Μετάβαση σε περιεχόμενο

το mammyland δινει αιμα και αιμοπεταλια


Recommended Posts

Αφορμη για αυτο το το θεμα σταθηκε η δημοσιοποιηση για ενα παιδακι που χρειαζοταν αιμοπεταλια ενα θεμα που ανοιξε καποια αλλη κοπελα αλλα τελικα μαθαμε απο την κραζυ οτι το παιδι ειναι καλα αλλα πολλα παιδια χρειαζονατι καθημερινα αιμα και αιμοπεταλια .

Προτεινω λοιπον να κανουμε τη δικη μας κινηση να δημιουργησουμε μια ομαδα να κανονισουμε να δωσουμε οσες μπορουμε αιμα και αιμοπεταλια και να δημιουργηθει μια τραπεζα αιματος ,στην οποια θα μπορουν να εξηπερετουνται τα μελη αλλα και ατομα αβαθμου συγγενειας η αναλιγα με την κατασταση αυτο το βλεπουμε .Θα ηθελα να δουμε αν βεβαια συμφωνει και η Λενα να δουμε πως μπορουμε να το διαχειρειστουμε .Κινησεις με νοσοκομεια .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια πολύ καλή η σκέψη σου. Το θέμα είναι οτι δεν έχω ξαναοργανώσει κάτι τέτοιο και δεν ξέρω τί ακριβώς χρειάζεται και που πρέπει να απευθυνθώ. Έχεις κάτι υπόψην σου για να με βοηθήσεις;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα Λενα μου σημερα ειδα την απαντηση οταν πηγαινα στη σχολη ειχαμε κανονισει με το νοσοκομειο κρατικο της Νικαιας ειχαν ερθει λοιπον στη σχολη και οσοι μαθητες και καθηγητες ηθελαν εδειναν αιμα και δημιουργησαμε μια τραπεζα αιματος στην οποια οταν καποιος μαθητης η συγγενεις α βαθμου χρειαζοταν εδειναν .Θα ρωτησω για πληροφοριες τον κουμπαρο μου ο οποιος τοτε ηταν υποδιευθυντης στο συγκεκριμενο Τ.ΕΕ και επισης μπορουμε να ερθουμε σε επαφη με καποια νοσοκομεια τοσο στην Αθηνα οσο και στη Θεσσαλονικη αλλα και σε άλλες μεγαλες πόλεις που υπαρχουν μελοι του mammyland.Πρεπει να ερθουμε λογικα σε επαγη με καποιο μοναδα αιμοδοσιας και θα πρεπει να οργανωσουμε σε ποια σημεια θα γινει αυτο .Αν ειναι μετα το Πασχα μπορουμε να το κοιταξουμε τουλαχιστον οσο αφορα την Αθηνα μπορω να τ9ο δω και να κανω κάποιες επαφες .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βανια πολυ καλο μου ακουγεται!

Θα ηθελα με την ευκαιρια αυτη να σας ρωτησω κατι..

3 φορες πηγα να δωσω αιμα ..με απεκλεισαν λογω κιλων

Ισχυει ενα κατωτατο οριο κιλων και για τα αιμοπεταλια;; ή εκει δεν παιζει ρολο;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια, μπράβο, πολύ καλή η ιδέα σου! :)

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟΔΟΣΙΑ

> Ποιοι μπορούν να είναι δότες.

Δότες μπορούν να είναι όλοι οι ενήλικες που είναι ικανοί για αιμοδοσία. Η ηλικία τους πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 50 ετών και το βάρος τους πάνω από 50 κιλά.

> Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων.

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το αποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

> Κάθε πότε μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια οι εθελοντές.

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται.

Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

> Οι διαφορές μεταξύ της αιμοδοσίας και της λήψης αιμοπεταλίων.

Πρακτικά, οι διαφορές μεταξύ αιμοδοσίας και αιμοπεταλιοδοσίας είναι οι εξής:

• Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.

• Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.

• Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία.

Επίσης να σας πω ότι από τη λήψη τους τα αιμοπετάλια έχουν διάρκεια ζωής μόλις 5 ημέρες, ενώ το αίμα έχει διάρκεια ζωής 35 μέρες. Γι'αυτό και στα νοσοκομεία θέλουν από τους δότες να τηλεφωνούν πρώτα, έτσι ώστε να προγραμματίζουν τις λήψεις αιμοπεταλίων σε συγκεκριμένες ημέρες, έτσι ώστε αυτοί που τα έχουν ανάγκη, να έχουν πάντα διαθέσιμα αιμοπετάλια.

Με άλλα λόγια δε μπορεί να γίνει τράπεζα αιμοπεταλίων, αλλά μπορεί να γίνει ένα δίκτυο (αν μπορώ να το πω έτσι) αιμοπεταλιοδοτών, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μπορεί να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια σε όσους την χρειάζονται.

Ως ομάδα mammyland θεωρώ πως μπορούμε κάλλιστα να οργανώσουμε τράπεζα αίματος. Απλά δεν ξέρω πως θα κατοχυρωθεί νομικά όλο αυτό, από την στιγμή που το mammyland υφίσταται ως site, αλλά δεν υπάρχει σύλλογος ή κάτι τέτοιο "επίσημο". Θα πρέπει να ρωτήσουμε τι ισχύει.. Από την άλλη βδομάδα που θα γυρίσω στη δουλειά θα ρωτήσω κάποιους καθηγητές νομικούς που έχουμε εκεί, μήπως μπορούν να μου δώσουν κάποιες πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και εδώ: http://www.aimopetalio.gr

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...