Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΝΤΑΞΕΙ...ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΛΩΣΩ?


Recommended Posts

ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΑΙ ΟΤΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ, ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ 2,5 ΕΤΩΝ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ. ΚΟΥΒΕΝΤΕΣΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΛΕΜΕ ΑΥΤΗ ΤΙΣ ΛΕΕΙ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ. ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΜΑΖΙ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΦΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΘΑ ΥΨΩΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΑΙΡΝΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΤΣΙ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ. ΑΛΛΑ...ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ? ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ.ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΙ ΜΕΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΕ ΥΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ. ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΙΛΑΩ. ΑΛΛΕΣ ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΤΣΙ. ΠΑΛΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ. ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΛΛΑ. ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΕΙ "ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ"? ΔΕΝ ΘΕΛΩ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα. Σιγουρα δεν μπορείς να κόψεις τις επαφές με τα ανήψια σου όμως μπορείς με όμορφο τρόπο να της πιάσεις την κουβέντα και να της πεις<<έχεις ακούσει τη μαμά ή τον μπαμπά να λένε τέτοιες λέξεις;;Μήπως λοιπόν δεν πρέπει να τις λες κ εσύ;Όι λεξούλες δεν είναι κακιές όμως δεν είναι όμορφο να μιλάμε με αυτές γιατί δε μας κάνουν χαρούμενους.Ξέρεις πόσες ομορφες και χαρούμενες λεξούλες υπάρχουν;;; ΟΥυυυυ..όπως το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!Τι ωραία λέξη ε;;;; Ή το ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!Θέλεις να τις λέμε συνέχεια;;;>>και κάνε το σαν παιχνίδι ώστε να νιώσει όμορφα που τις χρησιμοποιεί. ¨οταν πάλι ξαναπετάξε την άσχημη κουβέντα πες της..<<ααα...δε μου αρέσει αυτή η λεξουλα...δε με κάνει να αισθάνομαι όμορφα...βρες κάποια άλλη!>>

Πάντως μη φοβάσαι, δεν γίνεται ένα παιδί κωλοπαιδό απλώς και μόνο από το λεξιλόγιο.Σ΄πιγουρα είναι άσχημες αν σκεφτείς όμως ότι τις χρησιμοποιούμε όλοι ...:) Δε θέλω να πω ότι καλά κάνει κ τις λέει όμως είναι κάτι που δεν ΄χει άμεση σχέση με το χαρακτήρα του παιδιου.σαφώς και πρέπει να πάψει να τις λέει όμως ένα <<κ..παιδό >>γ΄νεται τετοιο από τη συμπεριφορά του κυριώς μκαι όχι τόσο από τις λέξεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου μου δεν ξερω να σου πω με σιγουρια τι θα εκανα γιατι εμενα ειναι πολυ μικρη ακομα..

απλα πιστευω οτι και δεν ειναι σωστο να την ξεκοψεις απο τα ανηψια σου γιατι ειναι αυτο που λες οτι μετα θα παει σχολειο εκει τι θα κανεις?

ισως με κουβεντουλα για να καταλαβει τι κανει λαθος και χωρις να την μαλωνεις ιδιαιτερα για να μην την πιασει αντιδραση,επειδη ειναι και μικρη ακομα αρκετα!!

η παιδιατρος στην κουνιαδα μου τι ειχε πει να μην της δινει και πολυ σημασια για να μην το κανει παιχνιδι μετα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗ ΜΑΛΩΣΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΞΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ σου είπα πως...ένα απλό παιχνιδάκι με την κόρη σου. Δεν είναι δυσκολο και ίσως δεις και αποτέλεσμα. Δεν έιναι ανάγκη να το μεγαλοποιείς βεβαια!!Αν δεις ότι δε θέλει να υπακούσει <<στο παιχνίδι>>απλώς το αγνοείς εκείνη την ωρα, δεν επιμένεις! Εμένα το μοτό μου είναι και το ξέρετε καλά...stay cool!!!:))))))

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα η μαμά μου μου έλεγε: "Θα ακούμε πάρα πολλές λεξούλες, δεν είναι κακό να τις ξέρουμε όλες. Εμείς θα λέμε όμως μόνο αυτες που είναι όμορφες και δε στεναχωρούν κανέναν"

Σε μένα έπιανε, κάπως έτσι σκεφτομαι να μιλάω και εγώ στη μικρή μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΗ! ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΤΗΧΙΣΜΕΝΟΥΣ! ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΙΑ ΛΕΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΜΟΥ ΛΕΕΙ <<ΜΑΜΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ? ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΛΕΞΟΥΛΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ? ΣΑΓΑΠΩ.>> ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΤΗ ΛΕΞΗ <<ΣΚΑΤΟ>> ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΗΛΑΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΗΣ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΛΕΞΟΥΛΑ. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΝΗΓΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ. ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ. ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ. ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΝΙΝΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα, αυτό 8α σου πω κι εγώ

αδιαφόρησε και μη της δίνεις σημασία

γιατί όσο τρελαίνεσαι με το 8έμα και δείχνεις

πως σ ενοχλεί, η μικρή καταλαβαίνει πως αυτό που

κάνει σ ενοχλεί και 8α το κάνει συνέχεια.

Αν όμως της δείξεις αδιαφορία, να δεις που 8α το ελλατώσει

και στη συνέχεια 8α το κόψει.

Αχ, τώρα διάβασα την εξέλιξη!!

τέλειαααα

μπράβο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα καντινου!! αντε βρε που θα βγει το παιδι "κ..ο" επειδη λεει "κακες" λεξεις! παπαγαλιζει τωρα οτι λενε τα ξαδερφακια της. Σε οποιο παιδακι απ αυτα που εκανα μαθημα μιλουσε ετσι,δεν αντιδρουσα εντονα του τυπου "Μη το ξαναπεις' 'η "αυτο ειναι κακια λεξη" γιατι τοτε κολλανε και θα το λενε ξανα κ ξανα,περιμενα να τελειωσουν την ...φραση τους και μετα εκανα την χαζη,τα ρωτουσα τι εννοουν γιατι εγω δεν καταλαβαινω. Στο τελος καταληγαμε να εχουν ξεχασει την λεξη,να μου εξηγουν αυτο που ηθελαν να πουν με "σωστες" εκφρασεις.Τα περισσοτερα μπροστα μου δεν ξαναελεγαν κατι.Της κουμπαρας μου ο μικρος ειναι 3 χρονων και τις προαλλες την αποκαλεσε "μ....η"! εμεινε κοκκαλο η κουμπαρα,αλλα δεν αντεδρασε και οταν τον ρωτησε μετα απο λιγο τι της ειχε πει αυτος δεν θυμοταν -ειλικρινα δεν θυμοταν. Γι αυτο να αντιδρας ηρεμα,πολλες φορες -τις περισσοτερες το κανουν για να τραβηξουν την προσοχη μας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...