Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φοβαται


Recommended Posts

Ο γιος μου 3 ετων εχει αρχισει κ φοβαται οτι μπαινει στη πριζα και κανει θορυβο!!!

Ενω ειναι ενα πολυ ζωηρο παιδι και του αρεσουν ολα τα μηχανικα παιχνιδια τωρα τελευταια τον βλεπω να μαζευεται οταν χρησιμοποιω σεσουαρ, σκουπα κ οτιδηποτε κανει βουυυυυυυ..Τα μιξερακια δε, ενω του αρεσει να τα βλεπει οταν θελω να κανω κεικ τρεχει στο δωματιο του κ κλεινει κ τη πορτα.

Εχθες ηταν το αποκορυφωμα, ειχα καλεσει κοσμο το μεσημερι να ψησουμε στη βεραντα, κ το πρωι εφερε ο αντρας μου την ηλεκτρικη ψηστιερα απο την αποθηκη οταν την ειδε εφυγε κλαιγοντας στο δωματιο του.Ενω του λεγαμε οτι δε κανει θορυβο αυτος τα δικα του.Εννοειται πως δεν τον μαλωνουμε απλα κανουμε υπομονη οτι ειναι φαση κ θα περασει.Καποια στιγμη μετα απο 5 λεπτα πηγα να τον δω και τι βλεπω....Ειχε κατσει στο κεβατι του, ειχε βγαλει τα ρουχα του κ προσπαθουσε να αλλαξει βρακακι...Σοκαριστηκα, εβαλα τα κλαμματα κ τον πηρα αγκαλια...Δεν το ειχε ξανακανει!!Απο το φοβο του ηθελε να το κανει να ξεχαστει!!Μετα απο λιγο το ξεπερασε κ δεν ξεκολλησε απο την βεραντα..

Σας εχει τυχει κατι παρομοιο??Θα το ξεπερασει αυτο με τους θορυβους??Τι να κανω, να τον παω σε παιδοψυχολογο??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

GLYKIA MOY, EMENA KATI MOY LEEI OTI EINAI ANTIDRASEIS ZHLIAS APENANTI STO MVRAKI! KANEI TA PANTA GIA NA TRABHJEI THN PROSVXH SAS KAI TO KATAFERNEI MIA XARA! EXTES POY EIXATE KOSMO, MHPVS H PROSVXH TVN KALESMENVN HTAN STO MVRAKI? KANONTAS AYTO O GIOKAS SOY, EFHGE APO EKEI H PROSOXH KAI PHGE S'AYTON. APOCH MOY EINAI FYSIKA.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ξερω αν ειναι ζηλια..η ιστορια με τα μιξερακια ξεκινησε απο τα χριστουγεννα.Η μονη ζηλια προς το μωρο ειναι οτι δεν θελει να εχω αγκαλια αυτον κ το μωρο ταυτοχρονα, κατα τα αλλα δεν θελει να το αφηνω το μωρο στη γιαγια, του αρεσει που ειμαστε μαζι και ασχολειται που κ που μαζι του.Εγω , δεν τον προκαλω εχοντας ωρες το μωρο αγκαλια, ισα ισα χαιδευω πιο πολυ τον Θανο απο το μωρο...Τι να πω...Και οι επισκεπτες που ερχονται πρωτα πανε στον μεγαλο κ μετα στον μικρο, και οσοι τον εχουν αγκαλια το κανουν διακριτικα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xntou μήπως καποιος τον φόβισε;

Το περάσαμε και εμείς αυτό πριν λίγο καιρ΄ό γιατί η γιαγιά του του είχε πει οτι η πρίζα είναι κακό,οτι δεν πρέπει να πιάνει ότι μπαίνει στην πρίζα κτλ:unsure: Είχε ακριβώς τα ίδια ξεσπάσματα και φοβότανε να πλησιάσει ηλεκτρικές συσκευες.Του εξηγήσαμε μαζί με τον άντρα μου οτι οι ηλεκτρικές συσκευές δεν είναι κάτι κακό αλλά πρέπει να προσέχουμε οταν τις χρησιμοποιούμαι.Και οτι θα έπρεπε οτι θέλει σε σχέση με αυτές(πχ να ψήσει ένα τοστάκι)να το ζητάει απο εμάς.Καλά εννοείται οτι δεν βάζουμε ποτέ τα χέρια στην πρίζα.

Τώρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα:)

Ρώτησε τον αν κάποιος του είπε κάτι και προσπάθησε να τον ηρεμήσεις.Βέβαια δεν ξέρω αν μπορεί να είναι ξεσπάσματα ζήλιας προς το μωράκι σας,γιατί ακόμα δνε έχω γεννήσει:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Xntou mou geia sou agapi mou...

Eilikrina kai egw tha sou pw,,,

pws kapios prepei na ton fwvise...

Den gietai allios...

Ax vre gmt otan diavasa to kommati gia to vrakaki eklapsa...

Makari na to kseperasei o mikros sou...

Sas euxwmai ta kalitera...

Kai o theoullis mazi sas...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ, ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΘΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ. ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΠΙΣΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΦΟΒΗΣΕ Η ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΕΙΔΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΑΞΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΦΟΒΙΖΕΙ. ΜΕΤΑ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙΣ ΤΑ ΟΦΕΛΗ. ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, Η ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΙΒΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ. ΤΟ ΜΙΞΕΡΑΚΙ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΒΟ ΑΛΛΑ Μ'ΑΥΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΓΛΥΚΑ. ΚΙ ΟΥΤΟ ΚΑΘΕ ΕΞΗΣ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΜΕΙΩΝΕΧΤΗΚΑ. ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ, ΟΛΛΕΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εμείς περνάμε τελευταία μια παρόμοια φάση!

Ενώ παλιότερα δεν είχαν πρόβλημα με τους θορύβους, τώρα τελευταία το ένα απ' τα διδυμάκια μου φοβάται την ηλεκτρική σκούπα (όταν είναι σε λειτουργία) και το τηλέφωνο όταν χτυπάει!:blink:

Κι εγώ δε ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα απο την μερα που γεννηθηκε φοβαται σκουπα , μιξερ , σεσουαρ κλπ . Αλλα παιδάκια κοιμουντε με αυτους τους ηχους το δικο μου εβαζε τα κλαμματα . Για να σκουπισω πρεπει να την παρει ο μπαμπας βολτα ή να κλειστουν στο δωματιο της να παιζουν !

Χτες ανακάλυψα οτι αρχισε να φοβαται και το σιδερο που πριν δεν ειχε προβλημα αλλα δεν φοβαται τοσο τη σκουπα ...

Νομιζω το μικρουλη σου περνάει μια φαση και καλο ειναι να μην τον πιεζεται .

Ισως καπου στο βαθος εχει δικιο η καντινου .. Δεν νομιζω οτι ζηλεύει συνειδητά αλλα με τον ερχομο του νεου μελους γινονται πολλες αλλαγες και αυτο προκαλει μεγαλη υπερένταση στα μικρα παιδάκια . Περνάνε μια φάση που "γυρίζουν πισω" και θελουν να ειναι και αυτα μωρά .

Γενικά τα μωρα οταν πιεζονται (Ασχετα αν εμεις το βλεπουμε ή οχι) περνάνε διαφορες τετοιες φάσεις .

Ηρεμία και υπομονη απο μερους μας και ολα καλα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να ανησυχήτε καθόλου! Τα παιδιά έχουν φόβους από την πρώτη στιγμή που γεννιούνται (τους λεγόμενους ενστικτώδης), αλλά και αποκτούν και κάποιους άλλου στην πορεία (τους επίκτητους). Οι δυνατοί θόρυβοι, όπως και οι εναλλαγές φωτός ή θερμότητας, είναι ενστικτώδεις φόβοι και τους παρουσιάζουν όλα τα παιδιά. Εκ μέρους σας θέλει πολύ υπομονή και κατανόηση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κοροιδεύετε ή να συγκρίνετε με άλλα παιδιά, που δεν παρουσιάζουν ανάλογους φόβους. Να το ενημερώνετε πάντα πριν ανοίξετε κάποια συσκευή που κάνει θόρυβο για να μην τρομάζει, να του εξηγήσετε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάται και πάνω από όλα να προσπαθείτε να μην το φέρνετε επαφή με οποιοδήποτε φόβο και αν παρουσιάσει. Κάθε πίεση που μπορεί να ασκήσετε σε αυτό το θέμα, τόσο αντίδραση θα βρίσκετε. Δεν πιστεύω ότι οφείλετε σε ζηλια, αλλά ακόμα και αν είναι να έχετε στα υπόψη σας ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό και ότι από μερικούς ειδικούς θεωρείται ψυχολογικό πρόβλημα η απουσία ζήλιας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...