Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΡΥΘΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Recommended Posts

καλησπέρα κοριτσάκια τι κάνετε? ήθελα να ρωτήσω κάτι μήπως ξέρετε. είμαι παρά μία εβδομάδα σχεδόν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και δεν έχω περάσει την ερυθρά ούτε έχω κάνει εμβόλιο, οπότε προσέχω και δεν έρχομαι σε επαφή με παιδάκια σε όλη την εγκυμοσύνη μου. θα ήθελα να σας ρωτήσω μήπως ξέρετε αν γενικά η ερυθρά είναι επικίνδυνη σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και αν θα πρέπει να μην έρχομαι σε επαφή με παιδιά μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λενάκι όταν ήμουν στην 30 εβδομάδα ο γιος μου πήγαινε στον παιδικό σταθμό και ένα παιδάκι είχε ερυθρά, οπότε η νηπιαγωγός άφησε σημείωμα το μεσημέρι στην θυρίδα να μην ξαναπάω στο σχολείο και ο γιος μου να σταματήσει μέχρι να σιγουρευτούν ότι πρόκειτε για Ερυθρά. Ο γιος μου έχει κάνει εμβόλιο για την ερυθρά. Τον σταματήσαμε για 2 εβδομάδες και πήγα στον γυναικολόγο και μου έκανε αιξέταση αίματος να δει αν έχω αντισσώματα (δεν είχα αφού δεν πέρασα την ασθένεια ούτε εμβόλιο έχω κάνει) και αν είχα τον ιό. Ευτυχώς δεν είχα τον ιό, επανέλαβα το τσεστ 2 εβδομάδςες αργότερα και ήταν αρνητικό.

Η ερυθρά είναι πολύ επικίνδυνη για την εγκυμοσύνη κυρίως στα δύο πρώτα τρίμηνα γιατί μπορεί να προκαλέσει από αποβολή μέχρι και διανοητικά προβλήματα στο παιδί. θέλει λίγη προσοχή. :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΛΕΝΑΚΙ ΕΤΣΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ!!!ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΝ ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΓΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ!

ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΥΤΟ.ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΜΩΡΟ.ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοπελα μου ειναι πολυ επικινδυνη.εχω ρωτησει τον γυναικολογο.εγω εχω κανει μικρη εμβολιο και μαλιστα ο γιατρος μου ειχε γραψει επαναληπτικο στα 20 για να ειμαι καλυμενη λεει σε περιπτωση μελλοντικης εγκυμοσυνης.και ρωτησα τον γυναικολογο αν πρεπει να το επαναλαβω και ειπε οπωσδηποτε!!εκλεισα τα 21 και δε το εκανα ακομα...αλλα θα το κανω σιγουρα φετος...

ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!και αφου ερθει στο κοσμο το μωρακι σου ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

άρα πρέπει να είμαι πάρα πολύ προσεχτική σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου ε? απλά εγώ δεν έρχομαι σε επαφή καθόλου με παιδιά που πάνε σχολείο άσχετα αν έχουν ή όχι ερυθρά. ούτε την βαφτιστήρα μου δεν έχω δει καθόλου να φανταστείτε. δεν είναι υπερβολικό αυτό ε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ.ΚΑΙ ΓΩ ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!

ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟΝ 6 ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΕΣΥ.ΟΜΩΣ.......ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ??????ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ.ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ!ΛΙΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ.ΟΠΟΤΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;)

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι εγω εχω κανει το εμβολιο αλλα τελικα αντισωματα στις εξετασεις που εκανα δεν βρεθηκαν!!!Επεσαν οι τιτλοι μου ειπανε οι γιατροι και μολις γεννησω με το καλο να κανω αμεσως επαναληπτικό!Το Θεμα ειναι οτι παω στα σχολεια του νομου να κανω κατι ενημερωσεις για υγιεινη διατροφη κλπ και εχει παει η ψυχη μου στη κουλουρη!!!!!Ρωτησα γιατρους και μου ειπανε οτι πρεπει να αποφευγω τα πολυ μικρα,νηπιο και πιο μικρα!Το εμβολιο το επαναληπτικο γινεται στα 7.Οποτε του δημοτικου ειναι καλυμμενα!Αλλα ξερεις καμια φορα?Εν τω μεταξυ τα παιδακια απο το εξωτερικο που εχουν αλλη σειρα στα εμβολια ή εχουν χασει καποια ειναι λιγο επικυνδινα!Τι να πω!!!Και γω φοβαμαι!!!!!!!Περυσι ειχα κολλησει ανεμοβλογια και επαθα ερπη ζωστηρα!!!!Αφηστε!!!Αλλα ειχα παει σε ολα τα νηπιαγωγια του Νομου!!!Η ερυθρα ομως ειναι πολυ επικυνδινη!!!!!!:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lenaki na prosexeis mexri to telos nai... Einai atimi astheneia gia tis eggyous. Mporei na xtypisei stin orasi tou emvryou.

Kai kane to emvolio meta ti genna. Molis me to kalo to paidaki sou paei paidiko sthathmo einai poly pithano na sti ferei, opote as eisai kalymeni gia mellontiki eggymosyni.

Egw tin eixa perasei se mikri ilikia, otan i mama mou itan eggyos ston adelfo mou kai eprepe na meinw me ti giagia mou...

Den eisai ypervoliki, kala kaneis kai prosexeis

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...