Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υπόταση και εγκυμοσύνη


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

Ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την πίεση.

Υπάρχει καμία από εσάς που να αντιμετωπίζει υπόταση κατά την εγκυμοσύνη? Εγώ είχα πάντοτε νορμάλ προς το χαμηλό, και από την αρχή της εγκυμοσύνης γύρω στο 9 με 9,5 η μεγάλη και 6,2-6,9 η μικρή. Σήμερα όμως αισθάνθηκα πολύ αδυναμία και η πίεση έιχε κατέβει στο 8,4 και 4,7! Α, και οι παλμοί γύρω στους 90...

Θορυβήθηκα λίγο έιναι η αλήθεια γιατί δεν ήμουν ούτε όρθια, όυτε νηστική :unsure:

θα το αναφέρω στο γιατρό που έχω ραντεβού αύριο αλλά σκέφτηκα να ρωτήσω και σε σας (δοκιμασμένη συνταγή ;);) )

ευχαριστώ

car305pb___.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Φροσάκι!!!

και εγω εχω πάντα χαμηλή πίεση..10 και 7 η μικρή.τωρα στην εγκυμοσυνη δε μετριεμαι συνεχως βέβαια αλλά δεν εχει πέσει άλλο..

ο γιατρός είναι ο πιο καταλληλος να σου απαντησει βεβαια αλλά δε νομιζω ότι πρέπει να ανησυχεις γιατί είναι καλοκαιρι και η ζεστη προκαλει ατονια..προσπάθησε να πίνεις πολλές πορτοκαλαδες..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα!!Ειναι οντως χαμηλουλα η πιεση σου αλλα οι περισσοτερες εγκυμονούσες εχουν υποταση!Θα σου πει και ο γιατρος σου αυριο!Παντως ο δικος μου χαιρεται οταν εχω υποταση γιατι μου λεει καλυτερα χαμηλη παρα κανονικη και προς τα πανω!Ειμαι και γω απο την υποταση σαν ζαλισμενο κοτοπουλο!Το λιγοτερο που εχω φτασει ειναι 9 με 5.Επισης οταν αρχισα να εχω υποταση ειχα χαμηλο αιματοκριτη.Φυσιολογικοτατο και αυτο!Ειναι και η ζέστη....Φιλάκια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου frosaki!

Έχω και εγώ ένα θέμα με την υπόταση...Εμένα είναι συνήθως 9 με 9.5 η μεγάλη και 4-4.5 η μικρή... Πάντα είχα σχετικά χαμηλή και τώρα με την εγκυμοσύνη ακόμα χαμηλότερη... Νιώθω κομμάτια το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας...Αφού πάντα όταν σηκώνομαι περιμένω λίγα δευτερόλεπτα να ...μαυρίσει και να ξεμαυρίσει το τοπίο και μετά προχωράω... Ο γιατρός (στην Αγγλία) μου είχε πει ότι είναι φυσιολογικό. Εχεις επιστρέψει Ελλάδα? Φαντάζομαι θα είναι και η ζέστη. Οι πορτοκαλάδες να σου πω δε νομίζω ότι κάνουν τίποτα, σε μένα τουλάχιστον. Καλύτερα να φας κάτι αλμυρό. Κανα κομματάκι αλμυρό τυρί ή κανα πατατάκι. Και τώρα με τη ζέστη να πίνεις πολύ νερό!

Πες μου τι θα σου πει ο γιατρός, γιατί εγώ στην Αγγλία δεν τον πολυεμπιστευόμουνα εκείνον που πήγαινα και τώρα Νορβηγία η γιατρός που πήγα είναι ακόμα χειρότερη.... Παρεπιπτόντως εκείνες τις περιβόητες εξετάσεις αίματος που έκανα στην Αγγλία ακόμα δεν τις έχω πάρει....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ Χρυσούλα και Μαράκι μου, σήμερα είμαι κάπως καλύτερα... Κατάφερε να σκαρφαλώσει στο 10 και 7! :P:P

Snowgirl μου, ναι επέστρεψα στην Ελλάδα προχτές και απ'ότι φαίνεται έχω ξεσυνηθίσει τελείως τη ζέστη...

Έχω ραντεβού με τη γιατρό μου σε μια ωρίτσα. Θα τη ρωτήσω επισταμένως για την υπόταση και θα σε ενημερώσω, don't worry :)

Ααα, και οι εξετάσεις αίματος από την Αγγλία πήγαν εν τέλει με 1,5 μήνα στον GP οπου ήμουν registered (Τις είχα κάνει με τη μαία στο νοσοκομείο). Κλασικές αγγλικές ιστορίες για αγρίους ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για όσες μπορεί να ενδιαφέρονται, η γιατρός μου δεν ανησύχησε καθόλου με τη υπόταση. Ειπε ότι έιναι επακόλουθο της ζέστης και της κούρασης και ότι καλύτερα η πίεση να έιναι χαμηλή (ακόμα και τόσο) παρά υψηλή. Δεν ανέφερε πορτοκαλάδες συγκεκριμένα, αλλά πολλά υγρά γενικώς (επειδή αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος) και αλμυρά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω παντα εχω χαμηλη πιεση ειδικα αποτ ην αφαιρεση του θηρωειδη καιμετα ηταν διαφορετικη .Να φανταστετιτε η μικρη μονιμα δεν ξεπερνα το 4,5 μαλιστα ειχε τυχει μια φορα να μου κατεβει στο 2 και εκει λιποθυμησα οταν προσπαθουσαν α μου τη παρουν δνε εβρισκαν .Επειδη λοιπον στην εγκυμοσυνη μου το ψαξαμε γενιακ καλυτερα να εχουμε υοταση γιατια υτο ενεργει σαν ασπιδα για το σωμα . ΕΓΩ ΠΑΝΤΩς ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ 6 πραγμα ασπανιο αρχιζω και δνε νιωθω καλα .Προχτες ειχα 7 η μεγαλη και 4,2 η μικρη και ημουν μια χαρα .Το καλοκαιρι παντα πεφτει και μπορειτε ειδικα εσεις που ειστε εγκυες για να μην σας ερθει καμια σκοτοδεινη να οινετε πολλα υγρακαι να τρωτε καικανεναν κρακερακι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παντα ειχα υποταση και που και που ενιωθα οτι θα πεσω κατω.ευτυχως το αντιμετωπησα με τις συμβουλες του γιατρου μου.προς το παρον θα σου ελεγα να κανεις μια εξεταση αιματος να δεις που βρισκεσαι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Frosaki γεια σου! :) Το ίδιο αντιμετώπισα και εγώ, αλλά βέβαια η μικρή μέχρι το 5,5 είχε φτάσει. Αν ο αιματοκρίτης σου είναι ΟΚ, τότε απλά έχεις υπόταση, και ίσα-ίσα καλύτερα, γιατί η υψηλή πίεση είναι επικίνδυνη για την εγκυμοσύνη. Απλά να προσέχεις μην ζαλιστείς και όταν το αισθάνεσαι να πίνεις χυμό για να τονώνεσαι!

Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου!:) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...