Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ????


Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια, τί κάνετε? Εγώ είμαι αρκετά απογοητευμένη πλέον από αυτό που λέμε "συμπτώματα εγκυμοσύνης", αφού γι' άλλη μία φορά αδιαθέτησα, το βραδάκι της Πέμπτης (ακριβώς στην 26η μέρα) κι έριξα το κλάμα της ζωής μου! 1η φορά νομίζω έκλαψα τόσο πολύ για την έλευση της περιόδου! Δεν ξαναδίνω σημασία σε τυχόν "συμπτώματα", ΤΕΛΟΣ! Συνεχίζω τις προσπάθειες μου βέβαια με τον αντρούλη μου, αλλά θα προσπαθήσω να πάψω να το σκέφτομαι πλέον, γιατί κοντεύει να μου γίνει εμμονή! Αν θέλει ο Θεός να μας στείλει μωρό, θα μας στείλει και τελειώνει εκεί το θέμα!

Σκεφτόμουν εχθές κι ήθελα να ρωτήσω εάν κάποια από εσάς γνωρίζει: πόσα χρόνια διαρκεί η λεγόμενη "αναπαραγωγική ηλικία" της γυναίκας? Δλδ, πόσα χρόνια μεσολαβούν από την 1η έμμηνο ρύση ως την εμμηνόπαυση? Γνωρίζετε μήπως? Το ρωτάω αυτό, γιατί εγώ προσωπικά αδιαθέτησα πολύ μικρούλα, δεν είχα γίνει ούτε 11!!! Γι' αυτό ρωτάω, γιατί ξέρω πως περίπου μία 10ετία προ εμμηνόπαυσης, αρχίζουν οι ανωμαλίες του κύκλου. Πιστεύω πως είναι λιγάκι νωρίς ακόμη για μένα, αλλά επειδή είμαι ήδη 33 και δεν έχω ακόμη μωράκι, έχει αρχίσει να με προβληματίζει. Πάντως, η γυναικολόγος μου, δεν μου είπε να προσέξω κάτι ιδιαίτερο, απλώς, εάν μετά από 1 χρόνο ελεύθερων και τακτικών επαφών, δεν έχει έρθει ακόμη το νινάκι, τότε θα το ψάξουμε.

Φιλιά σε όλες και τα λέμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αυτο κουκλα μου διαφερει απο γυναικα σε γυναικα μπορεις ομως αν θελεις για να ησυχασεις να κανεις μια εξεταση συγκεκριμενη που δειχνει ποσα ακομα γονιμα χρονια εχεις!!!ευχομαι συντομα ολα να σου πανε καλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υπάρχει τέτοιου είδους εξέταση? Δεν το γνώριζα. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου, θα ρωτήσω την γιατρό μου. Να' σαι καλά κι ότι επιθυμείς!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλη μου Πιπιτσα....λυπαμαι πολυ για την στενοχωρια σου....σε καταλαβαινω απολυτα καλη μου....μα μην εγκαταλειπεις...θα δεις που θα δεις το φως!!!Οπως ολες μας....τα συμπτωματα ειναι ατιμα το εχω πει πολλες φορες κι ας μπαινω καμια φορα στην διαδικασια να τους δινω σημασια....Μας ξεγελανε απο την λαχταρα μας!

Οσο για τις εξετασεις καλη μου εγω αν σε 2-3 σωστες προσπαθειες(εννοωντας πανω στις γονιμες)δεν καταφερω να πιασω θα κανω οτι εξετασεις χρειαζονται ωστε να μου φυγει το αγχος οτι ισως να κανω προσπαθειες στον αερα εφοσον θα υπαρχει καποιο προβλημα....εμενα αυτη ειναι η αποψη μου γιατι δεν θελω να καθυστερω απο δικη μου αμελεια μεσα σε εισαγωγικα,να ψαξω αν τυχον συμβαινει κατι....

Και για την ερωτηση με την εμμηνοπαυση δυστηχως δεν γνωριζω αλλα πιστευω οτι δεν εχεις πρβ οποτε μην αγχωνεσαι,τουλαχιστον οχι χωρις λογο....

Σου ευχομαι ολοψυχα κοριτσακι μου οοοολα να πανε καλα....και συντομα η ευλογια αυτη να πλημμυρισει την ζωη σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα κοιτάξω Aristina μου να εξαντλήσω το χρονικό περιθώριο που μου έδωσε η γιατρός μου, ακριβώς επειδή είμαι πάρα-πάρα-πάρα πολύ αγχώδης τύπος και δε θέλω να τρελάνω και τον άντρα μου, καταλαβαίνεις? Οπότε, απλώς τοποθετώ την έγνοια "παιδί" όσο μπορώ... στο βάθος του μυαλού μου κι ελπίζω κάποια στιγμή να με ξεχάσει η περίοδος! Και φυσικά... "κλείνω τα αυτιά μου" σε όποιον... περίεργο και (πάντα) καλοπροαίρετο φίλο ή συγγενή ρωτήσει... "καλά, κανένα μωράκι δεν θα κάνετε εσείς?" γιατί ο περίγυρος μας είναι συνήθως η αιτία που αγχωνόμαστε περισσότερο!!! Καλή επιτυχία να έχουμε κουκλίτσα μου στις επιδιώξεις μας! Φιλιά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιπιτσα μου απαντησα αλλα δεν εμφανιζεται η απαντηση μα τι γινεται!!!!!!!!!!!!!!!

Ελεγα ποσο λυπαμαι που στενοχωρεθηκες!!!Και ευχομαι συντομα να ρθει η ηλιαχτιδα στην ζωουλα σας!!!Οσο για τις εξετασεις ελεγα οτι εγω με 2-3 σωστες προσπαθειες(εννοωντας πανω στις γονιμες) αν δεν γινοτανε το επιθυμητο θα εκανα τα παντα απο εξετασεις τουλαχιστον να ηξερα οτι δεν κανω στον "αερα"....ειναι αποψη μου γιατι δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να περναει ο χρονος ετσι και να υπαρχει περιπτωση να ειχα καποιο προβλημα....

Αχ αυτα τα συμπτωματα ειναι ατιμα και μας ξεγελανε!!!!οσο κι αν εγω ασχολουμαι καμια φορα απο την λαχταρα μου....τι να κανεις....

οσο για την εμμηνοπαυση δεν ξερω κατι καλη μου αλλα θελω να πιστευω οτι δεν εχεις τετοιο πρβ!:-)

Ευχομαι η ευλογια να πλημμυρισει την ζωη σας γρηγορα!!!!Φιλακια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμφανίστηκε η απάντησή σου γλυκιά μου και σου έγραψα κι εγώ. Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση σου? Φιλάκια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εσυ ξερεις καλυτερα καλη μου...αλλα προσπαθησε να πολεμησεις με ολα τα μεσα που διαθετεις να πολεμησεις το αγχος κοριτσακι μου....ξερω ειναι δυσκολο μα θα αισθανθεις καλυτερα και οργανικα και ψυχικα....

Να τα κλεινεις και να αδιαφορεις να λες οποτε πει ο Θεος δεν τα κανονιζουμε εμεις αυτα ουτε τα κανουμε παραγγελια και ερχοντε....

Μην ανησυχεις καλη μου θα ρθει!!!Σιγουρα μακαρι το ευχομαι ολοψυχα!!!!Καλη επιτυχια ναι!!!Φιλακια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απλώς... ξέρεις τί γίνεται φίλη μου Aristina? Είπα να προσέξω λιγουλάκι παραπάνω τον εαυτό μου, δλδ, έχω αρχίσει και προσέχω πάρα πολύ το τί τρώω, έχω μπει σε διάφορα sites στο Internet και κοιτάζω για βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, κτλ., κτλ., παίρνω και χαπάκια σιδήρου που περιέχουν και φυλικό οξύ (που ξέρω πως είναι απαραίτητο όταν επιδιώκεις εγκυμοσύνη!), εντάξει... λιγάκι πρόβλημα με τις ποσότητες έχω στο φαγητό, είμαι κι ολίγον λιχούδα, έχω κι αρκετά παραπανίσια κιλάκια, αλλά το παλεύω το πράγμα. Αύριο ξεκινάω πάλι το ποδηλατάκι μου (διότι σήμερα είμαι πλημμύρα στην περίοδο) και τόσες μέρες δεν έκανα, γιατί πίστευα πως ήμουν έγκυος, και λέω... αν λιγάκι παραπάνω προσέξω τον εαυτό μου (και τον αντρούλη μου φυσικά!) δε θα το δεις ο Θεούλης μας να μας στείλει ένα μωράκι? Βλέπεις... προσπαθώ να βλέπω πάντα το ποτήρι μισογεμάτο... όχι μισοάδειο... ακόμη και σε αρνητικές σκέψεις προσπαθώ να χαμογελάω...αν και μάλλον δεν δικαιούμαι ακόμη να απογοητεύομαι, γιατί υπάρχουνε γυναίκες που προσπαθούνε χρόνια ολόκληρα για παιδάκι... κι εγώ είμαι ακόμη στους 4 μήνες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι μου μη τα σκέφτεσαι αυτά,μη μπαίνεις στο τριπάκι να υπολογίζεις έτη,ηλικίες και ημερομηνίες.Μια χαρά είσαι.

Και γω έχω περίοδο από τα 8 μου χρόνια,ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ με αίμα από την πρώτη φορά,μέχρι ΚΑΙ σήμερα.Αδιαθετώ ΠΑΝΤΑ κάθε 28-29 μέρες.

Μια φορά είχα μεγάλη καθυστέρηση πρίν 5 χρόνια και ήμουν έγκυος.

Κι άλλη μία τώρα,στο μήνα που διανύουμε,που βρίσκομαι στην 9η μέρα καθυστέρησης.

Θα μου πεις "όλα αυτά,τι μου τα λες;" , για να σου απαντήσω

"ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟ"

6 ΜΗΝΕΣ έμπαινα σ'αυτό το τριπάκι και η τρισκατάρατη εκείείείεί...του κώλου της το χαβά.

Τον 7ο και τον 8ο μήνα τα παράτησα.Δε ξανασκέφτηκα παιδιά,μωρά,πάνες και συναφή και σήμερα βρίσκομαι στην 9η μέρα καθυστέρησης (χωρίς να τολμάω να κάνω τεστ γιατί φοβάμαι...αλλά τι τα θες;Κανείς δε βγάζει άκρη μαζί μου)

Λοιπόν,αρκετά φλυάρησα.Σ'αφήνω να σκεφτείς αυτά που σου είπα και μεις θα τα λέμε.

Τα φιλιά μου και μη μου στεναχωριέσαι κοριτσάκι μου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειμαι 35 χρονων και τα παιδια μου 3. εκανα παιδια μετα απο πολλά πολλά χρονια ( 13 χρονια τωρα παντρεμενοι). εχω κλάψει απειρα βραδυα, εχω φωνάξει, δεν θυμαμαι και εγω πια, όμως οταν αποφασησα να το παρω ολο αυτο πραγματικά στα σοβαρα και να μπω πια σε μια διαδικασια ελεγχου και οτι αλλο προέκυπτε καταφερα να κανω δυο υπέροχα παιδάκια. μην απογοητεύεσαι και βάλε μπρος για τον άλλο μηνα. καλή επιτυχιαB) B)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Pipitsa καλησπερα και απο μενα.Ειμαι η ολια.Σαυτο που ρωτας σχετικα με την εμμηνοπαυση εχω διαβασει οτι ο μεσος ορος ηλικιας κατα την οποια μια γυναικα εισερχεται στο σταδιο της εμμηνοπαυσης ειναι τα 47.Σε καποιες περιπτωσεις ωστοσο η εμμηνος ρυση επανερχεται ωστοσο η αναπαραγωγικη ικανοτητα σπανια αποκαθισταται.Μετα τα 31 η αναπαραγωγικη ικανοτητα ελαττωνεται απο 3% εως 5% ανα ετος με λιγοτερα ωαρια αφου το35%των ωαριων μιας τριανταρας εχουν αρχισει ναεχουν ανωμαλιες με αποτελεσμα υπογονιμοτητα..Σαφως μετα τα 30 η συλληψη ειναι πολυ δυσκολοτερη..Εγω να σου πω μπηκα στα35 και προσπαθω εδω και μερικους μηνες..Πριν απο κανα διμηνο μουειχε γινει εμμονη.Επειδη εχω σταθερο κυκλο 4 ημερες πριν μουρθει η ακατανομαστη αγοραζα τεστ..με αποτελεσμα να βγαινουν ολα αρνητικα και να αγχωνομαι.Εδω και ενα μηνα δεν το σκεφτομαι καθολου .Απλα προσπαθω,,Αυτο που καταλαβα ειναι οτι δεν πρεπει να το σκεφτεσαι συνεχεια.....Ασε που ξεκινησα γυμναστικη .Αγορασα διαδρομο γυμναστικης και κανω καθε μερα.Αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι ασχολησου με δραστηριοτητες που σε γεμιζουν και περνας καλα..ΚΑΙ ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ .Ελπιζω ΣΥΝΤΟΜΑ.........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

pipitsa μου κ εγω αδιαθετησα κ πιο νωρίς στις 28 μερες που παντα αδιαθετούσα στισ 30 μερες του κύκλου.. δν πειράζει μην κλαις ουτε εγω εκλαψα το πηρα λιγο βαρια αλλα ειπα δεν πειραζει αντρουλη μου παμε χαλαρα για τον επομενο μηνα!!!

τωρα περιμενουμε τους υπολοιπους! κ εσενα maniamounia αντε μας εσκασες!!!

Aristina μου κ εσυ καλα αποτελεσματα!!! ολα καλα θα πανε φιλακιααααα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ πιπιτσα μου ποσο σε καταλαβαινωωωωωωω:( ! κι εγω αδιαθετησα την 36η μερα... δεν ηθελα κι οσο αργουσε τοσο χαιρομουν κ χαϊδευα κ την κοιλιτσα λες κι ειχε παιδακι μεσα :cheer: .. αλλα πουουουουου τετοιο καλο!!!!;;;;απογοητευτηκα αλλη μια φορα :dry: !!!κι ειχα πρηξιμο κ πονο στο στηθος που δεν το χω παντα,πονακια κ τραβηγματα χαμηλα στην κοιλια,στην μεση.. αλλα οφειλονταν μαλλον στην ελευση της περιοδου.η οποια με παιδεψε κ με μπερδεψε.στην αρχη την 35η μερα εκανε την προκαταρτικη εμφανιση της ως κατι καφε... λεω λες να μην ερθει τελικα κ να χουμε αλλα νεα;; την επομενη μου εκανε την εμφανιση της ντυμενη στα κοκκινα πια.με επεισε οτι ΗΡΘΕ.αντιο ονειρο απατηλο.σημερα 37η μερα κ ποναω ψηλα στο στομαχι απο το πρωι,ποναει η μεση μου λιγο,αλλα απο περιοδο τιποτα.ειναι 2η φορα.τον προηγουμενο μηνα τα ιδια ειχα παθει.. κι εχωω βαρεθει κι εγω.. αλλα παλι λεω υπομονη!αν ειναι να ρθει θε να ρθει !!ποσο ακομα να σκαω;;;;:dry: :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα κορίτσια

και εγω μια από τα ίδια...στην αναμονή με μόνιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης κάθε μήνα...έχω μόνο να πω το εξής: απο τον προηγούμενο μήνα που μπήκα για πρώτη φορά στο φόρουμ μετά από αναζήτηση στο internet του λόγου της καθυστέρησης, ξε-αγχώθηκα λίγο, καταρχήν γιατί ένοιωθα λίγο τρελή αλλά είδα οτι και άλλες κοπέλες που προσπαθούν να κάνουν παιδί αντιμετωπίζουν τα ίδια και δεύτερον γιατί διαβάζω συνέχεια για κοπέλες που τα κατάφεραν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο... (τελεία και ανάσα χαχαχαχα:lol: )

περιμένω λοιπόν υπομονετικά να δω τι θα γίνει και αυτό το μήνα... μην αγχώνεσαι λοιπόν για εμμηνόπαυση και άλλα τέτοια... έχουμε καιρό μπροστά μας

καμμια εξετασούλα μας βλέπω να κάνουμε, το πολύ πολύ

πασχαλίτσα, αν θυμάμαι καλά και τον προηγούμενο μήνα, νομίζω για μια ημέρα είχες περίοδο... χμ... μήπως "παίζει" κάτι???:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

PIPITSAZOUZOUNA έγραψε:

Υπάρχει τέτοιου είδους εξέταση? Δεν το γνώριζα. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου, θα ρωτήσω την γιατρό μου. Να' σαι καλά κι ότι επιθυμείς!

PIPITSAZOUZOUNA, Οι εξετάσεις αυτές είναι η ΑΜΗ και η ΙΝΧΙΜΠΙΝΗ Β. Έτσι λέγονται.... Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ βρε σοφακι ναι τα ιδια ειχα.. τι να παιζει ομως;; εχει τυχει σε καποια κοπελα κατι παρομοιο;;;; την προηγουμενη φορα ειχα κανει β'χοριακη κ τζιφος.δεν ξερω τι να σκεφτω.η αληθεια ειναι οτι ποναω ολη μερα σημερα,στην κοιλια δεξια χαμηλα κ το πρωι στο στομαχι, το στηθος ποναει αλλα οχι οπως τις αλλες μερες.κολλαω να παω παλι για εξεταση.ο μικροβιολογος ειναι γνωστος κ αν ξαναβγει αρνητικη;;βρε μπας θελω ρεκτιφιε κ πεταμα;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πασχαλιτσα μην κολλας με τον μικροβιολογο...!!

Και μενα γνωστος ειναι και απο την πρωτη φορα του ειπα:

"κοιταξε...επειδη θα ερχομαι καθε μηνα να σου λεω ενα γεια και να μου λες κι εσυ τα.."νεα".... μη διαδωσεις οτι ειμαι παλαβη....

απλως θελω να ξερω για να κοψω το τσιγαρο....

Κι ετσι απενεχοποιηθηκα...;)

Πες του κι εσυ οτι θα πηγαινεις καθε μηνα για να μην το σκεφτεσαι καθε φορα....:unsure:;):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εχεις δικιο!!! πρεπει να του βαλω να σκεφτεται κατι αλλο ... γιατι αλλιως θα διαδωσει οτι ειμαι κολλημενη με το θεμα!και το χειροτερο ειναι οτι πια πιανω τον εαυτο μου να ειμαι!παντως ειναι πολυ ασχημο πραγμα να ξερουν ολοι τι προκειται να κανεις ή τι εκανες πριν ακομα εσυ το συνειδητοποιησεις καλα καλα.εγω πια αποφευγω να λεω κ τις σκεψεις μου στην συναδελφο μου με την οποια κανουμε κ παρεα.. αλλα εχω διαπιστωσει οτι "μονο αγοραζει -δεν πουλαει" κ ετσι περιοριζομαι αλλα οσο ειναι δυνατον.διοτι ολες οι δουλειες γινονται πρωι κ τα πρωινα οπου παω ειναι κολλημενη πανω μου.και να της πω να με περιμενει απο εξω παλι θα κανει οτι δεν καταλαβε ή οτι δεν ακουσε κ θα μπει να δει να μαθει τι γινετε.πολυ εκνευριστικη η αδιακρισια.μπουχτισα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...