Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιατι δε μ' ακουει?


Recommended Posts

Καλημερα κοριτσακια μου. Αν με θυμαστε, εχω ενα κοριτσακι 2.5 χρονων περιπου(29 μηνων για την ακριβεια), το νινακι μου! Σε γενικες γραμμες εχει ηρεμησει, και πανω που ηρεμησα κι εγω λιγο και ειπα απο μεσα μου "ευτυχως Παναγια μου που ηρεμησε το παιδακι μου" χτες το βραδυ μου εσπασε τα νευρα:angry: Ειχε ξεκινησει αναποδα απο το απογευμα που ξυπνησε.... Ειχαμε κανονισει με τη κουμπαρα μου να παρουμε τα παιδακια μας(διαφορα 50 μερες ακριβως το ενα με το αλλο) και να παμε στο παιδοτοπο που συχναζουμε. Να μη ξεχασω να σας πω οτι για να τη ντυσω μονο μπουνιες δε παιξαμε. Κι ενω ξερω οτι της αρεσει πολυ να παιζει στο παιδοτοπο ειδικα στη τσουλιθρα, χτες σαν τον εξω απο 'δω δεν ηθελε να ξυπνησει. Εβαζε το μαξιλαρι της στη μουρη και μου λεγε "ασε με μαμα, ειναι νυχτα ακομα". Φτανουμε επιτελους στο παιδοτοπο και για κακη μου τυχη ειχε παιδικο παρτυ και γινοταν χαμος. Παρολα αυτα επαιζε ησυχα με τα αλλα παιδακια. Ηρθε η ωρα ομως να φυγουμε, ειχε παει 9.30 και ημασταν εκει απο τις 7.15 ποση ωρα να κατσουμε πια? Κοριτσια μας ακουσε ολο μαγαζι και ηταν και γεματο παναθεμα το. Δεν ηξερα τι να κανω κοριτσια, ουρλιαζε, κλωτσαγε, χτυπαγε μολις τη πλησιαζα. Περιτο να σας πω οτι ολο το μαγαζι μας κοιταγε:blink: Την πηρα κλαιγοντας και φυγαμε. Εννοειται οτι ειναι τιμωρια και θα ξαναπαει στο παιδοτοπο τον αλλο μηνα και αν.... Σας εχει τυχει κατι παρομοιο με το παιδακι σας? Εσεις τι κανατε? Δεν ξερετε πως κρατηθηκα να μην αρχισω τα χαστουκια:angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

an kai den exei megalosei to moraki mou tha sou pw ti pernaei apo to ftoxo mou mialo .

ola arxisan ontos apo to oti den hthele na erthei ,thn pires me to zori kapou pou ekeinh thn stigmh den hthele na paei kai otan arxise na diaskedazei ligo palu esu thn epernes me to zori na figete .

na pw thn alithia katalabenw apolita thn korh sou .....den einai pioni na thn pas opou theleis opote theleis xoreis na sebese an thelei h oxi aythn ...tote den tha se sebastei kai ekinh kai tha se kanei rezili mprosta ston kosmo .

apo thn stigmh pou den hthele katholou apo thn arxh ebales panw apo ta thelw tis ta dika sou thelw kai thn pieses na kanei kati pou ousiastika den hthele me tipota ...meta pali ta dika sou thelw skeutikes oti eprepe afou barethikes ,kourastikes na figeis ...ekeinh omos den hthele na figei kai eniose polu asxhme pou thn xrisimopoieis xoreis na thn rwthseis katholou pote ti thelei ekinh .

to ksana lew ta paidia mas den einai pionia einai anthropoi me dikeomata kai prepei na tous sebomaste .oti dineis perneis .

opos den thn akous esy etsi den se akouei kai auth ...esena exei san protipo kai antigrafei ...mporei na mhn to skeutikes auto mexri tora alla mhpos prepei na to deis etsi?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αφροδίτη συμφωνώ με όσα είπες!

Τα παιδιά επικοινωνούν όπως τους μαθαίνουμε εμείς να επικοινωνούν.Με

άλλα λόγια κάνουν οτι κάνουμε και εμείς.Μιμούνται συμπεριφορές.

Εγώ θα μείνω στην τελευταία πρόταση του μηνύματος.Μην χρησιμοποιήσεις ποτέ και για κανένα λόγο βία.Η σωματική τιμωρία φέρνει άλλα αποτελέσματα.Αν την χτυπάς θα σε χτυπάει και εκείνη.

Πιστευω πως η μικρή σου απλά δεν ξύπνησε με κέφια.Και είναι απόλυτα φυσιολογικό.Ούτε εμείς ξυπνάμε κάθε μέρα μέσα στην τρελή χαρά.

Φαντάσου αντίστροφα λοιπόν την όλη ιστορία.Ξύπνας εσύ ένα απόγευμα,χωρίς όρεξη και θέλεια απλά να κάτσεις σπίτι σου.Κάποιος σε πιέζει να ντυθείς για να πάτε στο αγαπημένο σου cafe.Παρότι συνήθως περνάς καλά εκεί ειδικά σήμερα δεν θες να πας.Αυτός ο κάποιος λοιπόν σε πάει με το ζόρι.Αυτη η επιμονή δημιουργεί νεύρα και στα παιδιά και στους ενήλικες.Πάνω λοιπόν που βρίσκεις το κέφι σου,πίνεις το καφεδάκι σου και περνάς καλά,σε παίρνει και φεύγετε.Εσύ φυσικά αντιδράς.Και όταν γυρίζετε στο σπίτι σε βάζει και τιμωρία.

Μην ξεχνάς οτι είναι 2,5 ετών και δεν έχει ακόμα την ίδια λογική με εσένα.

Δεν πρέπει να την πιέζεις.Είναι σε ηλικία που έχει βούληση .

Ελπίζω να σε βοήθησα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρε κοριτσι μου εχει δικιο η αφροδιτη!! αν και εμενα ειναι μικρος ακομη και δεν ξερω τι θα κανει στην ηλικια των 2,5 χρονων.

ομως το βλεπω απο τωρα οταν ξεκιναμε να τον παιζουμε και μετα μας πιανει βαρεμαρα και τον βαζουμε η στο παρκο η στο ριλαξ γκρινιαζει γιατι???? γιατι φανταζομαι να σκευτεται με το μυαλουδακι του ''με ξεσηκωσαν να παιξουμε,μου αρεσει και τωρα...με αφηνουν μονο μου:( ''

πρεπει να μαθουμε,και εγω μαζι,να ακουμε τα παιδια μας σιγουρα θα βρεθω και εγω καποια στιγμη στην δικη σου θεση και κοντοζυγωνει η ωρα μου αλλα πρεπει να μαθουμε τα θελω τους και να τα κανουμε να μας ακουν ηρεμα και απλα (νομιζω)δεν εχω ακομη αυτην την εμπειρια αλλα θα το προσπαθησω φιλακια πολλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χαχαχαχαχαχαχα!:laugh: ... κατι μου θυμιζει ολο αυτο! η δικη μου ειναι σχεδον 5,5 και εχω κι εγω τα ιδια! μονο που εμενα οταν ειμαστε εξω ειναι πολυ καλη και υπακουη, αλλα μες στο σπιτι... αστα να πανε... μαυρο εγω, ασπρο εκεινη! ασε που τωρα στο σχολειο εμαθε και μου αντιμιλαει!την κανω καλα με τιμωριες του στυλ "δεν εχει dvd για σημερα". Επισης εχω κανει εβδομαδιαιο πινακα που εχω κολλησει στο ψυγειο. Σε αυτον τον πινακα παιρνει αστερακι τις μερες που ειναι "κακο παιδι". καθε 3 αστερακια = στερηση παγωτου! η σοκολατιτσας! Θεε μου τι αλλο θα κανω!:woohoo: Υπομονη!:huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσια.Να σου πω και εγω την αποψη μου μιας και εχς πια τα 2 απο τα 3 παιδια μου που ειναι ενηλικα πια.Λοιπον αρχικα συμφωνω απολυτα με την αφροδιτη.Στα παιδια πρεπει να φερομαστε σαν να ειναι ιση με εμας.Προσπα8ησε να μην φωναζεις κα8ολου μα κα8ολου και κανε παρα πολυ διαλογο μαζι της σε πολυ ηπιους τονους.Να κοιτας να της μιλας συνεχεια και να της λες ολα οσα 8α κανετε.Επισης μπορεις να κανεις ενα προγραμμα και να το αναρτησης καπου.Φυσικα ακομη δεν ξερει να διαβαζει αλλα μπορεις να την βαλεις κατω και να της πεις οτι κα8ε εβδομαδα 8α κανετε το προγραμμα αυτο και να συμφςνησετε μαζι το τι 8α κανετε.Ετσι το παιδι οταν 8α φερνει αντιρησης εντονες 8α το πηγενεις εκει που 8α εχεις το χαρτι και με πολυ ηρεμο τροπο 8α της το διχνεις λεγοντας της οτι κοιτα εδω ετσι ειχαμε πει να κανουμε.Πολλα παιδακια ειναι υπερκινητικα και ζωηρα οποτε θελουν λιγο πιο εντατικο τροπο να μαθαινουν.Κοιτα στο προγραμμα σας να εχεισ πολλες δραστηριοτητες και κα8ε εβδομαδα διαφορετικες ςστε να μην βαρεθει στην μονοτονια.Να 8υμασε παντα οτι καταλαβαινει την νευρικοτητα σου οποτε προσπαθησε οσο μπορεις να εισαι ηρεμη.Σαφως και ειναι δυσκολο να ηρεμισης ενα παιδι αλλα να ξερεις οτι θα κερδισεις πολλα αν της μιλας ηρεμα και γλυκα ενω η μικρη σου 8α ουρλιαζει.Ετσι 8α μα8ει και στην ζωη της να κανει ολα τα πραγματα με ηρεμια.Επισης 8α μα8ει τι σημαινει προργαμματισμος.Κοιτα επισης να εισαι και λιγο ελαστικη στο προγραμμα γιατι παντα 8α υπαρχει και κατι το απροσδοκητο οποτε παλι με ηρεμια 8α της πεις οτι μας ετυχε και αυτο και πρεπει αν 8ες να το κανουμε.Νομιζω οτι 8α σε βοη8ησει πολυ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην ευχαριστω που απαντησατε ειναι δεκτες ολες οι αποψεις! Ομως δεν κανω κατι που δεν της αρεσει, ηξερε απο το πρωι οτι το απογευμα θα παμε στο παιδοτοπο που σημαινει οτι ηθελε να παμε. Καποια στιγμη επρεπε να φυγουμε, οπως ειπα ειναι αποσταση περιπου μια ωρα απο το σπιτι μας, ηταν ηδη εννιαμιση μεχρι να φτασουμε στο σπιτι μας θα πηγαινε δεκα και μιση, τι ωρα θα ετρωγε τι ωρα θα επινε γαλα τι ωρα θα κοιμοταν? Τεσπα ισως να 'χετε δικιο αλλα σε καμια περιπτωση Αφροδιτη μου δε πιστευω οτι τα παιδια ειναι πιονια στα χερια μας...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ειπα οτι τη χτυπησα ειπα οτι κρατηθηκα και δε τη χτυπησα... το θεμα μου ειναι γιατι δε μ' ακουει, αν στη θεση μου ηταν ο αντρας μου ειμαι σιγουρη οτι δε θα γινοταν ολο αυτο:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bibibo μου φυσικα και δεν την χτυπησες :) .Ειμαι απολυτα συγουρη γιαυτο ασχετα αν σου εσπασε τα νευρα.Επισης πρεπει να ξερεις οτι τα κοριτσακια ειναι τις πιο πολλες φορες κολλημενα με τον μπαμπα τους και τον ακουν περισσοτερο.Το οιδιποδειο βλεπεις :) .Απλα κοιτα να εισαι εσυ οσο πιο χαλαρη γινετε για πολλους λογους.Ο πρωταρχικος ειναι οτι τα παιδακια με τις φωνες εχουν ενα ειδους φιλτρο που οταν υπαρχουν ντεσιμπελ κλεινουν τα αφτακια τους και δεν ακουν :) .Οποτε με ηρεμο τονο 8α περασεις αυτο που 8ες.Επισης και για σενα ειναι καλο να προσπα8εις με ηρεμια γιατι ετσι δεν 8α φτανεις στο σημειο να σπας τα νευρα σου με αποτελεσμα να σε πιανει πχ το στομαχι :) .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Moussa σε γενικες γραμμες ειναι καλο κοριτσακι εχει ενα κακο μονο, πολλη πεισμα(μου μοιασε):P την παω με τα νερα της γιατι ξερω οτι αν της παω κοντρα της δε θα βγει τιποτα...:dry:. Το μονο που φοβαμαι ειναι να μη μου γινει κακομαθημενο:unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΦΟΝΙΣΩ ΜΕ ΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΙΜΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΗΣ. ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΝΤΥΣΩ. ΜΕ ΔΩΚΙΜΑΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΓΩ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΟΥ. ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΛΑ. ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΕΙΧΑΝΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ? ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΣΧΗΜΑ. ΝΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕ ΣΤΡΑΒΑ. ΙΣΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΝΤΥΣΗΜΟ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΚΑΛΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΥΜΩΡΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΙΣΩΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΥΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΗΡΕ ΟΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΚΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ. ΤΩΡΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καντινου καθε φορα που παμε στο παιδοτοπο το ιδιο γινεται γι αυτο και της ειπα οτι αν εχει την ιδια συμπεριφορα δε θα ξαναπαμε, πιστευω οτι πρεπει να μαθει οτι την εννοια της λεξης "ορια". Μπορει να ακουγομαι σκληρη η σκυλα αλλα δε μπορεις να φανταστεις τι τραβαω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bibibo έχεις δίκιο.Πρέπει τα παιδιά να έχουν όρια.Βέβαια οι δικές μου είναι ακόμα πολύ μικρές(1,5 έτους και 6 μηνών)αλλά όσο μπορώ-ιδιαίτερα στην μεγάλη-προσπαθώ να της θέτω όρια και πρόγραμμα,για να νιώθει και η ίδια πιο αφαλής και σίγουρη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΝΟΥΝ ΟΡΙΑ. ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΥΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΒΑΛΕΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΒΑΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ 2,5 ΕΤΩΝ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΑΡΑ ΔΙΛΩΝΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ. ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΤΗΜΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΑΝΑΣ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΙΜΙΤΑΙ ΕΣΕΝΑ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

lipame polu an se pirakse h leksh pioni thn pernw pisw den hthela na pw tipota pou na se piraksei .en eixa ksipnisei kala kala pos na skeutw!!!:blush:

opos eipa den exw megalo mwraki kai den kserw apo empiria apla sou eipa kapoia pragmata pou pernane apo to mialo mou tora kai mporeis na ta filtrareis kserontas to paidi sou kai ti ginete sto spiti .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΕΣΑΙ? ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΗΡΑΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΙΜΜΗΤΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ. ΕΧΩ ΔΟΚΟΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟ ΚΑΛΟ, ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Η ΙΔΙΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ. ΑΝ ΟΝΤΟΣ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΗΤΕΡΑ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ. ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΛΕΜΕ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όταν είπα ''μιμείται συμπεριφορές''εννοούσα πως μαθαίνει να επικοινωνεί μέσα απο τους γονείς.Δηλαδή αν οι γονείς επιβάλλονται μόνο με την φωνή,φυσικό δεν είναι και το παιδάκι να φέρεται έτσι,αφού έχει μάθει πως μόνο αυτή η συμπεριφορά είναι αποδεκτή και φέρει αποτέλεσμα;:blush: Δεν απευθυνόμουν συγκεκριμένα στην bibibo.Βέβαι και τα παιδάκια δεν ελιναι αγγελάκια και άμα πεισμώσουν δύσκολα τα καταφέρνεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας και παλι κοριτσια. Αφροδιτη μου καλα εκανες και ειπες την αποψη σου μερικες φορες χρειαζεται ν΄ακουμε και μια αντιθετη γνωμη δεν ειναι κακο. Στη δικη μου περιπτωση μαλλον εγω εχω γινει το πιονι της:P:) :laugh: Αστειευομαι, ειναι το κοριτσακι μου και το λατρευω και οπως ολα τα παιδακια θελει κι αυτο το τροπο του μονο που δυστυχως δεν εχουμε παντα την υπομονη η το χρονο αν θες να κανουμε πραγματα που θελουμε κι εμεις και τα παιδακια μας. Ευχαριστω και παλι ολες τις κοπελες για τις χρησιμες συμβουλες:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα, εμένα μου κάνει εντύπωση η ώρα που πήγατε στον παιδότοπο!! 19.15!!:ohmy: 2,5 ετών παιδί? μήπως είναι λίγο αργά?

Εγώ δεν θα την κοίμιζα για μεσημέρι και θα φεύγαμε κατά τις 16.00 ώστε να έχει χρόνο για παιχνίδι και μετά από 2 ή 3 ώρες θα φεύγαμε. Κοιμίζεις τόσο αργά την κόρη σου?!

Ο γιος μου είναι 4 ετών και κάθε φορά που πηγαίναμε στις κούνιες, δεν ήθελε να φύγει μετά, έτσι τον άφηνα λίγο ακόμη (άλλωστε για αυτόν πήγαμε) και μετά του πρότεινα μια εναλλακτική λύση, δλδ να πάμε βόλτα κάπου αλλού ή για ψώνια κλπ. και αυτός δεχόταν και έτσι φεύγαμε. Αν δεν του πρότεινα κάτι άλλο και εμάς μας άκουγε όλη η παιδική χαρά. Έτσι είναι τα παιδιά όταν πρόκειτε για παιχνίδι.

Επίσης μπορείς να της εξηγήσεις πριν φύγετε ότι όταν της πεις: φεύγουμε θα πρέπει να φύγετε και αυτή πρέπει να συμωνήσει αλλιώς δεν πηγαίνετε! Μετά μην ξεχνά ότι δεν ξύπνησε και πολύ καλά, πες στην θέση της, θα πήγαινες με ευχαρίστηση κάπου αν σε ξυπνούσαν και σε "τραβολογούσαν"?!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα Argi, δυστυχως ναι κοιμαται αργα, οχι παντα αλλα κοιμαται αργα! Σπανια να κοιμηθει πριν τις 10.00 και αυτο απο μηνων ακομα... Τωρα για την ωρα που λες να παμε στο παιδοτοπο ειναι η ωρα που κοιμαται συνηθως. Δυστυχως αργουμε να φαμε σαν οικογενεια οποτε αργει και να κοιμηθει, αν κοιμηθει:huh: Επεισης πηγαινουμε κατα τις εφτα γιατι αυτη η ωρα βολευει και την κουμπαρα μου. Τι να πω ισως να της φαινεται λιγο τελικα:unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 weeks later...

bibibo έγραψε:

Καλημερα κοριτσακια μου. Αν με θυμαστε, εχω ενα κοριτσακι 2.5 χρονων περιπου(29 μηνων για την ακριβεια), το νινακι μου! Σε γενικες γραμμες εχει ηρεμησει, και πανω που ηρεμησα κι εγω λιγο και ειπα απο μεσα μου "ευτυχως Παναγια μου που ηρεμησε το παιδακι μου" χτες το βραδυ μου εσπασε τα νευρα:angry: Ειχε ξεκινησει αναποδα απο το απογευμα που ξυπνησε.... Ειχαμε κανονισει με τη κουμπαρα μου να παρουμε τα παιδακια μας(διαφορα 50 μερες ακριβως το ενα με το αλλο) και να παμε στο παιδοτοπο που συχναζουμε. Να μη ξεχασω να σας πω οτι για να τη ντυσω μονο μπουνιες δε παιξαμε. Κι ενω ξερω οτι της αρεσει πολυ να παιζει στο παιδοτοπο ειδικα στη τσουλιθρα, χτες σαν τον εξω απο 'δω δεν ηθελε να ξυπνησει. Εβαζε το μαξιλαρι της στη μουρη και μου λεγε "ασε με μαμα, ειναι νυχτα ακομα". Φτανουμε επιτελους στο παιδοτοπο και για κακη μου τυχη ειχε παιδικο παρτυ και γινοταν χαμος. Παρολα αυτα επαιζε ησυχα με τα αλλα παιδακια. Ηρθε η ωρα ομως να φυγουμε, ειχε παει 9.30 και ημασταν εκει απο τις 7.15 ποση ωρα να κατσουμε πια? Κοριτσια μας ακουσε ολο μαγαζι και ηταν και γεματο παναθεμα το. Δεν ηξερα τι να κανω κοριτσια, ουρλιαζε, κλωτσαγε, χτυπαγε μολις τη πλησιαζα. Περιτο να σας πω οτι ολο το μαγαζι μας κοιταγε:blink: Την πηρα κλαιγοντας και φυγαμε. Εννοειται οτι ειναι τιμωρια και θα ξαναπαει στο παιδοτοπο τον αλλο μηνα και αν.... Σας εχει τυχει κατι παρομοιο με το παιδακι σας? Εσεις τι κανατε? Δεν ξερετε πως κρατηθηκα να μην αρχισω τα χαστουκια:angry:

Αυτό που θα ήθελα πολύ να τονίσω από την πλευρά μου είναι ότι πάνω απ'όλα δεν θα πρέπει να κατηγορείτε τον εαυτό σας και να θεωρείτε ότι είστε κακή μητέρα, γιατί αυτό νιώθω μέσα από τα λόγια σας. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Βλεπω ανασφάλεια που ίσως να είναι λογική, αλλά όχι απαραίτητη. Όσο πιο ταραγμένη σας βλέπει το παιδί, τόσο πιο ταραγμένο νιώθει και εκείνο. Αν σας νιώθει ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση και να ελένξετε τα συναισθήματά σας, θα δυσκολευτεί και το ίδιο. Και νομίζω ότι αυτό θα γίνει περισσότερο υποσυνείδητα, τα παιδιά έχουν σπουδαία διαίσθηση. Εγώ αυτό που θα προτείνω είναι να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Τώρα θα μου πεις 'που θα βρω λίγο χρόνο; Είμαι μητέρα, έχω ένα σωρό υποχρεώσεις, η ζωή τρέχει και εμένα δεν μου φτάνει το 24ώρο ούτε για να βήξω'. Καταλαβάινω. Απλά νομίζω ότι πρέπει να μείνετε έστω μια ώρα μόνη σας, να σκεφτείτε εσείς για τον εαυτό σας και για το παιδί σας τη γραμμή που πρέπει ή θέλετε να ακολουθήσετε. Αν σας μπερδεύουν οι διαφορετικές απόψεις που ακούτε κλείστε για λίγο τα αυτιά σας και ακούστε το παιδί σας, εκεί θα βρείτε τη λύση. Σας παρακαλώ ηρεμήστε, με μπερδεμένο μυαλό δεν λύνεται τίποτα, πόσο μάλλον όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα παιδι 2,5 ετών. Θα διαφωνήσω λίγο με την ιδέα για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Θα ήταν ανώφελο νομίζω όταν υπάρχει ένα πρόβλημα που σας αγχώνει τόσο. Άλλωστε με όλα αυτά που συμβαίνουν μάλλον πρέπει να δείξετε ευελιξία και διαλλακτικότητα στις κινήσεις σας. Σας στέλνω τις ευχές μου για να βρείτε τη δύναμη και τη ψυχραιμία να νιώσετε καλά και όλα θα φτιάξουν. Μη ξεχνάμε ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά και τα περνάνε όόόόλα τα παιδιά. Ένα χαμόγελο τώρα; :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φαφαουλι τι να πω εχεις πεσει μεσα σε ολα μεσα:woohoo: Ψυχολογος εισαι? Η αληθεια ειναι οτι εχω αγχωθει πολλη με την ανατροφη της και μπορει μερικες φορες η αντιδραση μου να ειναι υπερβολικη:blink: Στενοχωριεμαι κιολας οταν βλεπω οτι με γραφει που κι αυτο φυσιολογικο ειναι.... Φαση ειναι θα περασει. Ευχαριστω για την απαντηση, φιλακια:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bibibo έγραψε:

Φαφαουλι τι να πω εχεις πεσει μεσα σε ολα μεσα:woohoo: Ψυχολογος εισαι? Η αληθεια ειναι οτι εχω αγχωθει πολλη με την ανατροφη της και μπορει μερικες φορες η αντιδραση μου να ειναι υπερβολικη:blink: Στενοχωριεμαι κιολας οταν βλεπω οτι με γραφει που κι αυτο φυσιολογικο ειναι.... Φαση ειναι θα περασει. Ευχαριστω για την απαντηση, φιλακια:kiss:

Λοιπόν σου έχω μια πρόταση...Διάβασα σε ένα βιβλίο ψυχολιγίας μια τεχνική, η οποία ανήκει σε μια επιστήμη τη λεγόμενη 'συστηματική παρατήρηση' που την διδασκόμαστε και εμείς στο ΤΕΙ.Άκου τι θα μπορούσες να κάνεις...Κάποια στιγμή που θα μπορείς να διαθέσεις ας πούμε μια ώρα στην κορούλα σου τοποθέτεισε μια κάμερα σε μια γωνία του δωματίου που θα βρίσκεστε, από την οποία θα έχει ορατότητα σε όλο το δωμάτιο. Νομίζω θα είναι καλύτερα να είστε οι δυο σας τόσο για να μην αποσπάται το παιδί με άλλα πρόσωπα, όσο και για να μην απασχολήσουν εσένα παραπάνω 'κριτήρια'.Έπειτα δες αυτήν την κασέτα με ηρεμία, παρακολούθησε με προσοχή και την κόρη σου, αλλά ακόμα περισσότερο εσένα. Με πολύ προσοχή. Το ύφος, την ένταση της φωνής, της κίνησης, μετέφρασε τα πάντα σε συναίσθημα. Αφού καταλάβεις ποιά η στάση που έχεις απέναντι στην μικρή, βάλε τον εαυτό σου στη θέση της και σκέψου αν οι αντιδράσεις της είναι αναμενόμενες. Μπορεί να μη σε βοηθήσει αν τη δεις ή κάνεις την όλη διαδικασία μόνο μια φορά. Επανελαβέ την όσο χρειαστεί. Η ουσία όλου αυτού θα είναι να καταλάβεις τι εικόνα δέχεται το παιδί από τη μητέρα του. Έπειτα θα μπορείς να βελτιώσεις ότι σε ενοχλεί αλλά και να διατηρήσεις ότι σας αρέσει. Δούλεψε με τον εαυτό σου και νιώσε καλύτερα με αυτόν. Τότε όλα θα βελτιωθούν και θα μπορείς να ζήσεις την ουσία της ζωής και της σχέσης με το παιδί σου, όποια και αν είναι αυτή για εσένα. Νομίζψω θα σε βοηθήσει πολύ αν το προσπαθήσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

BIBIBO ΜΟΥ, ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΗΣ ΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΚΟΨΑ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ, ΟΝΤΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΓΚΡΙΝΙΑΡΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ Η ΠΙΠΙΛΑ ΑΝΤΙΚΑΘΗΣΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΓΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ! ΓΚΡΙΝΙΑΖΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ Η ΠΙΠΙΛΑ! ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΚΟΨΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ! ΦΑΦΑΟΥΛΙ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΠΕΣ ΟΝΤΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ! ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΠΩ! ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΟΛΛΑ ΗΤΑΝ ΤΑΛΕΙΑ! ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΔΑ ΤΟ DVD ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΔΑ, ΠΟΣΕΣ ΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ! ΕΔΕΙΧΝΑ ΘΗΜΩΜΕΝΗ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...