Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κι όμως...γίνονται και τέτοια λάθη!!!


Recommended Posts

Μισό βήμα μας χώριζε την προηγούμενη εβδομάδα από την εξωσωματική...λόγω λάθους!

και η ιστορία έχει ως εξής: μετά από ένα χρόνο άκαρπων προσπαθειών ξεκινήσαμε εξετάσεις. σπερμοδιάγραμμα (σε απλό μικροβιολογικό εργαστήριο της επαρχίας, έχει σημασία) χάλια ως προς όλες τις παραμέτρους του, ελάχιστα σπερματοζωάρια με ελάχιστη κινητηκότητα και 88% ανώμαλες μορφές. Το πόρισμα 4 διαφορετικών γιατρών: κατάψυξη σπέρματος και εξωσωματική γρήγορα γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε και τα ελάχιστα σπερματοζωάρια που έχουμε.

κλάψαμε, αγχωθήκαμε(για την ακρίβεια χάσαμε χρόνια από τη ζωή μας από τη στενοχώρια)και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε. όλο αυτό το διάστημα του ψαξίματος μας έτρωγε η ιδέα, μήπως είναι λάθος, μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά πάλι λέγαμε ότι απλά δεν θέλουμε να το δεχτούμε και φαντασιωνόμαστε διάφορα.γιατί κανένας γιατρός δεν μας πρότεινε επανάληψη της εξέτασης?

την παρασκευή πήγαμε στο τελευταίο κέντρο εξωσωματικής στην Αθήνα, μας έγραψαν τα φάρμακα μας εξήγησαν τη διαδικασία και αποφασίσαμε σε 20 μέρες να ξεκινήσουμε. προτείναμε στο γιατρό να κάνουμε νέο σπερμοδιάγραμμα πριν την κατάψυξη σπέρματος κι έτσι έγινε.

τα αποτελέσματα? σπέρμα φυσιολογικό ως προς όλες τις παραμέτρους!!!οριακά πάνω από τα φυσιολογικά όρια αλλά γόνιμο!500% αυξημένο από την προηγούμενη εξέταση! μιλάμε για πραγματικό σοκ!

πως εξηγείται αυτό? μόνο με λάθος του πρώτου εργαστηρίου αφού είχε περάσει μόλις ενάμισι μήνας, δεν έγινε καμία θεραπεία αλλά και με θεραπεία μία τέτοια αύξηση είναι αδύνατη όπως μας εξήγησαν. και γιατί λέω λάθος του πρώτου εργαστηρίου και όχι του δεύτερου? γιατί στο δεύτερο ήμασταν παρόντες σε όλη τη διαδικασία, ελέγχθηκε από δύο διαφορετικούς γιατρούς, βιολόγο και μικροβιολόγο και γιατί πρόκειται για κέντρο που εξειδικεύεται στη συγκεκριμένη εξέταση.

Μετά από όλα αυτά περιμένω την περίοδό μου με τη γλυκία ελπίδα της εγκυμοσύνης όπως έκανα κάποιους μήνες νωρίτερα. τότε σιχαινόμουν αυτή την αναμονή αλλά αυτόν το μήνα είναι ότι καλύτερο μου συμβαίνει!

Ξέρω ότι έχουμε ακόμη μέλλον και ότι θα χρειαστούμε κάποια θεραπεία και κάποιες εξετάσεις ακόμη αλλά ... επιτέλους αισιοδοξώ

και ελπίζω πως όλα θα γίνουν απλά και φυσιολογικά όπως πρέπει και επιτέλους δεν έχω άγχος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αν ειναι δυνατον!!

παλι καλα που κανατε επαναληψη!

στο τσακ δηλαδη γλυτωσατε ολη την διαδικασια..παλι καλα!

σου ευχομαι γρηγορα ενα σπορακι στην κοιλιτσα σου..;):kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλικη τι να πω...ευτυχώς μάθατε την αλήθεια και χαλαρώσατε!! Κ όμως συμβαίνουν αυτά σήμερα που υποτίθεται ότι η τεχνολογία έχει προοδευσει...άχρηστοι είναι κάποιοι γιατροί...εντελώς άχρηστοι!!!! Μπράβο σας όμως!! Συνεχίστε την προσπάθεια και όταν μάθεις το ευχάριστο ξέρεις...:) δεν παραλείπεις να ενημερώσεις το site ετσι;;;; χαχαχαχα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πωπω!!! Τέτοια λάθη να γίνονται! Μας κόβουν χρόνια από τη ζωή μας, αλλά όταν διαπιστώνονται μας προσθέτουν τα διπλάσια! :cheer:

Aliky όλα με το καλό να γίνουν! Αχρείαστη να σας είναι η εξωσωματική και σύντομα να συλλάβεις ένα υγιέστατο ζουζουνάκι με τον πιο φυσιολογικό και .... ωραίο τρόπο! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

aaa malista, kai egw tha hthela na kanw kapoia stigmi thn epanalipsi, omws o andras moy douleuei kai den ginete na paei na dwsei, psaxnw poy mporoyme na to pame to deigma amesws meta thn lhpsh sto spiti.mallon kai ekei mporoume,alla prepei na toys poyme

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...