Μετάβαση σε περιεχόμενο

βρογχιολιτιδα σε μωρακι 7μηνων


Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια.Το μωρακι μου την προηγουμενη Πεμπτη παρουσιασε ενα χρχρχρχρ στο στηθος σαν βρασιμο και πολυ λιγο βηχα.Την Παρασκευη την πηγα στο γιατρο και μου εδωσε 2 σιροπια aerolin και amoxil και μου ειπε λοιμωξη του αναπνευστικου.Μετα απο 3 μερες την Δευτερα ο βηχας δυναμωσε,την ξαναπηγα στη γιατρο και μου ειπε βρογχιολιτιδα και μου ειπε να της δινω amoxil μεχρι να τελειωσει το μπουκαλι και μασκες με σπρει αερολιν και flixotide για 10 μερες.Κοριτσια φοβαμαι η μπεμπα μου αν και εχουν περασει 7 ημερες εξακολουθει να εχει βηχα και λιγο βρασιμο.Μασκες κανουμε 3 μερες και νομιζω οτι την βοηθανε.Μηπως ξερετε ποσες μερες κραταει?φοβαμαι παρα πολυ.Ειναι ευδιαθετη αλλα με φοβιζει αυτος ο βηχας με το βρασιμο που εχει.ΜΗΠΩς ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ?εχετε αναλογη εμπειρια?οι δικοι μου μου λενε να περιμενω να περασει καμια βδομαδα με τις μασκες για να δω βελτιωση.δεν ξερω...ΗΕLP

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:) CHRISOULA καλημέρα. Καταρχήν είμαι η Κατερίνα και μαμά τριών παιδιών. Μην φοβάσαι είναι λίγος ο καιρός που κάνει τις μάσκες τα φάρμακα που σου έδωσε είναι πολύ καλά. Εμένα και τα τρί αμου παιδιά παρουσιάσαν από ίωση αυτό το πρόβλημα σε πολύ μικρότερη ηλικία για να καταλάβεις ο γιός μου 5 μηνών, η κόρη μου 26 ημερών και η μπέμαπ μου 45 ημερών τα κορίτσια επειδή ήταν πολύ μωρά πήγανε στο νοσοκομείο γιατι η αντιβίωση έπρεπε να είναι ενδοφλέβια, ο γιός μου αντίθετα κάναμε την αγωγή στο σπίτι. Το μόνο που θα σου πώ είναι το ότι αν δείς ότι σε κάμια βδομάδα δεν υποχωρεί να πάς στο γιατρό σου και να του πείς να σου αλλά ξει την αντιβίωση εμένα προσωπικά ο παιδίατος αυτό μου πρότιενε και αυτό έκανε.
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Ειμαι πολυ αγχωμενη και φοβαμαι πολυ.Κατερινα αυτο θα κανω,θα περιμενω να περασει μια εβδομαδα με τις μασκες δηλ. ως την τριτη και μετα θα την ξαναπαω.Απο την προηγουμενη Παρασκευη που την πηγα στο γιατρο εχει βελτιωθει το ΄χρχρχρ΄ αλλα εχει βηχα και οταν βηχει κανει παλι χρχρ για λιγο ομως.Μετα την 2η φορα{Τριτη} που την ξαναπηγα στην παιδιατρο και μου εδωσε τις μασκες τα βραδυα κοιμαται καλυτερα και δεν βηχει.Την μερα επανερχεται.Αχ,μακαρι να περασει γρηγορα,δεν αντεχω να το βλεπω ετσι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χρυσουλα κι εμεις φετος την πατησαμε με βρογχιολιτιδα. 7 μηνων ηταν ο μικρος μου ,πριν 2 μηνες περιπου.ολη τη δουλεια την κανουν οι μασκες.(εμεις καναμε για ενα μηνα περιπου).οταν αρχισεις τη θεραπεια θελει μια με δυο εβδομαδες για να γινει καλα το μωρακι σου.να βαζεις πολυ,πολυ ορο στη μυτουλα και συνεχεια.η διαφορα ειναι οτι εμας ο γιατρος μας ειναι πολυ κατα τον αντιβιωσεων και την παλεψαμε ετσι.

υπομονη και περαστικουλια σας.

αααα ξεχασα, να της δινεις να πινει πολλα υγρα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

chrisoula γεια σου

Εχω ένα αγοράκι 10 μηνών.Εμεις παθαμε 3 φορές ως τώρα

βρογχιολιτιδα.Να μη στεναχωριέσαι καθόλου.

Ημασταν 4,5 - 5,5 - 6,5 μηνων αντιστοιχα.

Ειχαμε τρελαθει , νοσηλευτηκαμε 2 φορές.Οποτε το θέμα το γνωρίζω καλά.

Καταρχην μη αγχώνεσαι , η βρογχιολίτιδα θέλει 10 μέρες για να περάσει και ο βήχας μπορεί να κρατήσει περισσότερες χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

- Αρχικά βάλε κάτω από το στρωματάκι της μικρής μια κουβέρτα ώστε να κοιμάται με κλήση - βοηθάει στην αναπνοή.

- Ρίχνε στη μυτούλα της άπειρο ορό

- Συνέχισε τις μάσκες , και εμείς παίρναμε aerolin και flixotide.Aντιβοίωση πήρε μονο μία φορα.

Χαλαρώστε όλοι , μη ΄δείχνετε το άγχος σας στο μωρό και σε 2-3 μέρες θα δεις μεγάλη βελτίωση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

www.paidiatros.com

Πώς εκδηλώνεται η βρογχιολίτιδα;

Όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, η μόλυνση προκαλεί μπλοκάρισμα των βρόγχων και δυσκολία στη διακίνηση του αέρα μέσα στους πνεύμονες. Άρα το κυρίως σύμπτωμα είναι η δυσκολία στην αναπνοή. Τα πρώτα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά του κοινού κρυολογήματος. Το παιδί έχει "μύτη που τρέχει" καθώς και βήχα. Ο βήχας σταδιακά επιδεινώνεται και το παιδί αρχίζει να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Εσείς οι γονείς συνήθως λέτε, ότι το στήθος του παιδιού μου "σφυρίζει". Ο ρυθμός της αναπνοής αυξάνεται, καθώς επίσης και οι σφύξεις της καρδίας. Εάν η κατάσταση του παιδιού επιδεινωθεί, τότε θα παρατηρήσετε ότι το σημείο του δέρματος στην κορυφή του στέρνου (το κεντρικό μεγάλο κόκαλο στο θώρακα) μπαινοβγαίνει κατά την διάρκεια της αναπνοής του παιδιού. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα σημεία μεταξύ των πλευρών. Το παιδί μπορεί να έχει πυρετό, αλλά δεν είναι απαραίτητο σύμπτωμα. Το χαρακτηριστικό με τα παιδιά που πάσχουν από βρογχιολίτιδα είναι ότι παρά τη δύσπνοιά τους είναι ζωηρά.

Πόσος είναι ο χρόνος επώασης;

Είναι ο χρόνος, που χρειάζεται από την ώρα που μπαίνει ο μικροοργανισμός στο σώμα του παιδιού μέχρι να αρχίσουν τα πρώτα συμπτώματα της αρρώστιας. Στη βρογχιολίτιδα ο χρόνος επώασης έχει άμεση σχέση με το είδος του μικροοργανισμού. Κυμαίνεται συνήθως από μερικές μέρες μέχρι μια βδομάδα.

Πώς διαγιγνώσκεται η βρογχιολίτιδα;

Ο γιατρός σας θα ακούσει το ιστορικό της αρρώστιας του παιδιού σας και στη συνέχεια θα εξετάσει το παιδί. Η ακρόαση του θώρακα είναι αυτή, που θα τον βοηθήσει να θέσει τη διάγνωση της βρογχιολίτιδας. Συνήθως δε χρειάζονται να γίνουν άλλες εξετάσεις και σπάνια μπορεί να σας ζητήσει να γίνει ακτινογραφία θώρακα.

Πόσο διαρκεί η βρογχιολίτιδα;

Η αρρώστια διαρκεί περίπου 7-10 μέρες. Υπάρχουν όμως περιστατικά που διαρκούν περισσότερες μέρες. Μερικά μάλιστα είναι πολύ σοβαρά και χρειάζονται να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Σπάνια μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές όπως πνευμονία και ωτίτιδα.

Πώς μεταδίδεται η βραγχιολίτιδα;

Οι ιοί που προκαλούν βρογχιολίτιδα βρίσκονται συνήθως στις εκκρίσεις της μύτης. Για αυτό και οι μικροοργανισμοί αυτοί, μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο με το βήχα και το φτάρνισμα. Τα παιδιά που βρίσκονται σε παιδικούς σταθμούς βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ποια η θεραπεία της βρογχιολίτιδας;

Τα περισσότερα περιστατικά βρογχιολίτιδας αντιμετωπίζονται στο σπίτι με οδηγίες από τον παιδίατρο που έχει ήδη εξετάσει το παιδί.

· Φάρμακα

Τα παιδιά με βρογχιολίτιδα ανταποκρίνονται καλά στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για το άσθμα. Τα φάρμακα αυτά συνήθως χορηγούνται με nebulizer (ειδική συσκευή που ατμοποιεί τα φάρμακα για να τα εισπνεύσει το παιδί). Αν το παιδί έχει πυρετό, τότε χρειάζεται να χορηγείτε κάποιο αντιπυρετικό. Αντιβίωση δε χρειάζεται , εκτός εάν το κρίνει ο παιδίατρος σας (πιθανό να υπάρχει κάποια επιπλοκή που να χρειάζεται αντιμετώπιση με αντιβιοτικό).

· Υδρατμοί

Ο ξηρός αέρας επιδεινώνει το βήχα. Αντίθετα, η εισπνοή ζεστών υδρατμών βοηθά στο να χαλαρώνουν τα πηχτά φλέγματα που βρίσκονται μέσα στους πνεύμονες του παιδιού σας. Κυκλοφορούν στην αγορά ειδικές συσκευές που παράγουν ζεστούς υδρατμούς.

· Όχι κάπνισμα

Το κάπνισμα επιδεινώνει αναμφίβολα το βήχα. Μην αφήνετε κανένα να καπνίζει μέσα στο σπίτι ή κοντά στο παιδί σας. Ο καπνός θα επιδεινώσει την κατάσταση του παιδιού με βρογχιολίτιδα.

· Διατροφή

Το παιδί με βρογχιολίτιδα κουράζεται πολύ όταν τρώει. Να του δίνετε μικρά και συχνά γεύματα, ανάλογα με την ηλικία του. Προσπαθήστε να του δίνετε αρκετά υγρά και εύπεπτα για την ηλικία του φαγητά.

Εάν η κατάσταση του παιδιού επιδεινωθεί μπορεί να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο νοσοκομείο για τους πιο κάτω λόγους:

1. Χορήγηση οξυγόνου.

2. Χορήγηση υδρατμών.

3. Ενδοφλέβια χορήγηση υγρών.

4. Αντιβίωση δε χρειάζεται, εκτός εάν ο άρρωστος παρουσιάσει κάποια επιπλοκή.

5. Στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες. Σπανιότατα, μπορεί να χρειαστεί να υποστηριχθεί η αναπνοή του παιδιού με ειδικό μηχάνημα αναπνοής.

Πώς μπορείτε να προφυλάξετε το παιδί;

Δυστυχώς δεν υπάρχουν κατάλληλα εμβόλια για να προφυλάξουν τα παιδιά από την βρογχιολίτιδα. Αν όμως έχετε παιδιά ηλικίας 2-18 μηνών καλό είναι να αποφεύγετε τους χώρους έντονου συγχρωτισμού, γιατί πιθανότατα κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει στο παιδί σας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τον χειμώνα και την άνοιξη. Αν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας είναι άρρωστο, τότε να κρατήσετε το παιδί μακριά από τον άρρωστο. Αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση της βρογχιολίτιδας έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα και τα παιδιά που πάσχουν από κάποιο άλλο νόσημα των πνευμόνων (πχ άσθμα).

Ενημερώστε τον παιδίατρο σας αν

1. Η αναπνοή γίνεται όσο περνά ο καιρός δυσκολότερη.

2. Οι αναπνοές του παιδιού είναι περισσότερες από 60/λεπτό.

3. Παρουσιάσει ψηλό πυρετό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα χρυσουλα! Να χαιρεσαι το μωρακι σου.

Η κορη μου ειναι 15 μηνων και μεχρι τωρα εχουμε νοσηλευτει δυο φορες στο νοσοκομειο γιαυτο το λογο.

Μην αγχωνεσαι.Οπως σου ειπαν οι κοπελες τα φαρμακα που παιρνετε ειναι πολυ καλα. Οντως η μασκα βοηθαει πολυ. Συνηθως θελει 10 μερες για να γινει καλα.

Δυστυχως αλλα πολλα παιδακια ετσι ειναι. Ευχομαι να μην το ξαναπαθει.

Φιλια και περαστικα σας.... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια καλησπερα... δεν θελω να σας τρομαξω αλλα σε μια φιλη μου που ο γιος της εχει κανει μεχρι τωρα 2 φορες βρογχιολιτιδα (τωρα ειναι 9 μηνων) ο γιατρος της, της ειπε οτι καθε φορα που θα αρρωσταινει απο οποιαδηποτε ιωση θα τη γυριζει σε βρογχιολιτιδα μεχρι να παει 5 χρονων τουλαχιστον... ισχυει κατι τετοιο; και κατι αλλο... η φιλη μου επιμενει οτι ειναι αλλεργικο και οτι δεν εχει φοβο να κολλησει και ο δικος μου... η γιατρος εμενα ομως μου ειπε για 20 μερες τουλαχιστον να μην φερνω τα παιδια σε επαφη... αυτο ισχυει; ευχαριστω...:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...