Μετάβαση σε περιεχόμενο

10 πράγματα που θέλω να μοιραστώ...


Recommended Posts

Κοριτσάκια να ΄μαι πάλι!

Από την πρώτη στιγμή ήθελα να κάνω αυτή την ανάρτηση, αλλά πού καιρός;

Ήθελα λοιπόν να γράψω κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση σαν πρωτάρα μαμά, κάποιες συμβουλές που μου δόθηκαν και αποδείχτηκαν σωτήριες ή και κάποιες εμπειρίες μου απλά.

Παραθέτω λοιπόν τη δική μου δεκάδα προς τις μέλλουσες μητέρες και καλώ όποια μανούλα θέλει να προσθέσει και τη δική της δεκάδα!

1. Αν γεννήσετε με φυσιολογικό τοκετό να ξέρετε πως μπορεί να πάθετε ακράτεια ούρων! Δεν ξεκίνησα καλά έτσι; Είναι όμως πολύ χρήσιμη πληροφορία αν σκεφτεί κανείς πως πρέπει να είστε προετοιμασμένη. Εμένα τόση εντύπωση μου έκανε που το γράφω πρώτο και καλύτερο! Μη φοβάστε όμως, μέρα με τη μέρα τα πράγματα είναι καλύτερα!

2. Μη ξεχνάτε τις πρώτες μέρες πως οι ορμόνες σας θα χορεύουν τσάμικο και εσείς απλά θα ακολουθείτε! Θα θυμώνετε,θα θέλετε ίσως να κλάψετε, θα νοιώθετε κάπως τέλος πάντων! Εμένα πολύ με βοήθησε να επαναλαμβάνω στον εαυτό μου πως είναι της λοχείας, δεν πειράζει και στο κάτω κάτω το δικαιούμαι! Αυτόματα ηρεμούσα.

3. Ο θηλασμός θέλει υπομονή και επιμονή. Τις πρώτες μέρες στο μαιευτήριο τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα: λίγο εσείς με τη συναισθηματική σας αστάθεια και την κόπωση, λίγο το μωρό που δεν ξέρει ακόμα το καημένο, πολύ οι διάφορες γνώμες από τις μαίες που θα ακούσεις και το ότι το μωρό το ταΐζουν έτσι και αλλιώς με μπιμπερό και το ότι στο φέρνουν να θηλάσεις τις ώρες του επισκεπτηρίου, μια αγανάκτηση θα τη νοιώσεις! Μην απελπίζεστε όμως! Κάντε λίγο υπομονή και όταν πάτε στο σπίτι σας όλα θα είναι 100 φορές πιο εύκολα! Αλήθεια το λέω!

4. Οι θηλές σας θα ερεθιστούν και είναι λογικό. Θα σας μιλήσουν για κρέμες, θα θέλετε να βάλετε επιθέματα για να νιώσετε καλύτερα και πάει λέγοντας! Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν στο μαιευτήριο είναι η παρακάτω: αμέσως μετά το θηλασμό απλώστε λίγο από το γάλα σας πάνω στις θηλές και αφήστε τις να στεγνώσουν στον αέρα. Οι θηλές θα σκληρύνουν γρήγορα και σε δυο μέρες δε θα καταλαβαίνετε τίποτα!

5. Τις πρώτες μέρες στο σπίτι θα χρειαστείτε βοήθεια. Μη φοβάστε και μη ντρέπεστε να ζητήσετε να σας βοηθήσουν. Η μαμά σας, η πεθερά σας, τα αδέρφια σας και πολύ περισσότερο ο άντρας σας (καλό είναι αν μπορεί να πάρει και μία αδειούλα). Έχετε ανάγκη να σας φροντίσουν και εσάς και το σπίτι σας. Εσείς εκμεταλλευτείτε το γεγονός, δε σας συμβαίνει συχνά και απολαύστε το μωρό σας!

6. Αν φοβάστε πώς να πιάσετε το μωρό, αν θα καταλαβαίνετε τι χρειάζεται το μωρό και αν θα τα καταφέρετε γενικότερα...μαντέψτε! Η φύση θα σας εκπλήξει! Το μητρικό ένστικτο θα λειτουργεί από την πρώτη στιγμή!

7. Αν το σκέφτεστε ακόμα για το αν θέλετε να είναι ο σύντροφός σας στον τοκετό, ακούστε με! Να είναι!!! Ακόμα και αν είναι λιγόψυχος και δεν αντέξει ως το τέλος θα έχει πάρει μια ιδέα για το τι περάσατε για να φέρετε στον κόσμο αυτό το παιδί! Προσωπικά είμαι πολύ τυχερή! Ο άντρας μου ήταν υπέροχος! Του αξίζει ένα χειροκρότημα!!!!-----Κώστα σε αγαπάω!!!!!!!!!!

8. Οι πόνοι της γέννας μοιάζουν όντως με αυτούς τις περιόδου στην αρχή. Μόνο που είναι πιο δυνατοί όσο περνάει η ώρα αλλά ανεκτοί. Οι πόνοι καταλήγουν να είναι σαν αυτοί των αιμορροΐδων, πάλι ανεκτοί αλλά δεν έχεις πια τις ίδιες αντοχές...το θέμα είναι ότι το αντέχεις τελικά!

9. Αν είστε από τις γυναίκες που το σκέφτονται για την επισκληρίδιο ακούστε το γιατρό σας! Εγώ είχα αποφασίσει να μην κάνω. Ο γιατρός μου όμως επέμενε γιατί οι πόνοι έρχονταν πολύ γρήγορα και δε θα άντεχα τη συχνότητά τους. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνω και να γλιτώσω πολύ ταλαιπωρία.

10. Μην περιμένετε να γίνουν όλα αμέσως και ως εκ θαύματος! Προσωπικά είχα την απαίτηση να αδυνατίσω αμέσως (ήδη έχασα 15 κιλά από τα 25 που πήρα) να γίνω ξανά μία θεά, να μπορώ να κινούμε όπως πριν, να ανακτήσω τις δυνάμεις μου να...να...να...

Για πότε θα έρθετε στα ίσια σας δε θα το καταλάβετε! Λίγο υπομονή τις πρώτες μέρες θέλει!

Αυτά βέβαια είναι προσωπικά μου βιώματα και απόψεις που πιστεύω πως θα σας βοηθήσουν πολύ και όχι "οδηγός"...Η εμπειρία όμως είναι πολλές φορές πιο χρήσιμη από τη θεωρία.

Ελπίζω να σας βοήθησα και σας εύχομαι Καλή Ανάσταση!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalliopo se euxaristoume para poli.

Kala ekanes k mas ta periegrapses ola, xereis oles mas exoume agonia alla k periergia gia to ti tha akolouthisei apo tin stigmi pou tha ftasoume sto maieutirio.

Opos episis, oti mas simvei tha exoume ton fovo mipos den einai logiko na to pername...peirame mia idea apo sena gia to ti prepei na perimenoume!!!

Na sou zisei to moraki sou, na eiste panta kala k na exete ena iperoxo Pasxa.

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια πέρασα κι εγώ αυτή την αγωνία του αγνώστου και του "φυσιολογικού ή μη" γιαυτό και αυτή η ανάρτηση.

Να είστε καλά και με το καλό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ μόνο ένα θα προσθέσω, που εάν το είχα στο νου μου θα είχα μια πολύ καλύτερη λοχεία...

Καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλά διαβάζουμε και πολλά ακούμε. Διαμορφώνουμε λοιπόν απόψεις για το τί θέλουμε να γίνει σχετικά με τη γέννα και το μεγάλωμα (διατροφή) του παιδιού μας. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Η΄ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ/ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΕΣ ΜΑΝΕΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ - ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Εαν δηλαδή μια γυναίκα δεν καταφέρει να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό ή δεν καταφέρει να θηλάσει το παιδί της - αυτό δεν την κάνει λιγότερο μάνα - δεν την κάνει υποδεέστερη - και το παιδί μια χαρά θα είναι γερό και δυνατό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑλλιοπω να σ ευχαριστησω κ γω με την σειρα μου κ να σε συγχαρω για οσα εκανες τον κοπο να γραψεις για ολες εμας που σε λιγο καιρο θα περασουμε απο την φαση που περασες κ συ..

Οντως, η αγωνια το αγχος κ τα ερωτηματα που υπαρχουν στο μυαλο μου ειναι ατελειωτα....Σ ευχαριστω παντως για τις χρησιμες συμβουλες κ πληροφοριες...Σε ολες τις κοπελες ευχομαι να πανε ολα καλα....

Καλη Ανασταση!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλλιοπώ θα συμφωνήσω και γω στα παραπάνω..αν και τελικα έκανα καισαρική..

Σαν νεα μανουλα και γω μπορω να πω στην αρχη ειναι δυσκολα τα πράγματα..υπομονή θελει όπως λες και συ!!

Καλη Ανασταση και σε σενα!!και να σου ζησει το μωρακι!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ενδιαφέρον αυτά που μας έγραψες! Τουλάχιστον θα ξέρουμε τι έχουμε να περιμένουμε! Αν είναι ας γράφει η καθεμιά την εμπειρία της! Πραγματικά είναι μεγάλη βοήθεια! Ειδικά εκεί που περιέγραψες για τους πόνους τοκετού, πως ξεκινούν τι γίνεται είναι ότι καλύτερο για εμάς που δεν ξέρουμε πως είναι και η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ φόβο για το τι θα συναντήσουμε! Τουλάχιστον τώρα έχω μια ιδέα! Βέβαια κάθε οργανισμός αντιδρα διαφορετικά, αλλά ότι γνωρίζει κανείς.. καλό είναι!

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλλιοπώ αν και απεχω αρκετα ακομα απο εκεινη την "ωρα".......

μου φανηκε πολυ κατατοπιστικος αυτος ο "δεκαλογος"...;)

Μπραβο μου ειχες την υπομονη να το συνταξεις και να το παραθεσεις για να το μοιραστεις!!!:woohoo:

Να σου ζησει το μωρακι σου και ευχομαι να δω κι αλλες εμπειριες απο νεες (ή και παλιοτερες ) μανουλες.... Βοηθαει πολυ...:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπη μου εσυ πρεπει να εισαι αν θυμαμαι καλα που ειχες τα ψευδοπονα ενα βραδυ και τρομαξαμε...,νομισες πως θα γεννουσες ε?:laugh:

Να το χαιρεσαι το μωρο σου το κουκλακι!!!!!Χαιρομαι που ολα πηγαν καλα και μπραβο σου για ολα οσα εγραψες σημερα που θα βοηθησουν πολλα κοριτσια!!!!Φιλακια πολλα κουκλα μου και να εισαι παντα καλα!!!!!!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να εισαι καλα καρδια μου!!!!Εσυ το παιδακι σου κι ολη σου η οικογενεια!!!Οποτε το θυμαμαι εκεινο το βραδυ ...χαμογελαω!!!:laugh:

το μωρο σου ειναι κουκλι σκετο!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΛΙΟΠΩ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΑΚΙ ΣΟΥ..ΠΑΝΤΑ ΥΓΕΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ...ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ ...ΠΡΟΣΠΑΘΩ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ...ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ..:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλλιοπώ

εξαιρετικό το post που δημοσιευσες...

Ειδικά η σημειωση με το στηθος την αναφερω αμεσως σε μια φιλη μου που μόλις γέννησε και έχει πρόβλημα!!!

Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και φυσικά το μωρούλι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλλιόπω μου πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!!!!!σε ευχαριστούμε πολύ όλες οι μέλλουσες μανούλες!!!!

πιστεύω οτι σε λίγους μήνες που θα έρθει η ώρα μου να γεννήσω θα με βοηθήσουν πολύ!!!!!

να σου ζήσει το ζουζούνι σου και να είστε πάντα ευτυχισμένοι!!!!

φιλάκια πολλά!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΩ.ΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΡΙΝ ΕΝΤΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ.

-ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΝΤΩΣ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΧΝΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΞΩΘΗΣΗΣ . ΠΟΝΕΣΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΩΝΟΣ!!!

-ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ , ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΘΗΛΕΣ.ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΗΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

-ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ, Τ Ι Π Ο Τ Α.

Η ΦΥΣΗ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ , ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΑΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ....

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ , ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ( Η ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ..

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ - ΚΑΤΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΣ ΠΟΝΕΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , ΕΝΩ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα σε ολες :)

ειμαι καινουργια εδω και καινουργια μαμα -ο μικρουλης ειναι 7 μηνων. Μακαρι αυτα που γραφεις να τα ξερα νωριτερα!ειδικα το συναισθηματικο τραμπολινο μετα την γεννα! Και γω τις πρωτες 3 εβδομαδες ειμουν σαν τη χαζη,εκλαιγα χωρις λογο,αισθανομουν μια απιστευτη κουραση-απ την ωρα που γεννησα ειχα το μωρο μαζι μου οποτε δεν κοιμομουν,με τον θηλασμο παιδευτηκα πολυ και ενιωθα αχρηστη οταν αναγκαστηκα να τον σταματησω μετα τον 1ο μηνα...και αλλα πολλα που αν ειχα ακουσει πριν γεννησω σιγουρα θα ημουν πιο ηρεμη λεχωνα.Αλλα περνανε ολα ΕΥΤΥΧΩΣ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...