Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σκέφτομαι να αφήσω την δουλεια μου.....


Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα!!!!!Σκεφτομαι να αφησω την δουλιτσα μου!!!Δεν ξερω τι να κανω!Η πεθερα μου εργαζεται κανονικα full time και οι γονεις μου μενουν μακρυα.Και μεις η αληθεια ειναι οτι δεν θελουμε να μεγαλωσουν τον μπεμπη οι γιαγιαδες οποτε μαλλον ειναι μονοδρομος!Εγω φυσικα δεν το συζητω προτεραιοτητα δινω στον μπεμπακο μου!!!!Απλα ειχα συνηθισει να ειμαι πολυ ανεξαρτητη και τωρα θα μου κακοφανει!Ειμαι διαιτολογος και εχω δικο μου γραφειο και συγκινουμαι οταν σκεφτομαι την διαδικασια του κλεισιματος.Αν το κρατεισω παλι δεν θα μπορεσω να καθησω καλα καλα ουτε 1 μηνα!Δεν θα μπορεσω να θηλασω και δεν μπορω να διανοηθω μια ξενη να κραταει το παιδι!!Χωρις φυσικα να κατακρινω τις αλλες μανουλες που εχουν γυναικα για τα παιδακια τους!!Το καταλαβαινω οτι πρεπει να εργαστουν!!Γι'αυτο αλλωστε ειμαι και προβληματισμενη!!Θα τα καταφερουμε?'Η θα κλεισω το γραφειο μου και μετα θα χτυπαω το κεφαλι μου:dry: !Ξερετε εννοω εξοδα και κτλ!Και να σας πω επισης οτι οι αποδοσεις μου εχουν πεσει τελευταια γιατι ειχα μεχρι και τωρα αναγουλες εμετους και τετοια!!Σιγα σιγα αν δεν την κυνηγησω την κατασταση θα πεσει και η δουλεια!!'Ηδη δηλ για την εποχη ειναι πεσμενα τα πραγματα!!!Λεω να κρατησω μια δουλεια που ειναι αμφιβολο το μελλον της λογω του οτι δεν μπορω να ανταπεξελθω και να τρεχουν τα εξοδα της ή να κλεισω και να κατσω σπιτι με το αγγελουδι μας?Αυτα κοριτσακια μου!Συγνωμη για το μεγαλο ποστ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τοσα χρονια και να το κλεισεις δεν λεει

ακομα και αν αποφασισεις αργοτερα να δουλεψεις παρεα με καποιον αλλο η για αλλον οι απαιτησεις απο αυτον τον αλλον θα ειναι πολυ μεγαλυτερες

και ακομα πιο εξαντλητικες

Εφοσων εχεις καποιους σταθερους πελατες και γνωριμιες κρατα το εκτος αν ηδη η δουλεια δεν παει καλα

Οι ναυτιες θα περασουν σιγα σιγα αν δεν συντρεχει και καποιος αλλος λογος υγειας που αναγκαστικα θα πρεπει να σταματησεις για καιρο πιστευω οτι θα τα καταφερεις και θα νιωθεις πολυ καλυτερα απο οτι αν μεινεις μεσα απο τωρα

Και ακομα και οταν γεννησεις εφοσων το γραφειο ειναι δικο σου μπορεις να εχεις μαζι και το μωρο σου μετα τον πρωτο μηνα στην ουσια θα χρειαστεις να σταματησεις μιας και η επιχηρηση ειναι δικια σου δυο μηνες περιπου αν εχεις το μωρο μαζι σου

Αν πιστευεις οτι μπορεις να τα συνδιασεις ειναι οτι καλυτερο

Καλη εγκυμοσυνη σου ευχομαι και καλη δυναμη!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρακι καλησπερα.Απο οτι καταλαβα εισαι ακομα εγκυος αυτο που δνε ανφερεις ειναι ποσο μηνων εισαι ; Λογικο ειναι να πεσει η αποδοση σου στη δουλεια οταν εχεια αναγουλες .Ομως σκεψου ποσο κουραστηκες για να φτοιαξεις αυτο το γραφειο απο την αλλη μερια κακα τα ψεματα ζουμε σε ασχημους οικονοιμικους καιρους .Αν εκλεινες το γραφειο και μετεφερε τη δουλεια στ σπιτι σου ετσι ωστε αργοτερα που θα γεννηθει το μωρο να μπορεις να συνδυασεις και τα δυο οταν θα θελει να θηλασεις μπορεις να το παιρνεις και μαζι σου αφου ειναι δικο σου ο χωρος η μπορεις να δημιουργησεις ετσι το ωραριο σου ωστε να σε διευκολυνει .Απο την αλλη ειναι μια εργασια που κατα τη γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητο να εισαι ολες τις ωρες καθηλωμενη στο γραφειο μπορεις να το κανεις με ραντεβου .Εγω ειμαι κομμωτρια δνε ειχα μαγαζι αλλα ημουν στο ποδι απο της 7,00 το πρωι εως της 11,00 το βραδυ οταν εμεινα εγκυος χαλαρωσα τους τονους σιγουρα εχασα κοσμο αλλα ηταν η επιλογη μου .Ειχα το μικρο 3 μηνων και τον επαιρνα μαζι αν και τους ελεγα να ερθουν στο δικο μου χωρο .Ευχομαι κοπελα μου να βρεις τη φορμουλα ης ισσοροπιας ειναι κριμα να αφησεις τελειως τη δουλεια σου απο τη αλλη παντα προτεραιοτητα εχουν τα παιδια μας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Μαράκι.

Εδώ και 4 χρόνια διατηρώ ένα διαφημιστικό γραφείο. Έχει 4 μήνες που έχω κάνει μεταφορά έδρας στο σπίτι. Αφού είσαι παροχή δεν θα είναι πρόβλημα. Ο μπέμπης μου είναι 8,5 μηνών.

Έτσι και τα ραντεβού σου δεν θα χάνεις και θα είσαι με το μωρό σου όλη μέρα.

Θα μπορούσες να κάνεις και κάτι τέτοιο αν δεν θέλεις να το κλείσεις. Αν σ' ενδιαφέρει στείλε πμ για να σου πω λεπτοέρειες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακια μου σας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση σας!Ξερω οτι πολλες κοπελες εχουν τετοια διλληματα και οτι θα με βοηθησετε να βρω τη λυση απο τις δικες σας εμπειρίες!!Βάνια μου σημερα μπαινω στον 5ο:P :P !!!!!:P :P :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα και απο εμενα. Θα ηθελα πολυ να σου δωσω θαρρος ομως προτιμω να σου πω τα πραγματα λιγο ποιο ρεαλιστικα επειδη ακριβως τα ιδια περναω και εγω. Στην εγκυμοσυνη ολοι μου λεγανε "ολα θα πανε καλα, μην αφησεις τετοια δουλεια που εφτιαξες με τοσο κοπο!" Ομως στην πραγματικοτητα τιποτα δεν παει απλα καλα απο μονο του, ενοω αν δεν εχεις βοηθεια πως θα γινει? Αρχισα τη δουλεια και επαιρνα το παιδι μαζι μου... με αποτελεσμα ουτε εγω να δουλευω σωστα, ουτε το παιδι μου να ειναι στο περιβαλλον που πρεπει..:blush:

Τα εξοδα τρεχουν.. εγω τρεχω ακομα πιο πολυ! Σπιτι, δουλειες, παιδι, θηλασμος, αυπνια κτλ.

Τελικα αποφασησα οτι αν πρεπει για καποιο διαστημα να παραμερησω κατι τοτε αυτο θα ειναι η δουλεια!! Αργοτερα μπορει να ξαναστησω την ιδια γιατι την αφηνω με μιση καρδια:(

Συνεχισε προς το παρων αλλα παραλληλα να σκεφτεσαι εναλακτικες λυσεις, ισς π.χ να δουλευεις απο το σπιτι

Συγνωμη αν σε απογοητευω στην κατασταση σου αλλα καλυτερα να εισαι προετοιμασμενη για κατι παρα να πελαγωνεις τελευταια στιγμη:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maraki, εγώ στην θέση σου δεν θα άφηνα με τίποτα την δουλειά μου! Κάνουμε ακριβώς το ίδιο επάγγελμα και δυστυχώς πονάει πολύ αυτό που λες! Εγώ δεν μπορώ ν'ανοίξω γραφείο, επειδή πρέπει να έχω 6 χρόνια ένσημα στον τομέα! Και φυσικά μέχρι και κατουρημένες ποδιές φίλησα και δεν με πήραν πουθενά! Ασκώ μόνη μου τώρα το επάγγελμα και κλείνω ραντεβού όποτε βολεύει εμένα και πάω στον χώρο τους! Δεν έχω πάγια έξοδα όπως καταλαβαίνεις! Αλλά δεν έχω και πολύ πελατεία! Όταν με το καλό γεννηθεί ο μπέμοης μου, σκέφτομαι να την κάνω απογευματινή, έτσι ώστε να κρατάει λιγάκι ο άντρας μου τον μπέμπη για 1-2 ώρες και να πηγαίνω στα ραντεβού! Μην χάσεις κορίτσι μου την πελατεία σου! Θα βρεις έναν τρόπο να την κρατήσεις! Είναι εύκολο στο επάγγελμα μας! Τωρα και με την οικονομική κρίση... δεν είναι να παίζεις με αυτά! Σαφέστατα και συμφωνώ στο να μην μπει ξένη γυναίκα στο παιδί! Ούτε κι εγώ θέλω! Αλλά σκέψου μόνο το ενδεχόμενο για ένα 2ωρο το απόγευμα ώστε ν'ασχοληθείς και λίγο με την δουλειά σου!

Και να σου πω, εγώ από τότε που έμεινα έγκυος δούλευα και σε ένα dvd club extra, για να περνά η ώρα μου στην επαρχία! Οι αποδόσεις μου δεν ήταν οι ίδιες! Είναι λογικό! Λίγο υπομονή θέλει! Μόλις με το καλό ξαναπάρεις τα πάνω σου, απ'ότι βλέπω από το τικεράκι είσαι ακόμα στις αρχές! Θα δεις στον 5ο μήνα πόσο ενέργεια θα έχεις! Το δύσκολο είναι στο πρώτο τρίμηνο μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός σ'όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν και στο τελευταίο τρίμηνο που πλέον βαραίνουμε με το μωρό! Και όσο για τον θηλασμό, θα μπορέσεις να το θηλάσεις! Εφόσον είσαι ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχεις πρόβλημα! Κι εγώ θα θηλάσω! Εδώ θηλάζουν κοπέλες που αναγκάζονται να γυρίσουν στο γραφείο και παρόλα αυτά συνεχίζουν με κάποιο τρόπο να θηλάζουν!

Αν θέλεις όλα γίνονται!Δεν θέλω να με παρεξηγήσεις! Η απόφαση είναι δική σου! Αλλά είναι κρίμα ν'αφλησεις τώρα την καριέρα σου, όταν υπάρχουν κι άλλες λύσεις! Θα το μετανιώσεις αργότερα, όταν τα παιδιά μεγαλώσουν.. και φύγουν από μας, θα είσαι σ'ένα σπίτι χωρίς να μπορείς να κάνεις πολλά..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρακι μου θα συμφωνησω με τα κοριτσια... αν και εγω απο τη στιγμη που παντρευτηκα σταματησα τη δουλεια γιατι με τον αντρα μου αποφασισαμε οτι το καλυτερο ειναι να τα μεγαλωσω τα παιδια μας εγω, στην εποχη που ζουμε ομως, αν εχεις μια καλη δουλιτσα καλο ειναι να μην την αφησεις... η ιδεα της Βανιας να μεταφερεις τη δουλεια στο σπιτι ειναι πολυ καλη, σκεψου πως θα μπορουσες να το κανεις... απο την αλλη αν ζοριζεσαι πολυ και η εγκυμοσυνη σου δημιουργει εμποδια μην το ζοριζεις κι'αλλο... καλο ειναι να εισαι εσυ καλα και ξεκουραστη και να μεγαλωσεις το παιδακι σου απο το να κουραζεσαι διπλα και να εχεις και τις τυψεις... δουλεια αν θες ξαναβρισκεις οταν το παιδακι μεγαλωσει λιγο η ξαναφτιαχνεις το γραφειο σου... σε φιλω...:kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρακι και εγω θα συμφωνησω με τα κοριτσια!!!

η δυσκολη περίοδος είναι μέχρι να γεννηθεί το μωρακι σας με το καλό και ο επόμενος χρόνος..μπορείς να κλέισεις το γραφείο και να δουλεύεις , όπως η dallia με ραντεβού από το σπίτι..λιγοτεροι πελάτες αλλά εσυ ηρεμη θα μεγαλώνεις όμορφα το παιδάκι σου!!

η προσωπική μου εμπειρία έχει ως εξής : είμαι φιλόλογος αλλά όχι διορισμένη φυσικά στο δημοσίο-- κάνω επί 10 χρόνια τωρα ιδιαίτερα σε γραφειο δικό μου και είμαι και σε φροντιστηριο-- δουλεύω 40 ωρες την εβδομαδα , βεβαια το θετικο είναι ότι ζούμε σε πόλη των 10000 κατοικων και οι αποστασεις είναι πολύ κοντινές. Αν και εχω συνηθίσει σε πολλές ωρες μαθηματων και κατα συνεπεια σε αρκετα χρήματα , για χαρη του μπέμπη μου θα ελαττωσω πολύ τις ωρες τη χρονια που ερχεται-- θα κάνω μονο 20 και αυτες αν μπορώ--ευτυχως η μητερα μου είναι πολύ νεα ( 54 χρονων)...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαράκι η απόφασή σου είναι δύσκολη,

Είναι δύσκολη γιατί δεν ξέρεις τί θα γίνει και πώς θα αισθάνεσαι μετά τη γέννα.

Εγώ θα σου έλεγα να μην βιαστείς να πάρεις κάποια απόφαση. Να περιμένεις να γεννήσεις και μετά βλέπεις.

Πρέπει να κάνεις ότι είναι καλύτερο για το παιδί αλλά και για σένα.

Και εάν τα καταφέρεις με παιδί και δουλειά?

Εάν βάζεις τα ραντεβού σε ώρες που θα εξυπηρετεί και με το πρόγραμμα του παιδιού?

Η δουλειά δεν είναι μόνο για να βγάζουμε χρήματα, αλλά και για να απασχολούμε το μυαλό μας με κάτι άλλο και να ξεφεύγουμε κάποιες φορές...

Εάν είσαι ένα άτομο ανεξάρτητο, που δεν έχεις μάθει να κάθεσε σπίτι κάθε μέρα, μήπως σου επηρεάσει άσχημα την ψυχολογία αυτή η αλλαγή μαζί με τον ερχομό του παιδιού?

Εγώ εάν μπορούσα να πάρω την απόφαση να σταματήσω τη δουλειά όταν ήμουν έγκυος, για να μείνω σπίτι να μεγαλώσω το παιδί θα το έκανα (για οικονομικούς λόγους δεν το έκανα). Όμως η στιγμή που συνήλθα ψυχολογικά μετά τη γέννα, ήταν η στιγμή που επέστρεψα στο γραφείο και ξαναβγήκα στον "έξω" κόσμο. Εάν είχα μια δουλειά σαν τη δική σου, που θα μπορούσα να κανονίσω τις ώρες που θα δούλευα θα ήταν άψογα τα πράγματα.

Τέλος πάντων, πολλά έγραψα... Δική μου συμβουλή είναι να αποφασίσεις μετά τη γέννα, όταν το παιδάκι σου θα είναι ας πούμε 2 μηνών...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AngelMama έγραψε:

Γεια σου Μαράκι.

Εδώ και 4 χρόνια διατηρώ ένα διαφημιστικό γραφείο. Έχει 4 μήνες που έχω κάνει μεταφορά έδρας στο σπίτι. Αφού είσαι παροχή δεν θα είναι πρόβλημα. Ο μπέμπης μου είναι 8,5 μηνών.

Έτσι και τα ραντεβού σου δεν θα χάνεις και θα είσαι με το μωρό σου όλη μέρα.

Θα μπορούσες να κάνεις και κάτι τέτοιο αν δεν θέλεις να το κλείσεις. Αν σ' ενδιαφέρει στείλε πμ για να σου πω λεπτοέρειες.

angelmamma, καλησπερα. Εγώ είμαι απο τις παλιές του μαμμυλαντ και κάτι μου λέει ότι είσαι η Pepa ή κάνω λάθος ?

Πάντως να απαντήσω και εγώ στην φίλη μας πως είμαι της άποψης, πως την δουλειά μας δεν την αφήνουμε ΠΟΤΕ. Η δουλειά είναι ιερή και ιδιαιτέρως τώρα που έχει γίνει είδος προς εξαφάνιση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Maraki mou kalispera agapi mou...

Min kliseis tin doulitsa sou vre...

An einai apla klise to maxazi kai na metafertheis sto spiti sou...

Auto tha ekana kai egw an douleua fusika kai eixa pelateia...

Min kaneis auto to lathos kai na paretiseis tin douleia sou...

Afou uparxei mia lisi...

Ate oti kai an kaneis agapi mou sou euxwme ta kalitera...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΟΒΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΥΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΑΝ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ; ΑΝ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΙΣΩ ΞΑΝΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ; ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΚΑΛΗ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΧΘΗΣΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!!!!!!!! ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΛΑΤΙΣΣΕΣ ΣΑΦΩΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΑ, ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ, ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ! ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εμενα η μαμα μου ειναι λιγο μακρυα και δουλευει η πεθερα μου ειναι ολη μερα στη δουλεια διοτι εχουν οικογενειακη επιχειρηση στην οποια δουλευα και γω πριν μεινω εγκυοσ.βασικα δε θελω να κατεβω εγω στη δουλεια και να κραταει η πεθερα το μπεμπη διοτι παλι ενα ατομο θαναι μειον.οποτε γιατι να μη κατσω με το παιδακι μου εγω?αλλωστε η πεθερα μου ειναι απαραιτητη στη δουλεια τησ.αλλο να βοηθησω καποιεσ μερεσ αφηνοντασ το μπεμπη στη μανα μου και αλλο να δουλευω εκει κανονικα.δε θελω ετσι.θα κανω τα ιδιαιτερα που εκανα παλια αρκει να βρω παιδακια .ειμαι στο ψαξιμο.και συ λοιπον παρε τη δουλιτσα σου στο σπιτι και θα ξεσκασ αλλα και θαχεισ το δικο σου πορτοφολι.μακαρι και γω να βρω εστω 2 παιδια .θαναι τεραστια ανακουφηση.παντωσ μεινε με το μωρακι σου τα 2 πρωτα χρονια το λιγοτερο οπωσδηποτε.αργοτερα βλεπεισ.ειμαι κατηγορηματικη σε αυτο διοτι η κακομοιρα η μαμακα μου δουλευε και γω μεγαλωσα με τη γιαγια ζωη ναχει .βεβαια δε μου λειψε τπτ αλλα ωρεσ ωρεσ ηθελα τη μαμα μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω οταν εμεινα εγκυος ειχα πει οτι θα αφησω την δουλεια μου οταν γεννησω για να μεγαλωσω εγω το παιδι μου συμφωνισε και ο αντρας μου και ετσι περναγε ο καιρος.δεν ειχα βεβαια και πολυ καλη εγκυμοσυνη και στην δουλεια δεν με αφηναν να κανω τιποτε αλλο εκτος απο την τιμολογηση (γιατι κατεβαινα και στην παραγωγη για να ελεγχω την φορτωση του φορτηγου)αυτο το ανελαβε αλλος και μου τα εφερνε στο γραφειο ομολογω οτι πηρα αρκετες φορες αδεια στο διαστημα της εγκυμοσυνης μου

οταν γεννησα πια αρχισαν τα εξοδα να τρεχουν σαν τρελα..και ηταν και ειναι αδυνατο να βγουν με εναν μισθο οποτε ακυρο το θεμα να σταματησω την δουλεια μου.εκτος των αλλων στο διαστημα που καθομαι πραγματικα μου εχει λειψει αφανταστα το γραφειο μου οι πελατες που με ζαλιζουν η γκρινια του αφεντικου μου ολα αυτα τα καθημερινα....δεν λεω σιγουρα πρωτα ερχονται τα παιδια μας αλλα και η ζωη εχει γινει πλεον τοσο μα τοσο δυσκολη που σε αναγκαζει να εργαζεσαι

ενας αλλος παραγοντας που με εκανε να μην αφησω την δουλεια μου ειναι η ψυχολογια μου.μετα απο οσα περασα με την δυσκολη εγκυμοσυνη,δυσκολη γεννα και την επιλοχειο καταθλιψη το τρεξιμο του μωρου σε γιατρους...τα νευρα μου ειχαν φτασει σε οριακο σημειο που δεν αντεχα αλλο ψυχολογια (ο) τωρα επιστρεφω σε 2 εβδομαδες στην δουλεια μου και ειμαι πολυ χαρουμενη που θα ασχοληθω και παλι με κατι αλλο εκτος του μωρου και πιστευω οτι θα ηρεμισω πολυ!!!!!!τον μπεμπη θα τον κραταει η μαμα και ενταξυ τι ειναι!! 6 ωρες για τον πρωτο χρονο και μετα 8ωρο οταν σχολαω θα τον παιρνω στο σπιτι μας

ευτυχως που δεν παρατησα την δουλεια μου ειναι το απολυτο ηρεμηστικο για μενα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσάκια μου.

Καταγομαι και εργαζομαι στην Ζακυνθο, σε ξενοδοχειο στο γραφειο, ειμαι εκτος των αλλων και υπευθυνη προσωπικου για 2 καταλυματα, φετος ειμαι και εγκυος! Ζω με τον αντρα μου, θα γεννησω και ο γιατρος μου ειναι στην Λαρισα! Αυτη τη στιγμη σας γραφω απ'το γραφειο μου στο νησι...ξερω οτι ολο αυτο ειναι περιπλοκο και οταν ρωτησα τον γιατρο μου αν μπορω να κατεβω και φετος στο νησι μου ειπε, προς το παρων φυγε, προσεχε και βλεπουμε. Στο τελος του μηνα θα ανεβω Λαρισα για υπερυχο και αυχενικη διαφανεια, εχω προσλαβει ενα εξτρα ατομο για να με βοηθα και να μπορω να φευγω, φυσικα δεν ειναι το ιδιο. Οταν φευγω ειμαι συνεχως με το κινητο στο χερι, το οποιο δε με ευχαριστει καθολου και μου προκαλει αγχος...ειχα μαθει να ειμαι συγγεντρωτικη και σκληρη επαγγελματιας, επιτυχημενη απο μικρη σχετικα ηλικια και ολοι αντλουσαν δυναμη απο μενα...φετος ομως εχω αλλη προτεραιοτητα και αυτο κανει εντυπωση σε ολους και περισσοτερο σε μενα! Πανω απο ολα η κοιλιτσα μου!! Το μεγαλυτερο μου θεμα ειναι η σεζόν 2010 που θα ναι το μπεμπακι μου (ευχομαι με το καλο να ερθει) 4 μηνων...που θα το τρεχω μωρε το μικρο μου...αλλαγη γιατρου, κλιματος και μακρια απ'τον μπαμπα του...και αν ο αντρας μου βαρεσει καμια καταθλιψη? πφφφφ

και μια ερωτηση

ποτε πιστευετε εσεις οτι θα πρεπει να γυρισω κοντα στον γιατρο μου? διαβασα σε ενα βιβλιο για 32η εβδομαδα...δεν ειναι λιγο αργα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαράκι καλημέρα!

Η άποψη μου είναι να μην αφήσεις σε καμία περίπτωση την δουλειά σου.

1)Τα έξοδα είναι περισσότερα όταν αυξάνεται η οικογένεια

2)Δεν μπορείς να αφήσεις τους κόπους μιας ζωής,γιατί μετά θα το μετανιώσεις και η ίδια

3)Θα συνεχίσεις να έχεις το δικό σου,ανεξάρτηρο ταμείο και δεν θα είσαι οικονομικά εξαρτώμενη απο κανέναν

4)Είναι κουραστικό να είσαι όλη μέρα κλεισμένη σε ένα σπίτι με ένα μωρό.Δεν λέω σίγουρα έχει και τις χαρές του,αλλά τρελένεσαι!Και στο λέω εγώ που βρίσκομαι σε άδεια απο το 2007(είμαι νηπιαγωγός και οι γέννες μου με ένα χρόνο διαφορά)και θα επιστρέψω τον Σεπτέμβριο του 2009.Είναι στιγμές που τρελένομαι στο σπίτι παρότι τα κοριτσάκια μου όλο γλύκες και χαμόγελα είναι.Θες βρε παιδί να βγεις λίγο.Να ντυθείς,να μακιγιαριστείς,να χτενιστείς και να πας στην δουλειά!

5)Τα παιδιά γίνονται πιο ανεξάρτητα και μπαίνουν σε ένα πρόγραμμα όταν η μαμά δουλευει.Δεν είναι ''κολλημένα''όλη την μέρα πάνω στην μαμά.Όσα δεν πηγαίνουν και παιδικό σταθμό,κοινωνικοποιούνται ευκολότερα και γρηγορότερα.Μαθαίνουν απο μικρά την έννοια του ''μοιράζομαι'' και συναναστρέφονται με άλλα συνομίληκα παιδακια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!!:) Με εχετε βοηθησει πολυ!!!!Ειμαστε σε συνεχεις συζητησεις με τον αντρα μου να παρουμε μια αποφαση!!!Λεω να αφησω και λιγο περιθωριο να προχωρησει κι 'αλλο η εγκυμοσύνη!!Σκεφτομαι και αλλες λυσεις!Πραγματικα σας ευχαριστω πολυ!

Gilie μου εχω την εντυπωση οτι γνωριζομαστε!!!:woohoo:

Καλα αν εισαι αυτη που νομιζω ειναι πολυ μικρος ο κοσμος του Mammyland!!!!:silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maraki_1978 ,καλησπέρα!

Πέρασα και εγώ τα ίδια πριν 5,5 χρόνια όταν ήρθε στον κόσμο το πρώτο μου μωράκι.Είμαι καθηγήτρια αγγλικών και γαλλικών,αδιόριστη.Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισα να κάνω την δική μου επιχείρηση,και κατάφερα να ανοίξω ένα ξενόγλωσσο φροντιστήριο.

Όταν ήρθε λοιπόν ο μικρούλης μου ήμουνα πολύ μπερδεμένη.Απο την μια ήθελα να είμαι σπίτι μαζί με το μωράκι μου και απο την άλλη ήξερα οτι η επιχείρηση δεν μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με τους υπαλλήλους.Εργάζομαι κυρίως απογευματινές ώρες.

Δεν ήθελα να αφήσω την επιχείρηση μου,οπού είχα δώσει όλη μου την ψυχή και έβλεπα οτι και η δουλειά πήγαινε τέλεια.Οπότε επέλαξα να την κρατήσω και να μεγαλώνω συγχρόνως το παιδάκι μου.Τα πρωινά ήμουνα στο σπίτι μαζί με το μωράκι μου.Βέβαια χρειάστηκε να προσλάβω και μια οικιακή βοηθό.Τα απογευματα απο τις 4μμ-10μμ ήμουνα στην δουλειά αλλά στο σπίτι ήταν ο άντρας μου.Η αλήθεια είναι οτι ο πρώτος χρόνος είναι λίγο δύσκολος και ειδικά αν δεν έχεις καμία βοήθεια.Αλλά θα τα καταφέρεις!Μην αφήσεις αυτό που έφτιαξες με τόσο κόπο και σίγουρα αγάπη;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Anna_80 μου, συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου!!!;)

maraki_1978 μου, εγω θα σε συμβουλευα ο,τι κι αν αποφασισεις να το σκεφτεις ΠΟΛΥ καλα!!;)

θα συμφωνησω με τις κοπελες που ειπαν να μην αφησεις τη δουλιτσα σου, για την οποια τοσο εχεις μοχθησει και εχεις μαθει να ζεις μαζι...;)

εγω ειμαι φοιτητρια -ελπιζω οχι για πολυ ακομα!- και ετσι ειχα τη τυχη να ειμαι κοντα στο παιδακι μου, στο ξεκινημα της ζωης του! ημουν πολυ χαρουμενη γι'αυτο και νιωθω πολυ τυχερη, μιας και το παιδι μου ειναι ΦΥΣΙΚΑ η ΠΡΩΤΗ προτεραιοτητα στη ζωη μου!!!:cheer:

ομως ηταν και παραμενει στοχος μου αδιαπραγματευτος, να προοδευσω στον τομεα που εχω επιλεξει και τοσο αγαπω: την εκπαιδευση! ειμαι -υποψηφια- φιλολογος και υπολογιζω -πρωτα ο Θεος- απο Σεπτεμβριο να κυνηγησω ειτε καποιο μεταπτυχιακο, ειτε καποιο ιδιωτικο σχολειο, ειτε καποιο φροντιστηριο... βλεποντας και κανοντας!!!;)

χαιρομαι που ημουν τοσο κοντα στη μικρουλα μου στα πρωτα της βηματα, ομως νιωθω πως χρειαζομαι και τον προσωπικο μου ζωτικο χωρο, να νιωσω δημιουργικη και σε αλλα επιπεδα και -γιατι οχι?- να ειμαι και ανεξαρτηρη οικονομικα! (καλα, ειναι ουτως ή αλλως επιβεβλημενο, λογω οικονομικης δυσχερειας!)

επιπλεον βλεπω οτι το παιδι ειναι κυριολεκτικα "κολλημενο" πανω μου και νομιζω (με καθε επιφυλαξη το λεω) οτι αυτο οφειλεται στο οτι περναμε ΟΛΟ το 24ωρο μαζι!! αυτοκολλητες!! εχει μαθει να την ταϊζω, να την κοιμιζω, να τα κανουμε ΟΛΑ ΜΑΖΙ!! κι ετσι αν το κανει καποιος αλλος (ουτε ο αντρας μου δε μπορει να την κοιμησει!:S ) το παιδι αντιδρα!:( απολαμβανω την επαφη μαζι της, ομως προβληματιζομαι σχετικα με την κοινωνικοποιηση του παιδιου, που νομιζω οτι πρεπει να ξεκινησει σιγα-σιγα!:dry: (σ' αυτο να σημειωσω οτι η παιδιατρος μου -εξαιρετη γιατρος και μητερα 5 παιδιων!- ειναι σαφης: το να μην εργαζεται η μαμα δεν κανει καλο σε κανεναν!!;) εκτος φυσικα αν ειναι ξεκαθαρη επιλογη της μαμας)

συγγνωμη για την φλυαρια, αλλα ειναι ενα θεμα που με προβληματιζει πολυ!

σε φιλω και με το καλο να φερεις στο κοσμο το παιδακι σου!!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maraki_1978 έγραψε:

ΚΟριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!!:) Με εχετε βοηθησει πολυ!!!!Ειμαστε σε συνεχεις συζητησεις με τον αντρα μου να παρουμε μια αποφαση!!!Λεω να αφησω και λιγο περιθωριο να προχωρησει κι 'αλλο η εγκυμοσύνη!!Σκεφτομαι και αλλες λυσεις!Πραγματικα σας ευχαριστω πολυ!

Gilie μου εχω την εντυπωση οτι γνωριζομαστε!!!:woohoo:

Καλα αν εισαι αυτη που νομιζω ειναι πολυ μικρος ο κοσμος του Mammyland!!!!:silly:

ααααααααα σου χω στειλει πμ...πες μου μονο αυτο...με εχεις κουραρει?? το 2007????? κοπελια το χω...νομιζω οτι σε ξερω...στειλε πμ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mariw μου και εγώ ελ. επαγγελματίας είμαι .... σου λέω λοιπόν από 1ο χέρι ότι σίγουρα τα έσοδα σου και το πελατολόγιο σου θα μειωθεί ... αλλά σε καμμία περίπτωση μην το παρατήσεις.

Εγώ μετέφερα την έδρα μου στο πατρικό μου (για να μην αλλάξω ΔΟΥ) ... και αποφάσισα να κάνω επιλεκτικές δουλειές. Το ίδιο να κάνεις και εσύ ... δημιούργησε έναν χώρο στο σπίτι σου για να τον χρησιμοποιείς ως γραφείο. Ενημέρωσε όλες και όλους τους πελάτες σου για την αλλαγή του χώρου και καθιέρωσε να δουλεύεις με ραντεβού. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να δημιουργείς και τα κενά που χρειάζεσαι για τον θηλασμό του μωρού σου.

Προς Θεου ... μην εγκαταλείψεις την δουλειά σου ... αν το κάνεις είναι σίγουρο ότι σε κάποια χρόνια θα το έχεις μετανοιώσει και θα είσαι διστυχισμένη.

Ελπίζω να βοήθησα ... ο Θεός να σε φωτήσει και να πάρεις την καλύτερη απόφαση

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...