Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ!


alice1979

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ FORUM ΓΙΑ ΤΗN ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΕΙΡΟΔΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ?ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΡΩ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΕΙ- ΑΠΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου ALICE ειμαι η Ελένη, λοιπόν εγω πριν αποκτήσω το κοριτσάκι μου, εκανα 1,5χρονο προσπάθεια για να τα καταφέρω και δοκίμασα τα πάντα, ακόμα και τη θερμοκρασία, αυτό που με έκανε όμως να τα καταφέρω τελικά ήταν να απασχοληθώ με κάτι άλλο,εκτος το να αποκτήσω μωρό. Αν θες παντως να δοκομάσεις το θερμομετρο, ξεκίνα απο την 10η μέρα νομίζω οτι 1 μερα πριν η θερμοκρασία ανεβαίνει και την μέρα αυτήν θα πέσει για πολύ λίγο απο 36,6πχ θα πάει 36,5. Αυτό που με βοήθησε εμένα πολύ που με είχε συμβουλεύσει η γυναικολόγος μου ήταν για ενα μισάωρο μετά B) να μένω ακίνητη στο κρεβάτι και όντως 2 μήνες μετά που το έκανα έμεινα έγκυος. καλή συνέχεια και είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα τα καταφέρεις, ελπίζω να έγινα κατανοητή και όχι κουραστική.φιλάκια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alice απ ο,τι γνωριζω....

Μετρας τη θερμοκρασια σου απο την πρωτη μερα περιοδου... μεχρι την επομενη περιοδο (αν ερθει..;) )

Την μετρας παντα πρωι πριν σηκωθεις απ το κρεβατι και την ιδια παντα ωρα....

Αν εχεις αναλογικο υδραργυρικο θερμομετρο...φροντιζεις να το εχεις "κατεβασει" απο το βραδυ (η οποιαδηποτε κινηση αλλαζει τις ενδειξεις) Αν εχεις ψηφιακο...απλως το βαζεις κατω απο τη γλωσσα...

Σημειωνεις καθε μερα τη θερμοκρασια σου (εμενα με βολευει να τις καταγραφω στο ημερολογιο του κινητου)

Η κανονικη θερμοκρασια σωματος ειναι 36,4-36,5....

Καποια στιγμη λιγο πριν την ωορρηξια μπορει να ανεβει στο 36,8-36,9...

και αμεσως μετα να πεσει αποτομα...(πχ 36,1)

Εκει που πεφτει σημαινει οτι γινεται η ωορρηξια...

Αμεσως μολις τελειωσει η ωορρηξια αρχιζει παλι να ανεβαινει (συνηθως μεχρι...και 37 ή ισως και μεχρι 37,4) και 2-3 μερες πριν την περιοδο αρχιζει και πεφτει σταδιακα.... Αν δεν πεσει....ειναι καλο σημαδι...;)

Ελπιζω να σε βοηθησα καπως...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

scarlet σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση- με βοηθησες νομιζω αρκετα.Γνώριζα οτι η παρακολουθηση θερμοκρασίας βοηθούσε στον εντοπισμό των γόνιμων ημερών αλλά όχι και ότι ήταν ένδειξη εγκυμοσύνης.Συνεπώς, συνεχίζω να μετρώ τη θερμοκρασία μου μέχρι και την ημέρα της αναμενομένης περιοδου..και ποιος ξέρει όπως είπες και εσυ... μπορεί και να μην πέσει????

αχχχχχχ!!!!!!! Μακάρι!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελένη μου ,σε ευχαριστώ και σένα!!!! θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τη συμβουλή σου!!!!!! σήμερα μου χαμογέλασε και το τεστ ωορυξίας, οπότε απόψε θα γίνει μάχη!!!!!!!! χιχιχιχ!!!!!!

αχ, λέτε τον άλλο μήνα να σας έχω νέα????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alice μου....δωστου να καταλαβει....(οχι μονο αποψε....αλλα μεχρι να μην ξαναχρειαστεις σερβιετες...;):P :laugh: )

Περιμενουμε τα ευχαριστα νεα σου!!! Good Luck...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ alice ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ Elenimag ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΣΠΟΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΣΟΥ.ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ , ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΜΑΜΜΥ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΥΧΗ ΟΠΩΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν, μετα τη δουλειά τρέχω απευθείας σπίτι, ντύνομαι στολίζομαι και αποπλανώ τον αντρα μου!!!! ακολουθώ τη συμβουλή σας και δε σηκώνομαι για κανενα λόγο απο το κρεβάτι...

να σας ρωτήσω κάτι άλλο? απο την ημέρα που χαμογελάει το τεστ ωορυξίας ,2 μέρες ουσιαστικά δεν έχουμε για προσπάθεια? την ίδια και την επόμενη???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η βασική θερμοκρασία σώματος χρησιμοποιείται για την διερεύνηση της ωοθυλακιορρηξίας. Στις περισσότερες γυναίκες αύξηση της θερμοκρασίας από 36.5 0 C στους 37-37.2 0 C περίπου, συμβαίνει αμέσως μετά την ωοθυλακιορρηξία. Η θερμοκρασία αυτή μάλιστα διατηρείται σε όλη τη δεύτερη φάση του έμμηνου κύκλου. Η αύξηση της θερμοκρασίας οφείλεται στην προγεστερόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια της φάσης αυτής από το ωχρό σωμάτιο.

Η τεχνική παρακολούθησης της θερμοκρασίας συνίσταται στην καθημερινή θερμομέτρηση, πριν την πρωινή έγερση, από το ορθό, με έναρξη την πρώτη μέρα της εμμήνου ρύσεως. Η θερμοκρασία καταγράφεται καθημερινά.

Μικρή αύξηση της θερμοκρασίας (>0.5 0 C) περίπου, κατά την 14η μέρα της εμμήνου ρύσεως, σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα την επίτευξη ωοθυλακιορρηξίας. Συνήθως η μέτρηση της θερμοκρασίας διαρκεί για 1-3 κύκλους και από τα αποτελέσματα αυτής διαφαίνεται αν η γυναίκα έχει ή όχι ωοθυλακιορρηκτικούς κύκλους καθώς επίσης και εάν η συνεύρεση γίνεται τις «γόνιμες» ημέρες, δηλαδή τις ημέρες γύρω από την ωοθυλακιορρηξία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

MARIANNAP ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΑΚΙ..ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΥΞΙΑΣ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ? ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ "ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ "....ΕΣΕΝΑ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ?

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κούκλες!!!!

Και εγώ είμαι στην διαδικασία της προσπάθειας (για να έρθει το πολυπόθητο bebe!). Ξέρω οτι υπάρχει ειδικό θερμόμετρο μεγάλης ακριβειας και χρησιμοποιείται για τον λόγο αυτό. Τον επόμενο μήνα εάν δεν έρθει τελικά το νινί, θα το πάρω και εγώ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maryloo kalimera!

to thermometro pou eipe afora mono tis gonimes h mporeis na parakolouthiseis ti thermokrasia soy kai meta tis gonimes oste na deis en eisai eguos????? (kati exo akousei sxetika me th thermokrasia pou anevenei se periptosi egymosunhs).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεία σου alice!

Το θερμόμετρο μετράει την θερμοκρασία του σώματος κάθε πρωι πριν σηκωθείς από το κρεβάτι. Απ' ότι ξέρω όλο τον μήνα παρακολουθείς την θερμοκρασία, όχι μόνο τις γόνιμες μέρες. Λειτουργεί όπως ένα κανονικό θερμόμετρο απλά είναι μεγαλύτερης ακρίβειας.

Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του θερμοκρασία ή οποία διαφέρει από τους άλλους κατά πολύ λίγο βέβαια. Παίζει σημασία και ο τόπος κατοικίας (ψυχρό - θερμό κλίμα).

Αρχικά θα πρέπει να δείς τον μέσο όρο θερμοκρασίας του σώματός σου. Να την παρακολουθείς καθημερινώς πριν σηκωθείς από το κρεβάτι (έχετο στο κομοδίνο σου)και αν είναι δυνατόν την ίδια ώρα. Όταν είσαι στις γόνιμες μέρες η θερμοκρασία σου ανεβαίνει, μην φανταστείς πολύ, θα έχεις δέκατα. Μετά την ωορρηξία επανέρχεται στα φυσιολογικά.

Τώρα δεν είμαι σίγουρη 100% αλλά νομίζω πως σε περίπτωση εγκυμοσύνης ανεβαίνει ξανά. Αλλά θα πρέπει να συνεχίσεις να παρακολουθείς την θερμοκρασία σου και μετά τις γόνιμες μέρες.

Ρώτα και τον γιατρό σου ή τον φαρμακοποιό.

Εύχομαι το καλύτερο και με ένα νινάκι σύντομα!!!!!

Φιλάκια Πολλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...