Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?


Eleny2

Recommended Posts

Γνωριζω οτι μεχρι τα 3 καλο ειναι να βλεπει απο ελαχιστα ως καθολου

ΠΙστευω οτι ολα τα παιδακια θελουν να κολλησουν στην τηλεοραση γι αυτο καλο ειναι να μη βλεπουν πολυ και οι γονεις αλλιως το παιδι μιμειται τον γονεα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχή καλως ήρθες στην παρέα μας!

Τα πρωτα χρόνια του παιδιου τουλαχιστον μεχρι 2-3 ετων δεν πρεπει να βλεπει καθολου, συμφωνα με μελετες που εχουν δημοσιευθει κατα καιρους γιατι δημιουργουν αναπτυξιακες και μαθησιακες δυσκολιες στον εγκεφαλο του παιδιου.

Αν ειναι αναγκαιο να βλεπει τοτε υπαρχουν ειδικα dvd με ηχους και εικονες σχηματων κλπ που διεγειρουν τα κύτταρα, πχ baby einstein το οποιο ειναι μια σειρα με πολλα δισκακια που αρεσουν πολυ στα μικρα και δεν κανουν τοσο κακο οσο τα προγραμματα της τηλεορασης.

Να δυο sites που βρηκα τωρα προχειρα:

http://www.madata.gr/index.php/diafora/ ... 30143.html

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=2236879

ρωτα και το γιατρο σου για να εισαι και 1000% σιγουρη :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τηλεόραση για βρέφη και μικρά παιδιά

Από ποια ηλικία καταλαβαίνουν τα παιδιά τι βλέπουν στην τηλεόραση;

Όταν παιδιά κάτω του ενός έτους βλέπουν τηλεόραση, βλέπουν μόνο έγχρωμες εικόνες οι οποίες τρεμοπαίζουν. Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου έτους αρχίζουν και καταλαβαίνουν μηδαμινά κομμάτια της πλοκής (βρεφικές/παιδικές εκπομπές) και ορισμένα παιδιά μιμούνται αυτά που βλέπουν.

Στη βρεφική ηλικία για τα παιδιά είναι πιο σημαντικές για την ανάπτυξη τους (νοητικά, κοινωνικά) άλλες δραστηριότητες .Θέλουν να ανακαλύψουν τις αισθήσεις τους, να πιάσουν πράγματα, να τα βάλουν στο στόμα τους, να τα μυρίσουν ή να τα πετάξουν. Η τηλεόραση δεν συμβάλει ουσιαστικά σε κάτι στην βρεφική ηλικία.

Η τηλεόραση είναι ίσως μια εύκολη λύση για μία μητέρα η οποία είναι κουρασμένη και θέλει λίγο χρόνο για χαλάρωση. Καλό είναι όσο μπορεί κανείς να «αναβάλει» την επαφή με την τηλεόραση μέχρι την ηλικία περίπου των 3 χρονών και να δώσει έμφαση σε άλλα ερεθίσματα, όπως να δείτε παρέα εικόνες από βιβλία, ν’ ακούσετε CD με μουσική ή αφηγήσεις παραμυθιών, να χορέψετε ή να τραγουδήσετε για το παιδί ή μαζί του, να κάνετε παρέα γυμναστική. Υπάρχουν πολλά βιβλία με προτάσεις για δραστηριότητες ακόμη και για την βρεφική ηλικία. Προτιμήστε να δείτε τηλεόραση αφότου το παιδί έχει πάει για ύπνο. Μην θεωρηθεί βέβαια ότι εάν το παιδί έχει δει τηλεόραση σε περιορισμένο χρόνο και με ελεγχόμενο περιεχόμενο μέχρι την ηλικία των 3, θα συμβεί κάτι ανεπανόρθωτο.

Το παιδί σας αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα και άσχετα από αν δεν καταλαβαίνει τι βλέπει, ο ήχος και η ποικιλία εικόνων μπορούν να το κάνουν πολύ ανήσυχο.

Μην έχετε τηλεόραση ανοιχτή ειδικά τις βραδινές ώρες. Ακόμη και εάν το μωρό δεν παρακολουθεί, οι εναλλαγές των ήχων το κάνουν ανήσυχο. Η ζεστή αγκαλιά και η φωνή της μαμάς (νανούρισμα) είναι η τέλεια μέθοδος για να το ηρεμήσετε αν έχει υπερένταση. Η τηλεόραση εντείνει την ανησυχία του αντί να την κατευνάζει.

Συμβουλές για παιδιά μεταξύ 2 και 5 ετών

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, για τα παιδιά κάτω των 2 ετών η τηλεόραση δεν είναι απαραίτητη και ίσως εντείνει και την έλλειψη συγκέντρωσης των παιδιών (ακόμη και αργότερα στο σχολείο). Εάν επιλέξετε να δει κάποιο πρόγραμμα το παιδί σε πολύ μικρή ηλικία (2-3 ετών) ο χρόνος παραμονής του μπροστά στην οθόνη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 με 20 λεπτά την ημέρα. Για μεγαλύτερα παιδία μεταξύ 3 και 5 ετών μπορεί να είναι και μισή ώρα..

Να θυμάστε πως η τηλεόραση δεν εκτελεί χρέη babysitter. Δείτε το περιεχόμενο των εκπομπών και μην τα αφήνετε ανεξέλεγκτα. Προτιμήστε να δείτε κάτι μαζί τους για να το σχολιάσετε και ίσως να πάρετε και μια αφορμή για μετέπειτα συζήτηση. Εάν κάτι τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ή τα ξάφνιασε. Μπορεί να βρείτε ένα σχετικό με το θέμα που είδατε βιβλίο, να φτιάξετε μια ζωγραφιά… Χρησιμοποιήστε την σαν εργαλείο και όχι σαν αντικείμενο ψυχαγωγίας.

Η τηλεόραση από μόνη της ούτε ενισχύει το λεξιλόγιο των παιδιών, ούτε τα κάνει πιο εύστροφα. Το αντίθετο μάλιστα.

Μετά την τηλεόραση μην τα αφήνετε να περάσουν την ίδια μέρα χρόνο μπροστά σε άλλη οθόνη π.χ. στον υπολογιστή.

Εξηγήστε στα παιδιά σας τη διαφορά μεταξύ εκπομπών και διαφήμισης.

Από μικρές ηλικίες τα παιδιά χρειάζονται άσκηση. Δώστε τους επιλογές για δράση με άλλες δραστηριότητες.

Βάλτε κανόνες του οποίους πάντα θα τηρείτε πάντα. Π.χ. Μόλις τελειώσει αυτό που βλέπεις, η τηλεόραση θα κλείσει. Δώστε μάλιστα στο παιδί το τηλεκοντρόλ για να το κάνει.

Στην περίπτωση που το παιδί θέλει να βλέπει το ίδιο DVD πολλές φορές, μην το αποθαρρύνετε. Εξηγήστε το πώς έχει και άλλες επιλογές, αλλά θυμηθείτε ότι σε μικρή ηλικία αγαπούν τις επαναλήψεις (όπως συμβαίνει και με τα παραμύθια ή με τα παιχνίδια τους)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟ ΒΑΦΤΗΣΤΗΡΙ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 4 ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ.Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΑΠΟ 1 ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΑΖΕ DVD ΜΕ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ Κ ΛΟΙΠΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ "ΗΡΕΜΕΙ" ..ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΛΟ ΤV ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΑΝΑΚΟΝΤΑ".....ΕΛΕΟΣ...ΤΙ ΖΩΟΝ..

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΡΕΧΕΙ ΣΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ....!!!!!!!!

ΑΚΟΥΤΕ?ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΛΕΣ....

ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ...ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΚΟΥΓΕ?ΚΑΝΕΙΣ...

ΕΝΤΑΞΕΙ,ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ 2-3 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ,ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΦΑΙΡΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΦΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΙΩΣ...ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ...

ΓΙΑΥΤΟ,ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ..ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥΓΚΡΙΖΟΥΝ Η ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ..ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ...!!!

ΦΙΛΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...