Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σε ποια ηλικία στη στράτα?


Recommended Posts

Καλησπέρα.Θα ήθελα τα φώτα σας.Σας παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα και βλέπω ότι βοηθάτε πολυ με τις γνώμες σας.Θα ήθελα και γω να σας ρωτήσω με τη σειρά μου πότε πιστεύετε είναι κατάλληλη ηλικία για να μπεί ένα μωρό στη στράτα και αν πιστεύετε ότι βοηθάει?Ο δικός μου ο μπουρμπουλήθρας είναι 7,5 μηνών και έχει πολύ καλή ανάπτυξη.Είναι 9,5 κιλά και στηρίζεται πολύ καλά στα ποδαράκια του.Στο πάρκο που το βάζω στέκεται πολύ ώρα όρθιος -αλήθεια κάνει?Η γιατρός μου δεν μου λέει ότι πειράζει αλλά όλοι οι υπόλοιποι "ειδήμονες" βλέπε γιαγιάδες κλπ μου λένε να μην τον αφήνω να στέκεται πολύ ώρα.:dry: Σκέφτομαι να του πάρω και στράτα τώρα αλλά δεν ξέρω πότε είναι η κατάλληλη ηλικία.Δεν ρώτησα ακόμη την παιδίατρο.Θέλω και τη δική σας γνώμη.Α!Και αλήθεια έχω ακούσει ότι καλό είναι τα αγοράκια να την αποφεύγουν γιατί μπορεί να προκαλέσει κακό στα γεν.όργανα.Ε??Πείτε μου τι πιστεύετε εσείς και συγνώμη αν σας κούρασα:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χριστινα καταρχας να σου ζησει ο μπεμπης σου!!γερο και δυνατο παντα!!!Εμενα ειναι ενος μηνων οπωτε δεν εχουμε εμπειρια πανω στο θεμα για να σε βοηθησω..Πάντως οσον αφορα την χρήση της στρατας οι αποψεις διήστανται...κάποιοι παιδιατροι δεν την συνιστούν επειδη χαλαρωνει τα ισχία και καποιοι αλλοι την συνιστούν..Αμα θα ηθελες να ακουσεις την γνωμη μου εγω δεν θα την προτιμήσω..Φιλάκια!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

http://www.myworld.gr/site/content.php? ... tid=430846 κοιτα αυτο.Οντως η στρατα εχει κατηγορηθει απο πολλους παιδιατρους και μαλιστα απο καποιους ορθοπαιδικους .Δεν ξερω αν κανει κακο στα γεννητικα οργανα των αγοριων αλλα αν ειναι ετσι τοτε και το ποδηλατο κανει αν σκεφτεις τη θεση . Εγω εβαλα το μικρο στη στρατα σχετικα νωρις ηταν περιπου 7 μηνων στην αρχη το καναμε για πλακα αλλα να που ξετελαθηκε και δεν σηκωμοταν εν τω μεταξυ επειδη το σπιτι ηταν μικρο δεν ειχε πολλη χωρο και για να μην χτυπαει στα επιπλα και αναποδοπγυρισει ειχε βαλει απο κατω η κουνιαδα μου (αυτη μου την εδωσε )αυτο το πλαστικο με τις φουσκες ξερετε μωρε που τυλιγουν τα ευθραστα και ετσι δεν μπορουσε να μπαταρει.Εμενα ο μικρος παρουσιασε το εξης σε ηλικα 1 ετους το ειδαμε οταν περπατησε το ενα το ποδαρακι του το γυρανγε προς τα μεσα εγω φοβηθηκα οτι εφταιγε η στρατα και τον πηγα σε δυο ορθοπαιδικους που τελικα καταληξαν στο ιδιο σμπερασμα ετσι ηταν το ποδαρακι του απο τη γεννα εχε βλασσυποδια και σιγα σιγα θα εφτοιαχν τωρα οντως ειναι μια χαρα ειναι 5 ετων .Επισης ο Ενας ο ορθοπαιδικος μου ειπε να το βαζουμε μετα τον 8 μηνα .
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Cristin εγω δεν έβαλα την μικρη μου σε στράτα αφενος γιατι δεν την είχε "ανάγκη" (δεν νομιζω να της αρεσε καν ) και αφετέρου δεν ειμαι υπερ να μπαινουν τα μωρά σε στράτα .

Εμενα σηκώθηκε μονη της και περπατουσε γυρω γυρω στον καναπε απο 7 μηνων . Εμαθε μονη της πως να πέφτει χωρις να χτυπαει , πως να σηκωνεται απο το πάτωμα χωρις να πιανεται απο πουθενά και εδω και λιγο καιρο περπατάει δειλα δειλα .

Αν το μωρο μπορει να το κανει μονο του δεν το σταματάμε . Αυτο που δεν επιτρέπετε ειναι να πιέζουμε το μωρο να κανει πράγματα που δεν μπορει .

Εσυ γιατι θελεις να τον βάλεις στη στράτα ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοιτα ακομα ειναι νωρις για μας και δεν το εχω ψαξει..

απλα σε μια συζητηση με την παιδιατρο μου μου ειπε οτι δεν την προτεινει αλλα αμα το θελω θα πρεπει το παιδι να εχει στηριχτει πολυ καλα στα ποδαρακια του αλλιως υπαρχει περιπτωση βλαβης..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα ο γιος μου ειναι 10 μηνων και δεν τον εβαλα ποτε σε στρατα... η παιδιατρος μου ειπε να το αποφυγω, αλλιως αν ηθελα να τον βαλω μετα τον 9ο μηνα, για τους εξεις λογους: οτι δεν αναπτυσσονται σωστα τα ισχυα και το παιδι αντι να περπατησει πιο γρηγορα περπαταει πιο μετα, και γιατι με την στρατα προκαλουνται ατυχηματα... ο δικος μου εμαθε να στεκεται μονος του, να πεφτει και να ξανασηκωνεται και τωρα εδω και λιγες μερες εκανε τα πρωτα του βηματα μονος του χωρις να κραταει κανεναν... οποτε συμπερανα οτι δεν υπηρχε λογος να τον βαλω στη στρατα αφου τα εκανε ολα μονος του και αρκετα νωρις... ;) τωρα τι να σου πω... και τοσα παιδακια που τα βαζουν δεν παθαινουν κατι κακο... κι'εμενα με βαλανε οταν ημουν μωρο... δεν ξερω μονο ποσο γρηγορα περπατανε... :unsure: φιλακια πολλα...:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστώ όλες σας σας για τις γνώμες σας.Στην στράτα σκέφτηκα να τον βάλω για να είναι πιο ανεξάρτητος γιατί στο πάρκο βαριέται εύκολα και επειδή δεν έχω βοήθεια για να μην κλαίει όσο εγώ ασχολούμαι με κάτι άλλο και να μη φοβάμαι να μην πέσει:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ Η ΣΤΡΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΑΝΕ. ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΨΑΞΑ. ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ. ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΑΙΡΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΥΡΑ. ΕΤΡΕΧΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΙΣ ΞΑΔΕΛΦΕΣ ΤΗΣ. ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΖΕ. ΜΕ ΕΒΡΗΣΚΕ. ΑΓΓΙΖΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κι εγω γυρω στους 7 μηνες τον εβαλα.

ο γιατρος μου ειχε πει οτι το μονο που μπορει να παθει ειναι να μη περπατησει γρηγορα.

τωρα ειναι 10 και μιας εβδομαδας και εδω και 10 μερες δε περπαταει απλως ....τρεχει:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα ο παιδιατρος στον γιο μου μου ειπε αν τον βαλω στην στρατα να προσεχω πολυ για τα ατυχηματα, το παιδι το εβαλα προβλημα με τις σκαλες στην εξωπορτα που φοβοταν ο παιδιατρος δεν ειχα γιατι ειχα βαλει προστατευτικα καγκελα και ολα πηγαν καλα, ο μικρος το καταευχαριστηθηκε και περπατησε και νωρις, εγω και το δευτερο παιδι θα το βαλω, οπως εχω ξαναπει τα παντα με μετρο δεν κανουν κακο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και να σου ζήσει ο μπεμπάκος σου! :) Εμένα ο παιδίατρος καθώς και μια φίλη φυσικοθεραπεύτρια μου είχαν πει ν' αποφύγω τη στράτα. Αφενός γιατί προκαλεί βλάβη στα ισχία και αφετέρου γιατί τα παιδιά καθυστερούν περισσότερο να περπατήσουν ή μαθαίνουν να περπατάνε λάθος (περπατάνε στις μύτες). Επίσης είναι επικίνδυνη για ατυχήματα ειδικά όταν στο σπίτι υπάρχουν σκαλιά. Ας μη πιέζουμε τα παιδάκια μας να κάνουν πράγματα πριν την ώρα τους!Το μωράκι σου θα περπατήσει όταν θα είναι έτοιμο να το κάνει.

Από κει και πέρα η επιλογή είναι δική σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι προσπαθώ να διώχνω τις κακές σκέψεις!!Και σε σένα καλή επιτυχία! Κοντεύεις! Με το καλό όλες μας...💗
    • Θα μιλήσω και με αυτήν αύριο το απόγευμα. Απλά ψάχνω απο πολλές πλευρές. Άρχισα να ψάχνω και για το Έλενα! Μέχρι τέλη Ιουνίου που θα κατέβω κανονικά Αθήνα, θα έχω βρει. Είμαι σίγουρη! Μπράβο κορίτσι μου! Εγώ αργώ ακόμα. 25+3 σήμερα. Ε ναι πια φαίνεται ότι είμαι έγκυος κι όχι ότι απλά έχω παχύνει...😂 Α εσύ είσαι πολύ καλά... Κάνεις διατροφή; Εγώ στις 23/4 ήμουν ήδη στα +6 κιλά. Τώρα φοβάμαι να ζυγιστώ να πω την αλήθεια μου μετά το φαί των γιορτών...😱
    • Γειά σας κορίτσια μου!! Ήμουν διακοπές και είχα μέρες να μπω!! Τώρα διαβάζω τα νέα σας! Έχω να πω ότι ήδη είμαι +7  κιλά αλλά επειδή ξεκίνησα από τα 41 δεν ανησυχώ!!! Έχει 2 βδομαδες που όταν είμαι  ξάπλα φαίνεται κανονικά ένα εξόγκωμα στην κοιλια μου που το βλέπουμε κανονικά να κουνιέται.  Μάλλον επειδή είμαι πολύ αδύνατη ή έχω κάνα τυραννόσαυρο 😝!! Ραντεβού εχω την Παρασκευή!
    • 🤗 Πολύ ωραία, κι έτσι θα συνεχίσετε!! 🧿🧿 Κι εμένα πλέον η κοιλίτσα είναι ξεπεταγμένη για τα καλά! Εγώ ρε κορίτσια μου λένε ότι αδυνάτισα κιόλας και ότι μόνο κοιλιά έχω 😀 ακόμη εκεί στα +4,5 κιλά είμαι περίπου.. εσείς έχετε πάρει παραπάνω; 
    • Κορίτσι μου, εννοείται ότι οι γιατροί οφείλουν να σου πουν οτιδήποτε βλέπουν για να είναι καλυμμένοι! Το σημαντικό είναι ότι αυτό που είδαν δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Προσπάθησε να μην το Googlαρεις γιατί μπορεί τζάμπα να αγχωθεις. Εγώ πχ έχω διπλό ουρητήρα από αριστερά και το ανακάλυψα τυχαία σε αξονική (στο ίντερνετ έλεγε ότι κάνει ενοχλήσεις και συνήθως χρειάζεται εγχείρηση) κι ο γιατρός είπε ότι αφου δεν έχω ενόχληση όλα καλά. Εννοείται το άγχος θα υπάρχει! Είναι λογικό να αγχωνόμαστε για το αν είναι καλά τα μωράκια μας.  Εύχομαι όλα πολύ καλά!!!  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...