Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ


Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΗ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΕΝΝΑΤΟ ΛΟΓΩ ΠΡΟΩΡΩΝ ΣΥΣΠΑΣΕΩΝ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΙΚΡΟΥΛΑ 2,800 ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΡΟΥΦΑΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΧΙ.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.

ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗ ΘΗΛΑΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΒΟΗΘΑΕΙ??ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ??:( :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!!!Καλυτερα να επιμενεις με το στηθος και να μην δωσεις το γαλα σου με μπουκαλι!Θελει αρκετη υπομονη γιατι ειναι αρχη ακομα,αλλα σιγα σιγα θα συνηθισει η μπεμπα σου!Βαζε την να θηλαζει και αν την παιρνει ο υπνος στο στηθος, να την ξυπνας τριβοντας της το αυτακι η την μυτουλα της !Μετρα και τις βρεγμενες πανες,αν ειναι 6-8 δεν χρειαζεται ν ανησυχεις καθολου για την ποσοτητα που παιρνει το μωρο σου!

Ευχομαι Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα!!!!Οτι χρειαστεις ξαναγραψε!Φιλακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΒΟΝΝΗ. ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΗΣΑ 2600 ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ 2500. ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΟΥΚΑΛΙ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΗΝΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΚΛΕΓΕ. ΞΑΝΑ ΕΓΩ ΣΤΗΘΟΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να θηλαζεις οσο πιο πολυ μπορεις και οσο πιο συχνα! να μην ξεπερνα το μεσοδιαστημα τις 2,5-3 ωρες απο την εναρξη του θηλασμου!

να μετρας πανες θα πρεπει να ειναι 6-8 ημερησιως!

η αρχη ειναι δυσκολη...μετα ειναι απολαυση ο θηλασμος.... θα δεις οτι στην πορεια δεν θα θες να σταματησεις!

το μητρικο γαλα βοηθαει παρα πολυ τα προωωρακια!

το θηλαστρο κανει δουλεια αρκει να ειναι νοσοκομειακο και να τηρεις συγκεκριμενο ωραριο ανλησεων!

προσπαθησε χωρις θηλαστρο για αρχη!

να θυμασαι οτι ο θηλασμος δεν εχει ωραριο !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

simfono me ti pebi...

ego exo ena agoraki 2 minon k exei 15 meres pou mpikame se programma thilasmou k ipnou...

thelei epimoni k ipomoni..

thelei ligo kairo mexri to moro sou na mathei na thilazei k na dinamosounoi mies tous giro apo to stoma..

na sou zisei k kali ipomoni.,..

kali anstasiii

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Na sou zisei to koritsaki sou!Panta gero k dunato na einai! H diki mou sumbouli k euxomai na tin akolou8iseis einai oso mporeis to mwro sto sti8os. Tipote allo!! 8a bare8eis bebaia na eisai me to sti8os eksw, alla tha eisai sigouri oti trwei epeidi einai mikroula.Egw me to paramikro ton 8ilaza k egine enas mpemparos..8reftari!!Den itan paxoulos, mas to eipe allwste k o giatros, aplws eixe ginei mosxaraki!:))) Min stirixteis pote k ka8olou se sumplirwmata k 8ilastra!!Einai i megaluteri pagida!!Etsi k ta ksekiniseis tin patises k siga siga o 8ilasmos 8a meiw8ei!! Elpizw na se boi8isa!(zitw ksana sugnwmi pou den grafw sta ellinika alla to pc pou grafw den exei..)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ, ΔΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗ ΘΗΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ.

ΟΠΟΤΕ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΑΛΑ.

ΤΟ ΤΡΑΒΑΩ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΡΕΨΩ ΤΕΛΕΙΩΣ.

ΙΣΩΣ ΑΝ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΛΙΓΟ Η ΜΙΚΡΗ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.

ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.

ΕΧΩ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗ ΤΗΣ CHICCO.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.

ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ??????? ΓΙΑΤΙ ΤΟ MANUAL ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν το μωράκι σου μάθει στο μπουκάλι δύσκολα θα θέλει το στήθος σου μετά.

Στο 2ο παιδάκι μου, την κορούλα μου, η μαία της έσπρωχνε το κεφαλάκι προς το στήθος και το κρατούσαμε εκεί μέχρι που έπιανε την θηλή.

Θέλει πολύ υπομονή, επιμονή και προσπάθεια και στήριξη από την οικογένεια. Γιατί δεν ζητάς βοήθεια από μαία, η οποία να είναι βέβαια υπέρ του θηλασμού?

Αν γκρινιάζει και κλαίει αφού την βάλεις στο στήθος κάνε μια βόλτα, τραγουδισέ της κανένα τραγουδάκι σιγανά και πιστεύω θα ηρεμήσει.:)

Όσον αφορά στην αποστείρωση σε τόσο μικρή ηλικία δεν το γνωρίζω για να σου πω! Άλλά γιατί να θέλει κάθε 5 ώρες αποστείρωση?

Να σου ζήσει το μωράκι:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όπως σου είπαν όλα τα κορίτσια ο θηλασμός θέλει υπομονή. Φαντάζομαι με ένα τόσο μικρό μωράκι ακόμα περισσότερο... Μη στεναχωριέσαι όμως, όταν θα βλέπεις πόσο γρήγορα και ικανοποιητικά θα μεγαλώνει η μπέμπα σου θα νοιώσεις απίστευτη ικανοποίηση και χαρά!

Το θήλαστρο θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την ποσότητα του γάλακτος σου και να χορταίνει ενδεχομένως γρηγορότερα η μικρή σου.

Όσο περισσότερο τη θηλάζεις τόσο περισσότερο γάλα θα κατεβάσεις, γιαυτό και αν μπορείς απέφυγε το μπιμπερό. Είναι αρχή και νιώθεις σχεδόν απελπισμένη, σε νοιώθουμε, μη νομίζεις. Τα πράγματα είναι όμως τόσο απλά τελικά!

Χρόνια σου πολλά και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Χριστός Ανέστη!

.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Εφη!

Να σου ζήσει το μωράκι!!!!!!!!

Εγώ δεν εχω ακόμα νινί (το προσπαθώ τώρα!) αλλά λόγω εμπειρίας από τα παιδιά της αδελφής μου, τα μπουκάλια τα αποστειρώνουμε και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο (βιδωμένα και με το καπάκι τους). Διαφορετικά όντως θέλουν συχνά αποστείρωση.

Να επιμείνεις πάντως στον θηλασμό!!!!

Φιλάκια και καλή υπομονή!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

καλημερα σας,

σημερα ειχαμε μια εξελιξη στο θεμα του θηλασμου.

τοσες μερες δεν την ειχα βαλει στο στηθος και τις εδινα μονο μπουκαλι.

σημερα το πρωι ξυπνησε πεινασμενη και μεχρι να ετοιμασει ο αντρας μου το γαλα χαλασε το κοσμο.

βγαζω λιγο γαλα ακομα αποτο στηθος και την εβαλα λιγο για να την ηρεμισω και να δω τι θα κανει.

επιασε κανονικα τη θηλη χωρις κοπο και θηλαζε κανονικα.

οταν εφερε ο αντρας μου το μπουκαλι τη τραβηξα απο το στηθος και δε το αφηνε και αφου τη ταϊσα κοιταξα να δω αν εχει γαλα το στηθος μου αλλα δεν εβγαλα σταγονα.το ειχε ρουφηξει.

η μικρη ειναι τωρα 22 ημερων.με περνει να δοκιμασω παλι???αν τη βαζω λιγο στο στηθος πριν καθε γευμα θα αρχισει παλι να παραγει γαλα ή το χασαμε το τρενο και αδικος κοπος?

τι λετε και οι πιο εμπειρες???:huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

giati thn ebgales;afou epiase kala kai etroge.to moro sou se thelei thelei na thhlasei kai exeis gala giati den thn afineis .me to xeri den einai eukolo na bgaleis gala ,egw piezw polu gia na bgalw kai den telionei to gala shnexos paragei to stithos akoma kai an niotheis oti ksefouskoses .emena tora pia den fouskonoun opos esena tora sthn arxh .krima to moroulini pou tou ebgales to stithos apo to stoma ....emine me thn xara kai kanamasoulise kati plastiko

den exeis xasei katholou to treno isa isa to moro sou thelei to mono pou prepei na kaneis einai na tou epitrepeis na thilazei .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν περιμενα οτι θα συνεβαινε αυτο και δεν ημουν ετοιμη μαλλον.

την επομενη φορα που θα πεινασει θα τη βαλω παλι για οση ωρα θελει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εφούλα μου να σου ζήσει το κοριτσάκι σου..Εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα...Επειδή οι θηλές μου είναι ψιλοεπίπεδες έβαζα θηλές σιλικόνης για να θηλάσω το κοριτσάκι μου τις πρώτες 6 ημέρες...Υποφέραμε και οι δυο...Εγώ πονούσα πολύ κι εκείνη την έπαιρνε συνεχώς ο ύπνος...Την είχα στο στήθος μου πάνω από μια ώρα κάθε φορά...Είχα πάαααααρα πολύ γάλα!όταν λοιπόν μου μάτωσε και τις δύο θηλές, αγόρασα θήλαστρο..Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή μου φάνηκε σωτήριο..όμως θέλει συχνές αντλήσεις!Τώρα η μπεμπούλα μου είναι τριών εβδομάδων και ακόμα τις δίνω το γάλα με μπιμπερό, αλλά ευτυχώς μόνο δικό μου..Μέχρι στιγμής δεν της έχω δώσει ξένο..Ομως το γάλα μου νομίζω ότι έχει μειωθεί σημαντικά και το μωράκι μου τρώει πολύ..Οπότε μας βλέπω σύντομα να χρειαζόμαστε συμπλήρωμα..:( :(

Κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα που την έβαλα 2 φορές στο στήθος, έφαγε κανονικά, χόρτασε, αλλά πάλι με τις θηλές σιλικόνης...όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορεί να πιάσει τις δικές μου..:( :(

Οπότε η μόνη λύση είναι το θήλαστρο...Βέβαια σκέφτομαι να την ξαναβάλω στο στήθος, αλλά έχω απογοητευτεί...

Αφού η μπέμπα σου "άρπαξε" το στήθος σημαίνει ότι έχεις και γάλα και εκείνο μπορεί πλέον να θηλάσει...Προσπάθησέ το!Μην εγκαταλείπεις τις προσπάθειες!

Φιλιά πολλά και καλή τύχη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geia sas

kai meis exoume paromoio blima.distixws den exei katebei arketo gala (20-30 ml kai auto 1 fora tin mera kai me thilastro) oute oi thiles pianontai eukola meta apo 10 meres

apotelesma einai na dinoume ston mpempi mas kseno

iparxei periptosi na auksithei to gala mas;

gia na min talaiporeitai to moro den to bazoume kai poli na dokimazei mipos piasei afou h tha koimatai h tha troei enw an to kathisterisoume arxizei na sfiggetai kai na klaiei

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εφη τιποτα δεν χαθηκε ακομα . Το μωρο ακομα θυμαται και μπορει να θηλάσει φυσικά στην αρχή με συμπλήρωμα . Αν θελεις να θηλάσεις πρεπει να ζητήσεις βοηθεια απο συμβουλο δεν νομιζω να τα καταφερεις μονη σου ... Πρεπει να βαζεις το μωρο στο στηθος ΣΥΝΕΧΕΙΑ και οχι οταν βλεπεις πως πεινάει πολυ . Τοτε δεν θα εχει υπομονή να θηλάσει .

Μπεμπουλα πετα τις ψευδοθηλες ! Με επιπεδες θηλές δεν υπάρχει κανενας λογο να μην βαζεις απευθειας το μωρο στο στηθος . Το μωρο σε πλήγωσε γιατι ήταν τοποθετημένο λαθος και οχι γιατι εχεις επιπεδες θηλές . Το μωρο πιανει ολη τη θηλαια αλω ( εσενα δεν επιανε γιαυτο πληγωθηκες) και οχι τη θηλή !

Δυστυχως με αυτο το θηλαστρο που εχεις μοιραια σε λιγο το γαλα σου θα "κοπει" και θα οδηγηθεις σε συμπήρωμα . Επισης οσο καθυστερεις να βαλεις το μωρο στο στηθος τοσο αυτο μαθαινει στη ροη του μπουκαλιου. Αν θελεις βοηθεια μπορουμε να σε βοηθήσουμε να θηλάσεις !

Kg27gr το γαλα δεν κατεβαινει απο καπου..(απο που το περιμένεις να κατέβει ? ) Ο θηλασμος εινια προσφορα και ζητηση . Αφου δεν βαζεις το μωρο στο στηθος ο εγκεφαλος δεν παιρνει το μνμ οτι πρεπει να έχεις γαλα οποτε δεν παράγεται !

Το καλυτερο θηλαστρο του κοσμου (που δεν το χεις και εχεις καποιο που δεν ειναι για σενα ) δεν μπορει να "θηλασει" οπως το μωρό !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...