Μετάβαση σε περιεχόμενο

Νέα Γρίπη - Θηλασμός & Εμβόλιο


Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας ... έχω αρκετό καιρό να σας δω διότι είμαστε στο εξοχικό και δεν έχουμε ιντερνετ.

Έβαλα αυτό το θέμα στο ποστ μου γιατί είναι κάτι το οποίο με έχει προβληματίσει πάρα πολύ.

Διστυχώς από την πρώτη μου ξαδέρφη η οποία δουλεύει στο μαρκετινγκ της εταιρείας που έβγαλε το φάμρακο για την νέα γρίπη έμαθα ότι από τον Σεπτέμβριο περιμένουν πανδημία στην Ελλάδα. Με απλά λόγια το 35% του πληθισμού μας θα νοσίσει !!!

Η χώρα μας μάλλον θα τεθεί σε βαθμό 6 (που σημαίνει κλείσιμο σχολείων κλπ κλπ)

Έχω εγχωθεί πάρα πολύ, η δουλειά μου είναι τέτοια που καθημερίνά βλέπω δεκάδες άτομα κυρίως παιδιά (καθηγήτρια πληροφορικής) και η μικρή μου θα είναι μόνο 5 μηνών τον Σεπτέμβριο.

Σκέφτομαι το εμβόλιο αλλά θηλάζω.

Αν αποθηκεύσω γάλα μου έτσι και αλλιώς η μικρή θα ξεκινήσει κρέμες τον Σεπτέμβρη και κάνω το εμβόλιο ... μετά από πόσο καιρό θα μπορώ να την θηλάσω ξανα?

Φοβάμαι κορίτσια πάρα πολύ.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χρυσούλα μου άσε... Έχω σκάσει κι εγώ!

Μέχρι και το 53% του πληθυσμού ενδεχομένως να νοσήσει άκουσα εγώ.. Νομίζω από δηλώσεις του Αβραμόπουλου. Ενδέχεται να μην ανοίξουν τα σχολεία, να κλείσουν επιχειρήσεις, ενώ στην αρχή είπε ο Υπουργός ότι θα διατεθούν 4.000.000 εμβόλια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού τώρα τελευταία άκουσα στις ειδήσεις για 8.000.000. Θα εμβολιαστούν παιδιά από 1 έτους και πάνω, νέοι μέχρι 30 ετών, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ήδη επιβαρυμένη υγεία... Αχ Θεε μου.. Πως θα στείλω το Μαράκι μου σταθμό από τον Σεπτέμβρη?

Τώρα για την απορία σου δε γνωρίζω να σου απαντήσω.. Πάντως εσύ αγόρασε καταψύκτη και ξεκίνα! :cheer:

Φιλάκια στην νεραϊδούλα σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θεωρω οτι αυτο εχει ανυσηχησει τους παντες και κυριως τις μαμαδες .Ακουσα και εγω τον Αβραμοπουλο αλλα και καποιον επιδημιολογο ο οποιος ανφερε οτι τον οκτωμβρη θα ερθει το εμβολιο και θα ξεκινσουν οι εμβολιασμοι κανονιακ σε ολους πρωτα στα παιδια καιμετα στις ευπαθεις ομαδες.Εδω ομως θα ηθελα αν σημειωσω αυτο που ειαν οτι ηδη καποια απο τα συμπτωματα εχουν ιαθει τελειως .Δεν νομιζω να φτασουμε σε αυτο στο σημειο να κεισουν τα σχολεια και όλες οι επειχηρησεις θελω να εχω θετικη σκεψη .Συτη τη στιγμη ακουω φτερνισμα απο το μικρο ακι τρελλενομαι θα βλεπουμε πυρετο 38,39 καιμενω το αντιμετωπιζαμε με αντιπυρρετικα θα μας τρελλαινουν . Αρρωστησε μια φιλη με αμυγδαλιτιδα και μεχρι αν μαθουμε τη ηταν τρελλαθηκαμε .Αυτο που λενε ειναι σχοκαστικη καθαριοτητα .Εδω θα ηθελα να ρωτησω καποιες κοπελες που ηταν αντιθετες με τα εμβολια που τα θεωρουν επειχηρηση και οτι μπορει αν κανουν κακο(ολα τα εμβολια εχουν παρενεργειες ) τι θα κανουν σε αυτη τη περιπτωση ; θα αφησουν τα πραγματα στη τυχη τους;

Εγω προσωπικα περιμενω το εμβοιο το οποιο θα εχει δοκιμαστει και μαλιστα θα ειναι σε δυο δοσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aχ κοριτσια κι εγω φοβαμαι πολυ με αυτα που αουω!Ερχομαι και σε επαφη με τουριστες λογω της δουλειας μου και φοβαμαι πολυ για το γιο μου αλλα και για το μωρακι μου!Ξερετε αν κανουν το εμβολιο στις εγκυες;Αν γινει ετσι οπως τα λενε τι θα κανω;Θα κατσω σπιτι μεχρι να γεννησω;!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια πότε έγιναν αυτές οι δηλώσεις??!

Έχω καιρό να δω ειδήσεις και δε πήρα χαμπάρι!!

Τώρα ανησύχησα!!:ohmy:

Κι είχα σκοπό να στείλω τα παιδιά μου στον παιδικό σταθμό του χρόνου:unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.

ΕΓΩ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΧΩΝΕΙ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΕΧΩ

ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΛΑ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

ΕΙΝΑΙ 14 ΜΗΝΩΝ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ:blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια εσεις που τα παιδάκια σας είναι πάνω απο 1 έτους θα πάτε να κάνετε το εμβόλιο και τέλος εμείς που τα δικά μας είναι μωράκια ακόμα τι θα κάνουμε???

Ειλικρινά έχω προβληματιστεί απίστεφτα δεν ξέρω τι να κάνω με την δουλειά μου ... και δεν γινεται να μην πάω γιατί τα έξοδα τρέχουν (και όπως ξέρετε οι περισσότερες no work no money για εμένα)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συναγερμός για τον εμβολιασμό των παιδιών

15 Ιουλίου 2009, 10:41

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το εμβόλιο για τη νέα γρίπη δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμα μελέτες σε αυτή την ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού.

Οι κλινικές μελέτες των εμβολίων που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν μόνο ενηλίκους και έτσι τα παιδιά μένουν «στον αέρα» όσον αφορά τη θωράκιση απέναντι στον ιό Η1Ν1.

Συγκεκριμένα, οι μελέτες σε παιδιά δεν έχουν καν ξεκινήσει και έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρξει μετάλλαξη τα δεδομένα αλλάζουν και η κάθε χώρα θα μπορεί να αποφασίσει αν θα χορηγήσει το εμβόλιο και σε παιδιά, ακόμη και αν δεν υπάρχουν ασφαλή επιστημονικά δεδομένα.

Την ώρα πάντως που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει πως ο νέος ιός Α είναι ασυγκράτητος, οι αρμόδιοι φορείς της χώρας μας (δηλαδή, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) προσπαθούν μέσω οδηγιών και συστάσεων να περιορίσουν όσο το δυνατόν την μετάδοση στην κοινότητα. Είναι ενδεικτικό πως το τελευταίο διάστημα, το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους έχει εκδώσει φυλλάδια με οδηγίες που αφορούν στους κανόνες υγιεινής που οφείλουν να λαμβάνουν οι ταξιδιώτες, οι ξενοδόχοι, οι κατασκηνωτές (μικροί και μεγάλοι), καθώς και οι πολίτες που σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, όπου πιθανότητα να σημειωθεί συνωστισμός (όπως είναι οι συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις ακόμη και δεξιώσεις γάμων).

Οσον αφορά τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι θα είναι έτοιμα από το τέλος Σεπτεμβρίου και πως η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που θα τα προμηθευτεί.

Την ίδια ώρα οι επιστημονικές έρευνες φέρνουν αποκαρδιωτικά στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο ιός μπορεί να εισέλθει βαθιά στους πνεύμονες αυξάνοντας τον κίνδυνο πνευμονίας. Προβληματισμό δημιουργεί επίσης το γεγονός ότι

η νέα γρίπη έχει τεράστιες ομοιότητες με την ισπανική γρίπη, η οποία είχε σκοτώσει το 1918 εκατομμύρια ανθρώπους.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα δεδομένα, τo υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να διατάξει την αναστολή μαθημάτων σε όποια σχολεία οποιασδήποτε βαθμίδας εκδηλωθούν κρούσματα της νέας γρίπης ή και σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων της χώρας εάν χρειαστεί, ακόμα και με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύγχυση για την πανδημία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε 94.512 κρούσματα παγκοσμίως και 429 θανάτους από τη νέα γρίπη, η οποία τον περασμένο μήνα ανακηρύχθηκε σε πανδημία.

Αυτοί όμως οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν ένα μόνο κομμάτι των πραγματικών κρουσμάτων- τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί και ότι ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα.

Οι περισσότερες χώρες υποβάλλουν τώρα σε εξετάσεις μόνο ένα δείγμα ασθενών και πολλοί από εκείνους που μολύνονται δεν νοσούν βαριά ώστε να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα, ούτε καν να εξεταστούν.

Στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, αναφέρεται ότι η αναλογία των θανατηφόρων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή- ο αριθμός των θανάτων από τη νέα γρίπη διαιρούμενος από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων- είναι μόλις 0.5%, ανάλογος δηλαδή με τον ρυθμό θανάτου από την εποχική γρίπη, που στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε 250.000 με 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Ωστόσο, σε αντίθεση με την εποχική γρίπη, η νέα γρίπη (Η1Ν1) εμφανίζεται με βαριά μορφή σε προηγουμένως υγιείς νέους ενήλικες και παιδιά.

Πηγη: http://www.protothema.gr/content.php?id=38799

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΕΧΩ ΕΝΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...