεπτομέρειες, όσον αφορά στο σεξ, π.χ., το καλύτερο είναι να τα πεις με όσο γίνεται πιο απλά λογάκια. Και την κάθε λέξη…… με το όνομά της!!!! Όχι πουλάκι….. και πιπί….. κανονικότατα!!!!!! Πέος και κόλπος!!!!! Και σύλληψη…… και όλα!!!!!!

Α ρε μάνα……. τι απωθημένα μου βγάζεις??????? :angry::angry::angry:

Εμένα……. που τα λέω όλα αυτά….. η μάνα μου….. δε μου μίλησε ποτέ!!!!!! :angry:

Όχι για σεξ ή παιδιά…… ούτε καν για την περίοδο!!!!!!! :angry:

Από φίλες μου τα έμαθα……. το καταλαβαίνετε???????

Άσε που…… ενώ είχα πια μεγαλώσει….. ήμουν πάνω από 13-14……. όταν είχε εκείνες τις υπέροχες εκπομπές…… του Ασκητή….. μου άλλαζε το κανάλι επίτηδες…… για να μην τα δω…… λες κι έκανα αμαρτία!!!!!!!! :angry:

Ουφ…… τα σκέφτηκα και τα πήρα τώρα!!!!!!!! :angry::angry:

Ωραίο θεματάκι πάντως…… μπράβο σου!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν έχω παιδάκια αλλά πιστεύω πως όταν έρχεται η ώρα και κάνουν όλες αυτες τι ςερωτήσεις, θα πρέπει να τους απαντάμε ειλικρινά. Αν δεν μάθουν απο τους γονείς τους σίγουρα θα ψάξουν απο όλες πηγές και αυτό ίσως να μην είναι και τόσο καλό. Προσωπικά όταν αδιαθέτησα και εγώ πρώτη φορά δεν γνώριζα τίποτα. Έκλαιγα συνέχεια, τρόμαξα. Ακόμα και τότε η μαμά μου δεν μου είχε εξηγήσει τίποτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρούλα καλησπέρα.

Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν την πραγματικότητα σε οτιδήποτε τα αφορά.Στην αρχή ,πρέπει να γίνεται απο τους γονείς ή από τον κηδεμόνα μια ήπια εισαγωγή στο θέμα.Κάτι σαν παραμυθάκι.Ξεκίνα να μιλάς στην κόρη σου για την περίοδο.Πες της οτι τα κοριτσάκια έχουν πολλά αυγουλάκια μέσα τους που θα τα βοηθήσουν να γίνουν μανούλες,όταν μεγαλώσουν. :) Απο κάποια ηλικία και μετά μερικά αυγουλάκια ''φεύγουν''με την μορφή αίματος,γιατί είναι πολύ στριμωχτά όλα μαζί.ή κάτι παρόμοιο.Την μορφή της ιστορίας θα την φτιάξεις εσύ.

Εγώ επιμένω στο οτι πρέπει να λέμε την αλήθεια.Δεν είναι ντροπή οι γονείς να μιλούν με τα παιδιά τους για το σεξ,την περίοδο,την αντισύλληψη ;)

Είναι καλύτερο να τα συζητάνε όλα αυτά μαζί μας απο νωρίς ώστε να παίρνουν σωστή πληροφόριση,να έχουν το θάρρος να απευθυνθούν πρώτα σε εμάς στην όποια τους δυσκολία και τέλος,να ξέρουμε και εμείς οι γονείς τί τους συμβαίνει.

Εν κατακλείδι κάνουμε ανοιχτούς διαλόγους,αρχικά με παραμυθάκια και μεγαλώνοντας απαντάμε όλο και πιο ρεαλιστικά στις ερωτήσεις τους.Τα παιδιά μισούν το ψέμα!!!Συνήθως κουβαλάνε τα ''ψέματα''ή την αναστολή τέτοιου είδους διαλόγων,μέχρι την ενήλικη ζωή τους(παραδείγματα οι δυο φίλες που απάντησαν πριν απο εμένα ;) )

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλά κάνεις και το σκέφτεσαι από τώρα! εμένα η κόρη μου είναι δέκα και επειδή είναι αρκετά ψηλή, ειδικά για την αδιαθεσία της έχω μιλήσει από τα εφτά. συμφωνώ και εγώ με τα κορίτσια πως πρέπει να τους λέμε αλήθειες, στην αρχή με απλά λογάκια και όσο περνάει ο καιρός να είμαστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται-το οποίο είναι πολύ δύσκολο, πίστεψέ με!

Επίσης της έχω πάρει δυο βιβλιαράκια που απευθύνονται σε ηλικίες 8-12,τα οποία αφού τα διάβασα πρώτα εγώ, τα ξεφυλλίσαμε και μαζί. πάντως σε κάθε περίπτωση το πιο σημαντικό είναι να κάνεις το παιδί να νοιώθει άνετα ΄ώστε να συνεχίσει να σου ανοίγεται!

ελπίζω να βοήθησα λίγο, αν και με τις φίλες τους τα συζητάνε όλα από πολύ νωρις...για αυτό καλύτερα να ξέρουν από το να έχουν λάθος πληροφόρηση!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έγώ ένα πράγμα έχω σαν βασικο κανόνα όντας παιδαγωγός..πρέπει πρώτα εμείς οι ιδιοι να απενοχοποιήσουμε το όλο θέμα για να μπορέσουμε να μιλήσουμε στα παιδιά γι αυτό. Φέτος είχα έκτη...μιλήσαμε πολύ γι αυτό το θέμα αρκετά ανοιχτά βέβαια με σεβασμό αλλά τα είπαμε όλα..ακόμη κι όταν τα παιδιά θέλανενα πουνε τις κουβέντες που έχουν ακουσει , τις είπαμε τις εξηγήσαμε γελάσαμε κιολας λίγο..λογικό είναι αλλά τα κουβεντιάσαμε τόσο όμορφα τοσο για την εφηβεία των κοριτσιών όσο και των αγοριών που για όσες το αγνοουν περιλαμβάνει την ονείρωξη , τη στύση και άλλα πολλα..σας πληροφορώ μιλουσαμε πολύ άνετα και μάλιστα μου ανοιγονταν πολύ..τα κορίτσια δεν ντρέπονταν να μιλήσουν για την περίοδο ή τα αγόρια για τους δικου τους προβληματισμους ακόμη και μπροστά στο αντίθετο φύλο..τι θέλω να πω με όλα αυτά..να μιλάς στο παιδί σου με κάθε ειλικρίνια, να ακους τα δικά του που έχει να σου πει..βάλτε και λιγο χιουμορ στην υπόθεση ..δεν είναι τοσο σοβαρά όλα αυτά..ας πει και την κουβέντα που άκουσε απο κάποιος φίλους κτλ κτλ...και πάντα να απαντάτε μόνο σε ότι ρωτάει και ότι το αφορά...για να ξέρετε δηλαδή μήπως ξεφύγατε θα πρέπει να καταλαβαίνετε τις σας ρωτάει το παιδί..αν για κάτι δεν έχει ρωτήσει σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ακόμη να μάθει..όταν θα χρειαστεί θα έρθει πάλι σε σας και θα σας ρωτήσει..μια πολύ καλή αφορμή ή βοηθεια μπορεί να σταθεί ένα όμορφο , έξυπνο και με χιουμορ βιβλιο..θυμάμαι τα παιδιά είχαν φέρει ένα βιβλιο του Τιτεφ που μιλουσε ηγια το σώμα και είχε τοσο έξυπνο χιουμορ αν και έθιγε τόσο ευαίσθητα και δύσκολα θέματα..ήταν καταπληκτικό..είχε για παράδειγμα σε δυο σελίδες το γυναικείο και το αντρικό σώμα αντίστοιχα , γυμνά και τα δύο και με τρύπα στο σημείο των γεννητικών οργάνων..ζητουσε λοιπόν από τα παιδιά να βάλουν το δάχτυλό τους στην τρύπα για να δουν το γεννητικό όργανο...χαχαχαχαχα....τα παιδιά το διασκέδασαν πολύ...κι έτσι πρέπει να το βλέπουν..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tirogaridaki έγραψε:

[μια πολύ καλή αφορμή ή βοηθεια μπορεί να σταθεί ένα όμορφο , έξυπνο και με χιουμορ βιβλιο..θυμάμαι τα παιδιά είχαν φέρει ένα βιβλιο του Τιτεφ που μιλουσε ηγια το σώμα και είχε τοσο έξυπνο χιουμορ αν και έθιγε τόσο ευαίσθητα και δύσκολα θέματα..ήταν καταπληκτικό..

Συμφωνώ γενικώς αλλά όντως θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος και πιο έγκυρος τρόπος παρά λαθεμένες και σκόρπιες πληροφορίες και συμβουλές...!

Ο ανιψιός μου είναι 10 ετών και γνωρίζει τόσα πολλά από τα βιβλία που πολλές φορές με εκπλήσσει και αισθάνομαι κάπως...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν είναι κακό όμως να γνωρίζει και κάτι παραπάνω...είναι καλύτερη η γνώση απο την αγνοια..και επειδή τα παιδικά βιβλία τα λένε όλα με όμορφο τρόπο δεν πρόκειται ν μορφωθεί λαθεμένα...πάντως καλό είναι κάθε φορά να δίνουμε βιβλία με το σχετικό θέμα που αφορουν την ηλικία του ακόμηκι αν ξέρουμε πως το παιδι μας γνωρίζει τι είναι το σεξ. Όπως για παράδειγμα στην εφηβεία..όλα τα παιδιά γνωρίζουν τι είναι το σεξ όμως θέλουν κάποιος να τα προσεγγίσει και στην ψυχολογία τους, να γνωρίζουν ότι έστω κι ένα βιβλίο μπορει να τα καταλάβει καλύτερα κόμη κι απο την ίδια τη μαμά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 months later...

καλε εμενα η κορη μου τωρα εκλεισε τα 5 και με ρωτησε για την περιοδο. μισ δυο με ειδε που πονουσα και μια φορα ετυχε να μπει στο μπανιο την ωρα που αλλαζα και με ρωτησε για τη σερβιετα και τον..λεκε πανω της :unsure: εε καποια στιγμη λοιπον οταν με ξαναρωτησε της ειπα οτι ειναι κατι που φυσιολογικο σε ολες τις γυναικες. με ρωτησε απο τι γινετε και την ειπα λιγο για το σωμα με απλες λεξουλες βεβαια.ειπα οτι ετσι μας εκανε ο θεουλης για να μπορουμε να κανουμε νινακια.καπως ετσι..

παντως κατι μου λεει οτι δε θα αργησπυμε να ρωταει και αλλα οποτε θα αρχισω να ενημερωνομαι και εγω με κανενα βιβλιο γιατι....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...