Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΕΤΩΝ 2,5 ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ, ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΟΥΧΑ, ΝΑ ΑΝΤΙΜΗΛΑΕΙ. ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΝΑ ΟΧΙ. ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΓΚΡΙΝΙΑ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΚΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με ομορφο τροπο...χωρις φωνες...χωρις εντασεις...χωρις ειρωνιες...

χωρις απαξιωση (τυπου εγω ειμαι η μαμα και τα ξερω ολα καλυτερα)

να της δωσει να καταλαβει για ποιο λογο καθε φορα θεωρεις οτι κατι πρεπει να γινεται η οχι.... Εξηγησε της τα παντα... Ενα μετωπο ομως την καθε φορα...Τη μια μερα ασχολεισου με τη θεση του συνοδηγου...την αλλη με τον "γυμνισμο" (χαχα)...την αλλη με οτιδηποτε σε ενοχλει...

Επισης μπορεις πολυ απλα να της πεις οτι στο σπιτι υπαρχουν κανονες που ολοι πρεπει να τους σεβονται...(εσυ πρεπει να μαγειρεψεις αλλα εσυ δεν πρεπει να ριξεις πολυ πιππερι στο φαγητο -ακομα κι αν σου φαινεται αστειο ως ιδεα- γιατι καποιος θα παθει κατι δυσαρεστο...)

Μπορεις και πολυ απλα να της πεις οτι η γιαγια και στα δικα της παιδια εκανε ο,τι κανεις κι εσυ σε κεινη....αλλα οι γιαγιαδες υπαρχουν για να κανουν στα παιδακια τα χατηρια....(βρες και ενα παραδειγμα για αντιδιαστολη...πχ "δεν εχεις δει που στον μπαμπα φωναζει να κοψει το τσιγαρο?"Πολυ απλα και πολυ ειλικρινα....

Ομως στο σπιτι σας θα πρεπει να βαλεις τα ορια σου κι εκεινη να τα σεβεται οπως αντιστροφα θα πρεπει κι εκεινη να εχει ορια τα οποια εσυ θα σεβεσαι....;) Ειναι μια περιοδος που τα παιδια αρχιζουν να αντιλαμβανονται τον εαυτο τους ως ξεχωριστη οντοτητα και θελουν να επιβαλλουν τα "οχι" τους στην προσπαθεια τους να ανεξαρτοποιηθουν...

Σ'αυτη τους την προσπαθεια εσυ καλεισαι να γινεις αρωγος τους αλλα διακριτικα ενισχυοντας την "καλες" πραξεις ανεξαρτητοποιησης....και εξηγωντας παντα....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!! (με ομορφο τροπο και πολυ υπομονη....γιατι τα παιδακια κατι που εμεις θεωρουμε αυτονοητο....αυτα τωρα το μαθαινουν....) Εμεις βοηθουμε...συμπαραστεκομαστε....κατευθυνουμε (ΟΧΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ)...

Δεν ειναι μικρα για να μαθουν ομως ορια...και βασικους κανονες....

Δεν ειναι μικρα για να νιωσουν....οτι η μαμα στενοχωριεται αν κανω αυτο....

Δεν ειναι μικρα για να αντιληφθουν πως μια πραξη....εχει και τις επιπτωσεις της...(θετικες ή αρνητικες)

Πως αλλιως ξερουν οτι σου δινουν χαρα με ενα φιλι....οτι πλενουμε τα χερια πριν φαμε για τα μικροβια.... οτι αν πηδηξω στα αγκαθια θα πονεσω???? Τα παιδια ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ!!!!

Κι εμεις πρεπει να τα βοηθαμε να την καλλιεργουν (οχι παντα με τροπο που θα τους ειναι αρεστος....;) )

Η καλυτερη μαθηση/διδαχη ειναι η βιωματικη...(εμπειρικη κοινως)...

Με δικα σου καθημερινα παραδειγματα....με δικες σου πραξεις μαθε την τι θεωρεις σωστο και τι οχι.... (ακομα κι αν χρειαστει να γδυθεις κι εσυ μια μερα στο σπιτι και μετα να το παιξεις αρρωστη.... ελπιζω να με καταλαβαινεις...τι εννοω, παρε παιδικα βιβλια οδικης αγωγης....., μιλησε της μια μερα με τον τροπο που σου μιλαει και ρωτα την αν της αρεσει αυτος ο τροπος...αν της ακουγεται ομορφος στ'αφτακια της...)

Πολλα μπορεις να κανεις....

Και για οποια σπευσει να σκεφτει οτι ειναι πολυ μικρη ακομα για βιβλια και τετοια....θελω να πω οτι τα παιδια....ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ!!!!!

Και ακομα κι αν δε μπορει κατι απ το βιβλιο να το εμπεδωσει αμεσα....καποια στιγμη που θα ειναι πιο ωριμη (νοητικα-συναισθηματικα) θα το ανακαλεσει στη μνημη της....;)

Ελπιζω να σε βοηθησα καπως....

Υπομονη....βρισκεται ακομα σ'ενα εγωκεντρικο σταδιο αναπτυξης και για κεινη ολος ο κοσμος περιστρεφεται γυρω της...!!!:unsure: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΕ ΣΥΓΓΗΝΙΣΕ ΟΤΡΟΠΟΣ ΣΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΛΩΝΩ. ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκεια μου καλημερα!!!Ειμαι κ εγω ομοιοπαθουσα κ σε καταλαβαινω απολυτα!!!!Εμενα τη ζημια την εκανε η μανα μου,οχι η πεθερα μου,γιατι αυτη ειχε αναλαβει το παιδι οσο εγω εργαζομουν.Αυτα που περιγραφεις ειναι οτι ακριβως αντιμετωπιζα κ εγω με το παιδι κ ακομα χειροτερα.Να φανταστεις ενω εγω το ειχα μαθει να κοιμαται μονο του η γιαγια αποφασισε πως πρεπει να κοιμαται το παιδι με παρεα κ το κοιμιζε μαζι της...αστα..φρικη!!!Το παιδι εγινε ενα κακομαθημενο,εμενα πλεον δεν με υπολογιζε,οταν εγω μαλωνα την μικρη η μανα μου εμπαινε στη μεση κ φυσικα εμενα με εκμηδενιζε μπροστα στα ματια της μικρης κ διφορα τετοια σπου ο κομπος εφτασε στο χτενι..Ενα ωραιο πρωι που συνεβηκε παλι κατι αναλογο,βουτηξα τη μικρη κ αφου εδωσα στη μανα μου να καταλαβει ποιος κανει κουμαντο στην ανατροφη του παιδιου,την πηρα πηγα σπιτι μου κ την αλλα μερα την εγραψα σε εναν ωραιοτατο παιδικο σταθμο κ τα βασανα μου τελειωσαν!!!!ουτε υπωχρεωσεις,ουτε φασαριες,ουτε τα νευρακια μου να χτυπανε κοκκινο κ το κυριοτερο το παιδι μου βρηκε τις ισσοροπιες του κ συμμορφωθηκε πληρως!!!

Δεν ειναι το παιδι αυτο που πρεπει να καταλαβει στην προκειμενη περιπτωση,αλλα οι γιαγιαδες που κανουν οτι μπορουν για να γινουν τα παιδια κακομαθημενα..και το φοβερο ειναι οτι εμας δεν μας μεγαλωσαν ετσι..το ακριβως αντιθετο..εγω την μανα μου την ετρεμα!!!

Τα παιδια ειναι οι μεγαλυτεροι εκμεταλευτες!!!Οταν δουν οτι τουςπερναει...αστα...δεν μαζευονται..αλλα για αυτο τα λενε παιδια κ για αυτο ειμαστε εμεις εδω για να τους μαθουμε καποια πραγματα.Πιστευω λοιπον πως πρωτα πρεπει να περασεις το μυνημα στην πεθερα σου κ μετα στο παιδι σου.Μην αφηνεις κανεναν να σε επισκιαζει κ να επεμβαινει στηην ανατροφη της.Στην αναγκη αν την κραταει επειδη δουλευεις βρεςαλλη λυση...ναι πολυ δυσκολο το ξερω ομως στο λεω με απολυτη επιγνωση πως ειναι πολυ προτιμοτερο να στριμωχτεις οικονομικα κ συναισθηματικα(που θα την αφηνεις σε ξενο περιβαλλον),απο το να μεγαλωσεις ενα ανυπακουω κ κακομαθημενο παιδι...Και να ξερεις πως οσο η κατασταση διαιωνιζεται κ οσο μεγαλωνει το παιδι τοσο πιο δυσκολο θα γινετε..sorry για το "χειμαρο"αλλα επειδη ειμαι παθων κ μαθων...καταλαβαινεις!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μου προσπαθησε να το αποβαλεις αυτο....

Στο προσωπο της να βλεπεις μονο την αγαπη.....

Την αγαπη τη δικη σου με τον αντρα σου.....

Την αγαπη σου για κεινη...

Την αγαπη για τη ζωη....

Αν βλεπεις την πεθερα σου να "καθρεπτιζεται" σε καθε πραξη της μικρης.... συντομα θα βγαλεις υποσυνειδητα "εχθρικη" συμπεριφορα απεναντι της και αυτο ειμαι σιγουρη 100% οτι δεν το θες....

Πολλες φορες παρασυρομαστε απο εγωϊσμους....και ειναι ανθρωπινο!!

Προσπαθησε ομως να σου συμβαινει οπουδηποτε αλλου....εκτος απ τη μικρουλα σου....(οταν την βλεπεις σαν "mini-πεθερα"...:P :laugh:

Κι επισης οσο μπορεις (ακομα κι αν την πεθερα σου την εχεις "απεναντι" γενικως) δικαιολογησε την κι εκεινη....ειναι γιαγια!!!

Εγω που σου τα λεω αυτα....ξερω οτι εχω να ριξω ομηρικους καβγαδες....(οχι με την πεθερα μου-ειναι μακρια- αλλα με τη μανα μου...:blink: )

αλλα παντα θα εχω στο βαθος του μυαλου μου οτι....η λαχταρα τους για τα εγγονια ειναι τοση οση δε μπορουμε εμεις να φανταστουμε(εξαλλου δεν ειναι τυχαιο το: "του παιδιου μου το παιδι ειναι δυο φορες παιδι μου".....οποτε και θα κανω καπου τα "στραβα ματια"...;) (σπανια βεβαια για να μην παιρνει και θαρρος...:laugh: )

Αυτος ειναι ο φαυλος κυκλος της οικογενειας (τουλαχιστον της ελληνικης...) Οι γονεις διαπαιδαγωγουν-"φτιαχνουν"..... οι γιαγιοπαππουδες κακομαθαινουν-"γκρεμιζουν" και παει λεγοντας....:laugh: :laugh: :laugh:

Τη δικη σας την σχεση δε μπορει να την αντικαταστησει ή να την συναγωνιστει καμια γιαγια....αυτο να το εχεις στο μυαλο σου για να μη σε πιανει αγχος και κανεις σπασμωδικες κινησεις.... Σκεψου ομως ποσες τρυφερες και γεματες αρωματα αναμνησεις προσφερουν οι γιαγιαδες....

Ποσο τις αναπολουμε με νοσταλγια οταν μεγαλωνουμε....(τα παραμυθακια τους...τα γλυκα του κουταλιου....το κυνηγητο με την τσουκνιδα -εμενα η γιαγια παντα με τσουκνιδα με απειλουσε...χαχαχαχα)

Οι αναμνησεις ομως απο τη μαμα ειναι παντα ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ!!!! Δεν ξεχναμε ποτε τη μυρωδια της....τα φαγητακια της....το χαδι της....το γεματο ΑΓΑΠΗ βλεμμα της....!!!

Ολοι λοιπον εχουν το ρολο τους σε μια ολοκληρωμενη (συναισθηματικα τουλαχιστον) ανατροφη ενος παιδιου.... που καποτε θα εχει να διηγειται ομορφες ιστοριες απο τα παιδικα στου χρονια.... και θα νιωθει ευτυχια και πληροτητα..... και θα ευγνωμονει τη μαμα και τον μπαμπα που του ειχαν δωσει τοσες επιλογες...(επαφη με γιαγια...ξαδελφακια...κτλ)

Μη στενοχωριεσαι καθολου....και ολα θα φτιαξουν....σιγα σιγα!!!

Με υπομονη και πολλη αγαπη!!!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολυ σωστα αυτα που λενε τα κοριτσια, αλλα νομιζω οτι πρεπει να κανεις και μια πολυ καλη συζυτηση και με την πεθερα σου ή τουλαχιστον να βαλεις τον αντρα σου να της μιλησει - παντα σε περιπτωση που δε σκοπευεις τωρα συντομα να πας το παιδι σε παιδικο σταθμο.

Γιατι αν δεν καταλαβει πρωτα πρωτα η ιδια το κακο που δημηιουργει τοτε αυτο που θα χτιζεις εσυ με κοπο , εκεινη θα το γκρεμιζει την επομενη αμεσως στιγμη.

αχ αχ αυτες οι γιαγιαδες!!!!!!!!!! μηπως τελικα εγω ειμαι "τυχερη" απο καποια αποψη που δεν εχω καμια βοήθεια???? :huh::huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

frapedia72 eimaste tixeres tha ta megalosoume me polu zori ala opos theloume emeis kai an kanoun paramboles tha einai gia oso tha erxonte gia episkepsh (euxome na mhn kanoun )

pantos egw sthn mama mou ta xonw xontra apo tora an dw kati .

thn pethera den mporw einai alounou mana kai tha pareksigithw .euxome na mhn erthei authn h stigmh pote pou na prepei na ta xxw kai se mana kai se pethera giayton ton logo .

frapedia72 otan prwto eida to nic sou katalathos diabasa frapelia kai skeutika ta thaumatourga fila pou trogane :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου καλημέρα!Εμένα με κάλυψε η scarlet30. επίσης συμφωνώ με τα κορίτσια ότι θέλει υπομονή και επιμονή!Μην ξεχνάς ότι σ αυτήν την ηλικία αναπτύσσουν το εγώ τους και αυτό είναι σημαντικό στάδιο.Εμένα ο Δημητρακης κοντεύει 3ων ετών και δεν μπορείς να φανταστείς τι κάνει!Αφού λέω να τον στείλω στην scarlet30 μπας και ισιώσει λιγάκι!:laugh: :laugh: :laugh: αυτο που θα σε συμβούλευα είναι να της μιλάς συνέχεια. Ξέρω είναι κουραστικό αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο!σαφώς και το οικογενειακό περιβάλλον παίζει ρόλο αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του παιδιού. Ο δικός μου είναι δύσκολο παιδί από την φύση του!:laugh: :laugh: :laugh: Μην απελπίζεσαι και συνέχισε να προσπαθείς!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

dimitroula29 εγραψε: "Αφού λέω να τον στείλω στην scarlet30 μπας και ισιώσει λιγάκι!"

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Το ακουει ο μικρος.... πεφτει στα γονατα....σταυρωνει τα χερακια.....

"μανουλα σε παρακαλω...μηηηηη.... δε θα το ξανακανω..... ο,τι αλλο θες αλλα μη με στειλεις στην τρελη":laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Θα γινω ο μπαμπουλας του ΜΑΜΜΥ....:P

Λοιπον....νοικιαζω τη φωτο μου για να τρωνε τα πιτσιρικια σας....

Πως σας ακουγεται????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να συμπεριφερθείς στο παιδί σαν ίσο! Τι εννοώ? Τα παιδιά, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, καταλαβαίνουν τα πάντα! Αν δεν κάνεις εδώ την επανάσταση σου έχεις χάσει το παιχνίδι! Θα πρέπει να τις εξηγήσεις ποιος είναι ο ρόλος του καθένα! Χωρίς φωνές και υστερίες! Με πολύ ήρεμο τρόπο. Η μικρή, έχοντας από γιαγιάδες και παπούδες τέτοια συμπεριφορά, λογικό να προσπαθεί να δοκιμάζει εσένα να της κάνεις και εσύ τα ίδια! Είναι πανέξυπνα! Σε πουλάνε και σ'αγοράζουν!

Πιστεύω πως η scarlet μας έχει καλύψει απόλυτα!

Καλή συνέχεια και να χαίρεσαι το νινάκι σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

scarlet30 έγραψε:

dimitroula29 εγραψε: "Αφού λέω να τον στείλω στην scarlet30 μπας και ισιώσει λιγάκι!"

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Το ακουει ο μικρος.... πεφτει στα γονατα....σταυρωνει τα χερακια.....

"μανουλα σε παρακαλω...μηηηηη.... δε θα το ξανακανω..... ο,τι αλλο θες αλλα μη με στειλεις στην τρελη":laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Θα γινω ο μπαμπουλας του ΜΑΜΜΥ....:P

Λοιπον....νοικιαζω τη φωτο μου για να τρωνε τα πιτσιρικια σας....

Πως σας ακουγεται????

Ρε συ δεν το εννοώ ετσι!Μου αρέσουν πολύ αυτά που έγραψες!Πιστεύω ότι τα παιδιά θέλουν υπομονή και ηρεμία και πιστεύω πως εσύ τα εχεις!Όλοι τα έχουμε αλλά εγώ λιγότερο!:laugh: :laugh: :laugh: Γι αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ να ανεβάσω τις τιμές!:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΩΚΗΜΑΣΕΙ. ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΝΙΝΙ(2,5) ΜΗΝΩΝ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...