Μετάβαση σε περιεχόμενο

SOS-ανεμοβλογιά


mik

Recommended Posts

Κορίτσια είμαι λίγο πανικοβλημένη ως νέα μητέρα ανυσηχώ.

Βασικά η κουνιάδα μου εκδήλωσε ανεμοβλογιά εδώ και δυο βδομάδες και ήταν εξωτερικό για σπουδές.Θα ρθει Δευτέρα για το Πασχα.

Το κοριτσάκι μου είναι μόλις ενός μηνού.Οπως καταλαβαίνετε θέλει να το δει. Θα ρωτήσω βέβαια τον παιδίατρο αλλά πάλι εγώ φοβάμε.

Είχατε παρόμοια εμπειρία?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mik mou kalimera agapi mou...

Na sou zisei to mwraki sou agapi mou...

Kalitera na rwtiseis ton giatro sou sto ti na kaneis...

Egw pantos den tha afinna na paei konsta sto mwro...{{{Dustixws}}}

Kanenan den tha dexwmoun konta sto mwraki mou xwris maskoulla...

Afou einai toso da mikroulla...

Sou euxwme ta kalitera agapi mou...

Kai na min se pereksigisei kanenas...

Emena me pareksigisane poloi,,,

Wmos twra me exoun mathei kai mou leoun pws eixa dikaiw tote...

Ta filia mou agapi mou...

Kai o theoullis mazi sas...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα. Απο ό,τι ξέρω, αν έχουν περάσει 15 περίπου μέρες από την εμφάνισή της τότε θεωρείται ότι δεν κινδυνεύεις..δηλαδή όταν τα σπυράκια έχουν ξεραθεί..όμως και πάλι..τα νεογέννητα βρίσκονται στην πιο επικίνδυνη θέση...θα σε συμβούλευα να μην το δει ή να το δει αλλά να μηντο πάρει αγκαλιά καλύτερα γιατί κολλάς και με την επαφή με την πάσχουσα περιοχή. Είναι κάτι σαν τον έρπη που για να τον κολλήσεις πρέπει να τον ακουμπήσεις. Δεν χρειάζεται άγχος και πανικός..απλώς αν τηρήσει κάποιους κανονες ασφαλείας θα μπορέσει απλώς να τη δει.Ακόμη καλυτερα και για μεγαλυτερη σιγουριά ρώτα τον παιδίατρό σου.Μπορεί να μην κινδυνεύει και καθόλου μετά από τόσες μέρες που έχουν περάσει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλύτερα να ρωτήσαεις τον παιδιατρο... ειναι πολυ μικρούλα η μπέμπα... αυτος νομιζω οτι ειναι ο πιο αρμοδιος να σου πει τι θα κανεις....

Να σου ζήσει η μπεμπουλα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου milk.Οπως σου ειπε και το tirogaridaki υπαρχει μια ''ασφαλης'' περιοδος της ανεμοβλογιας.Καλο ειναι να μην ερθει σε επαφη με το μωρακι σου και με πραγματα που ερχονται σε αμεση επαφη μαζι του γιατι λογικο ειναι οτι δεν εχετε κανει ακομα το εμβολιο της ανεμοβλογιας.Προσεξε και εσυ τα ρουχα σου και τα χερια σου αν ερθεις σε επαφη μαζι της μετα να μην πιασεις το μωρο.Φυσικα παρε και την γνωμη του παιδιατρου και ακολουθα την συμβουλη του.Σε τετοια θεματα δεν νομιζω οτι θα εχεις παρεξηγησεις αν της εξηγησεις τους λογους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πάντως να πω και κάτι ακόμα. Εγώ πχ που έχω περάσει την ανεμοβλογιά, αν έρθω σε επαφή με κάποιον που την περνάει, δε θα ξανακολλήσω. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα περάσει ο ιός σε μένα και ότι δεν θα τον μεταφέρω σε άλλο, θα πάρω τον ιό αλλά απλώς δε θα νοσήσω. Καλά δε λέω;;

Νομίζω θα πρέπει να ρωτήσεις όχι μόνο το αν θα πρέπει να έρθει σε επαφή το παιδί με την κουνιάδα σου, αλλά και το αν θα πρέπει και εσείς να έρθετε σε επαφή, αφού αν ισχύει αυτό που λέω, τότε ο κίνδυνος να μεταφερθεί ο ιός στη μπέμπα είναι υπαρκτός.

Ιός δεν είναι; τπ.. δεν ξέρω, εγώ τον βαφτίζω ιό για χάριν ευκολίας σ'αυτό που γράφω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Πχ εμένα την μαμα μου που ήθελε να πάει διακοπές την έβαλε με πρόκληση τοκετού της έσπασαν τα νερά και την βάλανε τεχνητούς πόνους γέννησε φυσιολογικά  αλλα κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική τουλάχιστον αν ηταν ξεκάθαρος μαζι της ότι θα πάνε για καισαρική για αυτόν τον λόγο από την αρχή οκ αν της το είπε τελευταία στιγμή τότε είναι απαράδεκτος ο γιατρός υπάρχουν και αυτοί δυστηχως 
    • Λοιπόν πήγαμε άγιο Δομίνικο 🌴, 20 ώρες στο πήγαινε με 2 ανταποκρισεις και 16 ώρες ή επιστροφή με 1 ανταπόκριση.  Δεν ένιωσα να κουράζομαι παραπάνω απ ότι σε άλλα ταξίδια μου. Δηλαδή φυσιολογικά πράγματα! Λόγω εγκυμοσύνης είχα προτεραιότητα σε όλες τις ουρές οπότε μη σου πω ότι ήταν κ πιο ξεκούραστα 😊 ! Εκει όλα μια χαρά μπάνιο, παραλία κ βόλτες κάθε μέρα. Τελευταία μέρα είχαμε κλείσει μια ημερήσια κρουαζιέρα και ήταν με ταχύπλοο και είχε τεράστια κύματα κ πηγαίναμε γκαπα γκουπα πάνω κάτω.  Εκεί τα είδα όλα, είπα θα γεννησω πάνω στη βάρκα από τα χτυπήματα.... μου λέει ο σύζυγος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις θα βγει το παιδί!!!! Οποτε εμείς τη ζαβομαρα δεν την γλυτώνουμε! 😝!! Ελπίζω την Παρασκευή που θα πάω στη γιατρο να είναι όλα καλά 🥰!!!!
    • Κορίτσια γύρισα από τον γιατρό. Είδαμε το μικρουλι, είδαμε και την καρδούλα να πάλλεται και την ακούσαμε κιόλας. Ο γιατρός ζήτησε να ξαναπάω σε μια εβδομάδα να την ακούσουμε ξανά, καθώς με έβγαλε 6 εβδομάδων και είπε ότι ακουγόταν λίγο χαμηλά η καρδιά. Είναι φυσιολογικό μου είπε σε αυτήν την εβδομάδα ωστόσο. Εγώ όπως κοίταγμα την οθόνη είδα ότι έγραφε 6w 5d. Τον ρώτησα ξανά αν είναι ανησυχητικο αυτό με την καρδιά και μου είπε να μην αγχώνομαι. Δεν σας κρύβω όμως ότι έχω πέσει πολύ ψυχολογικά. Φοβάμαι μήπως πάω την επόμενη εβδομάδα και η καρδούλα έχει σταματήσει, όπως τότε..... Δεν θυμάμαι στην κόρη μου σε ποια εβδομάδα ακριβώς ακούσαμε την καρδούλα της. Δεν ξέρω πως θα περάσει αυτή η εβδομάδα, μου φαίνεται αιώνας....
    • Α καλά γι' αυτό είμαι σίγουρη!!! Μετά απο τόσες προσευχές μου ήρθε ξαφνικά χωρίς να το περιμένω, άρα σίγουρα μόλις την αντικρύσω δε θα με νοιάζει τίποτα! Σίγουρα θα βρεθεί. Δεν αγχώνομαι καθόλου. Κι όμως όπως σου είπα την έβαλε 26/12 για καισαρική γιατί μετά έφευγε για διακοπές! Αν συντρέχει λόγος δεν το συζητώ! Αλλά θέλω να προσπαθήσω για φυσιολογικό τοκετό όσο περισσότερο γίνεται! Γενικά απ' ότι έχετε καταλάβει... είμαι πολύ ΖΕΝ! Αλλά δε σημαίνει πως έχω και "άγνοια κινδύνου" Απλώς προσπαθώ να σκεφτώ κάποια πράγματα όσο νωρίτερα γίνεται για να μη μου φανούν βουνό μετά! Κι άλλωστε η παρέα εδώ μαζί σας, με βοηθάει πολύ γιατί δεν κρατάω τίποτα μέσα μου!
    • @Apostolia88και γώ έχω τέτοιες ενοχλήσεις και πονάκια. Κυρίως με πιάνουν μετά το μεσημέρι και καταλήγω τα απογεύματα ξάπλα! Ευτυχώς είναι αυτές τις μέρες εδώ ο αντρας μου και βοηθάει με τα παιδιά.    Για κιλά εγώ δεν κάνει να μιλάω…+1 αλλά ξεκίνησα από 69!!!! @Pinacoladaγια πες πέρασες καλά;;;  Το ταξίδι ήταν οκ;;;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...