Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βάπτιση και καπνίζοντες!!!


αγάπη17

Recommended Posts

Κορίτσια μου γεια σας!

Η βάπτισή μας δεν πλησιάζει ακόμη όμως το θέμα των καπνιζόντων έχει αρχίσει και με απασχολεί από τώρα. Υπάρχουν οι καπνιστές που συνειδητοποιούν ότι το να καπνίζεις μπροστα σε παιδάκια είναι ό,τι χειρότερο και από μόνοι τους βγαίνουν διακριτικά εξω για το τσιγάρο τους. :) Αυτοί για τους οποίους ανησυχώ είναι όσοι δεν το συνειδητοποιούν! :dry: Και δεν μιλάω μόνο για άντρες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και για μαμάδες που καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους και που δεν το είχαν ελαττώσει αισθητά ούτε και στην εγκυμοσύνη τους, για νεαρά ζευγάρια που δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να σκεφτούν τέτοιου είδους πράγματα και είναι λιγάκι "στον κόσμο τους" ακόμη :silly:, ή και απλά για κάποιους που γνωρίζουν ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να καπνίσουν αλλά σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. :(

Γνωρίζω πως από 1η Ιουλίου το κάπνισμα θα απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους χώρους, όμως επειδή εδώ στην Ελλάδα τείνουμε να αγνοούμε τέτοιου είδους νόμους ή βρίσκουμε τα γνωστά "παραθυράκια" δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο θα μπορέσω απλά να ζητήσω από τον υπεύθυνο του μαγαζιού όπου θα γίνει η βάπτιση να το υπενθυμίζει ευγενικά στους καλεσμένους. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να υποδεχτούμε τον κόσμο σε δικό μας χώρο οπότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο το να το υπενθυμίζουμε εμείς οι ίδιοι εκείνη την ώρα! :unsure: Για ορισμένους ίσως αυτό να φανεί προσβλητικό...εφόσον δεν κατανοούν από μόνοι τους ότι δεν είναι σωστό να καπνίζουν μπροστά σε παιδάκια...:blush:

Μου πέρασε απ'το μυαλό να το γράψω στο προσκλητήριο της βάπτισης με μια γερή δόση χιούμορ, όμως η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν έχω βρει κάτι που να με ικανοποιεί. Σκέφτηκα ακόμη και να έβαζα στο προσκλητήριο το no-smoking sign, ξέρετε, αλλά μου φαίνεται ίσως λίιιιιιιιιιιιιγο υπερβολικό;! B) Ή μήπως όχι; :huh:

Αχ κοπέλες μου, δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν... Το μόνο που ουσιαστικά με απασχολεί είναι να προστατέψω τη μπεμπούλα μου καθώς και τα υπόλοιπα παιδάκια από τον τόσο βλαβερό καπνό!!! :ohmy:

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μου λέγατε τη γνώμη σας!

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αγαπη μου κανε το τραπεζι σε εξωτερικο χωρο....ετσι δεν θα εχεις προβλημα!!!!!ξερεις ειναι λιγο δυσκολο να το καταλαβουν!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bourique1983 γεια σου!

Κι εγώ σκέφτηκα ότι ίσως αυτή να ήταν μία λύση αλλά η βάπτισή μας δεν θα γίνει καλοκαίρι οπότε ο εξωτερικός χώρος δυστυχώς δεν είναι επιλογή για εμάς...

Σε φιλώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου αγαπη17!Σε καταλαβαινω απολυτα αν και καπνιστρια δεν επιτρεπω σε κανεναν ουτε στον εαυτο μου να καπνιζει στο σπιτι μας!Οταν εκανα την βαπτιση του γιου μου εκανα και τον θρησκευτικο μας γαμο και οταν ηρθε κοσμος στο σπιτι αν και καλοκαιρι δεν ηθελα να καπνισει κανεις μεσα στο σπιτι,οποτε εξαφανισα ολα τα τασακια!Εγω σαν καπνιστρια αν δεν δω τασακι δεν καπνιζω γιατι πιανω το νοημα!Δεν το θεωρω παντως κακο να αναφερεις στους καλεσμενους σας οτι δεν επιτρεπεται το καπνισμα στο σπιτι σας αλλα ακομα και σε κεντρο να κανεις την βαπτιση μπορεις να ζητησεις απο τον ιδιοκτητη να εξαφανισει τα τασακια και οταν ζητανε να τους λεει ευγενικα οτι επιτρεπεται μονο εξω!Σιγουρα υπαρχουν και καποιοι που δεν ενδιαφερονται αλλα μπορεις μεσω χιουμορ να τους αποστομοσεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

lemon γεια σου!

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Πραγματικά αυτό που προτείνεις με τα τασάκια ακούγεται σαν μια πολύ καλή και διακριτική λύση!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω Αγαπη θα σε στεναχωρησω λιγακι (παροτι εγω στην εγκυμοσυνη μου ουτε καν το μυρισα)λεγοντας σου να χαρεις εκεινη την ημερα την βαφτιση του παιδιου σου χωρις υπερβολες.Η γνωμη μου ειναι να ειναι ολη ελευθερη να χαρουν το γεγονος.Να ξερεις οτι τα μωρακια μας μας αρεσει η οχι θα βεθουν καποια στιγμη σε μερη που καπνιζουν.Δεν μπορουμε να το αποφυγουμε γι αυτο καλυτερα μεγαλονωντας να του εξηγησεις ποσο καταστρεπτικο ειναι το καπνισμα και απο μονο του να κατανοει τις συνεπειες του τσιγαρου και να μην το πλησιασει ποτε.Μην κλεινεις το παιδι σε κλουβι πρεπει να μαθει να βλεπει και να ζει ολα τα καλα και τα ασχημα για να ξερει.Θα βγει στο καυσαεριο,θα αναπνευσει τσιγαρο,θα φαει λιπαρα και σνακ και αλλα πολλα.Δεν θα παθει τιποτα για μια μερα να εισαι σιγουρη.Ειναι κριμα να αναγκασεις τους καλεσμενους να μην καπνισουν.Αλλωστε μην ξεχνας οτι ο καπνιστης πρεπει να σεβεται τον αντικαπνιστη και ο αντικαπνιστης τον καπνιστη.Μην αγχεσαι ολα θα γινουν τελεια.Το μωρακι σου το αγαπας πολυ αλλα μην τοθ δειχνεις εναν κοσμο τελειο.Δειξτου και τα λαθη για να μαθει να επιλεγει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

natalia80 γεια σου!

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου και όχι δεν μπορώ να πω πως με στεναχώρησες. Τα όσα μου είπες είναι επιχειρήματα που έχω ακούσει ξανά ως επί το πλείστον από καπνιστές και είναι απόλυτα σεβαστά! Φυσικά, εφόσον το αυτοκίνητό μας για παράδειγμα όταν βγαίνει στο δρόμο μολύνει την ατμόσφαιρα και μετά βγάζουμε το μωράκι μας βόλτα και ανασαίνει το καυσαέριο, αυτό μόνο καλό δεν του κάνει! Μόνο που εκεί μιλάμε για ένα ανοιχτό χώρο, όπου δεν υπάρχει αυτό το μπούκωμα όπως σε ένα κέντρο διασκέδασης για παράδειγμα. Επίσης, συνήθως έχεις την επιλογή να το πας τη βόλτα του κάπου που να έχει καθαρό αέρα ενώ μέσα σε έναν κλειστό χώρο δεν υπάρχουν επίλογές. Όλα είναι σχετικά, είναι θέμα άποψης!!!

Τα υπόλοιπά σου συμπεράσματα είναι ουσιαστικά που με προβλημάτισαν. Πιστεύεις πως ένα μωράκι ενός έτους όπως και άλλα μικρά παιδάκια είναι σε θέση να πάρουν μαθήματα ζωής για τα άσχημα και τα καλά της με το να ανασαίνουν τον καπνό 50 ας πούμε ατόμων σε έναν κλειστό χώρο; Δεν νομίζω πως είναι ακόμα σε θέση να αντιληφθούν το πόσο βλαβερό είναι όυτε να επιλέξουν το αν θα μείνουν εκεί ή θα φύγουν σε αυτή την ηλικία. Όπως το βλέπω εγώ είναι δικό μου χρέος να προστατέψω το παιδί μου όσο είναι μικρό κι αυτό επ ουδενί δεν σημαίνει ότι το κλείνω σε κλουβί. Το ίδιο θα κάνω και αν λιγάκι πιο μεγάλο πάει να περάσει το δρόμο χωρίς να κοιτάξει ή αν πάει να φάει ένα ταψί γλυκό στην καθισιά του! Μεγαλώνοντας θα βιώσει και την άσχημη πλευρά της ζωής, θα στεναχωρηθεί, θα προβληματιστεί, θα πληγωθεί, θα κάνει κάτι που θα βλάψει την υγεία του. Δεν είναι στο χέρι μου το να μην συμβεί, το ότι ο κόσμος δεν είναι τέλειος θα το νιώσει κάποια μέρα. Ακριβώς όμως επειδή δεν είναι τέλειος αυτός ο κόσμος οφείλω να θωρακίσω το παιδί μου όσο καλύτερα μπορώ, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καθώς και πνευματικά για να αντιμετωπίσει αυτόν τον κόσμο, για να έχει αντιστάσεις.

Όοο είναι μωράκι, αν εγώ δεν το επιλέξω, ποτέ δεν θα βρεθεί σε μέρος που καπνίζουν κι αυτό, νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου, μόνο καλό μπορεί να του κάνει.

Κι εγώ κάπνιζα περιστασιακά μέχρι που έμεινα εγκυος οπότε και το έκοψα εντελώς. Πολλοί φίλοι μου καπνίζουν και επιλέγω να ανασαίνω τον καπνό τους για να είμαι κοντά τους. Καμία όμως φορά δεν είδα κάποιος να επιλέξει να μην καπνίσει για να μην επιβαρύνει εμένα...

Εδώ όμως δεν είναι θέμα καπνιστή-αντικαπνιστή, θέμα ενηλίκων. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο το ότι δεν κάνει τόσο μικρά παιδιά να εκτίθενται στον καπνό κι όμως δεν είναι! Αυτό ακριβώς είναι που με προβληματίζει. Και αυτό που τελικά με στεναχωρεί!!! Τίποτε άλλο!!! :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπη συμφωνουμε απολυτα οσον αφορα τους βλαπτικους παραγοντες που υπαρχουν γυρω μας και την προστασια των μωρων μας.Εγω στο σπιτι μου μεσα δεν αφηνω κανενα να καπνισει.Ολοι πανε στο μπαλκονι και μαλιστα το σεβονται απο μονοι τους.Απλα διαφωνω στο γεγονος του οτι οπου πηγαινουμε πρεπει να τους απαγορευουμε κιολας ολων το καπνισμα.Σε εναν τριτο χωρο πχ οπως ειναι μια ταβερνα η μια καφετερια δεν μπορουμε να τους απαγορεψουμε το καπνισμα.Ειναι λιγο καπως βρε Αγαπη.Ξερω οτι σε προβληματιζει αλλα να γιατι σου ειπα για το κλουβι.Δεν μπορουμε να κλεισουμε σε κλουβι ειναι αναποφευκτα μερικα πραγματα.Μπορεις ομως να βρεις εναν εξωτερικο χωρο η καποιο μαγαζι με επαρκη εξαερισμο και να συμφωνησεις να ειναι ναμενος συνεχεια.Στο τραπεζι το δικο σου θα παρακαλεσεις να μην καπνιζουν ολοι μαζι.Παντως χαιρομαι που προσπαθεις να προστατεψεις το μωρακι σου γιατι εγω εχω δει εγκυο να καπνιζει 25 τσιγαρα την ημερα γιατι της ειπε ο γιατρος της οτι δεν πρεπει η μανα να στερειτε για την ψυχολογια του εμβρυου.Ακους?Παντως μην αγχωνεσαι αν βεβαια αυτο σε πιεζει συναισθηματικα τοτε σε οποιν πηγαινεις το προσκλητηριο λεγε του οτι αν μπορουν να μην καπνιζουν ολοι μαζι γιατι θα υπαρχουν παιδακια αλλα μην τους το απαγορεψεις τελειως γιατι ο κοσμος ειναι τοσο χαζος που οι μισοι δεν θα ερθουν και οι αλλοι μισοι θα φυγουν γρηγορα.Χαιρομαι πολυ που δεχεσαι τις αποψεις μου ελπιζω να μην παρεξηγεις τα λογια μου..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Agapi kalimera...

Se katalavw koritsi mou...

Kai egw spiti mou den epitrepw se kanenan na roufiksei tsiggaro...

Tous lew na vgoun eksw...

Ws kai o antras mou pou kapnizei vgenei eksw mera nuxta vreksei xionisei...

Oso gia vaftisia tha trelanetai apo tin murwdia...

Kai emena itan i anisuxia mou auti...

Kai etsi to kaname se ekswteriko xwro...

Kai to mwraki mou itane tote mwlis 4 minwn mono...

Poso einai to mikro sou twra???

Filia...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

natalia εγραψε: "Μπορεις ομως να βρεις εναν εξωτερικο χωρο η καποιο μαγαζι με επαρκη εξαερισμο"

Συμφωνω κι εγω Αγαπη... Ειναι πολυ δυσκολο και μια τετοια μερα να προσπαθησεις να επιβαλεις ευθεως ή εμμεσα μια τετοια επιλογη....

Οντως ΜΙΑ μονο μερα....δε θα βλαψει το μωρακι σου...

Και μαλιστα απ τη στιγμη που προσεχεις τοσο πολυ ολες τις υπολοιπες μερες του χρονου....

Οσον αφορα αυτο με τα τασακια.... δε μ'αρεσει καθολου γιατι το θεωρω υπουλο... Θα προτιμουσα κι εγω να πεις ευθεως στους αλλους οτι δε θες να καπνισουν...παρα αυτο!!! Αν μου το εκαναν εμενα αυτο...θα εφευγα...

Αν μου το ειχαν πει θα το σεβομουν και θα εβγαινα εξω οποτε ηθελα να καπνισω...;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Scarlet mou,,,

Auto me ta tasakia mas eixen tuxi paliotera prin kan meinw egkuws me to prwto mou mwraki...

Kai eilikrina o antras mou den to antekse thumwse kai mou eipen na fugoume...

Emena den me xalagen giati epinna ena tsiggaro pou kai pou...

Wmos pragmati oloi kanane parapona...

Kai gia mia eudomada mono gia auto milousane oloi...

Ate ti na kanoume vre gamotw...

Exoume na skeutoume kai ta mikra mas twra...

Filia...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγάπη καλημέρα. Ώς πρώην καπνίστρια, θα συμφωνήσω κι εγώ με την Scarlet. Θα προτιμούσα να υπάρχει ας πούμε σε εμφανές σημείο πάνω στο τραπέζι ή ακόμα και μέσα στο προσκλητήριο, μια όμορφη καρτούλα που να λέει "εκ μέρους των παιδιών, σας ευχαριστούμε που δεν καπνίζετε μέσα στην αίθουσα της εκδήλωσης", και όχι απλά να λείπουν τα τασάκια. Μοιραία, μετά από λίγο θα σχηματιστούν τα γνωστά πηγαδάκια καπνιστών έξω από την πόρτα του κέντρου :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

natalia80 έγραψε:

Εγω Αγαπη θα σε στεναχωρησω λιγακι (παροτι εγω στην εγκυμοσυνη μου ουτε καν το μυρισα)λεγοντας σου να χαρεις εκεινη την ημερα την βαφτιση του παιδιου σου χωρις υπερβολες.Η γνωμη μου ειναι να ειναι ολη ελευθερη να χαρουν το γεγονος.Να ξερεις οτι τα μωρακια μας μας αρεσει η οχι θα βεθουν καποια στιγμη σε μερη που καπνιζουν.Δεν μπορουμε να το αποφυγουμε γι αυτο καλυτερα μεγαλονωντας να του εξηγησεις ποσο καταστρεπτικο ειναι το καπνισμα και απο μονο του να κατανοει τις συνεπειες του τσιγαρου και να μην το πλησιασει ποτε.Μην κλεινεις το παιδι σε κλουβι πρεπει να μαθει να βλεπει και να ζει ολα τα καλα και τα ασχημα για να ξερει.Θα βγει στο καυσαεριο,θα αναπνευσει τσιγαρο,θα φαει λιπαρα και σνακ και αλλα πολλα.Δεν θα παθει τιποτα για μια μερα να εισαι σιγουρη.Ειναι κριμα να αναγκασεις τους καλεσμενους να μην καπνισουν.Αλλωστε μην ξεχνας οτι ο καπνιστης πρεπει να σεβεται τον αντικαπνιστη και ο αντικαπνιστης τον καπνιστη.Μην αγχεσαι ολα θα γινουν τελεια.Το μωρακι σου το αγαπας πολυ αλλα μην τοθ δειχνεις εναν κοσμο τελειο.Δειξτου και τα λαθη για να μαθει να επιλεγει.

Αγαπητη Ναταλια θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου... δυστυχως το θεμα του τσιγαρου ειναι σοβαρο και πολλοι το εχουν παρει αψηφιστα... δεν θεωρω οτι κλεινεις το παιδι σου σε κλουβι οταν δεν του επιβαλεις να εισπνεει τον καπνο του τσιγαρου, αλλα οτι το προστατευεις και του περνας μυνηματα για το ποσο κακο ειναι το καπνισμα... ειδικα οταν προκειται για βαπτιση οπου θα υπαρχουν πολλα παιδακια δεν θα επρεπε καν να τεθει αυτο το θεμα αλλα απο μονοι τους να μην καπνισουν μπροστα στα παιδια... και πραγματικα μου προξενει μεγαλη λυπη να βλεπω μαμαδες να καπνιζουν μπροστα στα παιδακια τους... οσο για το οτι ειναι υπερβολικο οπως λες παρακατω να απαγορευσεις σε μια καφετερια να καπνιζουν, να σου θυμισω οτι απο τον ιουνιο του 2009 αυτο θα ισχυει πλεον... σε ολους τους δημοσιους χωρους, γιατι οχι λοιπον και στη βαπτιση; ναι να σεβομαστε τους καπνιστες αλλα να μας σεβονται κι'εκεινοι... αν απαγορευσω σε εναν καπνιστη να καπνισει στην βαπτιση του γιου μου δεν σημαινει οτι δεν τον σεβομαι αλλα οτι προσπαθω να προστατεψω την υγεια της οικογενειας μου και των υπολοιπων μη καπνιζωντων καλεσμενων φυσικα... αν εκεινος περεξηγηθει σημαινει οτι εκεινος δεν σεβεται τους κανονες και εμενα και συγνωμη αλλα και οτι δεν ειναι ατομο με αρχες... οταν η συνηθεια μας βλαπτει την υγεια του αλλου πρεπει να το καταλαβαινουμε και οχι να προσπαθουμε να το περασουμε σαν καταπατηση του δικαιωματος... εναι λαθος γιατι ετσι καταπατουνται τα δικα μου δικαιωματα...

Δεν μπορεις να επιβαλεις σε κανεναν να μην καπνιζει... μπορεις ομως να επιβαλεις καποιους κανονες στον δικο σου χωρο και οποιος μπορει ας τους ακολουθησει... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια μου γεια σας και πάλι!

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας. natalia80, σε καμία περίπτωση δεν παρεξηγώ τα λόγια σου και φυσικά και θέλω να ακούσω την άποψή σου. Έχω καταλάβει τι προσπαθείς να μου πεις και απλώς σου αναλύω κι εγώ λίγο περισσότερο τη σκέψη μου! Αν ήθελα όλοι να συμφωνούν μαζί μου δεν θα είχε νόημα να συζητώ! Γι’αυτό και άνοιξα το θέμα.

Όπως θα είχατε διαβάσει στην 1η μου δημοσίευση, η αρχική μου ιδέα ήταν να γραφτεί κάτι στο προσκλητήριο. Είχα κι εγώ σκεφτεί πως έτσι τουλάχιστον θα είναι όλοι ενημερωμένοι εξ αρχής και δεν θα εκπλαγούν ώστε να υπάρχουν αντιδράσεις σαν κι αυτές που ανέφεραν η scarlet30 και η Τζοαννα. Αυτό λοιπόν είναι το 1ο που σκοπεύω να κάνω. Η ιδέα της lemon με βοήθησε πολύ μιας και ούτε που είχα σκεφτεί το θέμα με τα τασάκια! Μπορεί και να τα άφηνα στα τραπέζια και να μπερδευόταν χειρότερα ο κόσμος!!! :blink: Στο χώρο που πιθανότατα θα υποδεχτούμε τους καλεσμένους μας, υπάρχει ένα ημιυπαίθριο κομμάτι με τραπεζάκια, αρκετά ζεστό, όπου και θα έχει τασάκια για τους καπνιστές. MamaToBe, μάλλον δεν θα τα αποφύγουμε εντελώς τα πηγαδάκια! :laugh:

Πάντως είναι κρίμα ειδικά εφόσον πρόκειται για μία βάφτιση να θεωρείται μέχρι και ύπουλο το να λείπουν τα τασάκια – ακόμα κι αν δεν υπάρχει άλλη προειδοποίηση – και όχι αυτονόητο. Και scarlet30 μην με παρεξηγήσεις, κατάλαβα τον τρόπο που το έθεσες και μπράβο που δεν θα είχες πρόβλημα να βγεις για λίγο έξω για το τσιγάρο σου! Απλώς νομίζω γενικά ότι οι καπνιστές στην Ελλάδα (και στην Κύπρο από ότι κατάλαβα) έχουν ακόμα τη νοοτροπία του ότι τους επιτίθενται όταν τους ζητούν σε κάποιους χώρους ή υπό ορισμένες συνθήκες να μην καπνίσουν. Είναι όμως άδικο για όσους δεν καπνίζουν να μην υπάρχουν τουλάχιστον επιλογές και για αυτούς. Μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία. Εύχομαι από τον Ιούνιο και μετά (sweetmammy νόμιζα από τον Ιούλιο) να αλλάξει έστω και λίγο αυτή η νοοτροπία, να βρεθεί μια χρυσή τομή και για τις δύο πλευρές!!! :)

Τζοαννα μου το κοριτσάκι μας σήμερα έγινε 5 μηνών!!! Είχα ένα πρόβλημα με τα tickers μου και τώρα θα ξαναφτιάξω άλλα!

Σας φιλώ!!!

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τζοαννα μου σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!

Σκεπτόμαστε να κάνουμε τη βάπτιση αρχές Νοεμβρίου που θα είναι και τα πρώτα τις γενέθλια! :) Φέτος το καλοκαιράκι δεν μπορούμε για διάφορους λόγους!!!

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τζοαννα μου,

θα το γράψω στο προσκλητήριο και θα ελπίζω να κατανοήσουν κι οι καπνίζοντες ότι αυτό το κάνουμε για τα παιδάκια...

Εδώ δεν νομίζω πως ακόμη υπάρχουν τελείως no-smoking μαγαζιά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπη εγραψε: "Πάντως είναι κρίμα ειδικά εφόσον πρόκειται για μία βάφτιση να θεωρείται μέχρι και ύπουλο το να λείπουν τα τασάκια"

Μα δεν ειναι υπουλο??? Καλεις εμενα π.χ που ξερεις οτι καπνιζω... Δε θα πρεπει να με ενημερωσεις οτι αν ερθω θα ηθελες να σεβαστω την επιθυμια σου να μην καπνισω??? Νομιζω οτι οταν ειμαστε ευθεις ειναι καλυτερο και πιο αποτελεσματικο για ολους....

Μου αρεσε παρα πολυ η ιδεα της MamaToBe...!!!:woohoo: :woohoo:

M'αυτον τον γλυκο τροπο αν το γραψεις...κανεις δε θα παρεξηγηθει....ουτε θα στραβωσει....και ισως να συνειδητοποιησουν οτι δεν το ειχαν σκεφτει (γιατι κακα τα ψεματα οι ενηλικες οταν πανε σε μια βαπτιση....εκτος απο το να χαρουν με το μυστηριο και να καμαρωσουν το μωρο.... στο κεντρο πανε για να διασκεδασουν...;) )

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτο εννοω.Οτι στο σπιτι μας ειναι λογικο οτι δεν καπνιζουμε (εγω τουλαχιστον δεν επιτρεπω σε κανεναν) οχι ομως να το επιβαλουμε σε εναν ξενο χωρο.Μαλλον δεν εγινα κατανοητη και λυπαμαι αν φανηκε υπερβολικο το οτι δεν ειναι σωστο σε ενα κεντρο να απαγορεψουμε σε ολους τους θαμωνες να καπνισουν.Οσον αφορα το κρατος καλα θα κανει να το εφαρμοσει και νομιζω οτι ολες ειμαστε υπερ.Απο κει και περα ο καθ"ενας ειναι υπευθυνος και υπολογος για τις πραξεις του με ολες τις συνεπειες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

scarlet30 έγραψε:

Αγαπη εγραψε: "Πάντως είναι κρίμα ειδικά εφόσον πρόκειται για μία βάφτιση να θεωρείται μέχρι και ύπουλο το να λείπουν τα τασάκια"

Μα δεν ειναι υπουλο??? Καλεις εμενα π.χ που ξερεις οτι καπνιζω... Δε θα πρεπει να με ενημερωσεις οτι αν ερθω θα ηθελες να σεβαστω την επιθυμια σου να μην καπνισω??? Νομιζω οτι οταν ειμαστε ευθεις ειναι καλυτερο και πιο αποτελεσματικο για ολους....

Μου αρεσε παρα πολυ η ιδεα της MamaToBe...!!!:woohoo: :woohoo:

M'αυτον τον γλυκο τροπο αν το γραψεις...κανεις δε θα παρεξηγηθει....ουτε θα στραβωσει....και ισως να συνειδητοποιησουν οτι δεν το ειχαν σκεφτει (γιατι κακα τα ψεματα οι ενηλικες οταν πανε σε μια βαπτιση....εκτος απο το να χαρουν με το μυστηριο και να καμαρωσουν το μωρο.... στο κεντρο πανε για να διασκεδασουν...;) )

scarlet30, όντως αυτό είχα καταλάβει ότι εννοούσες και από την προηγούμενη δημοσίευσή σου!

Αυτό που λέω απλά από την πλευρά μου είναι πως ακόμα και για κάποιον που καπνίζει, δεν θα έπρεπε να τον εκπλήσσει το να λείπουν τα τασάκια σε μια βάπτιση γιατί εκεί σίγουρα θα υπάρχουν παιδάκια. Γιατί ύπουλο κι όχι το αυτονόητο; Γιατί να σκεφτείς ότι σε ξεγέλασαν ώστε να παρευρεθείς και όχι ότι είναι φυσιολογικό να μην καπνίσεις σε ένα χώρο με παιδάκια ακόμα κι αν δεν σου είχε περάσει νωρίτερα από το μυαλό; Αυτό εννοώ για το σκεπτικό των καπνιστών. Γιατί πρέπει ο μη καπνιστής να δίνει προκαταβολικά εξηγήσεις – όπως θα κάνω κι εγώ – ωστέ να μην τεθεί θέμα παρεξήγησης από τον καπνιστή, ειδικά εφόσον το κάπνισμα είναι αποδεδειγμένα τόσο βλαβερό για τα ευαίσθητα πνευμονάκια των παιδιών;

Όσες κι αν είναι οι απορίες και οι ενστάσεις μου, αποδέχομαι τη νοοτροπία επί του θέματος στην ελληνική κοινωνία και θα ενημερώσω. Προς Θεού αυτό που προσπαθώ από πλευρά μου είναι να μην προσβάλλω κανέναν! Αυτό που μένει να δω είναι πόσοι καπνιστές θα σεβαστούν τη δική μου επιθυμία την ημέρα της βάπτισης και ποια θα είναι η συμπεριφορά τους. Πραγματικά θέλω πολύ να μάθω! Αφού γίνει η βάπτισή μας με το καλό θα σας ενημερώσω σχετικά (για όποιον βέβαια ενδιαφέρεται :) ).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγαπη ανοιξες μεγαλο θεμα .Κοιτα εγω ειμαι καπνιστρια αλλα οχι σε τρελλο βαθμο θα καπνισω στη παρεα αλλα θα σεβαστω τον οικοδεσπότη που δεν θελει τσιγαρο στο χωρο του .Εχω μια φιλη η οποια και αυτη και ο αντρας της ειναι αντικαπνιστες και απο τηη αρχη μας ειχαν πει οτι δεν θελουν να καπνισει κανενας στο σπιτι τους .Καποιοι ξεκοψαν μετα απο αυτο και της φιλης μου της κακοφανηκε εγω της ειπα οτι κοιτα να δεις εσυ εκανες την επιλογησ ου να ειναι το μωρο σου μακρια απο το καπνο και αυτοι εκαναν την επιλογη τους θελουν να καπνιζουν . Προσωπικα εμενα δεν θα με ενοιαζε αν δεν ξαναπαταγαν στο σπιτι μου δεν θα το εκανα καν θεμα,.

Ο γιος μου εχει παραρινικολπιτιδα και η παιδιατρος μου ειπς μακρια απο καπνο εντονες μυρωδιες απορρυπαντικα και αλλα τετοια .Ετσι λοιπον αν και κομμωτρια στο επαγγελμα λακ στις πελλατισσες βαζω στο μπαλκονι (δουλευω στο σπιτι) βαζω παντα τον απορροφητηρα εγω με τον αντρα μου καπνιζουμε στο μπαλκονι η στη κουζινα που ειβαι χωρια απο το αλλο σπιτι με το παραθυρο ανοιχτο και το ιδιο ειπαμε και στους γνωστους για τα γενεθλια του μικρου . Ειχα βαλει μια ταμπελλα στη πορτα της κουζινας (τσιγαρο μονο εδω )και τους ελεγα η μεσα στη κουζινα η στο μπαλκονι όλοι εχοντουσταν και καπνιζαν στη κουζινα η στο μπαλκονι.Καποια στιγμη ειχε ερθει η κουμπαρα μου μαζι με το κουμπαρο μου θα τους παντρεψω και εγω κοιμιζα το μικρο ηταν ηδη 1,00 και ο μικρος ειχε και πυρετο (ειχα αναβαλλει τα γεννεθλια ηδη 3 φορες)και ερχετε τσαντισμενη η αδερφη μου και μου λεει κλεινω τη πορτα του χωλ γιατι στο σαλονοι καπνιζουν .Εγω δεν καταλαβα στη αρχη και με το που βγαινω εξω τη να δω :ειχαν παει ολοι στο σαλονι και καπνιζαν και την αρχη την ειχαν κανει οι κουμπαροι μου .Η ειρωνια ειναι οτι ο αντρας μου καπνιζε ακομα στη κουζινα , εγω εγεινα εψαλλη αδιαφορησαν για αυτο που ειπα και ηδη ξερω τη θα κανω οταν παω στο σπιτι των κουμπαρων μου θα αφησω το μικρο να τα κανει ανω κατω αφου αυτοι δεν καταλαβαινουν θα τους δωσωεγω να καταλαβουν .

Μια καλη λυση για τη βαπτιση ειναι να ρωτησεις ποσοι καπνιζουν ακι να διαμορφωσεις ετσι το μαγαζι σε καπνιζοντες καιμη , βλεπεις ειναι διαφορετικο το να εισαι σε δημοσιο χωρο .Επισης ξερεις τις τσιχλες τα τσιγαρακια ; ε παρε τετοιες και δωσε μαζι με τις μπουμπουνιερες και πες μεσα στο μαγαζι μονο αυτα τα τσιγαρα επιτρεπονται !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βανια έγραψε:

Επισης ξερεις τις τσιχλες τα τσιγαρακια ; ε παρε τετοιες και δωσε μαζι με τις μπουμπουνιερες και πες μεσα στο μαγαζι μονο αυτα τα τσιγαρα επιτρεπονται !

:laugh: :laugh: :laugh:

Αχ Βάνια μου! Αν το έκανα αυτό σίγουρα θα με έγραφαν στα μαύρα κατάστιχα οι καλεσμένοι που καπνίζουν!!! :P

Πάντως πέρα από αστεία, αυτό που συνέβει σπίτι σου, στον δικό σου χώρο και ενώ είχες προειδοποιήσει ήταν ό,τι χειρότερο! :( Πόσο μάλλον όταν το ξεκινούν οι δικοί σου άνθρωποι...:unsure:

Ευχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και θα πρότεινα την επόμενη φορά να τους θυμίσεις την ευαισθησία που έχει ο γιόκα σου και να απαιτήσεις να το σβήσουν εκείνη τη στιγμή. Αν παρεξηγηθούν πιστεύω πως θα έχουν απόλυτο άδικο. :(

Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμείς στον γάμο μας επειδή θα είχαμε πάρα πολλά παιδάκια – όλα τα ξαδέλφια μας είναι παντρεμένα με παιδιά, πήραμε έναν κλόουν να απασχολεί τα παιδιά – όσα θέλανε- σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που απομονώνονταν από την κυρίως σάλα. . Για πολλούς λόγους αλλά και γιατί δεν ήθελε τα παιδιά να αναπνέουν την καπνίλα και να επιβαρύνω τα ευαίσθητα αυτάκια τους με θόρυβο. Απ’ ότι μου είπαν μετά άρεσε σε όλους γιατί και οι γονείς περάσανε καλά και τα παιδιά. Όταν θα κάνουμε - με το καλό- τα βαφτίσια του μικρούλη μας εννοείτε ότι θα έχουμε κάτι παρόμοιο. Τα 200 ευρώ δεν ήταν τίποτα μπροστά στα άλλα έξοδα που κάναμε.

Αν ο χώρος στον οποίον κάνετε την βάφτιση μπορεί να σας διαθέσει ένα εξτρα δωμάτιο θα ήταν μία πολύ καλή λύση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι να σου πω ρε κοπέλα μου...

Η θέση σου είναι πολύ δύσκολη...

Αυτό που με θυμώνει πάρα πολύ είναι οτι δε θα έπρεπε καν να μπεις σε αυτό το δίλλημα...

Θα έπρεπε να είναι δεδομένο οτι σε τέτοιους χώρους δεν πρέπει να καπνίζουν!!!

Επίσης, με θυμώνει που οι καπνιστές έχουν την απάιτηση να τους σεβόμαστε αλλά εκείνοι δεν κάνουν το ίδιο για μας, ούτε καν για τα μωράκια!!!

Στο σπίτι μας δεν καπνίζουμε, όμως ποτέ δεν απαγόρευσα σε κανέναν καλεσμένο να μην καπνίσει...

Τώρα που είμαι έγκυος, από μόνοι τους οι φίλοι μας βγαίνουν έξω για να καπνίσουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...