Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τραχηλιτιδα


Recommended Posts

Γεια σου k_rea σημερα θα παω στη γιατρο:) Δε ξερω ποιο ειναι το αιτιο ακομα! Το θεμα ειναι οτι δε ειχα ποτε και δε ξερω τι ειναι! Μπηκα στο internet και εμαθα καποια πραγματα για τη τραχηλιτιδα αλλα σε γενικες γραμμες. Εσυ τι ξερεις? Ειναι κατι σοβαρο? Διαβασα οτι προκαλει υπογονιμοτητα αν δε το προσεξεις και ανησυχησα γιατι προσπαθω εδω και εφτα μηνες για δευτερο παιδακι:blink::S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα αίτια της τραχηλίτιδας που δημιουργούν υπογονιμότητα είναι ο HPV(ιός των ανθρώπινων κονδυλωμάτων) και τα χλαμύδια. Το πρώτο διαγινώσκεται με το pap test και το δεύτερο με την καλλιέργεια κολπικού. Το pap test πραγματοποιείται από κυτταρολόγους ιατρούς και γίνεται τη 10η ημέρα του κύκλου. Σα μέθοδος έχει 5-20% ποσοστό ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων. Aντ΄αυτού μπορείς να ζητήσεις να κάνεις το THIN PREP PAP TEST (τεστ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΥΓΡΗΣ ΦΑΣΗΣ) που έχει μεγαλύτερη διαγνωστική ακρίβεια από το κλασσικό pap test. H πιο αξιόπιστη μέθοδος για την ανίχνευσή του HPV είναι η HPV-DNA-PCR σε τραχηλικό επίχρισμα που είναι όμως πολύ πιο δαπανηρή από τα δύο προηγούμενα και πραγματοποιείται από μικροβιολόγους.

Η καλλιέργεια κολπικού γίνεται σε μικροβιολόγους. Οι μικροβιολογικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση των χλαμυδίων είναι διαφορετικές και ως προς το κόστος και ως προς την αξιοπιστία τους. Από τις πλέον αξιόπιστες είναι η ποσοτική ανίχνευση του αντιγόνου των χλαμυδίων σε τραχηλικό επίχρισμα με ELISA και PCR (η 2η είναι και η πλέον δαπανηρή). Αν πρόκειται να ξεκινήσεις διαδικασία για να μείνεις έγκυος καλύτερα να κάνεις πλήρη καλλιέργεια κολποτραχηλικού επιχρίσματος διότι υπάρχουν άλλα μικροβιακά αίτια κολποτραχηλίτιδας που ενοχοποιούνται για αποβολές και καλό να θεραπευτούν όλα πριν μείνεις έγκυος. Ό,τι και εάν βρεθεί πάντως πρέπει την ίδια θεραπεία να πάρει και ο ερωτικός σύντροφος.

Τέλος δύο μέρες πριν την λήψη κολποτραχηλικού επιχρίσματος για οποιαδήποτε εξέταση αποφεύγεις τη σεξουαλική επαφή και μία εβδομάδα πριν τις κολπικές θεραπείες. Επίσης απαγορεύονται οι κολπικές πλύσεις με αντισηπτικά του κόλπου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:laugh::laugh: :laugh: Πιο απλά για να μην αγχώνεσαι κάνε για αρχή μια πλήρη καλλιέργεια κολποτραχηλικού επιχρίσματος και το THIN PREP PAP TEST γιατί άλλο τι έχουμε συγκεκριμένα και άλλο τι ξέρουμε γενικά. Έπεσες σε ειδικό. ΦΙΛΑΚΙΑ:) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημεραααα:) Τι κανεις ειδικε μου:P Τι εισαι? Μικροβιολογος, κυτταρολογος η γυναικολογος? Την τριτη απογευμα θα παω, ο γιατρος μου ειπε οτι μπορει να προκληθηκε απο τη χλωριδα του τραχηλου:blink::S δε το καταλαβα αυτο! Τελος παντων οτι και να ναι ευτυχως που το καταλαβα για να κανω θεραπεια;) Ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Καλημερα σας κοριτσια και παλι:) Εμαθα χθες τηλεφωνικα τα αποτελεσματα του κολποτραχηλικου επιχρισματος. Μου ειπε η μικροβιολογος οτι βρεθηκε το μικροβιο χλαμυδια:blink: Τι ειναι αυτο παλι? k_rea ειδικε μου, s.o.s.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κούκλα μου!!!!

Εγώ ειδικός δεν είμαι αλλά τα χλαμύδια γνωρίζω πως είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια. Να πάς ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο γιατρό σου γιατί θα χρειαστείς θεραπεία.

Περαστικούλια σου!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω maryloo28:) Κι εγω αυτο ξερω για τα χλαμυδια και απορησα οταν μου το ειπε η μικροβιολογος. Τι ειναι αυτο παλι τωρα:huh::ohmy: Θα παω να παρω τ' απογευμα τις εξετασεις και θα παω στη γιατρο τρεχοντας..............

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου bibibo. Βιοπαθολόγος είμαι. Η θεραπεία για τα χλαμύδια είναι η δοξυκυκλινη (vibramycin) ένα χάπι ανά 12ωρο για 7 ημέρες. Την ίδια θεραπεία παίρνει και ο σεξουαλικός σύντροφος. Για ενίσχυση της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου και για αποτροπή δημιουργίας μυκήτων στον κόλπο και το έντερο πάρε ταυτόχτονα Ultralevure μία κάψουλα ανά 8ωρο για 10 ημέρες. Όσο παίρνεις τη θεραπεία δεν πρέπει να πίνεις αλκοόλ, αντιόξινα, αντιπηκτικά, υπνωτικά. Δεν πρέπει να θηλάζεις. Το παίρνεις το πρωί και το βράδυ 2-3 ώρες πριν κοιμηθείς. Αν υπάρχει αντένδειξη σε σένα για να μην λάβεις το συγκεκριμένο φέρμακο αυτό θα το συζητήσεις με το γυναικολόγο σου που γνωρίζει το ιστορικό της υγείας σου. Θα γίνεις καλά. Όλα καλά.:) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eυχαριστω παρα μα παρα πολλη για τις πληροφοριες. Η αληθεια ειναι οτι ποτε μου δεν ειχα τετοια προβληματα και εχω σταθερο συντροφο εδω και δεκα χρονια περιπου τον αντρα μου:):P Ευτυχως που εκανα το τεστ Παπ και το ανακαλυψαμε.... Απο ποτε αραγε να το εχω αυτο το μικροβιο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να κανω και αλλη μια χαζη ερωτηση? Υπαρχει περιπτωση να εχει προκαλεσει η τραχηλητιδα την παλινδρομη κυηση που ειχα πριν εφτα μηνες?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bibibo kalispera.ego afto pou ksero ine pos mou zitane na kano afti tin eksetasi kathe fora pou kano eksosomatiki.antimetopizete me antiviosi.kai den ine kati sovaro.toulaxiston afto mou ipe o giatros otan ton rotisa ti ine afti i eksetasi.lipame den gnorizo perisotera.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερααα! Το χαπι που μου ειπες μας εδωσε και σε μενα και στον αντρα μου με τη διαφορα οτι εμεις θα το πινουμε 2 φορες την ημερα ανα 12ωρο. Η απορια μου ειναι αφου δεν υπαρχει εξωσυζυγικη σχεση ουτε απο μενα ουτε απο τον αντρα μου , πως βρεθηκε το μικροβιο αυτο? Υπαρχει περιπτωση να το κολλησαμε απο τις τουαλετες στο μαγαζι? Τις καθαριζω καθημερινα αλλα και παλι, μπαινουν τοσα ατομα μεσα....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...