Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ξέρει κανείς για το HPV?


Recommended Posts

Καλησπέρα, Πριν από δυο μήνες μου βρήκε ο γιατρό hpv, συγχρώνως παίρνω εδώ και 10 μήνες τα serpafar. Ο γιατρός μου, μετά την κολποσκόπηση μου είπε ότι απλά θα το παρακολουθούμε και να συνεχίσω τις προσπάθειες μου με serpafar. Ξέρει κάποιος να μου πει για το hpv?

post-8568-13873934692954_thumb.gif

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα είναι μικροί καλοήθεις όγκοι που εμφανίζονται κυρίως στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και του άνδρα και στο δακτύλιο, συνήθως, του πρωκτού. Έχουν χρώμα ρόδινο ή καφέ και στο σχήμα θυμίζουν κουνουπίδι σε μικρογραφία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα κονδυλώματα είναι πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί και χωρίς να υπάρχει σεξουαλική επαφή. Βεβαίως είναι δυνατό να μεταδοθούν σε σεξουαλικό μας σύντροφο από τη στιγμή που τα έχει παρουσιάσει ο ένας από τους δύο.

Αλλά, αυτό το τονίζω, και πάλι μπορούν να εμφανιστούν και χωρίς σεξουαλική επαφή. Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητη η συνουσία. Μπορούν να εμφανιστούν αυτόματα και χωρίς να έχει προηγηθεί σεξουαλική σχέση με άτομο μολυσμένο, σε έγκυες γυναίκες και σε άτομα με χρόνιες μολύνσεις των γεννητικών οργάνων. Αυτό έχει μεγάλη ιατροδικαστική σημασία, ειδικά σε περιπτώσεις που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα, ή μικρών κοριτσιών ή στο δακτύλιο του πρωκτού σε μικρά αγόρια. Και μιλάμε για ηλικίες από τεσσάρων έως δέκα χρόνων. Αλλά φυσικά έχει μεγάλη σημασία, γιατί πολλές φορές η εμφάνισή τους προβληματίζει τη σχέση μεταξύ δύο συντρόφων ή μιας οικογένειας όταν σε κάποιο μέλος της εμφανιστούν κονδυλώματα.

ΑΙΤΙΑ: Η αιτία τους είναι ιός, παρόμοιος με τον ιό των μυρμηκιών (κοινώς καρναβίτσες ή αστεράκια που βγαίνουν στο δέρμα).

Εάν έχετε κονδυλώματα, αποφεύγετε τις σεξουαλικές σχέσεις ή χρησιμοποιήστε προφυλακτικό, γιατί μπορεί να μεταδοθούν. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας για θεραπεία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δλδ ο γιατρος διεγνωσε τα κονδυλωματα(hpv) και σου ειπε να συνεχισεις ελευθερα προσπαθειες για παιδι???????????????Το θεωρω σχεδον απαραδεκτο!!!!!

Υπαρχουν πολλα αρθρα κ εδω και γενικως στο νετ για τα κονδυλωματα...Αν εχεις χρονο γραψε τη λεξη "κονδυλωματα" στο πλαισιο "αναζητηση" πανω αριστερα διπλα στη βοηθεια....

Και παλι...Δε θελω να σε τρομαξω,ειναι κατι αντιμετωπισιμο αλλα δεν πρεπει να το αφησεις...Πρεπει να θεραπευτει.Και φυσικα να κανει εξετασεις κ ο συντροφος σου και μεχρι να απαλλαγειτε να εχετε επαφες ΜΟΝΟ με προφυλακτικο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιατρός μου είπε ότι στο βαθμό που υπάρχει απλά θα πρέπει να το παρακολουθώ. Πήγα και σε δεύτερο γιατρό και το ίδιο μου είπε. Και οι 2 μου είπαν να κάνω ελεύθερα γιατί από την στιγμή που έχω εγώ έχει και ο άντρας μου. Έσυ γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από ότι γνωρίζω κανονικά πρέπει άμεσα με οποιαδήποτε θεραπεία κρίνει ο γιατρός σου και σε οποιοδήποτε στάδιο είναι να θεραπευτουν αρχικα. Φυσικα η θεραπεια απαιτει και λιγο προσοχή και μάλιστα επαφες με προφυλακτικο μονο και για αρκετο καιρο αν και δεν ειναι 100% η προφυλαξη του. ασχετο αν προσπαθείς για μωρό ή οχι, αρχικα αποβαλλεις τα συμπτωματα του ιου και μετα μωράκι.. αν και απο τη στιγμη που είναι στον οργανισμό σου ο ιος εφ'ορου ζωής μπορει να μείνεις έγκυος και να ξαναεμφανισεις τα συμπτώμτα του μπορει και ποτε.. αν παλι είσαι έγκυος και έχεις . γεννας με καισαρικη για να μην μεταδοθει ο ιοσ κατα τον τοκετο στο μωρο. ελπιζω να σε διαφοτισα λιγακι.. πάντως συχνή παρακολούθηση και απαραιτητα καθε χρόνο τεστ ΠΑΠ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

stroumfaki80 ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠ'ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΚΟΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΗ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΥ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ ΑΛΛΑ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΙ ΝΟΣΗΣΕΙ!ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

stroumfaki80 είχα και εγώ πριν από 5 χρόνια και θυμάμαι ότι ο γιατρός για κανένα χρόνο ...μας είχε απαγορέψει τις ελεύθερες επαφές.Θυμάμαι ότι κάναμε την θεραπεία με τον άντρα μου και μετά περιμέναμε να βγουν 2 παπ τεστ φυσιολογικά.Απορώ πως σας αφήνει εσάς να έχετε επαφές χωρίς προφυλακτικό και να μην κάνεις και θεραπεία...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπελα μου..Αν το εχετε κ οι δυο(που ο αντρας σου δεν ελεγχθηκε σωστα?) και εχετε επαφες ελευθερα...Πως να το πω διακριτικα?

Με την επαφη μεσω του αντρουλη σου ο ιος μεταφερεται και μπορει να εξαπλωθει στον τραχηλο κλπ....Καταλαβαινεις τι εννοω???Πραγματικα απορω που οχι ενας αλλα δυο γιατροι σου ειπαν να το παρακολουθεις μονο....Και δλδ αν τον επομενο μηνα ή οποτε πας εχει εξαπλωθει παντου???Η θεραπεια στον τραχηλο ειναι πιο δυσκολη κ επιπονη ψυχολογικα(κρυοπηξια-λειζερ κλπ)

Τωρα θα μου πεις...Δυο γιατροι σου ειπαν τη γνωμη τους κ εσυ θα ακουσεις εμενα????Κι εγω τη γνωμη των γιατρων θα ακουγα αλλα επειδη το εχω ζησει το θεμα απο κοντα(κ φιλες)εγω τρεμω στο ακουσμα κ μονο!

Εχεις εμφανη κ εξωτερικα???

Επισης σου ειπε κανενας απ'τους γιατρους πως αν εχεις κονδυλωματα δεν θα σε ξεγεννησουν κανονικα(παρα μονο με καισαρικη) γιατι κινδυνευει το μωρο να μολυνθει κατα την εξοδο?Γιατι εμενα αυτο με ταραζει καπως!

ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ :unsure:

Με συγχωρεις,δεν ηθελα να σε τρομαξω και ποτε δε λεω κατι αν δεν ειμαι σιγουρη ή αν δεν εχω προσωπικη εμπειρια...Μακαρι να κανω λαθος κ στην περιπτωση σου να παιζει κατι αλλο......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πραγματικά εχω μείνει άφωνη!Μέχρι ώρας ήξερα οτι οσο πιο νωρις προλάβεις κατι τοσο το καλύτερο. Δεν είμαι γιατρος, αλλα δεν μπορω να καταλάβω τι λογική αυτη. Οπως ειπαν τα κοριτσια τα κονδυλωματα ειναι ιος που ακομα και αν θεραπευτεις την εχεις στο αιμα σου. Ακομα οσο πιο βαθιά στον κολπο υπαρχουν κονδυλώματα τοσο και πιο δυσκολο. επίσης το θεωρώ τελείως απαράδεκτο εφοσον προσπαθείς για παιδι και εχεις κονδυλώματα σου λεει "οχι" στην θεραπεια. Αν μείνεις εγκυος τι θα κάνεις?θα τρεχεις τοτε να το γιατρεψει? Θα επιβαρυνεις τον οργανισμο σου με φαρμακα και το μωρο σου βεβαια και θα αναγκαστεις να κανεις και καισαρικη. Αλλα περα απο αυτο δεν μπορω να δεχθω οτι αφηνει δυο ανθρωπους χωρις θεραπεία!Μήπως ειναι κατι αλλο?Τα κονδυλωματα οσο αφορα την θεραπεια δεν εχουν περιορισμο οσο πιο νωρις την κανεις τοσο το καλυτερο!και ποσο μαλλον οταν προσπαθεις για παιδι!Δεν θελω να σε ταραξω αλλα καλυτερα να τρεχεις τωρα παρα μετα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

stroumfaki καλησπερα!!!δε θα τα πω αναλυτικα γιατι το εχουν κανει ηδη τα κοριτσια εμενα το περασε προσφατα η νυφη μου και παλαιοτερα η κολλητη μου,στη νυφη μου λοιπον επειδη το αφησε αυτο προχωρησε με αποτελεσμα να φτασει στο τριτο σταδιο και της αφαιρεσαν κομματι απο τον τραχηλο και τωρα πρεπει συνεχεια να το ελεγχει και φυσικα για τουλαχιστον ενα χρονο ουτε συζητηση για μωρο,ειναι κριμα να μολυνεις το μωρακι που τυχον να ερθει και φυσικα ρισκαρεις πολυ και την δικη σου υγεια και ειναι κριμα γιατι με μια εγκυμοσυνη οι ορμονες και τα κιλα ανεβαινουν με αποτελεσμα να αυξηθουν και αυτα και μην ξεχναμε οτι κονδυλωματα σημαινει προκαρκινωματα.Προσεξε κουκλα μου την υγεια σου για να εισαι κι εσυ καλα και το μωρακι που θα φερεις στον κοσμο!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κοπέλα μου θα συμφωνήσω με αυτά που σου είπαν τα κορίτσια. Πρέπει οπωσδήποτε να πάει και ο άντρας σου σε γιατρό. Αυτό κολλάει κατά 95% με σεξουαλική επαφή αλλά μπορεί και με πετσέτα ή κάτι άλλο αλλά μικρές οι πιθανότητες. Τώρα νομίζω στη φάση αυτό δεν είναι η ώρα να δείτε από που το κολλήσατε αλλά πως να το αντιμετωπίσετε. Εσύ έχεις εσωτερικά ή εξωτερικά????? Τα εξωτερικά είναι η απλή μορφή. Πρέπει να πας σε κάποιο γιατρό που ασχολείται με αυτά. Οι επαφές σας θα είναι μόνο με προφυλακτικό για να μην εξαπλωθούν, και σε μερικούς μήνες που όλα θα είναι καλά συνεχίζετε τις επαφές σας. Αφού και οι δυο είστε καλά και ο άντρας σου μπορεί να έχει είσαι σαν ελίτσες μικρές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Το κακό είναι ότι μπορεί να το έχεις κολλήσει από αυτόν και να μην έχει αυτός τίποτα και να βγει μετά από κάποια χρόνια που ο οργανισμός του απλά θα έχει πέσει και να τρέχετε πάλι. . Όμως μην αγχώνεσαι είναι κάτι που αντιμετωπίζεται, η συμβουλή μου είναι να μην το ψάξεις στο ιντερνετ γιατί θα τρελαθείς με αυτά που θα διαβάσεις. Το είχα περάσει και γω πριν κάποια χρόνια και ξέρω ότι θες στείλε μου pm για να το συζητήσουμε μπορώ να σου πω και γω αναλυτικά τι έκανα και που πήγα και δόξα το θεό είμαι μια χαρά. Φιλιά πολλά και μην αγχώνεσαι το μωράκι ας περιμένει λίγο ναι?? Γιατί η υγεία του είναι πιο σημαντική περιμένω pm σου για να το συζητήσουμε αναλυτικά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και από μένα. Αρχικά θέλω να πώ ότι η φίλη μας stroumfaki, αν δεν κάνω λάθος, μίλησε για τον ιο HPV γενικά χωρίς να μας αναφέρει τον τρόπο με το οποιο εκδηλώθηκε σε κείνη. Πώς λοιπόν κάποιες άλλες φίλες μας μιλάνε για κονδυλώματα αφού ο ιός αυτός δεν εκδηλώνεται μόνο με αυτή τη μορφή?

Είχα αυτή την εμπειρία πέρυσι και ο ιος εκδηλώθηκε με δυσπλασια 1ου βαθμού (χωρίς κονδυλώματα το τονίζω). Μετά από κάποιες άλλες ειδικές εξετάσεις όντως ο γιατρός έκρινε ότι θα τον παρακολουθήσουμε απλά για 2 τετράμηνα κ μετά ανά 6 μήνες γιατί μπορεί να υποχωρήσει μόνος του. Και πράγματι ο ιός υποχώρησε μόνος του από το 1ο κιόλας τετράμηνο. Είπε ότι καλό θα ήταν να αποφευχθεί η σύλληψη αλλά όχι γιατι αυτό θα επηρρέαζε ή θα κολλούσε το μωρό αλλά αν η δυσπλασία εξελισόταν σε 2ου βαθμού θα χρειαζόταν leiser ή κάτι αντίστοιχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που δεν είναι κ ότι καλύτερο. Δεν ήταν απαγορευτικό όμως.

Η επιστήμη έχει εξελιχθεί πολύ σήμερα για να βλέπουμε με τρόμο τέτοια θέματα. Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη. Τεστ παπ κάθε χρόνο.

Stroumfaki αν έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου κάνε ότι σου πει, αυτός ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ (ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ)ΝΑ ΤΟ ΠΩ....ANYWAY ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.ΖΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 19 ΜΟΥ.ΕΙΜΑΙ 27 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ)ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΣΤΑ 19 ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ.ΕΙΧΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ.ΑΛΛΑΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ 5 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥΣ (3 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ 2 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ HPV ΙΟ).ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΟΥΤΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΒΛΑΒΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ Η' LASER.ΕΓΩ ΑΝΟΙΚΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ ΜΕ ΓΥΜΝΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΒΛΑΒΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ)ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΩ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΩ ΠΟΤΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ ΝΑ "ΑΥΤΟΙΑΘΕΙ" .ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ "ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η' ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ "ΒΛΑΒΗ".Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ "ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΕΙ" ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΩ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΤΕΣΤ ΠΑΠ.ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΣΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΦΗΜΑ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΜΗΣΕΙΣ...ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ..:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Stroumfaki kalispera k apo mena.Mh tromazeis me auta pou akous!

Egw exw hpv CIN1 kai to eidame me to giatro mou se test pap sthn arxh ths egkymosynhs.(Den eixa ksanakanei test pap)

Thelw na sou pw oti OI PERISSOTERES GYNAIKES EXOUN TON IO KAI DE TO GNWRIZOUN!Autes pou eixan h exoun pollous erwtikous syndrofous.Oi andres den nosoun alla to metaferoun(oute apo autous feugei teleiws o ios).Logo de vlepw gia na stamathseis tis epafes xwris profylaktiko!Kai eggyos mporeis na meineis!

Xarakthristika mou eipe o giatros mou oti autos o ios einai kati san ton erph sta xeilia dld den feugei pote teleiws apton organismo!Mporei na meinei anenergos h na noshseis h k statheros h kai na katevei se vathmo.To mono sygouro einai oti thelei parakolouthish kai o giatros sou tha krinei an thes therapeia k an nai poia.

O ios exei stadia CIN1 CIN2 CIN3.

Esy ksereis poion exeis?An oxi kane mia tautopoihsh tou ioy gia na deis an exeis kapoion aptous <epikindynous>.Egw eixa kanei Viopsia Traxhlou gia na doume se poio vathmo eimai.Meta th genna tha kanw kai thn tautopoihsh gia na kanoume therapeia.

O ios exei panw apo 100 kathgories kai ligoi apo autous einai oi epikyndinoi pou mporei na ekselixthoun se karkino.(Mono an de to prolaveis kai eisai se proxwrimeno stadio)

Ola andimetwpizondai!

H therapeia einai h kauthriash h kati tetoio,de thimamai k kala ti mou eipe o giatros. :S

Koritsia akougetai poly sovaro alla den einai etsi opws ta lete.To internet de ta leei kala. O ios autos de vgazei panda KONDYLWMATA!(eidika sta arxika stadia)

Xarakthristika kanei aloiwseis sto kalyptiko metaplastiko plakwdes epithilio (traxhlo)

An kaneis therapeia apo nwris de prokeitai na kaneis CIN2,CIN3 K OUTE K KARKINO TOU TRAXHLOU!!!

Meta apo to CIN3 o ios exei k alla polla stadia mexri ekei!

Sth periptwsh mou twra eiphdh eimai k eggyos isws anevei o ios sto CIN2 me th genna k th loxeia alla mexri ekei!Mou to ekane kathgorhmatiko o giatros gt sthn arxh molis akousa HPV evala ta klamata(skeftika mesa mou ops karkinos tha einai).Akoma kai na gennhsw fysiologika epitrepaite.Ta mwra de mporoun na kollisoun ton io!!!An kai paw gia kaisarikh afou exw didyma.

Meta th genna tha kanw therapeia kai tha to parakolouthoume.

Xalarwse kai mh pairneis phgh apo to internet se tetoia themata!Syzhthse to me to giatro sou para poly!Gt de to ekanes otan sou eipe oti exeis ton io?De sou ekshghse?

Elpizw na se voithisa.Kai oti thes pes mou!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κορίτσια.......γιατί την τρομοκρατείτε έτσι την κοπέλα?:S

Εγώ θα συμφωνήσω με τις τρεις τελευταίες απαντήσεις...Ο hpv είναι ένας πάρα πολύ συνηθισμένος ιός και ΔΕΝ εκδηλώνεται πάντα με κονδυλώματα. stroumfaki φαντάζομαι ότι η αλλοίωση που έχει προκαλέσει ο ιός είναι πολύ μικρού βαθμού γιαυτό και δεν χρειάζεται θεραπεία. Πρόσφατα βρήκε ακριβώς το ίδιο μια φίλη μου και το ψάξαμε πολύ γιατί κι αυτή είχε φοβηθεί στην αρχή από αυτά που άκουγε... Δεν είναι τόσο τρομερό όμως... Ούτε προφυλακτικό χρειάζεται να χρησιμοποιείς με τον σύντροφό σου ούτε να σταματήσεις τις προσπάθειες για μωράκι. Απλά θα πρέπει να είσαι πολύ συνεπείς με τα τεστ-παπ, για να προλάβετε τυχόν μεγαλύτερες αλλοιώσεις. Και ακόμη και αν κάποια στιγμη παρουσιάσεις κάποια μεγαλύτερη αλλοίωση, υπάρχουν πλέον θεραπείες με 100% επιτυχία. Νομίζω καλύτερα να μιλήσεις με το γιατρό σου και με τα κορίτσια που εχουν εμπειρία απο τον ιό και το έχουν ψάξει και να μην ακούς τα διάφορα .....τρομακτικά σενάρια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ondws snowgirl etsi einai,einai poly synithismenos!Ksexasa na pw oti h ksaderfh mou eixe ton io se poio megalo vathmo SIN2 an thimamai kala,gennhse fysiologika to mwraki ths.Meta ekane th therapeia ths kai apo tote den eixe pote ksana provlimma me ton io.Den ton edeixne to Pap opws kai ths STRAWBERRY!Kai exoun perasei kai 12 xronia apo tote!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΟΠΟΙΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ...ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ (SEX ,ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ,ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ..)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχήν δεν είπαμε ουτε αν μπορείς να μείνεις έγκυος, ούτε αν πρέπει ούτε τίποτα. Εγω κατεθεσα την εμπειρια μου διοτι το εχω περασει. Σαφως και τα πραγματα εχουν αλλαξει και ως προς τη θεραπεια. Όταν όμως μια κοπέλα ρωτάει αόριστα τι είναι ο ιός HPV αόριστα θα απαντήσω και εγώ. Εμπειρία έχω δεν είμαι βιολόγος να απομονώσω τον ιό! Μιλησα για κονδυλωματα γενικα και ειπα αυτα που γνωριζω. Ουτε σταδια ουτε τιποτα. Αλλωστε επειδη ακριβως μου φανηκαν περιεργα καποια πραγματα ρωτησα και εγω την κοπελα μηπως ειναι κατι αλλο.Η υπερβολή που είναι δεν κατάλαβα!:blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι βρε κορίτσια συμφωνώ απόλυτα με όσα μου λέτε, αλλά διαγνώστηκε ότι έχω μόνο τον ιο. Μου είπαν αν αυτο αναπτυχθεί θα πρέπει να γίνει κάποια επέμβαση για να προλάβουμε τα χειρότερα. Έχω μπερδευτεί.. και ανησυχώ τρελά.!Πείτε μου σας παρακαλώ..!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

stroumfaki80 έγραψε:

Μου είπαν αν αυτο αναπτυχθεί θα πρέπει να γίνει κάποια επέμβαση για να προλάβουμε τα χειρότερα.τρελά.

Afou tha to epivlepete to poly poly na ginei SINI...kai na ginei pou leei o logos tha kanete mia kryopliksia an de kanw lathos.Ti epemvash kale?Se xeirourgio de prokeitai na mpeis!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια καλημέρα και πάλι. Βγήκε στο Παπ sin I, γιαυτό το λόγο έκανα κολποσκόπηση και πήραν δείγμα και έδειξε απλά hpv. Απλά χθες μαυτά που μου έγραφαν άλλες κοπέλες ανησύχησα πάρα πολύ και θεώρησα τα χειρότερα. Ο γιατρός μ'εχει καθησυχάσει ότι απο την στιγμή που είμαι τακτική στις εξετάσεις μου, τα πάντα προλαβαίνονται. Όσο για το μωρό που θέλουμε, μου είπε να κάνουμε ελεύθερα και το hpv το παρακολουθούμε και αν χρειαστεί επεμβαίνουμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...